Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasz foksik trafił do schroniska mniej więcej w tym samym czasie co Bobek, czyli początku listopada. Jak większośc - przybłęda. Nie pamiętam na ile lat jest oceniany jego wiek. Foksik po przywiezieniu do schroniska został wykastrowany, jednakże był wnętrem - tego drugiego jądra gdzieś z jamy brzusznej nie udało się wydostać. Może to właśnie pozostałe jądro, o ile w ogóle sie wykształciło - jest przyczyną jego nadpobudliwości.
Jest nadpobudliwy - i dlatego taki chudy, a je za dziesięciu. Początkowo był w boksie z małymi psami - ale był dla nich niedobry - więc poszedł na duże psy i większy boks.
Nie martwcie się - ja go obstrzygę - ale niech sie cieplej zrobi. Jego nie ma co ogrzewać, żadnego tłuszczyku - więc zapalenie nerek albo pęcherza mamy gwarantowane, a wiadomo jak z tym leczeniem... poza tym - po co nam kolejny chory pies. Do strzyżenia foksa będę potrzebowała stołu, niestety na kolanach po trawie nie będe go ganiać, a maszynkę to se chyba do ... podłączę - nie wiem jak schronisko to sobie wyobraża, ale nie jestem w stanie strzyc psów na dworzu. Dziunia była spokojna, ale przy naszym foksiku istnieje obawa upierdzielenia ucha...
Olu - dzięki za wątek. Na foksy nie macie co go wrzucać - tam nikt nie zagląda niestety. Wawarek też był - ale ktoś się zlitował i został przeniesiony na psy do adopcji. Chyba jedynym forum psów rasowych na dogo, gdzie można sie doczekać jakiegoś odzewu na bidy schroniskowe są psy ozdobne i szpice.
A ogłoszenie na trójmieście ma?

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aguś ja mu nic nie robiłam zadnych ogłoszeń a w tym boksie z większymi psami- bije większe - to wredny mop jest i tyle w dodatku przykurcz na szpilkach bo tak chodzi a mine taką zrobił że go na spacer wzięłam bo to niby taka bida- terrorysta jeden - o wiem BinLaden niech sie zwie i taki brzydki i stary i wredota

Posted

on się powinien nazywać Ernesto Czegewara.
Jak go obserwowałam to wydawało mi się, że on się tak troszkę kuli jakby go brzuch boał albo jakieś skurcze miał... On ciągle napięty w tym boksie - zawsze zastanawiam się kiedy pęknie...
Ale foksy - podobno takie są, nadymaja się i patrza komu by tu skóre złoić, a potem - to nie ja!!! ja jestem biedny malutki pieseczek...
Ola - prześlij mi zdjęcia na maila - jutro go na trójmiasto mogę wrzucić.
Moje foksy służbowe - też takie są, ciągle nabuzowane adrenaliną, wszystko im jedno kto na drugim końcu smyczy stoi, ale w pracy są bardzo dobre.

Posted

olenka_f napisał(a):
Aguś ja mu nic nie robiłam zadnych ogłoszeń a w tym boksie z większymi psami- bije większe - to wredny mop jest i tyle w dodatku przykurcz na szpilkach bo tak chodzi a mine taką zrobił że go na spacer wzięłam bo to niby taka bida- terrorysta jeden - o wiem BinLaden niech sie zwie i taki brzydki i stary i wredota

Albo ja twoich grypsów nie rozumiem ale czy ty czasami zastanwiasz się co piszesz?
Zamieszczasz ogłoszenie na adopcje ale piszesz o tym psie same straszne rzeczy. To ma zachęcić kogoś bo jest chyba wręcz odwrotnie.
Rozumiem nie musi ci sie podobać ale osobiście jestem zaskoczona twoim podejściem do sprawy.
No centralnie twoje opisy po mału mnie wyprowadzają z równowagi. Zastanów się po co tak naprawdę zamieściłaś ogłoszenie, jak juz postanowiłaś znaleźć mu dom to pomimo że ci się nie podoba ułóż to w bardziej normalne słowa a nie jak 10 letnie rozkapryszone dziecko.
Z tego co czytam nawet nie wiesz czy ma tatuaż czy ma zadbane pazury, wogóle wiesz coś więcej o tym psie niż twoje określenia ?

A może tak byś zastanowiła czemu bije większe? Może to ze strachu może to dlatego że ma ciężki charakter i nie toleruje psów. A to że chodzi jak na szpilkach może ma chorobę kości, może ma własnie zakażone opuszki łap?
I jeżeli wogóle to doszło do Ciebie prosze o nieużywanie już słów które zupełnie działają w odwrotną strone niż ADOPCJA

Posted

jak już pisałam - piesek jest starszy, wykastrowany, pazurki ma normalne - bez zmian chorobowych, uszy czyste, oczy - lekka zaćma, okrutnie śmierdzi mu z pyszczka - kamień na zębach też jest, lekki stan zapalny napletka - to moje spostrzeżenia, nie było weta. Trzęsie sie bezustannie, ale raczej nerwowo niż z zimna. Jest zadziorny do psów z boksu, gryzie wszystko - informacja pracownika, ale podczas pielęgnacji - pies marzenie.
Na spacerze - grzeczny, sympatyczny, wesolutki - ciągnął za smycz i powarkiwał radośnie - naprawdę cieszył się ze spacerku. Był bity - boi sie patyka, boi się rzuconej w swoim kierunku szczotki czy rekawiczki

Posted

Dzisiaj to prawdziwe cudo się z niego zrobiło, teraz urodą chłopak wyróżnia się na plus oczywiście. Cóż za prezencja. Agnieszka zrobiłas z niego prawdziwego wystawowego foksika. Cudo. Jeszcze jeden zaniedbany nam został. Szkoda, ze dzisiaj juz na tamtego nie było czasu. Nie moge się napatrzeć!!!!!!!!!!! Ale Ty masz talent dziewczyno!!!!!!

Posted

wygląda super! (jak mu odrośnie włos to dobra fryzjerka wg wzorca by go zrobiła:eviltong:)
Sylwia ma rację: małe pieski nie cierpią dużych psów-tak jest w większości-szczególnie na spacerze, po prostu się ich boją, do tego jeśli ona jest częściowo niewidomy to potęguje jego strach i niepwenośc, a jak był bity to jest złamanym psem i trzeba mu cichego i spokojnego domu-najlepiej bez małych dzieci by godnie dożył swej starości.
Ja też mam staruszki w domu jedna niewidoma: chodzi jak tzw: zombie - chodzi tak po niewidzi, jest seniorką i ma spondylozę-to tłumaczy jej charakterystyczny chód:roll:

czy można prosic o allegro dla niego?:modla:

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Albo ja twoich grypsów nie rozumiem ale czy ty czasami zastanwiasz się co piszesz?
Zamieszczasz ogłoszenie na adopcje ale piszesz o tym psie same straszne rzeczy. To ma zachęcić kogoś bo jest chyba wręcz odwrotnie.
Rozumiem nie musi ci sie podobać ale osobiście jestem zaskoczona twoim podejściem do sprawy.
No centralnie twoje opisy po mału mnie wyprowadzają z równowagi. Zastanów się po co tak naprawdę zamieściłaś ogłoszenie, jak juz postanowiłaś znaleźć mu dom to pomimo że ci się nie podoba ułóż to w bardziej normalne słowa a nie jak 10 letnie rozkapryszone dziecko.
Z tego co czytam nawet nie wiesz czy ma tatuaż czy ma zadbane pazury, wogóle wiesz coś więcej o tym psie niż twoje określenia ?

A może tak byś zastanowiła czemu bije większe? Może to ze strachu może to dlatego że ma ciężki charakter i nie toleruje psów. A to że chodzi jak na szpilkach może ma chorobę kości, może ma własnie zakażone opuszki łap?
I jeżeli wogóle to doszło do Ciebie prosze o nieużywanie już słów które zupełnie działają w odwrotną strone niż ADOPCJA

Ludzie inteligentni i z poczuciem humoru potrafią odróżnić żarty :shake:

Posted

Oli zależało na tym, zeby Foksik znalazł dom, gdyby tak nie było to nie zamieszczałaby tego ogłoszenia.Jestem pewna, że Oli zależy na tym żeby piesek poszedł do domu. Nie ma sensu podnosic sobie ciśnienia dziewczyny. Szukajmy Przystojnemu Foksiowi domu.

Posted

po tym strzyżeniu wyglada na prawde ładnie , szkoda że charakterku nie można mu przyciąć :evil_lol:
jest szatanem dla współwięźniów ale super dla ludzi - ktoś kto nie ma innych zwierząt miałby z niego pociechę
no i z mopa zrobiłyście mi psa:diabloti:

Posted

Sylwia a teraz juz całkiem na spokojnie, liczymy na Twoja pomoc w szukaniu domu dla Foksika. To wyjatkowo sympatyczny piesek, w boksie prawdziwy zadziorai wredota, na spacerze anioł a po obcięciu tego skotłunionego przemoczonego filcu prawdziwy przystojniak. Mnie zauroczył nawet w tej swojej sfilcowanej peruce. W schronie mamy jeszcze jednego foksika, na razie jeszcze nie obciętego ale równie pieknego. Tylko bardzo bardzo przestraszonego. Miałam kiedys foksterierkę pewnie dlatego sentyment do wszystkich terierów. Moja obecna to przeciez tez terier!!!!

Posted

wicie co, ja nie lubię terierów (z wyłączeniem czarnego teriera rosyjskiego), ale nie mogę przestać o Foksiku, jaki był podczas strzyżenia, jak był na spacerze, jak fajnie ciągnął za smyczkę...
czasem nie wiesz dlaczego kogoś lubisz - i tutaj jest tak samo

Posted

no wredotko w góre może ci ktoś wypatrzy
nie wiem czy lubię foxy czy nie pies to pies - a tego diabła wcielonego za tą jego inność chyba się lubi
może gdyby nie był taki słodki dla ludzi nikt by na niego nie spojrzał ale przecież on tylko dla psów wredny musi być jedynakiem i już

Posted

:lol: Jaki śliczny mały piesek :multi:
Podobny jest do foksteriera, charakterek mają one przeważnie zadziorny, ale to bardzo mądre psy. Trzeba koniecznie pójsć z nim do weta. Może to jądro w brzuchu zrakowaciało i dlatego go brzuch boli?
Mogę pare rzeczy wrzucić dla niego na bazarek