Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to pisze LISTE IMPREZOWA na niedzile ;p
miloby bylo gdyby osoby ktore sie wpisza pojawily sie na imprezce albo wczesniej napisaly co nie co ze ich nie bedzie :P

LISTA impra niedzielna ;
1 :
Łapeczek
2 :***Paulinka***
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:
10:
...... ( miejsc jest mnustwo )

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak Maksio bardzo bardzoo
chociaz raz sie zdazylo ze przyszedl do nas duzy pies znajomych z nimi tak na chwile i Maksio zostal zaskoczony to pokazal zembiska swoje wszytskie a ten duzy pies nie wiedzial gdzie ma sie schowac ( a na codzien pilnuje posesji przy domu ) hihih

Posted

łapeczek napisał(a):
Tak Maksio bardzo bardzoo
chociaz raz sie zdazylo ze przyszedl do nas duzy pies znajomych z nimi tak na chwile i Maksio zostal zaskoczony to pokazal zembiska swoje wszytskie a ten duzy pies nie wiedzial gdzie ma sie schowac ( a na codzien pilnuje posesji przy domu ) hihih

No Katia też pilnuje nam mieszkania:evil_lol:
Siedzi na balkonie i obszczekuje wszystkie przechodzące psy:evil_lol:

Posted

LISTA impra niedzielna ;
1 :
Łapeczek
2 :***Paulinka***
3:HuSkYy -Paulina-94
4:Anula i Bono
5:Pestka (?)
6:
7:
8:
9:
10:
...... ( miejsc jest mnustwo )

Dzieki Deer
tzn jest tak ze on sam ostrzy na tym ale jak chce zrobic zdjecie obiektu ruszajacego sie np.koniuu czy psu to sie roozmazuje ;/ ;/;/;/;/ i nie potrafie sobie z tym poradzic a w obiektywie nie mam stabilizacji :(

Posted

Martunia napisał(a):
Ja też będę na imprezce :cool3::cool3::cool3: i dam jak zwykle bardzo fajne, wyszukane obrazki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ojj będzie dobrze :calus:

ojjjj ty jak juz cos znajdziesz to naprawde :roflt: do tej pory mam te obrazki w głowie z Dżamprezy u Anuli :loveu::loveu:

Posted

Martunia napisał(a):
Ja też będę na imprezce :cool3::cool3::cool3: i dam jak zwykle bardzo fajne, wyszukane obrazki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ojj będzie dobrze :calus:

hehe musi tak byc :p
no licze na te twoje obrazki xD:loveu:

Foxowa napisał(a):
Ja też się może skuszę, a na którą? :cool3:

na 21:00 wpisac cie ?

Posted

deer_1987 napisał(a):
f to przeslona, czas to czas np 1/500

No to ja taki wysoki czas mam jak jest sliczne sloneczko :) i ISO wtedy na 100
to i tak rozmazane wychodza te w ruchu;/

Posted

łapeczek napisał(a):
No to ja taki wysoki czas mam jak jest sliczne sloneczko :) i ISO wtedy na 100
to i tak rozmazane wychodza te w ruchu;/

no to napisalam ci! wysoki czas do portetow, niski do zdjec w ruchu!!!

Posted

deer_1987 napisał(a):
no to napisalam ci! wysoki czas do portetow, niski do zdjec w ruchu!!!

Aha czyli jak pstrykam kolezanka ktore sie nie ruszaja to wysoko czas a jesli sie zaczna ruszac to poprostu czas w dol...ale wtedy zdjecie jest bardzo jasne ;/
mmmmm chyba nie kapuje ;/ prosze jesli mzoesz tak na chlopski rozum:placz::placz::placz:

Posted

łapeczek napisał(a):
Aha czyli jak pstrykam kolezanka ktore sie nie ruszaja to wysoko czas a jesli sie zaczna ruszac to poprostu czas w dol...ale wtedy zdjecie jest bardzo jasne ;/
mmmmm chyba nie kapuje ;/ prosze jesli mzoesz tak na chlopski rozum:placz::placz::placz:

eee? jak masz krotszy czas to zdjecie jest ciemniejsze a nie jasniejsze!! chyba ze Ty cos pomieszalas teraz :P 1/400 to jest krotszy czas a 1/600 to jest dluzszy.

F (przeslona) tez jest wazna!! w ladny sloneczny dzien to z regul mam F 10-12

Posted

deer_1987 napisał(a):
eee? jak masz krotszy czas to zdjecie jest ciemniejsze a nie jasniejsze!! chyba ze Ty cos pomieszalas teraz :P 1/400 to jest krotszy czas a 1/600 to jest dluzszy.

F (przeslona) tez jest wazna!! w ladny sloneczny dzien to z regul mam F 10-12

mmmm....no tak ....ja mam to maksimum do 1/4000
i jak ISO mam ustwione na 100 bo tak jest najczesciej przy slonecznej pogodzie :) to wtedy to mam tak 1/320 albo 1/400 albo 1/500 bo potem juz za ciemne sa .... tylko ze ja sie tym bawie jak mam za jasne zdjecie to podnosze a jak za ciemne to zmniejszam ..... ale chyba dalej nie rozumiem jak uzyskac nie orzmazane i ostre zdjecie obiektu poruszajacego sie ....WYBACZ jestem BLONDII:diabloti:

Posted

Im szybciej sie obiekt rusza tym krotszy czas!!! To podstawowa zasada a potem inne ustawienia dopasowuje - czyli przeslone i iso. poczytaj sobie o tym do czego sluza te rozne paramety.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ty chyba nie czytalas nic o fotografi wczesniej? tak sie wydaje. masz na poczatek to od mojego tz: Tu bedzie tytuł strony a takich stron z poradami jest naprawde duzo

Czytałam .... nawet pytalam innch ale ja jestem ciezkoo kapujaca i juz tak mam :placz: Podziekuj odemnie TZ'towi :oops:

deer_1987 napisał(a):
Im szybciej sie obiekt rusza tym krotszy czas!!! To podstawowa zasada a potem inne ustawienia dopasowuje - czyli przeslone i iso. poczytaj sobie o tym do czego sluza te rozne paramety.

no tak ale jak zmniejsze czas to mam strasznie jasne zdjecie :placz: