Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jostra co Ty!!!wiesz ile teraz nowalijki kosztuja?:))))w lecie to i owszem zre pewnie kapuste i salate z ogrodu,ale teraz???w 10 zl sie nie zmiesci chyba,ze 2 lby kapusty:))))

Posted

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To lepiej jakby żarła psią karmę z hipermarketu :P
A później dziwne, że na psach oszczędza :P (żartuję jakby ktoś nie wiedział :D ) :evilbat:

Posted

jostra napisał(a):
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To lepiej jakby żarła psią karmę z hipermarketu :P
A później dziwne, że na psach oszczędza :P (żartuję jakby ktoś nie wiedział :D ) :evilbat:

Przy oszczedzaniu na psach to zartujesz, a biedna Ka-Vanga moze sobie zrec karme hipermarketowa co :evil: :P :lol: .

Posted

florance napisał(a):
a tak w ogóle to ja tak naprawdę w tej kwestii jestem laikiem i przyznaję to! psem zaczęłam się interesować jakieś pół roku temu... kupiłam tydzień temu... i poza obszerną lekturą (z którą nie zawsze ( tak, jak z Wami) się zgadzam:) to mam niewiele wiedzy praktycznej...

O to chodzi! Sama przyznałaś, że masz niewielką wiedzę na temt psów, a tym bardziej kynologii - i z Twoich wypowiedzi widzę, że ten producent szczeniąt pseudo-rasowych zrobił Ci ładne i zgrabne pranie mózgu - piszesz, że nie jesteś za kryciem suki dwa razy do roku, ale mimo tego kupiłaś pieska z pełną tego świadomościa??? :hmmmm: moim zdaniem to jest popieranie tego procederu i jeszcze to, że rękami i nogami bronisz tych "ludzi" - ehhhh ja też mam sunię bez papierów, ale pobyt na dogomanii wiele mnie nauczył i olbrzymka już kupię z papierami... mam nadzieję, że i Ty dasz się w końcu przekonać, bo z Twoich wypowiedzi i wyliczeń widzę, że tylko o pieniądze zarobione przez hodowcę Ci chodzi a nie o dobro suki - matki :(

Posted

[quote name='madzior_ka']Ale i tak uwazam, ze Denisek pochodzi ze znanego źródła, bo jego hodowcy to naprawdę supoer ludzie, widziałam matkę i ojca, psiak wychowane w super atmosferze i w ogóle wszystko świetnie, pieknie tylko brak tych wystaw......i to uwazam też trochę za głup[i przepis że te psy żeby mogły miec rodowodowe potomstwo musża mieć wystawiane...... bo np. Axel (ojciec Denisa) ma super przodków sam jest sliczny ale jego panią nie rajcują wystawy i przez to nie może mieć dzieciaczków z papierami, a chyba sami powicie po Denisie że brzydki nie jest:)....

madziorka :o zaskakujesz mnie taką wypowiedzią - co z tego że Axel jest śliczny??? przecieżnawet pies po super przodkach może mieć wady, które nie powinny być powielane i przekazywane dalej i od tego są właśnie wystawy, zeby wyeliminować takie psy z hodowli - tu nie chodzi o to czy kogoś rajcują wystawy czy nie...

Posted

a wlasnie Waszko to kiedy ten olbrzym???i od naszej KaVangi???:))))mozesz zdradzic, bo widzisz te zapeszanie to g...prawda wtedy nie mowilas i...wiec spokojnie mozesz sie przyznac:)))

Posted

Po pierwsze orsini napisała o koszcie utrzymania szczeniaka - nie hodowli, stąd moje wyliczenia... co do utzrymania hodowli, to się zgodziłam! (czytajcie mnie troszkę uważniej) Po drugie ani rękoma, ani nogami nigdzie nie bronię tego typu hodowców. Podchodzice do tego bardzo cynicznie i nie chce mi się więcej tych ironii komentować, bo to wtedy nie jest dyskusja
Dziękuję za uwagę

Posted

malawaszka przeczytaj proszę moje posty (te pierwsze) i zobacz, o co mi chodziło... :roll: już mi się naprawdę nie chce tłumaczyć... próbujecie mi udowodnić to, co ja sama wiem, ale ja nie o tym pisałam... Stąd NIESTETY dalsze dyskusje na ten temat uważam za zbędne
pozdrawiam

Posted

ja wiem - czytałam Twoje posty wszystkie i dlatego polecam przejrzyj tą stronę - naprawdę warto

i mogę Ci oczywiście odpowiedzieć na pytanie postawione wczesniej, że Twój piesek pewnie niczym się nie będzie różnił od rodowodowych sznaucerków (tak jak i moja Luna), ale nie o to podobieństwo chodzi - ja się tego nauczyłam czytając setki postów na dogomanii i uważam że dowiedziałam się naprawdę cennych rzeczy - dlatego też już nigdy w moim domu nie zagości kupiony pies bez rodowodu (zagości sznaucer olbrzym z rodowodem i jakaś sierotka schroniskowa, ale nigdy nie zasilę już kieszeni pseudohodowcy i teraz wstyd mi za to, że tak zrobiłam kiedyś) - co oczywiście nie znaczy że nie kocham Luny bo kocham ją nad życie i nie ona tu winna tylko moja wczesniejsza niewiedza :fadein:

Posted

Ale poplynelyscie dziewczyny :beerchug:

A co do rodowodowych i nie rodowodowych psiakow, to uwazam ze kupno takiego czy innego zwierzaka, jest tylko i wylacznie sprawa kupujacego. Dorosly czlowiek sam decyduje o tym i nikt inny. Zwiazki nie maja prawa monopolu na hodowanie zwierzat, zwiazek to nie urzad panstwowy i nie wladza wykonawcza :wink: Zwierzaki moze hodowac kazdy, ktoremu to sie podoba i kazdy ktoremu to sie podoba moze kupowac te zwierzaki.
Oczywiscie zostaje problem bez papierowych zwierzakow, co wyrosnie z niego, moze jakies choroby odziedziczyl itp ale to jest tez tylko i wylacznie problem kupujacego, jego sumienia i jego przemyslen.

Posted

Pink ale dorosly czlowiek tez i sam decyduje,czy bedzie napedzal koniunkture na te bezpapierowe i na te wlasnie co suki sa kryte do bolu-2razy w roku!i to jest straszne!!!