Aga - Czakra Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 no to ja nie wiem jaka, schron mówił, że ta co była - to od ciebie była. Nieważne - najważniejsze, żeby w końcu poszedł, bo pies się marnuje coraz bardziej Quote
:: FiGa :: Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Takie zainteresowanie nim i jeszcze nic konkretnego :shake: Ja miałam 2 pytania o niego na maila, tez narazie cisza... wrrr... Quote
kaj-ka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Piękny ten nasz WieloKropek. To są zdjęcia ze spacerku robione w ubiegłą niedzielę. Jaki on jest smutny. Taki piękny pies i ciągle w schronie. Wierzyć się nie chce. Quote
bea_m Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Ciotki dzialajcie, działajcie. Mnie przez 3 tyg na dogo nie będzie. Jak wróce to mam nadzieje kropka w tym dziale nie znajdę. Quote
kamilka91 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 No nic, trzymam kciuki za niego :kciuki: Przecież to dalmatyńczyk, one zazwyczaj idą szybko do domu... Dlaczego on wciąż czeka? :-( Quote
:: FiGa :: Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Kamilka nie zawsze niestety szybko da się domek znaleźć :( Quote
kamilka91 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Wiem wiem... :-( Po prostu wydaje mi się że rasowe psy, nawet jeśli nie są młode, szybciej znajdą dom niż mieszńce... Tym bardziej dalmtyńczyki, które są piękne i kojarzą się z filmem, a ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że nie jest to rasa łatwa do wychowania. Ja sama wzięłam ze schroniska dalmtyńczyka, ponieważ mnie zauroczył, a nie wiedziałam nic na temat tej rasy... Quote
:: FiGa :: Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Dalmatki szybko się załamują w schronach.. jak sama wiesz nie są to baranki, łatwo dalmasia 'zepsuć', a pobyt w schronie bardzo zepsuciu sprzyja :( Dla przykładu Cent - w schroniskowych warunkach brany był za agresywnego, a DT wyszło że to baranek. Quote
:: FiGa :: Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Zaglądam tu z nadzieją, że przeczytam o tym że ma dom... cos wiadomo? Quote
kaj-ka Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 W schronisku będziemy dopiero w weekend więc pewnie wtedy będa jakieś wieści. Może uda sie wczesniej pojechac z karma to wtedy oczywiście też się zapytam. Aga - Czakra czasami do nich dzwoni więc poprosze ją żeby zapytała o Kropka. Muszę Wam dziewczyny powiedzieć, ze ja sie nie znam na dalmatyńczykach, może troche znam sie na amstafach bo od 11 lat mam suczkę ale też nie uważam się za eksperta w tej dziedzinie ale uwazam, ze Kropek jest dziwnym psem. Takim strasznie nierównym i nie pisze tego żeby zrazić do niego przyszłego opiekuna. On jak jest w klatce a jest w osobnym boksie to zachowuje sie jak wulkan agresji, ale wystarczy wyprowadzic go z klatki to na spacerze to zupełnie nie ten sam pies. Nawet przez moment nie zauwazyłam w nim oznak agresji. Widziałam natomiast ogromny strach w jego oczach. Nie jest to pies, który lgnie do człowieka i chce być głaskany. Czuję, ze niedługo taki moment nastąpi ale trzeba bardzo dużo cierpliwości i wyrozumiałości mu okazać. Myslę, ze niewiele dobrego on zaznał od człowieka. Na próbe połozenia ręki na jego głowie cały się kuli. Nie wiem czy dom z małym dzieckiem to dobry pomysł. Chciałabym dla niego jak najlepiej ale trzeba miec wszystko na uwadze. Przede wszystkim to, zeby on juz nigdy do schroniska nie wrócił. U nas zdarzają sie przypadki, ze trzy razy psy wracają bo okazuje sie, ze nie spełnia oczekiwan opiekunów. Tego juz nie mogę zrozumieć. Ostatnio jak byłam to oddali psa-wzieli w sobotę a oddali w niedzielę. Powód-pies chciał wejśc do domu a miał siedziec na podwórku przy budzie. Tylko walic po łbach tych durnych ludzi. Pies przeżył taka traumę, ze bali się że na zawał zejdzie. Na szczęście znalazł juz dom. Oj ludzie mają niepokolei w głowach a zwierzęta przez to cierpią. Wrzuce mu ogłoszenie na trójmiasto, moze go ktos wypatrzy. Ale tam jest 400 psów i 100 kotów. Dramat! Quote
kamilka91 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 kaj-ka napisał(a): Muszę Wam dziewczyny powiedzieć, ze ja sie nie znam na dalmatyńczykach, może troche znam sie na amstafach bo od 11 lat mam suczkę ale też nie uważam się za eksperta w tej dziedzinie ale uwazam, ze Kropek jest dziwnym psem. Takim strasznie nierównym i nie pisze tego żeby zrazić do niego przyszłego opiekuna. Ja w sumie też się nie znam na dalmatach, mam dalmatyńczyka dopiero od roku... ale zauważyłam, że psy tej rasy, które przewinęły się przez bydgoskie schronisko (a było ich całkiem sporo), też są bardzo dziwne i nierówne. Trudno określić ich charakter, a jak są w boksie to bardziej odstraszają ludzi niż ich przyciągają. Jednakże na spacerach są radosne, szczęśliwe, po prostu wulkany energii... Tak samo w późniejszych domach :) Quote
:: FiGa :: Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 kaj-ka tak jak piszesz jest z prawie każdym dalmasiem, to psiaki, które bardzo przezywają brak człowieka u boku.. Quote
kaj-ka Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Wiecie dziewczyny ja już zupełnie nie wiem gdzie szukać tych domów, piszę, pytam, rozmawiam, ludzie słuchaja głowami kiwają i na tym koniec. Na siłe nikogo nie mozna uszczęśliwić. A tym bardziej zwierzętami. Ja myslę, ze Kropek znajdzie dom szybciej niz Astki, którym próbuje znaleźć dom. Z nimi to jest dużo większy problem bo ich ludzie się boja. A to takie fajne psy, niestety nie dla każdego. Quote
:: FiGa :: Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Kiedy kropek będzie ciachnięty? a moze juz byl? Quote
kaj-ka Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Dzwoniłam do schronu, Kropek bez dwóch kropek. Ciachnięty i czeka na nowy dom. jest duze zainteresowanie ale jak narazie on ciągle tam jest. Schron uaktualnił też swoja stronę. Może ktos go tam wypatrzy. Quote
olenka_f Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Figa masz zapchaną skrzynkę , mój nr 505 419 211 jak coś to dzwoń a ja tu załatwiać będę Quote
kamilka91 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 No i co tam słychać u przystojniaczka? :loveu: Quote
olenka_f Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 kamilka91 napisał(a)::-( chyba się nim zajmę... zajmuj się ciocia zajmuj - trzeba kropkowi domu i to bardzo Quote
kamilka91 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Ok, na razie to: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/966854_kropek_z_gdanska_marnieje_w_schronisku.html Może być? piszcie jeśli coś zmienić:) Quote
Aga - Czakra Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 i jeszcze tu: http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/kategoria.phtml?id_kat_pod=608&id_ogl_show=1010288 Quote
kaj-ka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Słuchajcie, Kropek ma w dokumentach napisane zarezerwowany. Ale ja nie jestem zadowolona z tego zarezerwowania. Byłam jak przyszli ludzie i chcieli go zabrać. Nie mieli pieniędzy. Powiedzieli ze przyjda w ten weekend. Quote
Aga - Czakra Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 pamiętacie? Mleko też miał napisane w dokumentach zarezerwowany - i co? Facet nie przyszedł Draga też miała napisane - i wiemy jak się skończyło Ani Bobek ani Micio już tego nie mieli - tylko telefoniczne powiadomienie a co to za ludzie co przyjechli po psa bez kasy? Quote
kaj-ka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Kropek jest juz w domu. Został dzisiaj adoptowany przez ludzi, którzy go zarezerwowali. Quote
Recommended Posts