Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

łapeczek napisał(a):
Czytałam .... nawet pytalam innch ale ja jestem ciezkoo kapujaca i juz tak mam :placz: Podziekuj odemnie TZ'towi :oops:

no tak ale jak zmniejsze czas to mam strasznie jasne zdjecie :placz:

Hm no nie wiem jak inaczej wyjasnic.

Ale to jest niemozliwe zebys TYLKO od krotszego czasu miala za jasne. zrob 2 zdjecia z takimi samymi ustawieniami iso i przeslony ale z czasem np 1/320 i 1/700 (najlepiej w ruchu foty!!!) i daj mi na maila deer_1987@o2.pl i ci pomoge bo tak to ani ja ani tz nie rozumiemy bo to jst niemozliwe zeby miec jasne jak zmiejszasz czas. masz inne opcje widac zle dobrane. kja prawie nigdy nie foce na iso 100 tylko 200-400 ale im wyzsze iso tym jasneijsze zdjecie.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Hm no nie wiem jak inaczej wyjasnic.

Ale to jest niemozliwe zebys TYLKO od krotszego czasu miala za jasne. zrob 2 zdjecia z takimi samymi ustawieniami iso i przeslony ale z czasem np 1/320 i 1/700 (najlepiej w ruchu foty!!!) i daj mi na maila deer_1987@o2.pl i ci pomoge bo tak to ani ja ani tz nie rozumiemy bo to jst niemozliwe zeby miec jasne jak zmiejszasz czas. masz inne opcje widac zle dobrane. kja prawie nigdy nie foce na iso 100 tylko 200-400 ale im wyzsze iso tym jasneijsze zdjecie.

to jutro cykne i ci wysle bo dzis juz mam swiatlo do kita w pokoju do tego eksperymentu
i bardzo tobie i twojemu TZ dziekuje za checi pomocy
jestescie KOCHANI:loveu:

Posted

łapeczek napisał(a):
to jutro cykne i ci wysle bo dzis juz mam swiatlo do kita w pokoju do tego eksperymentu
i bardzo tobie i twojemu TZ dziekuje za checi pomocy
jestescie KOCHANI:loveu:

No wiadomo ze teraz za ciemno jest juz. jak zrobisz zdjecia to wyslij bez przerobki. nic nie zmieniaj :D

zobacz w tym watku, dalam ci troche linkow www

Posted

No to zycze powodzenia i pamietaj testuj testuj :D nie trzeba placic za wywolanie wiec mozna testowac :P

ale zdjecia zrob w rucha z taka sama przeslona i iso i tylko rozne czasy i tz podesle to zobaczy i cos doradzi.

Dobranoc!

Posted

deer_1987 napisał(a):
No to zycze powodzenia i pamietaj testuj testuj :D nie trzeba placic za wywolanie wiec mozna testowac :P

ale zdjecia zrob w rucha z taka sama przeslona i iso i tylko rozne czasy i tz podesle to zobaczy i cos doradzi.

Dobranoc!

Tak tak bede pamietac ;]
zmolestuje Maksiowego zdjeciami jak z apilka bedzie latal ;p

Posted

łapeczek napisał(a):
Tak tak bede pamietac ;]
zmolestuje Maksiowego zdjeciami jak z apilka bedzie latal ;p

łapeczek napisał(a):
Ok poczytam to co dostalam od ciebie a potem sama przeszukam neta ;]

Super!! i ja i tz lubimy pomagac :D

No to milej lektury!

Posted

Deer : czyli wychodzi na to ze ktorki czas naswietlania to np. 1/250 a dlugi to 1/50 :)

A jak chce zrobic biegajacemu Maksiowi to robie dlugi czas np. 1/500 a jak jest ciemne zdjecie podbijam ISO z 100 na 200 albo 400

Czy to tak jest???

Posted

Minerva napisał(a):
Hej Wam!
Czekamy na fotki :multi:

Czesc ;] moze niedługo sie pojawia jakies ;]
ale tak ciagle dawac tutaj inne niz Maksiowwe to nie bardzo :eviltong:

Izabela124. napisał(a):
Jak dam radę to też będę na dzisiejszej imprezce

A ja chyba dam ciała :placz: mega zle sie czuje oczy mnie bola i lzawia gardlo boli glowa boli i brzuch ... chyba umieram :placz: wiec nie wiem czy zawitam ale postaram sie tylko nic nie gwaarantuje :placz: a tak bardzo chcialam sie z wami bawic :angryy: a moze na jutro bysmy przelozyly imprezke????

Posted

łapeczek napisał(a):
Czesc ;]

A ja chyba dam ciała :placz: mega zle sie czuje oczy mnie bola i lzawia gardlo boli glowa boli i brzuch ... chyba umieram :placz: wiec nie wiem czy zawitam ale postaram sie tylko nic nie gwaarantuje :placz: a tak bardzo chcialam sie z wami bawic :angryy: a moze na jutro bysmy przelozyly imprezke????

Oj to zdrówka życzę

Niestety jutro to ja już do bursy wyjeżdżam :placz::placz::placz:

Posted

ja moge dodac zdjecia ale nie maksiowe;p
mmm...chyba ze jeszcze dzis sily mi dadza i go zmolestuje ;]
Aaaa Deer przepraszam ale paskudnie sie czuje caly dzien i nie robilam zdjec w ruchu ...postaram sie jutro i zaraz ci podesle