Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O matulu, jakie cudeńko..! :loveu::loveu::loveu: No to już się nie dziwię Tanitka, że ja z miejsca capnęłaś - malutka miała farta, że trafiła do schroniska akurat wtedy, kiedy TY tam byłaś! :multi:

Posted

Miala mala szczęscie, podlośc ludzka nie zna granic ! Mam podobne szczenie / nie jamnik, wyrzucone na mróz/, ktore w dzień spi a w nocy obgryza mi uszy i nos . Jak ja sie z nią rozstanę ?

Posted

prosze o rady jak opabować tego urwisa.:evil_lol:
Noc raczej należała do takich co oka nie można zmróżyć, no bo wrzeszczało toto tak, ze nie pozostało nic innego jak zabrać pod kołderkę, a potem całą noc chodziło toto po mnie, ciągnęło za włosy, podryzało. Czy takie maluch to śpią w nocy?????

Do łóżka nie nalała, ale czujność miałam wzmożoną!:mad:

Posted

dziękuję!!!

z wielkim bólem serca, ale oddałam maleńką!!:lol:

Jamnisia trafiła na dobry jamniczy dom, który w listopadzie stracił swoją seniorkę jamniczkę. Dom świetny, szybka decyzja i szybki odbiór sunieczki.
Jamnisia ma zagwaratowan spanie w łóżeczku, noszenie na rączka i własny domek z ogródkiem do obrony przed obcym!!:lol:

zrobiłaś, zrobiłaś - i co narobiłaś..?! :mad: Tanitka oddała skarbuńka..!!! :placz:
;-) :lol:

noooooo :(

Posted

oj a ja właśnie rozmawiałam z tą panią i była zdecydowana na niunię , ale bardzo się cieszę że trafiła do dobrego domku:multi:
Arka a ta jamnisia z Korabiewic młodsza to w jakim wieku jest ? pytam o to bo pani che młodego , miała już trzy jamnisie u siebie i każdy niestety był na coś chory , oczywiscie wszystkie dożyły sędziwego wieku.
Ostatni już staruszek musiał być uspiony ponieważ strasznie cierpiał ,miał nowotwór skóry , dlatego nie chce jeszcze raz przezywac tego samego od poczatku .

Posted

marzenkap napisał(a):
oj a ja właśnie rozmawiałam z tą panią i była zdecydowana na niunię , ale bardzo się cieszę że trafiła do dobrego domku:multi:
Arka a ta jamnisia z Korabiewic młodsza to w jakim wieku jest ? pytam o to bo pani che młodego , miała już trzy jamnisie u siebie i każdy niestety był na coś chory , oczywiscie wszystkie dożyły sędziwego wieku.
Ostatni już staruszek musiał być uspiony ponieważ strasznie cierpiał ,miał nowotwór skóry , dlatego nie chce jeszcze raz przezywac tego samego od poczatku .

Ta mloda wiem, ze jest niedawno trafila, nie widzialam jej. Starsza to taka ok 8 lat-miala operacje usuniecia guzkow sutka, jakis czas temu.

A wiesz gdzie sa Korabiewice? Jak chcesz moge podac Ci nr. do p.Magdy i sama o sunie mloda wypytasz.
Ja najwczesniej bede w niedziele i porobie zdjecia, chyba ze p.Prezes fundacji juz jakies zdjecia jamnisi porobila-jutro sie dowiem.

Posted

Tanitko, cieszę się ogromnie, że mała znalazła dobry dom z doświadzeniem jamniczym :multi:.

Jeśli ktoś pytałby o jamniorka, możecie jeszcze zaproponować te sunię:

Jest młodziutka, przebywa jeszcze w "szczeniarni". Mieszka w schronisku w Sosnowcu.
Tu jest jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104115

Sunia jest śliczna i szkoda jej bardzo, bo marznie w tym schronie niemiłosiernie. :(