Irkowa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Betinka nie ma narazie internetu : Jest szczepiony p/wsciekliznie , chorobom zakaznym , odrobaczony , wykastrownay Niestety nie zgadza sie z innymi samcami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Shawnee Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Oh... Hoffnung für Tiere tylko mogol psiaki wzasc, ktore sa zgodny. ... masz fotos od niego? Poszukam cos inego. Quote
Irkowa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Shawnee-podaj maila ...tak bedzie latwiej Quote
agniecha82x Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 no to ja juz chyba zaczynam kciuki zaciskac za Nozke... moze sie w koncu los i do niego usmiechnie! Quote
t_kasiek Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 poruszulam watek zagranicznej adopcji i nie zagladalam ostatnio wogole na dogo bo nie mialam czasu - przepraszam. Widze, ze juz cos z tej sprawie dzialacie - ja wiem tylko ze z mieleckiego schroniska maja chyba dobry kontakt z niemiecka fundacja bo co jakis czas kilka / a nawet kilkanascie psiakow tam wlasnie wyjezdza :) kiedys ten pojechala niewidomoa Kluseczka, ktorej bezskutecznie szukalismy domku w Polsce.....a teraz jest bardzo szczesliwa !!!!! wiec mysle, ze warto sprobowac zainteresowac findacje panem Nóżką :) A co do psiaka z filmiku - niesamowite !!!! bardzo poruszył mnie ten film i jestem pod wielkim wrazeniem jaka pies ma chec do zycia jesli tylko ma dla kogo zyc !!!!!!!!! Quote
AlinaS Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Z tymi niemieckimi fundacjami byłabym raczej ostrożna i przed adopcjami należałoby dość dokładnie przyjrzeć się ich działalności i adopcjom. Na pewno większość to uczciwe i mające na celu dobro zwierząt ale zdarzają się adopcje do Niemiec psów przeznaczonych do eksperymentów medycznych - nie potrafię podać konkretnego przykładu ale wiem iż tak się zdarza. Tak że łyk wody dla ochłody i przyglądajmy się uważnie. Miejmy nadzieję że tu chodzi naprawdę o dobre i odpowiedzialne adopcje. Quote
agniecha82x Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Oczywiscie, ze Dziewczyny beda ostrozne, nie pozwola na pewno, zeby piesek pojechal w miejsce nie sprawdzone! To wszystko dzieje sie przeciez dla dobra psa, wiec nikt pochopnie nie wysle pieska na koniec swiata :) zgadzam sie z Toba, ze nalezy byc ostroznym i to zawsze przy kazdej adopcji czy to zagranicznej czy tu w kraju, bo ludzkie okrucienstwo nie zna granic! t-kasiek wlasnie zaczelo sie cos dziac w sprawie adopcji zagranicznej Nozki, bo tu w kraju mimo tak wielu staran nikt go nie chce, zainteresowanie pieskim ZEROWE! to przykre wiem, ale wierze, ze uda sie pieskowi znalezc kochajaca rodzine poza granicami naszego kraju i bedzie szczesliwy! na razie niestety nie mam zadnych wiadomosci co sie dzieje w sprawie pieska, ale Dziewczyny na pewno dzialaja, a ja... mocno sciskam kciuki za pieseczka!!! Quote
t_kasiek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 dobrze, ciesze sie :) mam nadzieje ze wszystko sie uda !!!! Quote
betinka24 Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Musi sie udac Nózka musi miec wreszczie domek!!!! Quote
t_kasiek Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 czy sa jakies wiadomosci w sprawie tej zagranicznej adopcji ?? dzieje sie cos ??? Quote
agniecha82x Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 wlasnie czy sa jakies nowe wiesci? :roll: Quote
betinka24 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 agniecha82x napisał(a):wlasnie czy sa jakies nowe wiesci? :roll: Ja narazie niestetynic nie wiem, moze cos Irkowa bedzie wiedziala!!! Quote
agniecha82x Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 no to czekamy w takim razie na jakies wiesci... DOBRE WIESCI! Quote
Irkowa Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 szanse sa raczej zerowe-przez to ze nie lubi samcow... Quote
agniecha82x Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Irkowa napisał(a):szanse sa raczej zerowe-przez to ze nie lubi samcow... hmm.. szanse zerowe na to przytulisko, ale na adopcje od razu do jakiejs rodziny rowniez ?! :crazyeye: nie no, nie takich wiesci sie spodziewalam :placz: czy bedzie ogloszony gdzies za granica? Quote
t_kasiek Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Irkowa napisał(a):szanse sa raczej zerowe-przez to ze nie lubi samcow... no ale jakos w Polsce siedzi tutaj w schronisku.....a poza tym - z tego co wiem to np w mieleckim schronie psiaki raczej jada do DT i tam czekaja na stałe domki.....a nie jada ze schronu do schronu :( Quote
agniecha82x Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 t_kasiek napisał(a):no ale jakos w Polsce siedzi tutaj w schronisku.....a poza tym - z tego co wiem to np w mieleckim schronie psiaki raczej jada do DT i tam czekaja na stałe domki.....a nie jada ze schronu do schronu :( Nozka jest w hoteliku, nie w schronisku :shake: w hoteliku jest chyba izolowany od innych psow. ehhh... chyba za szybko sie cieszylam :-( Quote
betinka24 Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 agniecha82x napisał(a):Nozka jest w hoteliku, nie w schronisku :shake: w hoteliku jest chyba izolowany od innych psow. ehhh... chyba za szybko sie cieszylam :-( Ja ciagle wierze ze cos wie wreszczie uda wymyslec!!! musi ktos sie znalesc kto mu pomorze!!!! ciagle szukam i ciagle kombinuje!! Quote
agniecha82x Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 betinka24 napisał(a):Ja ciagle wierze ze cos wie wreszczie uda wymyslec!!! musi ktos sie znalesc kto mu pomorze!!!! ciagle szukam i ciagle kombinuje!! myslalam, ze sie cos uda z ta zagraniczna adopcja... ta osoba co sie tu odezwala chciala pomoc. Quote
Shawnee Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Sorry, nie umilam odpowiedzieć emaila. Jest możliwość dla niego poszukać w Niemczech domek, ale bendje trudno. On jest ładny psiak, ale 3 nogi i dotego jesze nieznośny z innymi psami ... to trudno. słuchaj, podaj mi informacie o nim, wiek, charakter itd. Moze napisać krótki text i ja wesme jego na internetowom strone. Fotos tez potrzebne mi. Quote
Lulka Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 jeśli to pomoże to mogę napisać co potrzeba po niemiecku ;) Quote
agniecha82x Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Lulka']jeśli to pomoże to mogę napisać co potrzeba po niemiecku ;) jezeli dobrze pamietam to Ty chyba dawalas jakies ogloszenia Nozki do gazet? moze moglabys to przekazac razem z fotami Shawnee? ja niemieckiego ni w zab :oops: tu jest stronka na ktorej bylby ogloszony Nozka :) www.hoffnung-rettet-leben.de Quote
Recommended Posts