Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Izoldas napisał(a):
Przed chwilą się dowiedziałam -Ramzes :)

Rudy prawdopodobnie znalazł dom :) Będzie mieszkał w dalszej części Bródna u młodej dziewczyny. Mamy sie spotkać po południu - poradźcie proszę, o co jeszcze wypytać: dziewczyna zna jego sytuację, zgadza się na kastrację, na wizyty kontrolne i podpisanie stosownej umowy...

No farciarz z niego :)

Ale fajnie:):multi::multi:
Jeju nie wiem co jeszcze:) napewno wizyta po- najwięcej powie:)
Ach jeszcze aktualizacja chipa chyba musi być.

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do chipa, to w schronisku chyba mają nas już dosyć :evil_lol:, uzgodniłyśmy, że nowy właściciel stawi się z dokumentami i oni zmienią dane. Znalazł się też pewnien pan, który zna właścicielkę i psa, zajmował się nim czasem i zaoferował, że sam od niej odbierze książeczkę zdrowia i oświadczenie o zrzeczeniu sie psa. Odbyłyśmy też telefoniczną rozmowę z ową kobietą i zgadza się na takie rozwiązanie - także trzymajcie kciuki za szczęśliwe zakończenie :)

Posted

Izoldas napisał(a):
Co do chipa, to w schronisku chyba mają nas już dosyć :evil_lol:, uzgodniłyśmy, że nowy właściciel stawi się z dokumentami i oni zmienią dane. Znalazł się też pewnien pan, który zna właścicielkę i psa, zajmował się nim czasem i zaoferował, że sam od niej odbierze książeczkę zdrowia i oświadczenie o zrzeczeniu sie psa. Odbyłyśmy też telefoniczną rozmowę z ową kobietą i zgadza się na takie rozwiązanie - także trzymajcie kciuki za szczęśliwe zakończenie :)

trzymam trzymam :) Daj znać- bo trzeba będzie odwołać wyjazd;)

Posted

Niestety nie udało się :( - nie wszyscy domownicy zaakceptowali tak dużego psa :(

Rudy prawdopodobnie w środę pojedzie do Pani z Zielonej Góry, tej, która miała tymczasowo wziąć Kosziego. Z jednej strony wolałabym, żeby był gdzieś bliżej, można wtedy pokazać go ewentualnym chętnym i mieć jakąś kontrolę, z drugiej strony u mnie nie może zostać - ledwo daję radę z czterema psami i 1,5 ręki :evil_lol:. Pies robi się naprawdę fajny, bardzo się uspokoił, nabiera pewności siebie, jeszcze tylko problem z bieganiem luzem został - bawi się pięknie ok 30-40 minut a potem postanawia porzucić towarzystwo i iść swoją drogą. Po ostatnich nocnych szaleństwach chodzi na trzech łapach, nie widzę żadnego skaleczenia więc czeka nas po południu wizyta u weta.

Rozejrzyjcie się proszę gdzieś w W-wie lub okolicach, może jednak nie będzie musiał jechać tak daleko, wtedy spokojnie będzie można go wykastrować (na mój koszt) i szukać dalej domku.

• 2 weeks later...
Posted

Rudy nie pojechał, nadal jest u mnie. Jest już wykastrowany. Było kilka osób zainteresowanych nim, ale za każdym razem w końcu padało "za duży" :( Nadal szuka domku, zasługuje na kogoś kto go pokocha takiego dużego - jest bardzo łagodny, do wszystkich się przymila, do psów bez zarzutu. Bardzo polubił biegać - chyba nigdy wcześniej nie miał okazji. Niespecjalnie reaguje na wołanie, raczej sam za mną podąża, ale nie ucieka, bez problemu daje się złapać na smycz. Chętnie biega za patykami, w domu przynosi i wtyka do ręki zabawki, kości - myślę, że łatwo będzie się uczył ;)

Posted

Tak, proszę, ja już wyczerpałam swoje możliwości.

PS. Ja to ciągle mam problemz elektroniką, jak nie z PM to SMSami - nawet wysyłane z netu dochodzą czasem po paru dniach, rekordzista przyszedł po 2 mies :crazyeye: Urządzenia mnie nie lubią :cool3:

Posted

Narazie wersja gazetowa. Mam nadzieję ze mi jej nie skróca:mad:

Reks- młody duży piesek o pięknej złocisto-beżowej sierści. Został porzucony przez właścicielkę na skryżowaniu ruchliwej ulicy w Warszawie. Jest bardzo łagodny i radosny. Przyjaźnie nastawiony do psów. Uwielbia spacery i bieganie za patykami. W domu przynosi i wtyka do ręki zabawki i kości.Chętnie się uczy. Reksio jest wykastrowany. Kontakt:

Co jest źle?

Izoldas- czy masz jakieś inne fotki niż te wieczorne spod poczty?

Posted

Izoldas napisał(a):
Nie mam żadnych nowszych zdjęć, spróbuję coś zrobić ale to najprędzej po weekendzie.

Była właścicielka Rudego ma już nowego pieska :angryy:

CZY TA BABA JEST NORMALNA??? a za 2-3 miesiace wymiana na nowszy model? KRETYNKA!:angryy:

Posted

Izoldas napisał(a):
Nie mam żadnych nowszych zdjęć, spróbuję coś zrobić ale to najprędzej po weekendzie.

Była właścicielka Rudego ma już nowego pieska :angryy:

:mad::mad: Ale sie zdenerwowałam Wariatka.

Izoldas- czy mogę dać do Ciebie nr tel. na ogłoszeniach?

Posted

MagYa^^ napisał(a):
CZY TA BABA JEST NORMALNA??? a za 2-3 miesiace wymiana na nowszy model? KRETYNKA!:angryy:

Też się wkurzyłam - łatwo jej przyszło zapomnieć o poprzednim pupilku :angryy:

uxmal napisał(a):

Izoldas- czy mogę dać do Ciebie nr tel. na ogłoszeniach?

Tak oczywiście, telefon i mail.