Schronisko w Koninie Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 W Schronisku przebywa suczka o imieniu Viva. Jest podobna do dalmatynczyka. Trafiła do nas 4.11.07 została znaleziona na polu konająca. Doznała poważnego urazu głowy w wyniku którego starciła oko. Była w tak złym stanie, że musiała mieć przetaczaną krew. Jak do nas trafiła to wyglądała jak kości powleczone skórą. Sporo czasu dochodziła do siebie pod względem fizycznym jak i psychicznym. Vivka jest bardzo kontaktową i kochaną sunią. Mamy nadzieję, że pomimo tego, że Viva nie ma oka uda jej się znaleźc kochającą rodzinę, która bez względu na wszystko bardzo ją pokocha. Ona zasługuje na to. Quote
bea_m Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Jest tyle kropków w schronach że nie wiadfomo które ratować. Czy można okrelić wiek tych psiaków? Czy ktoś z Konina jest w stanie wspomóc je finansowo? Transport kosztuje, dom tymczasowy kosztuje. Po ostatnich kropkowych akcjach łaciate kontoświeci... pustkami. Mamy wspaniały dom tymczasowy w okolicach Katowic. Niejednemu kropkowi pomogli wyjśc na prosto i znaleźli im dobre domy. To jest szansa dla obu psiaków. Tylko my - ludzie - robimy juz bokami finansowo. To tylko ten problem. Tylko. Quote
bea_m Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Nie rozumię tej ciszy :roll: Rozumię ze schronisko nie ma kasy na takie działania... ale inni nie mogą nic pomóc? Czy myślicie że wystaczy watek założyć żeby psiak dom zanlazł? Za tym idzie szereg ludzi, działań i pomocy.... tez finansowej. My sami nie damy rady. Pomózcie choc trochę. Dom tymczasowy czeka. Mijsce sie marnuje :roll: psy czekają :roll: Quote
Schronisko w Koninie Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Mam pytanie.. Jaki jest miesięczny koszt utrzymania w domu tymczasowym?? Quote
bea_m Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 15 zł za dobę z wyzywieniem. Psiaki byly by w domu. Dom sam szuka nowych domków i rozmawia z chętnymi. Resocjalizuje i strasznie kocha. Nie mówię żeby ktos od was to zapewnił ale potrzebyjemy pomocy. Pomoc w dojeździe. Może jakies bazarki. Po prostu coś. Może oba na raz zabierzemy. Miało by to wiekszy sens. Na pewno Alex szybciej dom znajdzie. Sunia potrezbuje jednak specyficznego domu. DTma namiary na chetnych na dalmaty tylko charakter psa trzeba gruntownie poznac coby zwrotu nie było. Quote
Schronisko w Koninie Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Schronisko dostaję 160 000 tysięcy na rok na utrzymanie 230 zwierząt. Niestety nie stać nas na to aby zapłacić za dom tymczasowy dla psiaków. Aksel ma większą szansę na adopcje. Jeśli chodzi o Vive możemy zorganizować akcję i uzbierać pieniądzę na dom tymczasowy dla Vivy. A ile taki pies przebywa w takim domu? Oczywiście możemy przedstawić sprawę kierownictwu, ale myślę, że nie znajdziemy środków na utrzymanie w DT dwóch psów. Karolcia. Quote
bea_m Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Mój apel bardzie tyczy sie osób spoza schroniska. Nie mówie żeby schronisko płaciło za tymczas obu psow. Prosze o rozkręcenie akcji a na pewno o załatwienie transportu. No chyba uda sie na wiecej. My też staramy sie wyciągac więcej psiaków zcałego kraju. W dt jest 1 rezydent 1 tymczsowicz mała suczka (chyba już stały ) i jeden dochodząco - odwiedzający. Także psiaki mają dużo miejsca dla siebie (dom i ogród) DT ma praktyke w opiece nad kropkami i szukaniem im domów. Quote
bea_m Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Zapomiałam dopisać że zarówno pies jak i suka muszą byc wysterylizowani przed pojściem do nowego domu. Może to sie odbyc w dt. No chyba że juz są. Czy jest jakas fundacja w Koninie z króra możemy nawizac wspołpracę? Quote
:: FiGa :: Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Szukamy domu dla tego cuda... Quote
Hala Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 To chyba pierwszy watek jaki widze o schronisku w Koninie. Quote
:: FiGa :: Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Jeszcze pasowałoby założyc tej kropeczce bez oczka watek. Co Ty na to Karolcia? Quote
bea_m Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Figa szoda że pomóc psu nie chce nikt z Konina. Quote
:: FiGa :: Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Bylam kiedys w Koninie.... 5h drogi ode mnie :oops: Ja nie pomogę :oops: Moglabym zwrócić koszty wydrukowania ogłoszeń, tylko trzeba kogoś kto się wieszania podejmie. Quote
Recommended Posts