Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My trenujemy bieg przy rowerze (tylko upały nie pomagają ;/ ) Jeszcze ćwiczymy z hula hop :) Szkoda, że w okolicy nie ma toru agility :(

• 2 weeks later...
Posted

Megi super sobie radzi ^^.
Ja dzisiaj skonstruowałam koło, więc w sumie mamy trzy stacjonaty i jedno koło. Mam kolejne filmiki, ale jeszcze nie wrzucałam ich do sieci, zrobię to później i Wam pokażę ;).
Spodobał mi się pomysł Russelki na skok w dal (z takich długich doniczek), ale ja nie mogę znaleźć odpowiednich materiałów, wiecie może z czego takie coś można zrobić?

Posted

My ćwiczymy od grudnia 2007 agility :cool3:
Dość dobrze nam idzie, może wkrótce to klubu. Choć to tylko MOŻE. Nic mi lepiej o tym nie wiadomo.

Posted

Maślana napisał(a):
My ćwiczymy od grudnia 2007 agility :cool3:
dość dobrze nam idzie, może wkrótce to klubu xD

Może może:razz:

Posted

[quote name='Cambel&Megi']Maślana, z tego co czytam, Twój pies urodził się w październiku '07, kiedy miał 2 miesiące, zaczęłaś z nim agility trenować?
Na to wygląda...:roll:

• 2 weeks later...
Posted

My również chcemy zacząć treningi agility, mimo że moja Emi ja już prawie 5 lat. Ale nadaje się do tego, ehh ten jej temperament :diabloti:
Co prawda nie zdecydowaliśmy jeszcze kiedy udamy się na próbną lekcję ( ale wątpie żeby miało to miejsce w tym roku, że względu na dzidziusia, którego się spodziewam:oops: ). Ciężko by było wyobrazić sobie kobiete z brzuchem biegającą po torze :lol: Ale wiosna przyszłego roku kto wie :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Cambel&Megi i Talia, nie, pod koniec grudnia. Nie na początku, lecz pierwszy "trening" (o ile to mogę tak nazwać) zaczęliśmy w południe w dzień przed sylwestrem.

A poza tym, nie znam DOKŁADNEJ daty jego urodzenia... prawdopodnie październik, a może być też wrzesień.

A, i nie takie agility jak teraz - jedynie skoki przez hula hop, który był niziutko...A wtedy skoki przez "stacjonatę" były bezsensu, bo on przełaził pod badylem, więc tylko ten niziutki hula hop. Dopiero od 5/6 miesięcy agility na poważnie.

Posted

Maślana, ale pies w wieku 4-5 miesięcy również nie powinien obciążać swoich stawów. Ja bym na Twoim miejscu poczekała aż pies skończy rok.
W wieku 4-5miesięcy można trenować w tunelem i slalomem :cool3:

Posted

W wieku 5 miesięcy kuzynka dała mi stary tunel od namiotu i mieliśmy wtedy jeszcze tunel. Miki ma już prawie rok, 1 września 11 miesięcy. Na poważnie nie ćwiczyliśmy. Teraz ćwiczymy. Na poważnie.

Posted

Maślana napisał(a):
W wieku 5 miesięcy kuzynka dała mi stary tunel od namiotu i mieliśmy wtedy jeszcze tunel:cool3: Miki ma już prawie rok, 1 września 11 miesięcy ;P

A jast on duzym psem? Ile waży?

Posted

Malina. napisał(a):
Talia, słyszałam gdzieś, że ćwiczenie slalomu w młodym wieku psa to też nie najlepszy pomysł ze względu na kręgosłup (?).

No nie powinno się ćwiczyć tak intensywnie, ale lekkie zapoznanie nie zaszkodzi. Wystarczy szerzej rozstawić słupki. Szczeniak nauczy się chodzić wokół słupków, a z kręgosłupem nic się nie stanie.

Posted

Alusia napisał(a):
Co ma omijane tyczek na trawie do kręgosłupa???

Jeśli psiak by pokonywał tor 'zawodowo' to jednak troszkę ten kręgosłup by sie wyginał.

Posted

Maślana - oglądałam Twój blog. Dlaczego skaczesz z Mikosławem tak wysoko? I dlaczego na smyczy? Psa nie można muszać do pokonywania przeszkód, dla niego to ma być fun! Sam ma chcieć!

Generalnie jeśli masz psa z dużym wykrokiem i robi on slalom jednołapowy to bardzo się wygina i nie jest dobrym pomysłem ćwiczenie slalom z takim psem, gdy jest młody. Nex (BC) niedługo kończy 9 miesięcy, zaczęliśmy już slalom metoda tunelową. Mamy dużo czasu na zwężanie korytarza. Nie posądzam Nex o slalom jednołapowy, bo jest mała ;)

Posted

Asti - nie mogę go spuścić u ciotki, bo ciotka nie ma ogrodzenia. Kiedyś za nim latałam po całej ulicy na której znajduje się dom ciotuni. Może ciotka kiedyś postawi ogrodzenie, ale to kiedyś... Na pewno nie teraz. Mikiego nie zmuszam do niczego. Chce skakać - skacze, nie chce - nie skacze, i już.