mrs.ka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ja nadal jestem w szoku i mogę przestać o tym myśleć! Po tym ile ten pies wycierpiał,ile krzywdy doznał od ludzi ,którzy mieli się nim opiekować,Skuter nadal kocha ludzi!!! On jest taki ufny,jak przyjechałam do tamtego domu,on widział mnie pierwszy raz,może 5 minut,dał sobie założyc smyczke i bez problemu sam wsiadł do auta.A już o przytulaniach i mizianiach,lizaniu mnie po twarzy to już chyba Maja napisała. Quote
MagYa^^ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 ...mysle, ze Skuter czul ze teraz juz bedzie tylko lepiej. Skuterku trzymam kciukasy za szybki powrot do normalnosci i wspanialy domek :happy1: Quote
Panca Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 a ja tymczasem rozpoczelam poszukiwania domu dla Skutera...:cool3: Quote
Diana S Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Co za bidulek :placz:. Ma piękną kochana mordkę... musi go ktoś pokochac.... Quote
AgaiTheta Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Najpierw niech dojdzie do siebie. Mamy w tej chwili 20 bokserów pod opieką BwP o kolejnych 14 wiemy ale nie mamy środków i miejsca :placz: Z tej czternastki mozemy zabrac jeszcze jednego, jak wybrać, jak.... Pomóżcie nam w zbieraniu pieniążków na pobyt Skutera w klinice, bardzo prosze. Quote
PaulinaT Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ile? 20 bokserów? :o Dramat :placz: 20kg to waży moja sunia szarpej. Malutka jest. :shake: Quote
AgaiTheta Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Allegro cegiełkowe dla Skutera: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=298299156 Pomóżcie prosze rozsyłać. Quote
Majaa Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 AgaiTheta napisał(a):Allegro cegiełkowe dla Skutera: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=298299156 Pomóżcie prosze rozsyłać. Ja już rozsyłam .... Ale w większym zakresie pomocy finansowej ... chciałabym .... ale na razie sama zadłużona jestem - skredytowałam ok. 2 tys na psy starachowickie rozliczając się z wetem (tylko leczenie, sterylki, szczepienia) Żadne DT, wyzywienie, transporty itp. To jak narazie finansujemy sami ... Quote
halbina Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 zawsze ta kasa jest największym problemem... Quote
KamaG Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 jestem po rozmowie tel. z Moniką, która na miejscu dogląda naszego fafunka, Skuterek jest pod fantastyczną opieką! Quote
la_pegaza Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 na krakvet.pl/forum można oddać głos na BwP !! Quote
KamaG Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 la_pegaza napisał(a):na krakvet.pl/forum można oddać głos na BwP !! oddany...... Quote
Alicja Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 la_pegaza napisał(a):na krakvet.pl/forum można oddać głos na BwP !! [FONT=Arial]głosy oddane ;)[/FONT] Quote
mm.templum Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 AgaiTheta napisał(a):Najpierw niech dojdzie do siebie. Mamy w tej chwili 20 bokserów pod opieką BwP o kolejnych 14 wiemy ale nie mamy środków i miejsca :placz: Z tej czternastki mozemy zabrac jeszcze jednego, jak wybrać, jak.... Pomóżcie nam w zbieraniu pieniążków na pobyt Skutera w klinice, bardzo prosze. Dam na ten biedny Bokserkowy Szkielecik trochę kaski lub duży worek karmy kupię na wyprawkę. Aguś nie wiem jak lepiej będzie. Quote
Iza i Avanti Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 A ja wciąż zapraszam na bazarek... Cały dochód na BwP! Quote
KamaG Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 przekopiuję z BwP, napisała Gerta: Ja dziś byłam na SGGW. Skuterek miał lepszy humorek niż wczoraj. Ogonek się merdał już z daleka Wygląda dalej biednie, ale humorek ma lepszy. Zna komendy typu "siad", czy "podaj łapę". O stanie zdrowia nie wiem za dużo - nadal jest pod kroplówkami, co nie jest wcale dziwne. Myślę, że zdiagnozowanie piesa w takim stanie zajmuje sporo czasu... Skuterek zjadł dziś przy mnie puszeczkę, potem zażądał spacerku. No i miał dziś dwie cioteczki tylko dla siebie, bo jak przyszłam to już była u niego cioteczka, a inne piesy były już po spacerkach. Skuterek jest pieszczoszek - mizianko na cztery rączki sprawiło mu wyraźną przyjemność Nie reaguje natomiast na zabawki, chyba nie wie po co one są Quote
Iza i Avanti Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 To, że nie wie do czego służą zabawki, nie jest takie dziwne... Wiele zaniedbanych psów, które trafiły pod skrzydła BwP lub na DT tego nie wiedziało... Quote
Diana S Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Iza i Avanti napisał(a):To, że nie wie do czego służą zabawki, nie jest takie dziwne... Wiele zaniedbanych psów, które trafiły pod skrzydła BwP lub na DT tego nie wiedziało... Na wszystko przyjdzie czas... nawet na zabawe.... Quote
mrs.ka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Wiadomo już ,że stan Skutera był wynikiem zaniedbania ,a nie choroby ,także nie pozostaje mi nic innego jak skierować sprawę do prokuratury Quote
halbina Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 no to pięknie... k... pięknie... Ludzie są niepoważni i okrutni... Quote
Alicja Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 mrs.ka napisał(a):Wiadomo już ,że stan Skutera był wynikiem zaniedbania ,a nie choroby ,także nie pozostaje mi nic innego jak skierować sprawę do prokuratury normalnie słów mi zabrakło :shake::shake::shake: Quote
Panca Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 ja nie moge...:angryy::angryy::angryy:i co bedzie sprawa????jesli to nie spowoduje ze Skuter trafi teraz do schroniska jako"dowod" to uwazam ze nie mozna sprawy puscic plazem:angryy::angryy::angryy:im wiecej takich spraw sie naglosni tym lepiej dla zwierzat- wiadomo ..sasiedzi sie dowiedza i bedzie wstyd:mad::mad::mad:bo pewnie znajac polskie realia wyrok nie bedzie surowy:angryy::angryy:i na dodatek w zawiasach:angryy::angryy: Quote
AgaiTheta Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Skuter podczas środowej sesji z Ciotkami w pokoiku Quote
Alicja Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Patrząc po wzroście to On powinien ważyć napewno z 35 kg :shake:albo i więcej ... Quote
Recommended Posts