Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podczas kastarcji - szukano jądra w jamie brzusznej - nie było osiągalne. Jeżeli w ogóle jest - może być zrakowaciałe, może też być w nasieniowodach, a może go w ogóle nie być - zdiagnozowanie to chyba tylko usg albo rtg. Nikt nie będzie kroił psa w ciemno zwłaszcza, że już raz był krojony i szukano jądra. Psa może wydadzą na badania - ale tylko pod warunkiem domu docelowego. Jeżeli będziemy miały dom dla psa - wtedy będziemy pertraktować ze schronem, że dom życzy sobie dodatkowych badań, których koszty my pokryjemy, ale robienie badań po to, by schroniskowemu wteowi wytknąć niekompetencję i żądać kolejnej operacji - nie wchodzi w grę. Pamiętajcie, że w schronach wykonuje się w pierwszej kolejności operacje ratujące życie, potem, kastarcje i sterylizacje do nowych domów, a potem resztę, ale nie wypada nam żądać grzebania psu w jamie brzusznej, kiedy w szpitalu leżą połamane psy wymagające ciągłej opieki.
Mamy pod opieką prawie dwunastoletniego bouviera, wnęrta jednostronnego po kastarcji, drugiego jądra nie udało się znaleźć i nikt go nie szukała więcej - pies żyje, ma się dobrze. Więc nie wiem czy w przypadku naszego Foksia to jądro niewiadomo czy istniejące ma tak istotne znaczenie. Ja bym się na jego paszczy skupiła - śmierdzi strasznie, będą łapać wetkę i dziewczyny też pamiętajcie o tym - jeżeli jest stan zapalny - to będą go leczyć, można mu też dodatkową karmę kupić i dogadać się z pracownikami
Ja myślę, żeby zrobić mu teraz allegro, ogłoszenia na trójmieście ma, ale nikt nie dzwoni - i ogłaszać intensywnie. Jak podrośnie - niech fryzjer go obciacha jak wam się moje strzyżenie na budzie nie podoba (tylko ciekawe kto za to załaci, mądrale;), i jeszcze zawiezie brudaska do zakładu, 3 godzinki poczeka...)
ja bardzo go lubię, nie wiem dlaczego

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i nasz przykurcz z którego Aga zrobiła cudownego facecika poszedł do domku z ogródkiem, jego Pan to starszy człowiek który już wiadomo że go będzie rozpieszczał
Agunia dzięki za wspaniały fryz foxia - jako mop nikogo by nie zauroczył

życzę mu już tylko wspaniałego życia u boku swojego przemiłego Pana

Posted

Przemek go nie poznał...
A Pan zabrał go ogłoszenia czy z przypadku?
Jak pierwszy raz łaziłam po schronie i oglądałam psy - z ogólnego ich morza zapamietałam biało ruda sunię, która teraz mieszka ze starowinką w typie gończego i szarą skołtunioną kulkę w typie sznaucera - większa miniatura. Potem spotkałam Bobka i zatraciłąm się w nim - obróżke przeznaczoną dla foksika dostanie teraz szaraczek. Czasami chodziłam koło jego boksu, ale go nie widziałam, w niedzielę był - teraz więc jego kolej