Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We czwartek 10. stycznia przyjechała z Krzyczek do Krakowa maleńka sunia... W ksiazeczce miała wpisane imie Kora ale na wątku Krzyczek nazywano ja Babcią:lol:

Kopiuje z wątku Krzyczek:

"BABCIA to dojrzała już panienka;-) (choć wbrew imieniu nie jest taka stara;-))
Jest niezwykle miłą, kochaną i spragnioną kontaktu z człowiekiem sunią.
Jest niewielka, drobniutkiej budowy.
Nie widzi na jedno oczko.
Dobrze dogaduje się z innymi psami-tzn sama jest łagodna i przyjazna, jednak któregoś razu kilka innych psiaków próbowało ją rozszarpać..
Przeżyła tylko cudem-dlatego tym bardziej powinna doświadczyć jeszcze jednego cudu-znależć prawdziwy, kochający dom..."

Babcia - Kora jest juz na tymczasie w Krakowie.. Miała pierwotnie jechac do hoteliku, ale ulitowała sie nad nia jedna pani i zabrała ja na króciutki tymczas - co pozwoliło doprowadzic małą do porzadku..

Tymczas prawdopodobnie skonczy sie w najblizszy czwartek - potem sunia pojedzie niestety do hoteliku.. We czawrtek równiez mała bedzie miała (chyba - jeszcze wszystko sie ma potwierdzic) szanse wystapic w tv regionalnej w programie Kundel.. Jest wiec cien szansy, ze moze we czwartek Korcia znajdzie dom.... Oby..

Wczoraj - w niedziele - dzieki dobremu sercu weta mała została przebadana wstepnie.. Wiek jej został okreslony na 3-5 lat - czyli sunia jest jeszcze młodziutka.. Wazy 5,60 kg:lol:, podrózuje w kocim transporterku, w którym przyjechała z Warszawy.. Jest maleńka i bardzo ruchliwa - żywe sreberko.. Zaczepia łapką do zabawy.. I bardzo duzo je:lol:
Ma biedne oczko - zamglone - po jakims dawnym urazie - ale nie bedzie ono leczone bo jest w niezłym stanie, nie ropieje, i małej zupełnie nie przeszkadza..
Kora dostała wczoraj leki na przeziebienie (ma prawdopodobnie przeziebiony pecherz, bo bardzo duzo sika), została odrobaczona i odpchlona.. Sunia dosc mocno gryzie łapki - nie wiedomo jeszcze czy to alergia czy po prostu pogryzienie przez insekty. DT ma obserwowac.. We wtorek - czyli jutro - kolejna wizyta u weta..

Zdjecia suni jeszcze z Krzyczek:

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochany Han&Dom :loveu: dzieki któremu w ogóle sunia rozpoczeła te podróz ku lepszemu wpłacił pieniazki na leczenie i podróz..

Sunia w Krakowie pozostaje pod opieka kiwi i moją..

Posted

No i wydało się, że pośrednio podrzuciłem Wam tzw. "kukułcze jajo":oops:, stąd mam wielkie wyrzuty sumienia:oops:, szczególnie wobec AniB:oops:, ale ja naprawdę sam bym nie mógł jej pomóc, a przy Waszej wielkiej pomocy:loveu:,
może okruszek dostanie swoją szanse od losu i ktoś się w niej zakocha:loveu:,
a to taka drobinka i już podobno wcześniej została zaatakowana
przez inne psy w Krzyczkach...
Pozdrawiam Was bardzo ciepło:loveu::loveu::loveu:
Dominik

Posted

Patia, wysłałam Ci zdjecia mailem - które dostałam od Foksi. Niestety są w dosć duzych formatach, a ja nie mam ich jak obrobic w tym tygodniu.. Moze w piątek mi sie uda.. Jeśli Ty miałabys chwilke to wrzuc je tu prosze - jak dasz rade oczywiscie..:oops:

Posted

_beatka_ napisał(a):
a ja zdrowie babci?:razz:

beatka - zobacz w pierwszym poscie.. Tam napisałam raport z pierwszej wizyty u weta w niedziele..;)

Posted

Krysia :loveu:
Ona dla mnie bedzie Krysia i tyle :loveu: Suczka jest najcudowniejsza na swiecie!
wyluzowana, grzeczna, jak ja wzielam na rece w gabinecie tak zeby lezala na pleckach to sie wylozyla i poszla spac ;)
ale ancymon to z niej tez jest ;)
na problemy ze skora dostala dziewczyna 3 zastrzyki - w czwartek powtorka.
przy okazji sterylki doktor jej zrobi kosmetyke tego rozcietego sromu bo jej tak brzydko wisi ta nie odcieta czesc...
strsznie to wyglada :( nie wiem skad takie obrazenie, zastanawia nas czy ona np usiadla na puszce, czy co innego sie stalo? bo ma chirurgicznie, rowniusienko wodciety kawalek sromu....

a no i ksywka babci ajest zupelnie nietrafiona ;)
ona ma 3 latka moze, i zaczepia do zabawy i gonitwy ciagle :)

Posted

ad. Babcia
Od razu sobie pomyślałem, że nie jak mi ona na staruszkę nie wygląda... nawet na bardzo dziarską...

ad. vet-a
Może się nie znam, ale nie wydaje mi się, aby sunia sama sobie zrobiła taką krzywdę i to w tak delikatnym miejscu...
A jak tam pęcherz małej??? Kto wie, może to uszkodzenie też przyczyniło się do choroby pecherza...
A jak z gryzieniem łapek???
A sterylka to planowana na kiedy???

Jeszczeraz dzięki Dziewczyny, za wielkie serce dla Małej:loveu::loveu::loveu:...
A imię może być Kryśka, albo Kryska, albo Kreska...

Posted

Jutro wystąpi w "Kundlu" kciuki bardzo bardzo potrzebne!!!!!!!

Posted

Też jestem za wyrzuceniem "Babci";)... z tytułu wątku oczywiście...
Aguś cały czas trzymam kciuki za małą:multi:...
Bo kochający domek, to byłaby przysłowiowa Kropka nad i...

Posted

No to zaczynam skupiać pozytywne myśli:roll:...
I kciuki gimnastykuję:multi:,
żeby je najmocniej jak potrafię trzymać za suńkę:loveu:...

I nie będę mógł się doczekać jakiś wieści:oops:...