Jump to content
Dogomania

.:: Pitbullka RUDA - MA DOM - u Arjuny ::.

Recommended Posts

• Replies 586
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obiecane zdjęcia królewny.

suczka nie nadaje sie do domu, wk torym już jest suka!!! zdążyła mi już przetrzepać moją własną suczkę, tak wiec ostrzegam;)
co do samców-potrafi się posporzadkować, ale tyczy sie to tylko zwierząt z któreymi mieszka. na spacerach tylko czeka, by coś upolować:)

ruda jest już po kąpieli-i bardzo tego nie lubi:)
skóra wydaje sie juz bardziej odżywiona-jednak myślę o badaniach w kierunku alergii i nużeńca(czasem nie wychodzą za pierwszym razem).

wyleczyliśmy zapalenie spojówek, część szwów dalej niestety jest i chyba nie obędzie się bez premedykacji.

Ruda ma piękną budowę ciała, nie wygląda na kundelka-nawet mój rasowy pit, przy Rudej wygląda jak mutant.
Ruda przypomina mi psa z pewnej hodowli-postaram sie posprawdzać czy przypadkiem nie jest to ich pies-tym bardziej, że suka ma charakterystyczną czaszkę.

warto w ogłaszaniu podkreślać, że suczka pod względem eksterieowym-to bogini(choć ma trochę ostające łokcie-co jest wynikiem niedożywienia i może-zbyt wczensego treningu siłowego).

Ruda załatwia się nam w domu-Izmir nie wiem jak to zrobiłaś, że u Ciebie byłas taka grzeczna. U nas zachowuje się tak, jakby nigdy nie przebywała w domu9choć nie chce go opuszczać i trzeba podstępem zwabiać ją do kojca).

Posted

małymi kroczkami i jak szczeniaka to się Ruda oduczy :) wygląda na pojętne zwierze ;)

Fotki są śliczne :) Nikt nie chce takiego obrazu na żywo u siebie? :cool3:

Posted

Słuchajcie jej nie trzeba uczyć- ona wychodząca jest- ja na prawdę nie wiem czemu u
Moni tak się brzydko zachowuje- u mnie ( o 5.30 rano miała pół godzinny spacer) od 6 rano do 15.30/.16.00 spokojnie wytrzymywała.... Nie pchała się też na pokoje- wiedziała, że mieszka w przedpokoju ( szkoda tylko, że zamiast powiedzieć, że nie chce siedzieć w łazience zwiórowała plastikową kratkę i zjadła kawałek okleiny z drzwi) ;) Na spacerze była w stosunku do moich psów obojętna- za to szczurki chciała zjeść konicznie. Kota goniła bo kot uciekał- jak kot siedział wysoko to kompletnie go zlewała.
W ostatni dzień wślizgnęła mi się do pokoju chcąć gonić kota- na moje krzyknięcie "Ruda", stanęła grzecznie i pozwoliła się wytargać z pokoju....
Myłam jej podwozie gąbką, wywalałam na plecy, spałam z nią w łazience i w ogóle bardzo miło ją wspominam....

Posted

Zapłaciłam zaległości finansowe za Rudą.
Izmir, czekam na faktury ;)

A teraz ważne pytanie - dotąd ogłaszaliśmu Rudą z telefonem Izmir. Monia, teraz ogłaszać z Twoim?

Monia, zrób jej jakieś super zdjęcia to damy o niej ogłoszenia.

Napiszcie mi też jakiś fajny opis do ogłoszeń.

Posted

Moim ( a z tego co wiem to nie tylko :diabloti: ) marzeniem jest by nowy właściciel Rudej lubił sport- bieganie, aktywną zabawę z psem. Chciałabym aby sunia była doceniona nie tytlko za szczeniaki jakie dawała ale rónież za swój charakter, wesołość. Ona jak kocha to całą sobą- dosłownie mówiono, że "ten pies się zakochał". Chodzi za swoim człowiekiem jak cień, chce być blisko niego, nie ważne, że za drzwiami- ważne, że słyszy głos.
Gdy była u mnie i byłam w domu potrafiła szczekać na odgłosy z klatki schodowej. Gdy mnie nie było ( w ostatni dzień była z nią moja znajoma) dzwonek do drzwi nawet jej nie obudził.
W tym miejscu pragnę również bardzo gorąco podziękować drowi Jarkowi Michalskiemu, za to, że uratował Rudej życie, za wsparcie ( i besztanie kiedy robiłam coś źle ;) ), za to, że wierzył, że jednak da się ją uratować nie dla pieniędzy- dla samego faktu jej ocalenia i za to, że był zawsze kiedy tego potrzebowałam ( nawet o 23.00 cierpliwie odpowiadał na moje pytania)......
Jak również Funndacji na Rzecz Zwierząt Niechcianych AST za wszelką pomoc i wsparcie, za cenne rady i podnoszenie na duchu....
Cieszę się bardzo, że nam się udało!!!

Posted

Szkoda tylko, że Rudasek tak usiłuje wieść prym wśród innym psiaków
i rozstawiać je po kątach. Pewno z czasem to też się może zmienić, gdy zrozumie, że jej pozycja jest niczym nie zagrożona.

Posted

prosimy bardzo o pomoc w ogłaszaniu Rudej!! suka jest wspaniała i bardzo potrzebuje nowego domu, a także aktywnego własciciela, który by z nią poćwiczył-suka świetnie reaguje na gryzaki, piłki, cel na wysokości.

Posted

Donieśli cioci doddy, że ciocia Violet zrobiła piękne zdjęcia Rudej. I gdzie one som? :diabloti:

Ajruna, napiszę Ci pw bo mam kilka pytań.