Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku k.Poznania znajduje sie taki terierowaty, mały piesek:

Z relacji osoby odwiedzajacej schronisko:
Wykazuje przyjazny stosunek do ludzi, garnie sie do zwiedzajacych. Jednak jest zazdrosny o inne psy - gdy ktos glaszcze psa w sasiednim kojcu, to terierkowaty na niego warczy. Dlatego najlepiej gdyby trafil do domu w ktorym nie ma innych psow.

...

Kontakt
snuszkak@o2.pl - mail do osoby, ktora odwiedza schronisko

Posted

Ma na imię Dropsik.
Pod koniec grudnia Dropsik miał szansę na dom, ale niestety zareagowa dość agresywnie na psiego kolege, z którym miał zamieszkać...:-(
No i został w schronie, a do domu pojechał inny psiak - szczenieczek z widoczna krzywicą, tez z Puszczykowa.
Ale w stosunku do ludzo Dropsik jest rzeczywiście bardzo przyjazny.

Posted

ah pamietam tego szczeniaczka :) nie bylam tam wiele razy ale zauwazylam ze dropsik jest bardzo zazdrosny o inne psy
w takim razie postarajmy sie pomoc razem,
spotkanie bardzo chetnie

• 2 weeks later...
Posted

No to żeby Was nie niepokoić, choć jak widzę nikt specjalnie nie zagląda do Dropsa - pojechał dzisiaj do domku. Mam nadzieję, że dziewczyny czyt. Anova i Basiaap napiszą więcej.

Kasiu, możesz zmienic tytuł.

Posted

Tak, Dropsik juz od piątku jest w nowym domku:lol::lol::lol:
Zamieszkał w centrum Poznania z bardzo fajna rodziną.
Dropsik bardzo zestresował sie jazdą samochodem - cała droge ze schroniska strasznie dyszał i wyrywał sie nowej Pani. Mimo ogromnego strachu nie okazał jednak nawet cienia agresji.
W nowym domku na razie sie chyba lekko przyczaił - udaje baaaardzo grzecznego i spokojnego pieska. Grzeczny to on może będzie, ale spokojny to chyba nie - ma wygląd i dusze teriera:evil_lol:
Apetycik jeszcze słaby, na kanape boi sie wejść, ale załatwia się grzecznie na dworze i bardzo lgnie do swojej nowej rodziny.

To chyba tyle - może siostra moja jeszcze cos dopisze, bo to ona konferowała z nowym domkiem Dropsika.

Posted

[LEFT]A zła wiadomość jest taka, że w schronie jest chyba 5 nowych psów....
Wszytskie małe, czarne. Może to podrośnięty miot z matką? Jutro jedziemy im zrobic fotki.[/LEFT]

Posted

Z nową rodziną Dropsika będę sie na pewno jeszcze kontaktować...
Póki co napiszę, że ludzie mi się podobali, i w ankiecie przedadopcyjnej, i na żywo. Rodzina składa się z mamy, taty i 10-letniego rezolutnego chłopca mającego od małego kontakt z psami. Pani lubi duże psy, ale z racji mieszkania w centrum wybrali małego Dropsika.
Tez jestem zdania, że na razie Drops czuje się niepewnie, bo jest nieśmiały ponoć i zbytnio nie narzuca się ze swoim towarzystwem. Cieszy się ponoć na spacerki, bardzo, reaguje od razu, kiedy bierze się smycz.
Mam nadzieję, że będzie mu tam dobrze.

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam właśnie długi i baaardzo miły list od nowej Pańci Dropsika:)
Udało mu się, trafił dobrze, rodzina jest bardzo zadowolona ze swojej decyzji:)
Pani pisze, że Dropsik wręcz zaskakuje ich swoją kulturą:) - nie siusia w domu, nic nie pogryzł, nie zniszczył, nie włazi na fotele i kanapy, nawet zachęcany:evil_lol:, nie żebrze przy stole.
Już się wyluzował, szczeka, jest wesoły, uwielbia się bawić piłką z 10-letnim synem Pani, ku wielkiej radości chłopca, który marzył o piesku:)
Uwielbia spacerki i jest na nich grzeczny.
Jedyny problem to jego antypatia do psów samców - tu nasze obserwacje ze schroniska potwierdziły się niestety w 100 %, Drops innych samców nie lubi... Państwo muszą też chronić przed nim swojego chomika - no cóż, Drops to terier...
Jest już odrobaczony i zaszczepiony.
Jednym słowem - wszystko gra:)
Mam też zaproszenie na kawę, więc moze zrobię wtedy jakieś fotki. Tylko muszę chwilę wolną znaleźć, ech...

Eduso, poproś moderatora o przeniesienie wątku do "Już w nowym domu":)