eduso Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 W schronisku k.Poznania znajduje sie taki terierowaty, mały piesek: Z relacji osoby odwiedzajacej schronisko: Wykazuje przyjazny stosunek do ludzi, garnie sie do zwiedzajacych. Jednak jest zazdrosny o inne psy - gdy ktos glaszcze psa w sasiednim kojcu, to terierkowaty na niego warczy. Dlatego najlepiej gdyby trafil do domu w ktorym nie ma innych psow. ... Kontakt snuszkak@o2.pl - mail do osoby, ktora odwiedza schronisko Quote
supergoga Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Wszyscy się interesują, pies od początku pobytu w schronisku ma ogłoszenia netowe, dostał imie i teraz staramy się umieścić go w odpowiednim domu. Quote
anova Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ma na imię Dropsik. Pod koniec grudnia Dropsik miał szansę na dom, ale niestety zareagowa dość agresywnie na psiego kolege, z którym miał zamieszkać...:-( No i został w schronie, a do domu pojechał inny psiak - szczenieczek z widoczna krzywicą, tez z Puszczykowa. Ale w stosunku do ludzo Dropsik jest rzeczywiście bardzo przyjazny. Quote
snuszak Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 ah pamietam tego szczeniaczka :) nie bylam tam wiele razy ale zauwazylam ze dropsik jest bardzo zazdrosny o inne psy w takim razie postarajmy sie pomoc razem, spotkanie bardzo chetnie Quote
snuszak Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 dziekujemy za zdjecia dropsika zza krat podnosze, Quote
supergoga Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Nikt nie pomoże poszukac domu dla maleńkiego terterkowatego Dropsa?:shake: Quote
supergoga Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 No to żeby Was nie niepokoić, choć jak widzę nikt specjalnie nie zagląda do Dropsa - pojechał dzisiaj do domku. Mam nadzieję, że dziewczyny czyt. Anova i Basiaap napiszą więcej. Kasiu, możesz zmienic tytuł. Quote
anova Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Tak, Dropsik juz od piątku jest w nowym domku:lol::lol::lol: Zamieszkał w centrum Poznania z bardzo fajna rodziną. Dropsik bardzo zestresował sie jazdą samochodem - cała droge ze schroniska strasznie dyszał i wyrywał sie nowej Pani. Mimo ogromnego strachu nie okazał jednak nawet cienia agresji. W nowym domku na razie sie chyba lekko przyczaił - udaje baaaardzo grzecznego i spokojnego pieska. Grzeczny to on może będzie, ale spokojny to chyba nie - ma wygląd i dusze teriera:evil_lol: Apetycik jeszcze słaby, na kanape boi sie wejść, ale załatwia się grzecznie na dworze i bardzo lgnie do swojej nowej rodziny. To chyba tyle - może siostra moja jeszcze cos dopisze, bo to ona konferowała z nowym domkiem Dropsika. Quote
anova Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 [LEFT]A zła wiadomość jest taka, że w schronie jest chyba 5 nowych psów.... Wszytskie małe, czarne. Może to podrośnięty miot z matką? Jutro jedziemy im zrobic fotki.[/LEFT] Quote
basiaap Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Z nową rodziną Dropsika będę sie na pewno jeszcze kontaktować... Póki co napiszę, że ludzie mi się podobali, i w ankiecie przedadopcyjnej, i na żywo. Rodzina składa się z mamy, taty i 10-letniego rezolutnego chłopca mającego od małego kontakt z psami. Pani lubi duże psy, ale z racji mieszkania w centrum wybrali małego Dropsika. Tez jestem zdania, że na razie Drops czuje się niepewnie, bo jest nieśmiały ponoć i zbytnio nie narzuca się ze swoim towarzystwem. Cieszy się ponoć na spacerki, bardzo, reaguje od razu, kiedy bierze się smycz. Mam nadzieję, że będzie mu tam dobrze. Quote
basiaap Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Dostałam właśnie długi i baaardzo miły list od nowej Pańci Dropsika:) Udało mu się, trafił dobrze, rodzina jest bardzo zadowolona ze swojej decyzji:) Pani pisze, że Dropsik wręcz zaskakuje ich swoją kulturą:) - nie siusia w domu, nic nie pogryzł, nie zniszczył, nie włazi na fotele i kanapy, nawet zachęcany:evil_lol:, nie żebrze przy stole. Już się wyluzował, szczeka, jest wesoły, uwielbia się bawić piłką z 10-letnim synem Pani, ku wielkiej radości chłopca, który marzył o piesku:) Uwielbia spacerki i jest na nich grzeczny. Jedyny problem to jego antypatia do psów samców - tu nasze obserwacje ze schroniska potwierdziły się niestety w 100 %, Drops innych samców nie lubi... Państwo muszą też chronić przed nim swojego chomika - no cóż, Drops to terier... Jest już odrobaczony i zaszczepiony. Jednym słowem - wszystko gra:) Mam też zaproszenie na kawę, więc moze zrobię wtedy jakieś fotki. Tylko muszę chwilę wolną znaleźć, ech... Eduso, poproś moderatora o przeniesienie wątku do "Już w nowym domu":) Quote
Recommended Posts