łapeczek Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 No to pisze LISTE IMPREZOWA na niedzile ;p miloby bylo gdyby osoby ktore sie wpisza pojawily sie na imprezce albo wczesniej napisaly co nie co ze ich nie bedzie :P LISTA impra niedzielna ; 1 : Łapeczek 2 :***Paulinka*** 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 10: ...... ( miejsc jest mnustwo ) Quote
***Paulina*** Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 łapeczek napisał(a):Spooksik oksik ;] Maksio jest ugodowy ;p ona juz raz u nas byla i nawet razem spali w Maksia lozku xD Hehe:evil_lol: A to miły na szczęście dla gości jest:loveu: Quote
łapeczek Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Tak Maksio bardzo bardzoo chociaz raz sie zdazylo ze przyszedl do nas duzy pies znajomych z nimi tak na chwile i Maksio zostal zaskoczony to pokazal zembiska swoje wszytskie a ten duzy pies nie wiedzial gdzie ma sie schowac ( a na codzien pilnuje posesji przy domu ) hihih Quote
***Paulina*** Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 łapeczek napisał(a):Tak Maksio bardzo bardzoo chociaz raz sie zdazylo ze przyszedl do nas duzy pies znajomych z nimi tak na chwile i Maksio zostal zaskoczony to pokazal zembiska swoje wszytskie a ten duzy pies nie wiedzial gdzie ma sie schowac ( a na codzien pilnuje posesji przy domu ) hihih No Katia też pilnuje nam mieszkania:evil_lol: Siedzi na balkonie i obszczekuje wszystkie przechodzące psy:evil_lol: Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 ciociu wpisuje sie na dżampreze :loveu::loveu: Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 łapeczek napisał(a): tak mam S-AF xD To powinno i ostrzyc. spytam sie tz potem czemu nie ostrzy czasami Quote
Pestka Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ja moze, napisz mnie ze znakiem zapytania ;) A u nas nowe fotki. Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 LISTA impra niedzielna ; 1 : Łapeczek 2 :***Paulinka*** 3:HuSkYy -Paulina-94 4:Anula i Bono 5:Pestka (?) 6: 7: 8: 9: 10: ...... ( miejsc jest mnustwo ) Dzieki Deer tzn jest tak ze on sam ostrzy na tym ale jak chce zrobic zdjecie obiektu ruszajacego sie np.koniuu czy psu to sie roozmazuje ;/ ;/;/;/;/ i nie potrafie sobie z tym poradzic a w obiektywie nie mam stabilizacji :( Quote
Martunia Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ja też będę na imprezce :cool3::cool3::cool3: i dam jak zwykle bardzo fajne, wyszukane obrazki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ojj będzie dobrze :calus: Quote
Foxowa Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ja też się może skuszę, a na którą? :cool3: Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Martunia napisał(a):Ja też będę na imprezce :cool3::cool3::cool3: i dam jak zwykle bardzo fajne, wyszukane obrazki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ojj będzie dobrze :calus: ojjjj ty jak juz cos znajdziesz to naprawde :roflt: do tej pory mam te obrazki w głowie z Dżamprezy u Anuli :loveu::loveu: Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Martunia napisał(a):Ja też będę na imprezce :cool3::cool3::cool3: i dam jak zwykle bardzo fajne, wyszukane obrazki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ojj będzie dobrze :calus: hehe musi tak byc :p no licze na te twoje obrazki xD:loveu: Foxowa napisał(a):Ja też się może skuszę, a na którą? :cool3: na 21:00 wpisac cie ? Quote
Foxowa Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 łapeczek napisał(a): na 21:00 wpisac cie ? Tak wpisać :multi::evil_lol: Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 ale ja nie mam stablizacji i jako robie ostre :P to sprawa czasu ustaw nizsza wartosc czasu (krotszy) Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 LISTA impra niedzielna ; 1 : Łapeczek 2 :***Paulinka*** 3:HuSkYy -Paulina-94 4:Anula i Bono 5:Pestka (?) 6:Martunia 7:Foxowa 8: 9: 10: ...... ( miejsc jest mnustwo ) Deer :no to ci przy laadnej pogodzie pobnizam ISO ale zwiekszam czas tzn to f tak ? Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 łapeczek napisał(a):Deer :no to ci przy laadnej pogodzie pobnizam ISO ale zwiekszam czas tzn to f tak ? f to przeslona, czas to czas np 1/500 Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 deer_1987 napisał(a):f to przeslona, czas to czas np 1/500 No to ja taki wysoki czas mam jak jest sliczne sloneczko :) i ISO wtedy na 100 to i tak rozmazane wychodza te w ruchu;/ Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 łapeczek napisał(a):No to ja taki wysoki czas mam jak jest sliczne sloneczko :) i ISO wtedy na 100 to i tak rozmazane wychodza te w ruchu;/ no to napisalam ci! wysoki czas do portetow, niski do zdjec w ruchu!!! Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 deer_1987 napisał(a):no to napisalam ci! wysoki czas do portetow, niski do zdjec w ruchu!!! Aha czyli jak pstrykam kolezanka ktore sie nie ruszaja to wysoko czas a jesli sie zaczna ruszac to poprostu czas w dol...ale wtedy zdjecie jest bardzo jasne ;/ mmmmm chyba nie kapuje ;/ prosze jesli mzoesz tak na chlopski rozum:placz::placz::placz: Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 łapeczek napisał(a):Aha czyli jak pstrykam kolezanka ktore sie nie ruszaja to wysoko czas a jesli sie zaczna ruszac to poprostu czas w dol...ale wtedy zdjecie jest bardzo jasne ;/ mmmmm chyba nie kapuje ;/ prosze jesli mzoesz tak na chlopski rozum:placz::placz::placz: eee? jak masz krotszy czas to zdjecie jest ciemniejsze a nie jasniejsze!! chyba ze Ty cos pomieszalas teraz :P 1/400 to jest krotszy czas a 1/600 to jest dluzszy. F (przeslona) tez jest wazna!! w ladny sloneczny dzien to z regul mam F 10-12 Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 deer_1987 napisał(a):eee? jak masz krotszy czas to zdjecie jest ciemniejsze a nie jasniejsze!! chyba ze Ty cos pomieszalas teraz :P 1/400 to jest krotszy czas a 1/600 to jest dluzszy. F (przeslona) tez jest wazna!! w ladny sloneczny dzien to z regul mam F 10-12 mmmm....no tak ....ja mam to maksimum do 1/4000 i jak ISO mam ustwione na 100 bo tak jest najczesciej przy slonecznej pogodzie :) to wtedy to mam tak 1/320 albo 1/400 albo 1/500 bo potem juz za ciemne sa .... tylko ze ja sie tym bawie jak mam za jasne zdjecie to podnosze a jak za ciemne to zmniejszam ..... ale chyba dalej nie rozumiem jak uzyskac nie orzmazane i ostre zdjecie obiektu poruszajacego sie ....WYBACZ jestem BLONDII:diabloti: Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ty chyba nie czytalas nic o fotografi wczesniej? tak sie wydaje. masz na poczatek to od mojego tz: Tu bedzie tytuł strony a takich stron z poradami jest naprawde duzo Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Im szybciej sie obiekt rusza tym krotszy czas!!! To podstawowa zasada a potem inne ustawienia dopasowuje - czyli przeslone i iso. poczytaj sobie o tym do czego sluza te rozne paramety. Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 deer_1987 napisał(a):Ty chyba nie czytalas nic o fotografi wczesniej? tak sie wydaje. masz na poczatek to od mojego tz: Tu bedzie tytuł strony a takich stron z poradami jest naprawde duzo Czytałam .... nawet pytalam innch ale ja jestem ciezkoo kapujaca i juz tak mam :placz: Podziekuj odemnie TZ'towi :oops: deer_1987 napisał(a):Im szybciej sie obiekt rusza tym krotszy czas!!! To podstawowa zasada a potem inne ustawienia dopasowuje - czyli przeslone i iso. poczytaj sobie o tym do czego sluza te rozne paramety. no tak ale jak zmniejsze czas to mam strasznie jasne zdjecie :placz: Quote
Recommended Posts