Talia Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 My trenujemy bieg przy rowerze (tylko upały nie pomagają ;/ ) Jeszcze ćwiczymy z hula hop :) Szkoda, że w okolicy nie ma toru agility :( Quote
Ismena Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Dziś zamówiłam frisbee dla Dolly. Ostatni raz 'latała' rok temu:razz: Zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Cambel&Megi Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 BlackSheWolf napisał(a):to moze jakies fotki ze sportow ? :D To ja sobie pozwolę wrzucić trochę fot mojej kundlicy z toru :lol: Quote
Cambel&Megi Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 tunel to ulubiona przeszkoda mojego liska :razz: Skok w dal Quote
Cambel&Megi Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Przepraszam, że az tyle, ale nie potrafiłam wybrać :eviltong: Quote
Talia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Jak ona pięknie skacze:loveu: Śliczne zdjęcia:p Nie wiem czy moja by zrobiła ten skok w dal...:roll: Quote
Illusion Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Megi super sobie radzi ^^. Ja dzisiaj skonstruowałam koło, więc w sumie mamy trzy stacjonaty i jedno koło. Mam kolejne filmiki, ale jeszcze nie wrzucałam ich do sieci, zrobię to później i Wam pokażę ;). Spodobał mi się pomysł Russelki na skok w dal (z takich długich doniczek), ale ja nie mogę znaleźć odpowiednich materiałów, wiecie może z czego takie coś można zrobić? Quote
jmw Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 My ćwiczymy od grudnia 2007 agility :cool3: Dość dobrze nam idzie, może wkrótce to klubu. Choć to tylko MOŻE. Nic mi lepiej o tym nie wiadomo. Quote
Talia Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Maślana napisał(a):My ćwiczymy od grudnia 2007 agility :cool3: dość dobrze nam idzie, może wkrótce to klubu xD Może może:razz: Quote
Cambel&Megi Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Dziękujemy za miłe komentarze :) Maślana, z tego co czytam, Twój pies urodził się w październiku '07, kiedy miał 2 miesiące, zaczęłaś z nim agility trenować? Quote
Talia Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Cambel&Megi']Maślana, z tego co czytam, Twój pies urodził się w październiku '07, kiedy miał 2 miesiące, zaczęłaś z nim agility trenować? Na to wygląda...:roll: Quote
Emi_BW Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 My również chcemy zacząć treningi agility, mimo że moja Emi ja już prawie 5 lat. Ale nadaje się do tego, ehh ten jej temperament :diabloti: Co prawda nie zdecydowaliśmy jeszcze kiedy udamy się na próbną lekcję ( ale wątpie żeby miało to miejsce w tym roku, że względu na dzidziusia, którego się spodziewam:oops: ). Ciężko by było wyobrazić sobie kobiete z brzuchem biegającą po torze :lol: Ale wiosna przyszłego roku kto wie :cool3: Quote
jmw Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Cambel&Megi i Talia, nie, pod koniec grudnia. Nie na początku, lecz pierwszy "trening" (o ile to mogę tak nazwać) zaczęliśmy w południe w dzień przed sylwestrem. A poza tym, nie znam DOKŁADNEJ daty jego urodzenia... prawdopodnie październik, a może być też wrzesień. A, i nie takie agility jak teraz - jedynie skoki przez hula hop, który był niziutko...A wtedy skoki przez "stacjonatę" były bezsensu, bo on przełaził pod badylem, więc tylko ten niziutki hula hop. Dopiero od 5/6 miesięcy agility na poważnie. Quote
Talia Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Maślana, ale pies w wieku 4-5 miesięcy również nie powinien obciążać swoich stawów. Ja bym na Twoim miejscu poczekała aż pies skończy rok. W wieku 4-5miesięcy można trenować w tunelem i slalomem :cool3: Quote
jmw Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 W wieku 5 miesięcy kuzynka dała mi stary tunel od namiotu i mieliśmy wtedy jeszcze tunel. Miki ma już prawie rok, 1 września 11 miesięcy. Na poważnie nie ćwiczyliśmy. Teraz ćwiczymy. Na poważnie. Quote
Talia Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Maślana napisał(a):W wieku 5 miesięcy kuzynka dała mi stary tunel od namiotu i mieliśmy wtedy jeszcze tunel:cool3: Miki ma już prawie rok, 1 września 11 miesięcy ;P A jast on duzym psem? Ile waży? Quote
Illusion Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Talia, słyszałam gdzieś, że ćwiczenie slalomu w młodym wieku psa to też nie najlepszy pomysł ze względu na kręgosłup (?). Quote
Talia Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Malina. napisał(a):Talia, słyszałam gdzieś, że ćwiczenie slalomu w młodym wieku psa to też nie najlepszy pomysł ze względu na kręgosłup (?). No nie powinno się ćwiczyć tak intensywnie, ale lekkie zapoznanie nie zaszkodzi. Wystarczy szerzej rozstawić słupki. Szczeniak nauczy się chodzić wokół słupków, a z kręgosłupem nic się nie stanie. Quote
Alusia Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Co ma omijane tyczek na trawie do kręgosłupa??? Quote
Talia Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Alusia napisał(a):Co ma omijane tyczek na trawie do kręgosłupa??? Jeśli psiak by pokonywał tor 'zawodowo' to jednak troszkę ten kręgosłup by sie wyginał. Quote
Asti Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Maślana - oglądałam Twój blog. Dlaczego skaczesz z Mikosławem tak wysoko? I dlaczego na smyczy? Psa nie można muszać do pokonywania przeszkód, dla niego to ma być fun! Sam ma chcieć! Generalnie jeśli masz psa z dużym wykrokiem i robi on slalom jednołapowy to bardzo się wygina i nie jest dobrym pomysłem ćwiczenie slalom z takim psem, gdy jest młody. Nex (BC) niedługo kończy 9 miesięcy, zaczęliśmy już slalom metoda tunelową. Mamy dużo czasu na zwężanie korytarza. Nie posądzam Nex o slalom jednołapowy, bo jest mała ;) Quote
jmw Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Asti - nie mogę go spuścić u ciotki, bo ciotka nie ma ogrodzenia. Kiedyś za nim latałam po całej ulicy na której znajduje się dom ciotuni. Może ciotka kiedyś postawi ogrodzenie, ale to kiedyś... Na pewno nie teraz. Mikiego nie zmuszam do niczego. Chce skakać - skacze, nie chce - nie skacze, i już. Quote
Asti Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Ok. Ale smycz nie jest fajna w agility. PS.: Znawcą nie jestem ;) Quote
Recommended Posts