Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kamila, skopiowałam wyniki z Molosów.

Dog niemiecki błękitny

PSY
Klasa szczeniąt

825 - Cassius Medium nb

Klasa młodzieży

826 - Figaro Modry Efekt nb
827 - Gianicolo Modry Efekt - bdb III ?
828 - Mario Nubes nie do oceny
829 - Taurus z BW - dosk II ?
830 - Virtuoso Amigo Perro - dosk I, naj. junior

Klasa otwarta

831 - Frodo z Gardeminki - dosk. CWC, res. CACIB

Klasa championów

832 - Rumurek z BW - dosk I, CWC, CACIB
833 - Visconti Patland dosk II

SUKI

Klasa pośrednia

834 - Aisza Rudimentum dosk II
835 - Akwamaryna z Hugowej Ferajny nb
836 - Udina Amigo Perro dosk I CWC Res CACIB

Klasa otwarta

837 - Anne vom Edersee - dosk I, CWC, CACIB, BOB CRUFT NDSWR
838 - Espagnola ME dosk II
839 - Frida z Gardeminki - bdb III

Klasa championów

840 - Paola Patland db

Dog niemiecki czarny / arlekin

PSY

Klasa szczeniąt

841 - ALAIN DELON Frankidogi wo I
842 – INZAGHI La Componella nb

Klasa młodzieży

843 – Alano’s Shtat ZNAK ZORRO bdb II
844 – AZIZ Psy Przyszłości bdb III
845 – BASHIR BASHARAT Ateneum bdb V
846 – FARINELLI Moloseum bdb IV
847 – GEROME Modry Efekt dosk I Zw.Mł

Klasa pośrednia

848 – ACAN ze Smoczego Raju dosk II
849 – ARAMIS Oregon bdb V
850 – BASTI Oregon dosk IV
851 – DAMARIO Moloseum dosk III
852 – DILBERT Moloseum dosk I CWC Res CACIB

Klasa otwarta

853 – ANGELO Moloseum dosk II
854 – BACHUS Myśliwi Wodana nb
855 – BENJAMIN de Shandarah bdb III
856 – DIABLO C Jag Sza db IV
857 – SALWADOR Komandofoka dyskwalifikacja
858 – YURIY Moloseum dosk I CWC

Klasa championów

859 – COOL JAZZ Modry Efekt dosk I CWC CACIB CRUFT NDPWR
860 – CZARDASZ Marchołt nb
861 – GASCARD Medium nb
862 – RANGUN MERLIN Oregon dosk II

SUKI

Klasa szczeniąt

863 – IMAGINATION La Componella nb
864 – KELPIE Myśliwi Wodana O I

Klasa młodzieży

865 – ASSIRE Quel’ Thalas nb
866 – BAYRA Obrowska Tradycja dosk II
867 – GALIZIA Modry Efekt dosk III
868 – GENEVIEVE Moloseum bdb V
869 - HOLLY Moloseum dosk I Zw Mł , Best Junior
870 – UNA AMOR Ego dosk IV

Klasa pośrednia

871 – AL. UZZA Mały Smok dosk II
872 – WESOŁA LUDWIKA Magiczne Koło dosk I CWC

Klasa otwarta

873 – ARSA Agamemnon bdb V
874 – FAME z Radcickych Hvozdu dosk III
875 – SEWA Komandofoka dosk I CWC CACIB NSWR BOB CRUFT
876 – TANTA QUINI Ego dosk IV
877 – ZUZIA Oregon dosk II

Klasa championów

878 – CZARINA Modry Efekt dosk I CWC Res CACIB
879 – NIEGRZECZNA ZUZANNA Magiczne Kołodosk II

DOG NIEMIECKI ŻÓŁTY, PRĘGOWANY

PSY

Klasa młodzieży

880 - Bakszysz Corine Bene Te db
881 - Baster Corine Bene Te nb
882 - Czar Hipogryf db
883 - Leit Motiv de Ayalga dosk I Zw.Mł

Klasa pośrednia

884 - Bambing Giga la Gothica dosk II
885 - Fallco from Minitz dosk I CWC
886 - Ferrari Enzo C Jag Sza nb [']
887 - Kamaro C for Mesa Verde Jag Sza dosk III
888 - Olinek Czarnoksiężnik z Archipelagu bdb IV

Klasa otwarta

889 - Bartholomeo Giga la Gothica dosk I CWC
890 - Draco Rex Xenium nb
891 - Lancaster Lanquesco nb

Klasa championów

892 - Fatum Pangea dosk I CWC CACIB CRUFT
893 - Tango z Kuźni Napoleońskiej dosk II Res CACIB

SUKI

Klasa szczeniąt

894 - Amoretka z Kuźni Napoleońskiej wo I
895 - Kaya Kaira de Miranko nb

Klasa młodzieży

896 - Iluzja Korona Borealis nb
897 - Owacja Grabowski Dwór bdb II
898 - Tifanni Axedius dosk I Zw.Mł

Klasa pośrednia

899 - Joko Jana de Miranko db
900 - Lena z Bugałowa bdb I

Klasa otwarta

901 - Eulalia z Marcyporęby dosk I CWC CACIB BOB CRUFT NDSWR
902 - Tiara Versa Ego bdb II

Klasa championów

903 - Eireen from Minitz dosk CWC Res CACIB

Ogromne gratulacje dla wygranych i tych trochę mniej!!!

Moja znajoma w ramach długu wdzięczności została niejako zmuszona do pofatygowania się na tę wystawę (miała blisko, więc nie mam wyrzutów sumienia) i obfocenia wszystkiego dokładnie. Zameldowała, że zrobiła 800 zdjęć. Gdy je dostanę ( i coś się będzie nadawać do publikacji, dziewczyna jest mistrzynią w foceniu pejzaży i ptaków, o psach nic nie wiem), wkleję na pewno.

Posted

PIKA - tak sobie ostatnio oglądaliśmy foty Twojego psiura i doszliśmy do wniosku, że nasze wariaty muszą mieć wspólnych przodków - ten sam temperament :evil_lol:

Korkosmokowi czasem udaje się zatrzymać na moment - co daje szansę na zrobienie jakiejś fotki tym, co ma się pod ręką :) . Tu zagapił się na wózek z dzieciakiem (powinnam chyba wziąć to sobie do serca i załatwić jakieś dziecię na wystawy :evil_lol:)
(przepraszam za jakość)

Posted

[quote name='Sylvia_76']PIKA - tak sobie ostatnio oglądaliśmy foty Twojego psiura i doszliśmy do wniosku, że nasze wariaty muszą mieć wspólnych przodków - ten sam temperament :evil_lol:

:lol: Monika ostatnio próbowała uzyskac jakieś jego statyczne zdjęcia i miala z tym nie lada problem :evil_lol:

:loveu: Cudny jest :)

Posted

dzien dobry :multi:
tu stella wlasnie sie dolanczam do spolecznosci dogarzy:multi:, jak już się pochwalilam w poście w innym wątku bede miala dorzynkę sliczną błękitną dziewczynkę, z hodowli Gardeminki. na razie ma 4 tygodnie a ja juz ukladam jadlospis dla niej, a jeszce nie mam miski.
jak na razie to powinnam sie troche pouczyc zeby zdobyc absolutorium zanim moje słoneczko pojawi sie w moim życiu na stałe (a nie tylko na zdjeciach), ale jestem tak podekscytowana, że wczoraj nawet otworzylam plik i rysunek ,który mialam dokończyć, ale na otworzeniu sie skończyło, bo potem przez 6 godzin czytałam wszytko co tu sie pojawiło do tej pory jak żywić psiaka, jak wyprowadzać, jak zauwarzyż jakąs krzywice :crazyeye:.......... ech jak ja bym juz chciała to maleństwo mieć w ramionach:loveu:,
jedyne co mnei przeraża to jak temu psu wytłumaczyć że siusiu się robi na dworzu, ale chyba sobie poradzimy ;)
ps czy jest tu ktoś z gdańska, chętny na wspólne spacerki :roll:

nie udało mi się podłaczyć zdjęć, chyba były za duże ale na stronie http://agusiastella.spaces.live.com/default.aspx zamiescilam zdjecia ktore dostalam od wlascicielki , niedługo dorzuce też moje :)

Posted

ASICA napisał(a):
a gdzie w Warszawie taki las???:-o:-o

pod Warszawą, niestety...

Agusiastella - witaj :)

Jakbym czytała siebie sprzed sprzed dwóch lat :)

Co do siusiu - to pewnie trochę potrwa, tym bardziej że szczeniur będzie pewnie na początku na kwarantannie (zdania są podzielone, czy izolować psiaka od zarazków w tym okresie czy nie, moim zdaniem ryzyko jest zbyt duże, żeby wychodzić z nim wtedy na trawkę, na której jest masa zarazków innych psów, chyba że mieszkasz w domu z ogrodzonym ogrodem, wtedy oczywiście naukę siusiania na zewnątrz można zacząć od początku).

Niestety od 4 lat nie mieszkam w 3 city... nad czym wciąż ubolewam...

Posted

Sylwia nie narzekaj, mieszkasz w centrum najważniejszych i ciekawych wydarzeń, :evil_lol: a ja siedzę na zadupiu i tylko czytam:shake:
Ale nie powiem marzyło mi się zawsze mieszkać nad morzem, boziu jakie spacerki, plaża, lasy ech!:roll:
No i właśnie myślałam jak mi się strasznie nie chce przerzucać zdjęć na imageshacka a potem na dogo, jak minutę później zobaczyłam ponaglenie Madzi, hmm, może się zmuszę żeby przetrawiło kilka spacerkowych zdjęć na dogo. Kiedy wymyślą sposób na ładowania zdjęć z komputra , tak łatwe jak wysyłanie w mailu?:diabloti:

Posted

Następne trzy za chwile, żeby nie pozamieniali w linki. Tylko uwaga, będzie dużo, nie umiem wybrać mniejszej liczby, poprostu nieumiem:roll: ale olać, rzadko coś wstawiam, więc jak już cosik mam to możecie się pomęczyć! A ja będę miała taaką uciechę widząc tu Ax'a:loveu:

Posted

Sorry że na większości zdjęć w kantarku, przeważnie po lesie chodzi w szelkach, ale tego dnia wstąpił w niego diabeł, no i jakoś to konkretne miejsce tak na niego działa, że tylko kantarek go powstrzymuje go od połamania mi nóg na górkach i gałązkach:evil_lol:

Posted

Jak ja Wam zazdroszcze tych spacerow :placz:
A mieszkac bym mogla w kilku miejscach rownoczesnie. Kocham 3-miasto, Wawe, na Litwie zakochalam sie w Palandze, Wilnie, no i wiochy :p do tego cieple kraje. No i wszedzie koniecznie z dogiem :cool3:

Posted

Ewelina - mieszkam w centrum, fakt, ale czy wydarzeń? Ja też dowiaduję się o nich z gazet czy TV, mam za to okna brudne 3 dni po umyciu (więc od jakiegoś czasu ich nie myję, nie mam zamiaru walczyć z wiatrakami), manifestacje przechodzące wprawdzie nie pod oknami, ale na ulicy obok a i owszem, z psem na spacery codziennie jeżdżę samochodem, itp kwiatki.
W Gdańsku mieszkałam w starej Oliwie... przy Trójmiejskim Parku Krajobrazowym, miałam rzut beretem do Parku Oliwskiego i kilka rzutów na plażę Orłowską.
Zdecydowanie wolę 3city.

Pangea - Palanga jest świetna. Miałam nadzieję na to, że w tym roku wybierzemy się tam na urlop, ale chyba nie wyjdzie...
Ach, "Meduza" :)

I najważniejsze: cudny jest Axel! Uwielbiam, jak dog przekrzywia główkę. Mój tak nie robi. Zawsze zazdrościłam tego Klaudii Jojkowej, bo Jojek praktycznie za każdym razem kiedy się zamyśli przechyla łepek :)

Posted

Jaki "malusi" cudny błekitek nam sie ukazał :loveu:

Sylwia przeprowadź sie ;)

Ja mieszkam na Bielanach .. na Forty Bema, gdzie moge psa puścić, mam coś kiele 15 minut spacerkiem, a od kiedy poinstalowali tam latarnie można iśc i wieczorem,ale jak nam się nie chce w tygodniu dygać na Forty to mam ze cztery miejsca gdzie swobodnie i bezpiecznie Mlody moze sobie przed spaniem pobiegać :) i Mlody sobie biega.. codziennie.... mamy tez mały lasek z polankami, gdzie rzadko można kogoś spotkać, ale tam ciemno, więc wieczorem tam nie chadzamy.
A jak bardzo muszę jechać do Centrum, to wsiadam w tramwaj i jestem na miejscu w 20 minut
Nie jest źle ;)
A okna tez rzadko myje, bo co umyje to znowu są zaraz zaplute...... przez psy :evil_lol:

Posted

Hehehe, dzięki moonku za komplementa, pewnie bym się uśmiała ale powiem nieskromnie że słyszę to już od którejś z kolei osoby i hmm, zaczynam w to powolutku wierzyć, to chyba ten jego czas, wreszcie w wieku 3 lat jest "zrobiony" :evil_lol:
Oczywiście dla mnie zawsze był powalający i co najmniej porywający( w każdym tego słowa znaczeniu):eviltong:
Sylwia a co do centrum wydarzeń, hehe, to bardziej chodziło mi o centrum dozich wydarzeń, dozie towarzystwo;) ( czasem dużo się dzieje ) ale te wasze korki i odległości to fakt:roll:
Lasów u nas dużo, praktycznie kilka do kilkunastu minutek samochodem, więc też jak widzisz jeździmy. Mniej jest miejsc w które możemy dojść, a już tym bardziej psa spuścić. A już szczególnie ja z moją paranoją i z Axiowym instynktem ( jak czuje las w pobliżu to widzę, jak przełącza mu się taki pstryczek w głowie - i już tylko węszy, nasłu****e, wypatruje :evil_lol:)
A teraz to co mi się bardzo spodobało! Sylwia co do okien to nie musisz się czuć pokrzywdzona - Pamiętajcie , że mieszkam na śląsku!!:eviltong: między kilkoma kopalniami(kominy najbliższej prawie z okna widzę, przystanek dalej), koksownią, więc u mnie następnego dnia po myciu jest syf, na szczęście rodzice za granicą, bo mama dostałaby zawału widząc ich stan, a tak nawet sąsiedzi nie mają jak donieść:lol:
Sylwia niemożliwe, że nie przekrzywia główki, wogóle?? Ax połowę dnia spędza w tej pozycji:loveu:, głównie jak słucha tego co ktoś mówi, czegoś w telewizorze, za oknem, jak patrzy co się stało kiedy Lady bokserka kolejny raz z zaskoczenia przechwytuje jego patyk .

Posted

eveandAxel napisał(a):
Sylwia a co do centrum wydarzeń, hehe, to bardziej chodziło mi o centrum dozich wydarzeń, dozie towarzystwo;) ( czasem dużo się dzieje ) .

Od jakiegoś już czasu czujemy się niczym samotny żeglarz (co prawda ze sternikiem - nasz Dog Manager :)).

eveandAxel napisał(a):
Sylwia niemożliwe, że nie przekrzywia główki, wogóle?? Ax połowę dnia spędza w tej pozycji:loveu:, głównie jak słucha tego co ktoś mówi, czegoś w telewizorze, za oknem, jak patrzy co się stało kiedy Lady bokserka kolejny raz z zaskoczenia przechwytuje jego patyk .

Nie przekrzywia :) Bardziej się wtedy marszczy i widać, ze skupia :)
Gdy zobaczy cokolwiek (np. wózek, dziecko, szyszkę, samochód, dorosłego, motylka,... itp.) wybystrza się i przyjmuje postawę wystawową.

Posted

PIKA napisał(a):
Jaki "malusi" cudny błekitek nam sie ukazał :loveu:

Sylwia przeprowadź sie ;)

Przeprowadzę, ale to już chyba pod Warszawę (obok wielki las, rezerwat, więc nie wytną, cisza, spokój i tyyyyle miejsca dla psa :multi: )

Posted

PANGEA napisał(a):

A mieszkac bym mogla w kilku miejscach rownoczesnie. Kocham 3-miasto, Wawe, na Litwie zakochalam sie w Palandze, Wilnie, no i wiochy :p do tego cieple kraje. No i wszedzie koniecznie z dogiem :cool3:

W takim razie psokojnie możemy mieszkać razem :)
3 city - 100 razy TAK!
Wawa - znalazłam tu już "swoje" miejsca, więc też może być
Palanga - zakochaliśmy się w tym miasteczku
wiochy - od niedawna także na tak, z zastzreżeniem, że im więcej przestrzeni wokół tym lepiej
ciepłe kraje - byle nie za ciepłe - OK :)

I wszędzie z dogiem, albo nawet z dwoma :lol:

Posted

[quote name='Sylvia_76']Przeprowadzę, ale to już chyba pod Warszawę (obok wielki las, rezerwat, więc nie wytną, cisza, spokój i tyyyyle miejsca dla psa :multi: )
w rezerwacie Ci nie wolno puścić psa luzem, a w lesie jezeli sa to tereny łowieckie (a pewnie są) w odleglosci wiekszej niz 200 m od zabudowań, psa luzem mogą Ci odstrzelić :shake: