Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki ja tak se siedzie i mysle czy Stasiek nie miałby ochoty na wycieczkę w góry. Da się go ciachnac po klejnotach w schronie przed wycieczką? Szkoda go żeby tak sie w schronie zastał.
Pomózcie troszę.

To zaczerwienienie i ranki może być od słomy. On podwozie ma delikatne a słoma ostra.

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie ma słomy, osobiście byłam w budzie i nie ma słomy
załatwimy ciachanie, zadzwonie jutro. Kropek jest w małym wybiegu z budynkiem i tam nie ma słomy byłam w środku wlazłam wejściem dla psów

nad całą resztą myślimy , moze z transportem coś Kasia wymyśli

Posted

Ciotki myslcie nad ciachnieciem. To jest teraz najwazniejsze (o ile zdrowie pozwala). Niech wreszcie decyzja zapadnie. Z transportem bedziemy sie martwili jak bedzie potrzeba. Zróbcie jakaś zbiorke bo na leczenie i dom tymczasowy bedzie potrzeba.

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
dwa tygodnie temu - podbrzusze miał czyste. Ja go juz na początku listopada widziałam.
Ja dalmatyńczyki są alergiczne - to w schronisku mamy problem. Zauważyłam, że wszystkie jasne psy - miewają takie przebarwienia, może one są delikatniejsze i bardziej reaguja na środki czyszczące? Bobek miał przedpiersie zaatakowane wcześniej - teraz jest lepiej.
Tydzień temu słomę wymieniali - może ta nowa Kropka uczula?

Jasne psy ponoć bardziej są narażone na wszelkie alergie.

Piękny psiak oby szybko znalzł swoich ludzi.

Posted

Ciotki jest dom tymczasowy w Warszawie. Można już psiaka na dziś tam zawieźć.
Mnie od poniedziałku przez 3 tygodnie nie będzie przy kompie. Komu dac namiary na dom?

Posted

Bardzo przepraszam ale doopa wyszła z tym czasu w Wawie. Sunia rezydenka dostala ropomacicza i wet zalecił brak kontaktu z ocymi psami. Oczywiście operowana jest na dniach. Stasiek przepraszam :(

Posted

Z tego co Ola pisała chłopak ma mieć najpierw kastrację, poczekajmy może aż Go ciachną a potem juz na spokojnie będziemy mu szukać domu. Co Wy na to?????????

Posted

dzwoniła dziś do mnie pani w sprawie Kropka ma jutro pojechać do niego i pójść na spacer, ma go przedstawić swojej czteromiesięcznej dzidzi i podjąć decyzję. To bardzo miła i wrażliwa Pani chodzi tylko o to żeby Kropek polubił dzidzię. Ja mocno w niego wierzę bo i Pani bardzo sympatyczna no i z Gdańska.Kropek to kochany piesek tylko musi znów zaufać człowiekowi a człowiek powinien dać mu czas i szansę

Posted

Masz rację, schron to nie jest dobre miejsce dla takiego psa jak Kropek. Schron to w olgóle nie jest dobre miejsce dla nikogo. Ani dla dalmatyńczyków ani dla amstafów a tych jest u nas 8 albo 9. Dzisiaj nie dałyśmy rady wyjść z Kropkiem. Dzisiaj zachowywał sie dziwnie. Raz wariował jak szalony innym razem stał bez ruchu. Pogoda dzisiaj nie była dobra na spacery. Walił grad a za moment lał deszcz. A wiało chyba z 10 w skali bo...... Czy jak to się nazywa. Marny dzisiaj był dzień taki strasznie depresyjny.Pani w schronisku mówiła, ze pytaja o Kropka. Ale jak do tej pory to na pytaniach się kończy. Biedny piesek.

Posted

do mnie nawet dzwoniła pani od wczoraj , dziś kilka razy, nie wiedzieć czemu dałam się wrobic w przyjazd do schronu na 15 w sprawie adopcji a pani olała , teraz już nie będę w schronie zawsze w niedzielę raczej w tygodniu będe miała czas

Posted

olenka_f napisał(a):
dzwoniła dziś do mnie pani w sprawie Kropka ma jutro pojechać do niego i pójść na spacer, ma go przedstawić swojej czteromiesięcznej dzidzi i podjąć decyzję. To bardzo miła i wrażliwa Pani chodzi tylko o to żeby Kropek polubił dzidzię. Ja mocno w niego wierzę bo i Pani bardzo sympatyczna no i z Gdańska.Kropek to kochany piesek tylko musi znów zaufać człowiekowi a człowiek powinien dać mu czas i szansę
Była pani u Kropka?