JFD Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Witam! (patrzylem na zamieszczone zdjecia w topicu "zdjecia granulek") Jestem szczesliwym posiadaczem owczarka niemieckiego dlugowlosego- ma juz 6 lat. Chcialbym zakupic dla niego karme bo caly czas jadl tylko pedigree i chappi, ostatbio kupilem tez purine dog chow LARGE. Problem polega na tym, ze w karmie dla ras typu "LARGE" czyli wielkich - rozmiar karmy jest troche duzy, moj pies karmiony cale zycie pedigree przyzwyczail sie do mniejszych rozmiarow "kulek" Stad tez pytanie, jaka karme dla niego polecilibyscie, jednak chcialbym rozmiarowo troche mniejsze granulki. Chcialbym wydac na 15kg worek do 100zl - myslalem o karmie BRIT dla duzych psow, ale nie wiem czy granulki nie beda zbyt wielkie. Pozdrawiam Quote
SOS Sfora Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Kup Brit Adult,ma mały granulat ,możesz też dokupić 1kg Brit Large Breed i próbować wymieszać.Wszystkie karmy dla psów dużych mają duży granulat.Pośrednim wyjściem jest Brit energy,bo granulat jest w kształcie łezki. Kupuj małe ilości np 1kg,takie opakowanie zawsze jakoś się zagospodaruje w żołądku wilczura. W cenie do 100zł za 15kg ,tylko Brit jest do przełknięcia,choć właśnie nieznacznie podrożał,to jednak nie ma konkurencji,w cenie i jakości. Quote
Starbuck Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Ja bym poleciła Diamond Naturals dla dużych dorosłych psów,może cena trochę wyższa ale jakość bardzo dobra. Moje psy nie jedzą tej karmy właśnie ze względu na za małe dla nich kulki więc myślę że dla Twojego psiaka mogły by być w sam raz. Możesz zamówić sobie najmniejszy worek na próbę chyba 8kg. Quote
marmara_19 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 do ok 120-130 zl mozna kupic acane adult.. granulki niewielkie a karma jakosciowo dosc dobra, a z tych tanszych to rzezcywiscie brit Quote
JFD Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Serdecznie dziekuje za nadesłane odpowiedzi. Zakupilem jednak karme Brit Adult 15kg za 85zl, zobacze jak maja sie wielkosci granulatu do tych, ktore mialem w Purinie Large Breed. Mam nadzieje, ze stosujac karme Adult dla Wilka jakoze jest to karma dla malych i srednich ras - nie spowoduje u niego jakichs specjalnych niedoborów w zywieniu :) Co do karmy Diamond Naturals to nigdzie nie moglem znalezc ofert sprzedazy. Co do Acany - jednak na poczatek sprobuje Brita. Pozdrawiam !! Quote
Recommended Posts