uxmal Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Izoldas napisał(a):Przed chwilą się dowiedziałam -Ramzes :) Rudy prawdopodobnie znalazł dom :) Będzie mieszkał w dalszej części Bródna u młodej dziewczyny. Mamy sie spotkać po południu - poradźcie proszę, o co jeszcze wypytać: dziewczyna zna jego sytuację, zgadza się na kastrację, na wizyty kontrolne i podpisanie stosownej umowy... No farciarz z niego :) Ale fajnie:):multi::multi: Jeju nie wiem co jeszcze:) napewno wizyta po- najwięcej powie:) Ach jeszcze aktualizacja chipa chyba musi być. Quote
Izoldas Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Co do chipa, to w schronisku chyba mają nas już dosyć :evil_lol:, uzgodniłyśmy, że nowy właściciel stawi się z dokumentami i oni zmienią dane. Znalazł się też pewnien pan, który zna właścicielkę i psa, zajmował się nim czasem i zaoferował, że sam od niej odbierze książeczkę zdrowia i oświadczenie o zrzeczeniu sie psa. Odbyłyśmy też telefoniczną rozmowę z ową kobietą i zgadza się na takie rozwiązanie - także trzymajcie kciuki za szczęśliwe zakończenie :) Quote
uxmal Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Izoldas napisał(a):Co do chipa, to w schronisku chyba mają nas już dosyć :evil_lol:, uzgodniłyśmy, że nowy właściciel stawi się z dokumentami i oni zmienią dane. Znalazł się też pewnien pan, który zna właścicielkę i psa, zajmował się nim czasem i zaoferował, że sam od niej odbierze książeczkę zdrowia i oświadczenie o zrzeczeniu sie psa. Odbyłyśmy też telefoniczną rozmowę z ową kobietą i zgadza się na takie rozwiązanie - także trzymajcie kciuki za szczęśliwe zakończenie :) trzymam trzymam :) Daj znać- bo trzeba będzie odwołać wyjazd;) Quote
aisak102 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 No i jak? Udało się z domkiem dla Ramzesa? Quote
rotek_ Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 po weekendowej przerwie czekamy na wieści;) Quote
Izoldas Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Niestety nie udało się :( - nie wszyscy domownicy zaakceptowali tak dużego psa :( Rudy prawdopodobnie w środę pojedzie do Pani z Zielonej Góry, tej, która miała tymczasowo wziąć Kosziego. Z jednej strony wolałabym, żeby był gdzieś bliżej, można wtedy pokazać go ewentualnym chętnym i mieć jakąś kontrolę, z drugiej strony u mnie nie może zostać - ledwo daję radę z czterema psami i 1,5 ręki :evil_lol:. Pies robi się naprawdę fajny, bardzo się uspokoił, nabiera pewności siebie, jeszcze tylko problem z bieganiem luzem został - bawi się pięknie ok 30-40 minut a potem postanawia porzucić towarzystwo i iść swoją drogą. Po ostatnich nocnych szaleństwach chodzi na trzech łapach, nie widzę żadnego skaleczenia więc czeka nas po południu wizyta u weta. Rozejrzyjcie się proszę gdzieś w W-wie lub okolicach, może jednak nie będzie musiał jechać tak daleko, wtedy spokojnie będzie można go wykastrować (na mój koszt) i szukać dalej domku. Quote
aisak102 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 No, rzeczywiście ogromna szkoda, ale co zrobić jak pieska nie chcą, to nic się nie poradzi :shake:. Lepiej, że od razu szczerze powiedzieli, że nie. Quote
rotek_ Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 to jak robimy... oglaszamy małego.... czy szukamy transportu do ZG Quote
aisak102 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 I jak, pies pojechał do Zielonej Góry? Quote
Izoldas Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Rudy nie pojechał, nadal jest u mnie. Jest już wykastrowany. Było kilka osób zainteresowanych nim, ale za każdym razem w końcu padało "za duży" :( Nadal szuka domku, zasługuje na kogoś kto go pokocha takiego dużego - jest bardzo łagodny, do wszystkich się przymila, do psów bez zarzutu. Bardzo polubił biegać - chyba nigdy wcześniej nie miał okazji. Niespecjalnie reaguje na wołanie, raczej sam za mną podąża, ale nie ucieka, bez problemu daje się złapać na smycz. Chętnie biega za patykami, w domu przynosi i wtyka do ręki zabawki, kości - myślę, że łatwo będzie się uczył ;) Quote
uxmal Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Izoldas- pm do Ciebie nie dochodzą chyba:( Czy ogłaszać Reksa? Quote
Izoldas Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Tak, proszę, ja już wyczerpałam swoje możliwości. PS. Ja to ciągle mam problemz elektroniką, jak nie z PM to SMSami - nawet wysyłane z netu dochodzą czasem po paru dniach, rekordzista przyszedł po 2 mies :crazyeye: Urządzenia mnie nie lubią :cool3: Quote
rotek_ Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 a mmoże do wyborczej..... w prawdzie na dolnym ślasku ale jakiś transport zawsze można zorganizować;) Quote
uxmal Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 w weekend sie zabiore do roboty. teraz jestem troche zalatana:(. a wyborcza i mp napweno:) Quote
uxmal Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Narazie wersja gazetowa. Mam nadzieję ze mi jej nie skróca:mad: Reks- młody duży piesek o pięknej złocisto-beżowej sierści. Został porzucony przez właścicielkę na skryżowaniu ruchliwej ulicy w Warszawie. Jest bardzo łagodny i radosny. Przyjaźnie nastawiony do psów. Uwielbia spacery i bieganie za patykami. W domu przynosi i wtyka do ręki zabawki i kości.Chętnie się uczy. Reksio jest wykastrowany. Kontakt: Co jest źle? Izoldas- czy masz jakieś inne fotki niż te wieczorne spod poczty? Quote
Izoldas Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Nie mam żadnych nowszych zdjęć, spróbuję coś zrobić ale to najprędzej po weekendzie. Była właścicielka Rudego ma już nowego pieska :angryy: Quote
MagYa^^ Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Izoldas napisał(a):Nie mam żadnych nowszych zdjęć, spróbuję coś zrobić ale to najprędzej po weekendzie. Była właścicielka Rudego ma już nowego pieska :angryy: CZY TA BABA JEST NORMALNA??? a za 2-3 miesiace wymiana na nowszy model? KRETYNKA!:angryy: Quote
uxmal Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Izoldas napisał(a):Nie mam żadnych nowszych zdjęć, spróbuję coś zrobić ale to najprędzej po weekendzie. Była właścicielka Rudego ma już nowego pieska :angryy: :mad::mad: Ale sie zdenerwowałam Wariatka. Izoldas- czy mogę dać do Ciebie nr tel. na ogłoszeniach? Quote
Izoldas Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 MagYa^^ napisał(a):CZY TA BABA JEST NORMALNA??? a za 2-3 miesiace wymiana na nowszy model? KRETYNKA!:angryy: Też się wkurzyłam - łatwo jej przyszło zapomnieć o poprzednim pupilku :angryy: uxmal napisał(a): Izoldas- czy mogę dać do Ciebie nr tel. na ogłoszeniach? Tak oczywiście, telefon i mail. Quote
rotek_ Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 ona pewnie chyba nawet nie rozumie jaką krzywdę psu wyrządziła... teraz będzie miała olejną zabawkę:shake::mad: Quote
uxmal Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Wysłałam ogłoszenie do wrocławskiej gazety wyb. Zmieniłam imie na Ramzes w texcie wanęłam Reksia :( Izoldas nie napisałam w ogłoszeniu ze jest w Wa-wie, bo moze nie wydrukowaliby. Ramzes na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=314947909 Quote
uxmal Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Ramzi jest na gazecie wyborczej we wrocku wersja int. Rotku, czy możesz looknąc czy jest na papierze?:loveu: Nie skrócili mi textu :razz: Quote
Recommended Posts