Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jadł jeden dzień.... pewnie ze stresu :( ale teraz jest już ok, cieszył się, że wrócił do domku tymczasowego. teraz problem z tym wyjazdem obecnych właścicieli, nie mogą wziąść Elmo ze sobą, bo tam jest inny pies, groźny, który by go pogryzł, a nie byłoby jak ich odseparować. Więc właściciele jadą bez niego, elmo zostaje w domu i wprowadza si tam moja siostra, by się nim opiekować. ZXostaje jednak duży problem, Elmo będzie sam w domu przez 8 godz dziennie. Boję się, że znów coś pozjada :( Będę do niego jeździć, ale nie na te całe 8 godz, nie mogę siedzieć tam 8 godz przez 2 tyg.

a na koniec kwietnia chcę go wykastrować, może przejdzie mu ta chęć dominacji... bo czytałam, że niszczenie domu pod nieobecnośc właścicieli i chodzenie za nimi krok w krok, to poza lękiem separacyjnym, dominacja psa, który pilnuje swojego stada i nie może znieść oderwania od niego z powodu martwienia się o stado, gdy nie może go pilnować, mieć na oku.. co o tym myślicie?

mam świeze fotki Elmo, jak je tutaj wkleić?

Posted

nie mam zielonego pojęcia czy to chodzi o dominacje??:roll:
nie zawsze to co jest napisane musi być prawdą........ale kastracja to bardzo dobry pomysł....mam nadzieję że jak najszybciej znajdzie dom!!!!

Najlepiej przez fotosik a potem wklej tutaj link albo do "wstaw obrazek" i ok...
tzn. ja wklejam zdjęcia przez fotosik i jestem zadowolona jeżeli nie będziesz mogła wkleić zdjęć to wyślij mi na mail magdys19@interia.pl i ja to zrobię:)

Posted

wczoraj byliśmy na baaardzo długim spacerku, a Elmo wciąż biegał, on nie potrafi chodzić, spacerować. Wciąż pędem przed siebie i za siebie :) oczywiście cały czas bez smyczy, bo po polach i działkach. Jaki on niewybiegany, ale teraz już regularcnie, co kilka dni będę go wyprowadzać.
ma nową aukcję na allegro, poprzednią mi usunęli, bo napisałam, że charytatywna... pierwszy raz się o to czepili...

aa zdjęć nie potrafię tutaj dodać :(

Posted

dobrze, prześlę, gdy usprawnią mi nieco kompa i będzie chodził szybciej :)

dziś dostałam wiadomość z allegro, ktoś chce wziąść Elmo, ale jest z Lublina! da się załątwić transport jakby co? jak to zrobić?

dziś był kolejny spacerek i godzinne, niezmordowane bieganie po łąkach z młodą sunią labradorką :) ile w nim energi...

Posted

luśka napisał(a):
dobrze, prześlę, gdy usprawnią mi nieco kompa i będzie chodził szybciej :)

dziś dostałam wiadomość z allegro, ktoś chce wziąść Elmo, ale jest z Lublina! da się załątwić transport jakby co? jak to zrobić?

dziś był kolejny spacerek i godzinne, niezmordowane bieganie po łąkach z młodą sunią labradorką :) ile w nim energi...

najlepiej zobaczyć na wątku transportowym....i znaleźć dogomaniaka z Lublina który będzie w stanie sprawdzić warunki w jakich mieszkałby Elmuś....

Posted

ten ktoś namawia żonę :)
co to i gzie to- wątek transportowy? omóżcie znaleźć kogoś z lublina, ja na tej stronie słąbo się poruszam...

Posted

ale dziś jedziemy do nowego domku w wałbrzychu :) jeden dzień ogłoszenie w gazecie i takie szczęście :) do 2 nastolatków i rodzica niepracującego, przebwającego w domu :) jak w mordę strzelił. oby sie udalo!!

Posted

luśka napisał(a):
ale dziś jedziemy do nowego domku w wałbrzychu :) jeden dzień ogłoszenie w gazecie i takie szczęście :) do 2 nastolatków i rodzica niepracującego, przebwającego w domu :) jak w mordę strzelił. oby sie udalo!!

oj w takim razie trzymam baaaaaaaardzo mocno kciuki!!!!!!!

Posted

Ja już mieszkam w wchu :) sama pojechałam :)
najpierw pospacerowałam z tą dziewczyną po polach, pobiegał, ona go przywoływała i się słuchał, prowadziła go na smyczy. Potem poszliśmy do ich domu, posiedziałam z nim. On wiedział, co się święci, możę kojarzył poprzednią próbę z wrocławia. Wciąż we mnie patrzył, jak tylko się ruszyłąm, Elmo się zrywał na równe nogi. Gdy wyszłam, piszczał i drapał drzwi. :(
ale wem już, że przestał piszczeć, bawi się z nimi i jest na razie ok :)

Guest ursa81
Posted

Trzymam mocno kciuki, żeby tylko się udało :kciuki:

Posted

luśka napisał(a):
Ja już mieszkam w wchu :) sama pojechałam :)
najpierw pospacerowałam z tą dziewczyną po polach, pobiegał, ona go przywoływała i się słuchał, prowadziła go na smyczy. Potem poszliśmy do ich domu, posiedziałam z nim. On wiedział, co się święci, możę kojarzył poprzednią próbę z wrocławia. Wciąż we mnie patrzył, jak tylko się ruszyłąm, Elmo się zrywał na równe nogi. Gdy wyszłam, piszczał i drapał drzwi. :(
ale wem już, że przestał piszczeć, bawi się z nimi i jest na razie ok :)

W takim razie trzymam mocno kciuki!!!!

Posted

dzisiejsze wieści na wskroś pozytywne. Elmo ma się dobrze, wszyscy go tam lubią i ani myślą oddawać :) ja tak się boję, chyba z miesiąc nie uwierzę jeszcze w to do końca, dopiero po miesiącu. Bosze, żeby go nie oddali znów...

Posted

no i radość była przedwczesna. mówiłąm, że mamy pecha. ja nie wiem, co komu ten pies zawinił, że ma takie życie przerąbane :(
napisano mi, że mam go zabrać, bo jedno z tych dzieci jest upośedzone i męczy elmo... a ta starsza osoba już go nie chce wziąść dalej na tymczas. nie mam, co z nim zrobić, pomóżćie!

Posted

on go ponoć ciągnie za uszy i ogon, kopie i bije po pysku :(((
co ja mam zrobić? nie mam komu go wcisnąć na tymczas nawet :((((

mam możliwość załątwić wielką, dwumetrową klatkę, mogę pożyczyć ew tymczasowi, bo psa na długo w domu nie można samego zostawiać, bo niszczy

nie wiem już,co wymyślić