taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 łapeczek napisał(a):Czytałam .... nawet pytalam innch ale ja jestem ciezkoo kapujaca i juz tak mam :placz: Podziekuj odemnie TZ'towi :oops: no tak ale jak zmniejsze czas to mam strasznie jasne zdjecie :placz: Hm no nie wiem jak inaczej wyjasnic. Ale to jest niemozliwe zebys TYLKO od krotszego czasu miala za jasne. zrob 2 zdjecia z takimi samymi ustawieniami iso i przeslony ale z czasem np 1/320 i 1/700 (najlepiej w ruchu foty!!!) i daj mi na maila deer_1987@o2.pl i ci pomoge bo tak to ani ja ani tz nie rozumiemy bo to jst niemozliwe zeby miec jasne jak zmiejszasz czas. masz inne opcje widac zle dobrane. kja prawie nigdy nie foce na iso 100 tylko 200-400 ale im wyzsze iso tym jasneijsze zdjecie. Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Zerknij sobie tutaj: http://www.aparaty.tradycyjne.net/poradnik,czas_naswietlania.html ale nie patrz na ta tabelke z przykladami o tam sie cos nie do konca zgadza mowi tz Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 deer_1987 napisał(a):Hm no nie wiem jak inaczej wyjasnic. Ale to jest niemozliwe zebys TYLKO od krotszego czasu miala za jasne. zrob 2 zdjecia z takimi samymi ustawieniami iso i przeslony ale z czasem np 1/320 i 1/700 (najlepiej w ruchu foty!!!) i daj mi na maila deer_1987@o2.pl i ci pomoge bo tak to ani ja ani tz nie rozumiemy bo to jst niemozliwe zeby miec jasne jak zmiejszasz czas. masz inne opcje widac zle dobrane. kja prawie nigdy nie foce na iso 100 tylko 200-400 ale im wyzsze iso tym jasneijsze zdjecie. to jutro cykne i ci wysle bo dzis juz mam swiatlo do kita w pokoju do tego eksperymentu i bardzo tobie i twojemu TZ dziekuje za checi pomocy jestescie KOCHANI:loveu: Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Nieostre i poruszone zdjęcia - co jest przyczyną? i wiele wiele innych stron.. Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 łapeczek napisał(a):to jutro cykne i ci wysle bo dzis juz mam swiatlo do kita w pokoju do tego eksperymentu i bardzo tobie i twojemu TZ dziekuje za checi pomocy jestescie KOCHANI:loveu: No wiadomo ze teraz za ciemno jest juz. jak zrobisz zdjecia to wyslij bez przerobki. nic nie zmieniaj :D zobacz w tym watku, dalam ci troche linkow www Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 jeszcze raz bardzo dziekuje ;] bede teraz przegladac wszytsko i cztac zadana lekturke xd Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 No to zycze powodzenia i pamietaj testuj testuj :D nie trzeba placic za wywolanie wiec mozna testowac :P ale zdjecia zrob w rucha z taka sama przeslona i iso i tylko rozne czasy i tz podesle to zobaczy i cos doradzi. Dobranoc! Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Jeszcze sama duzo w necie znajdziesz jak poszukasz porad fotograficznych Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 deer_1987 napisał(a):No to zycze powodzenia i pamietaj testuj testuj :D nie trzeba placic za wywolanie wiec mozna testowac :P ale zdjecia zrob w rucha z taka sama przeslona i iso i tylko rozne czasy i tz podesle to zobaczy i cos doradzi. Dobranoc! Tak tak bede pamietac ;] zmolestuje Maksiowego zdjeciami jak z apilka bedzie latal ;p Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 deer_1987 napisał(a):Jeszcze sama duzo w necie znajdziesz jak poszukasz porad fotograficznych Ok poczytam to co dostalam od ciebie a potem sama przeszukam neta ;] Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 łapeczek napisał(a):Tak tak bede pamietac ;] zmolestuje Maksiowego zdjeciami jak z apilka bedzie latal ;p łapeczek napisał(a):Ok poczytam to co dostalam od ciebie a potem sama przeszukam neta ;] Super!! i ja i tz lubimy pomagac :D No to milej lektury! Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Dziekuje jeszcze raz wilekie dzieki aha jak cus mzoesz przegladnac moje zdjecia na FBL Zdjęcie 46497442 - You Say...One Love...One Life - Fotoblog zuziaczek12 w photoblog.pl tutaj sa zdjecia robione przezemnia albo moim Olympusem przezemnie to wiesz te bezemnie na zdjeciu xd! hihi Quote
taxelina Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Dobra to zerkne jutro jak wroce z pracy!! Quote
łapeczek Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Ok;] to juz lec bo bedziesz miala mokro pod tymi drzwiami Quote
taxelina Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 łapeczek napisał(a):Ok;] to juz lec bo bedziesz miala mokro pod tymi drzwiami i masz jakies pytania jeszcze co do tego co przeczytalas? Quote
łapeczek Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 mmm...musze to jeszcze raz wszystko przestudnioowac bo wczoraaj przeczytalam tylko bo jakis niekontaktejszyn mialam zalaczony w glowie ;p Quote
łapeczek Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Deer : czyli wychodzi na to ze ktorki czas naswietlania to np. 1/250 a dlugi to 1/50 :) A jak chce zrobic biegajacemu Maksiowi to robie dlugi czas np. 1/500 a jak jest ciemne zdjecie podbijam ISO z 100 na 200 albo 400 Czy to tak jest??? Quote
łapeczek Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Uciekam cykac foty w ruchu :) i z kozystan ze slonka ktore jeszcze jest xD deer pamietam aby tobie wsylac potem dwa zdjecia :) Quote
Izabela124. Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Jak dam radę to też będę na dzisiejszej imprezce Quote
łapeczek Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Minerva napisał(a):Hej Wam! Czekamy na fotki :multi: Czesc ;] moze niedługo sie pojawia jakies ;] ale tak ciagle dawac tutaj inne niz Maksiowwe to nie bardzo :eviltong: Izabela124. napisał(a):Jak dam radę to też będę na dzisiejszej imprezce A ja chyba dam ciała :placz: mega zle sie czuje oczy mnie bola i lzawia gardlo boli glowa boli i brzuch ... chyba umieram :placz: wiec nie wiem czy zawitam ale postaram sie tylko nic nie gwaarantuje :placz: a tak bardzo chcialam sie z wami bawic :angryy: a moze na jutro bysmy przelozyly imprezke???? Quote
Izabela124. Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 łapeczek napisał(a):Czesc ;] A ja chyba dam ciała :placz: mega zle sie czuje oczy mnie bola i lzawia gardlo boli glowa boli i brzuch ... chyba umieram :placz: wiec nie wiem czy zawitam ale postaram sie tylko nic nie gwaarantuje :placz: a tak bardzo chcialam sie z wami bawic :angryy: a moze na jutro bysmy przelozyly imprezke???? Oj to zdrówka życzę Niestety jutro to ja już do bursy wyjeżdżam :placz::placz::placz: Quote
łapeczek Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Dziekuj :) moze uda mi sie dzis ale nie wiemm...teraz znikam do lozeczka Quote
łapeczek Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 ja moge dodac zdjecia ale nie maksiowe;p mmm...chyba ze jeszcze dzis sily mi dadza i go zmolestuje ;] Aaaa Deer przepraszam ale paskudnie sie czuje caly dzien i nie robilam zdjec w ruchu ...postaram sie jutro i zaraz ci podesle Quote
Recommended Posts