:: FiGa :: Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Eeeee? Czy tylko ja tu czegoś nie rozumiem? Quote
xxxx52 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 te osoby ukrywajace sie pod rozowymi psimi serduszkami ,zalogowaly sie jednoczesnie w styczniu:crazyeye:a moze to zbieg okolicznosci i jednakowy smak jezeli chodzi o banerki Quote
tati17_17 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 o co wam teraz chodzi bo chyba ja juz czegos nie rozumiem znalazłam tą stronke dzieki google.Czy wy myslicie,ze ja i tamta Magda to niby moja kuzynka czy co ?Przestańcie!Najlepiej jak wcale juz nie bede wchodzic na ta strone bo uwazacie juz o mnie takie rzeczy...i mylicie ze zarty sobie robie?!a ja jestem inna!i nigdy nie zrobiłam krzywdy zadnemu psu!ani innemu zwierzeciu!pozdrawiam was!Żegnam. Quote
Szarik Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Zrobiło się małe zamieszanie... I bardzo byłoby mi przykro, gdyby ktoś siedział przed komputerem i robił sobie żarty na TAKIM temacie. Robiąc jednocześnie nadzieje Fidze, no i Akselkowi. Jeśli ktokolwiek z różowym serduszkiem w avatarze chce zaadoptować Akselka, to niech napisze PW do Figi, poda dane, zdeklaruje się na poważnie i pokaże, że nie jest tak niedojrzały na jakiego wygląda. A jeśli jest tak niedojrzały, to reczywiście żegnamy, to nie jest forum wychowawcze. Quote
iwop Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 to chyba jakieś dzieci a tati to juz napewno:oops: Quote
bea_m Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Cioteczki a czego sie tak czepiacie? Nie dzwcie się. Dziewczyny zarejestrowały sie na dogo i na łactym i w przypływie dobrych checi chcą pomóc każdej bidzie. Czy wiekszość z nas takiego szoku nie doznała? Czy ktos wiedział spoza forów ile psiakow potrzebuje pomocy? Może zachowanie Tani i jej kuzynki jest nie za bardzo dojrzałe. Po rostu dziewczyny nie wiedza jak to działa. Nie wiedzą że każdy psiak ma swoich opiekunów. Trzeba spełniać pewne warunki i trzeba zabrac sie do szukania psa na trzeźwo i zpokorą. Taniu mówiłam ci w rozmowie że powinnaś dać sie poznac na łaciatym forum. Jakoś sie tam nie udzielasz. Wchodzisz na forum i przeglądasz psy w potrzebie. Raczej chodziło mi o zapoznanie sie z rasą i pytania związane z tym. Myślę że na dzień dzisiejszy nie dostaniesz tak sonbbie żadnego kropka. Szukamy domów które sa przekonane co do teggooo jednego właśnie. Nie zamykam sprawy. Myślę że z czasem zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi. Quote
Schronisko w Koninie Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Aksel na chwilę obecną przebywa w pomieszczeniu. Z suczkami sie dogaduje z samcami bywa różnie. Trafił do nas 24.12.07 skrajnie wyczerpany i odwodniony. W tej chwili doszedł już do siebie ma niewielkie problemy żołądkowe, z racji czego nie został jeszcze zaszczepiony. Jest pod stałą opieką weterynarza. Zapraszamy na stronę Schroniska www.schronisko-konin.xt.pl Quote
bea_m Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Mam pytanie do schroniska. Czy jest jakakolwiek szansa że Aksel zostanie wyadoptowany ze schroniska do stałego domu? Jak wygląda sytuacja z adopcjami? Czy sterylizujecie psiaki? Quote
Schronisko w Koninie Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 W 2007 roku przekazaliśmy do adopcji około 300 zwierząt. Nie wydajemy do adopcji dorosłej suki nie po sterylizacji. Prawdobodobieństwo adopcji Aksela jest bardzo duża. Quote
:: FiGa :: Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Zobaczcie jakie to cudo :loveu: Quote
Szarik Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Faktycznie słodki. Szkoda takiego psiaka w schronie. Wogóle każdrgo szkoda :( Quote
bea_m Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Schronisko w Koninie napisał(a):W 2007 roku przekazaliśmy do adopcji około 300 zwierząt. Nie wydajemy do adopcji dorosłej suki nie po sterylizacji. Prawdobodobieństwo adopcji Aksela jest bardzo duża. Czyli na prawde nie wiem co robić. Skoro ma duze szanse na adopcje ze schroniska to chyba bez sensu wyciągac go do domu tymczasowego. Takie rzeczy robiliśmy w stosunku do psiaków które bardzo długo siedziały w schronach, miały małe szanse na adopcje, trzeba było je rosocjalizować, bądź leczyć..... Co robic? Quote
Schronisko w Koninie Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Dlaczego nie. Na pewno w domu tymczasowym będzie miał lepiej niż w schronie. Aksel bardzo "ciągnie" do człowieka i na pewno w domu tymczasowym miałby więcej z nim kontaktu. Dzisiaj został zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i chorobom zakaźnym. Jeżeli jest ktoś kto chciałby Aksela do domu tymczasowego to będzie super :multi: Quote
:: FiGa :: Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Domek tymczasowy to jednak duże koszty za które moglibyśmy uratować inne cętki.. Quote
:: FiGa :: Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Myślę, że na razie trzeba szukać domku u Was, jak już nie będzie nadziei to można myśleć o ściąganiu do DT. Jeśli będą środki :shake: Mam jeszcze pytanko odnośnie innego psiaka, mianowicie suni. Macie w schronie psinkę bez oka, to tez dalmatynka jest? Quote
Recommended Posts