magdyska25 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 wymagania......:shake: Jak się miewa Elmo?? Quote
luśka Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 Nie jadł jeden dzień.... pewnie ze stresu :( ale teraz jest już ok, cieszył się, że wrócił do domku tymczasowego. teraz problem z tym wyjazdem obecnych właścicieli, nie mogą wziąść Elmo ze sobą, bo tam jest inny pies, groźny, który by go pogryzł, a nie byłoby jak ich odseparować. Więc właściciele jadą bez niego, elmo zostaje w domu i wprowadza si tam moja siostra, by się nim opiekować. ZXostaje jednak duży problem, Elmo będzie sam w domu przez 8 godz dziennie. Boję się, że znów coś pozjada :( Będę do niego jeździć, ale nie na te całe 8 godz, nie mogę siedzieć tam 8 godz przez 2 tyg. a na koniec kwietnia chcę go wykastrować, może przejdzie mu ta chęć dominacji... bo czytałam, że niszczenie domu pod nieobecnośc właścicieli i chodzenie za nimi krok w krok, to poza lękiem separacyjnym, dominacja psa, który pilnuje swojego stada i nie może znieść oderwania od niego z powodu martwienia się o stado, gdy nie może go pilnować, mieć na oku.. co o tym myślicie? mam świeze fotki Elmo, jak je tutaj wkleić? Quote
magdyska25 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 nie mam zielonego pojęcia czy to chodzi o dominacje??:roll: nie zawsze to co jest napisane musi być prawdą........ale kastracja to bardzo dobry pomysł....mam nadzieję że jak najszybciej znajdzie dom!!!! Najlepiej przez fotosik a potem wklej tutaj link albo do "wstaw obrazek" i ok... tzn. ja wklejam zdjęcia przez fotosik i jestem zadowolona jeżeli nie będziesz mogła wkleić zdjęć to wyślij mi na mail magdys19@interia.pl i ja to zrobię:) Quote
Apbt_sól Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 jak dla mnie to on ma lek separacyjny a nie zadna dominację;) a kastaracje popieram:) Quote
luśka Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 wczoraj byliśmy na baaardzo długim spacerku, a Elmo wciąż biegał, on nie potrafi chodzić, spacerować. Wciąż pędem przed siebie i za siebie :) oczywiście cały czas bez smyczy, bo po polach i działkach. Jaki on niewybiegany, ale teraz już regularcnie, co kilka dni będę go wyprowadzać. ma nową aukcję na allegro, poprzednią mi usunęli, bo napisałam, że charytatywna... pierwszy raz się o to czepili... aa zdjęć nie potrafię tutaj dodać :( Quote
magdyska25 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Wyślij mi może na maila to wstawię zdjęcia magdys19@interia.pl :p Quote
luśka Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 dobrze, prześlę, gdy usprawnią mi nieco kompa i będzie chodził szybciej :) dziś dostałam wiadomość z allegro, ktoś chce wziąść Elmo, ale jest z Lublina! da się załątwić transport jakby co? jak to zrobić? dziś był kolejny spacerek i godzinne, niezmordowane bieganie po łąkach z młodą sunią labradorką :) ile w nim energi... Quote
magdyska25 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 luśka napisał(a):dobrze, prześlę, gdy usprawnią mi nieco kompa i będzie chodził szybciej :) dziś dostałam wiadomość z allegro, ktoś chce wziąść Elmo, ale jest z Lublina! da się załątwić transport jakby co? jak to zrobić? dziś był kolejny spacerek i godzinne, niezmordowane bieganie po łąkach z młodą sunią labradorką :) ile w nim energi... najlepiej zobaczyć na wątku transportowym....i znaleźć dogomaniaka z Lublina który będzie w stanie sprawdzić warunki w jakich mieszkałby Elmuś.... Quote
luśka Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 ten ktoś namawia żonę :) co to i gzie to- wątek transportowy? omóżcie znaleźć kogoś z lublina, ja na tej stronie słąbo się poruszam... Quote
luśka Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 ale dziś jedziemy do nowego domku w wałbrzychu :) jeden dzień ogłoszenie w gazecie i takie szczęście :) do 2 nastolatków i rodzica niepracującego, przebwającego w domu :) jak w mordę strzelił. oby sie udalo!! Quote
magdyska25 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 luśka napisał(a):ale dziś jedziemy do nowego domku w wałbrzychu :) jeden dzień ogłoszenie w gazecie i takie szczęście :) do 2 nastolatków i rodzica niepracującego, przebwającego w domu :) jak w mordę strzelił. oby sie udalo!! oj w takim razie trzymam baaaaaaaardzo mocno kciuki!!!!!!! Quote
Apbt_sól Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 ktos tam byl i sprawdzil chalupe? oby si udalo , w razie czego daj im namiar do mnie . Quote
luśka Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 Ja już mieszkam w wchu :) sama pojechałam :) najpierw pospacerowałam z tą dziewczyną po polach, pobiegał, ona go przywoływała i się słuchał, prowadziła go na smyczy. Potem poszliśmy do ich domu, posiedziałam z nim. On wiedział, co się święci, możę kojarzył poprzednią próbę z wrocławia. Wciąż we mnie patrzył, jak tylko się ruszyłąm, Elmo się zrywał na równe nogi. Gdy wyszłam, piszczał i drapał drzwi. :( ale wem już, że przestał piszczeć, bawi się z nimi i jest na razie ok :) Quote
Guest ursa81 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Trzymam mocno kciuki, żeby tylko się udało :kciuki: Quote
magdyska25 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 luśka napisał(a):Ja już mieszkam w wchu :) sama pojechałam :) najpierw pospacerowałam z tą dziewczyną po polach, pobiegał, ona go przywoływała i się słuchał, prowadziła go na smyczy. Potem poszliśmy do ich domu, posiedziałam z nim. On wiedział, co się święci, możę kojarzył poprzednią próbę z wrocławia. Wciąż we mnie patrzył, jak tylko się ruszyłąm, Elmo się zrywał na równe nogi. Gdy wyszłam, piszczał i drapał drzwi. :( ale wem już, że przestał piszczeć, bawi się z nimi i jest na razie ok :) W takim razie trzymam mocno kciuki!!!! Quote
pusia2405 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Dopiero teraz zauważyłam ten wątek:razz:. Luśka, dzielna z Ciebie istota!! A jeżeli chodzi o znikanie psów w WS, to też coś o tym wiem i nie tylko ja...:-( Quote
luśka Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 dzisiejsze wieści na wskroś pozytywne. Elmo ma się dobrze, wszyscy go tam lubią i ani myślą oddawać :) ja tak się boję, chyba z miesiąc nie uwierzę jeszcze w to do końca, dopiero po miesiącu. Bosze, żeby go nie oddali znów... Quote
Ola164 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 luśka zmień tytuł wątku ;) Super że psiakowi się poszczęsciło :loveu: Quote
magdyska25 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Luśka miej na oku Elmusia jeszcze przez jakiś czas......może za tydzień jakieś odwiedziny??:cool3: Quote
luśka Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 no i radość była przedwczesna. mówiłąm, że mamy pecha. ja nie wiem, co komu ten pies zawinił, że ma takie życie przerąbane :( napisano mi, że mam go zabrać, bo jedno z tych dzieci jest upośedzone i męczy elmo... a ta starsza osoba już go nie chce wziąść dalej na tymczas. nie mam, co z nim zrobić, pomóżćie! Quote
pusia2405 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Kurcze, co za ludzie:mad:. Elmo potrzebuje domu, inaczej grozi mu znowu schron:-(. Quote
Apbt_sól Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Kaplica no, kaplica slow juz nie mam gdzie Ds????????? Quote
luśka Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 on go ponoć ciągnie za uszy i ogon, kopie i bije po pysku :((( co ja mam zrobić? nie mam komu go wcisnąć na tymczas nawet :(((( mam możliwość załątwić wielką, dwumetrową klatkę, mogę pożyczyć ew tymczasowi, bo psa na długo w domu nie można samego zostawiać, bo niszczy nie wiem już,co wymyślić Quote
Recommended Posts