eveandAxel Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 hahaha, świetne zdjęcie! Spacer musiał być udany-widać po łapach:p Proszę pogratulować doziej gwieździe!:evil_lol: Quote
Kamila Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Czy ktos byl w Katowicach?Podobno Margo zgarnela sporo tytulow :multi:Moje gratulacje!!! :multi: Quote
Sylvia_76 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Kamila, skopiowałam wyniki z Molosów. Dog niemiecki błękitny PSY Klasa szczeniąt 825 - Cassius Medium nb Klasa młodzieży 826 - Figaro Modry Efekt nb 827 - Gianicolo Modry Efekt - bdb III ? 828 - Mario Nubes nie do oceny 829 - Taurus z BW - dosk II ? 830 - Virtuoso Amigo Perro - dosk I, naj. junior Klasa otwarta 831 - Frodo z Gardeminki - dosk. CWC, res. CACIB Klasa championów 832 - Rumurek z BW - dosk I, CWC, CACIB 833 - Visconti Patland dosk II SUKI Klasa pośrednia 834 - Aisza Rudimentum dosk II 835 - Akwamaryna z Hugowej Ferajny nb 836 - Udina Amigo Perro dosk I CWC Res CACIB Klasa otwarta 837 - Anne vom Edersee - dosk I, CWC, CACIB, BOB CRUFT NDSWR 838 - Espagnola ME dosk II 839 - Frida z Gardeminki - bdb III Klasa championów 840 - Paola Patland db Dog niemiecki czarny / arlekin PSY Klasa szczeniąt 841 - ALAIN DELON Frankidogi wo I 842 – INZAGHI La Componella nb Klasa młodzieży 843 – Alano’s Shtat ZNAK ZORRO bdb II 844 – AZIZ Psy Przyszłości bdb III 845 – BASHIR BASHARAT Ateneum bdb V 846 – FARINELLI Moloseum bdb IV 847 – GEROME Modry Efekt dosk I Zw.Mł Klasa pośrednia 848 – ACAN ze Smoczego Raju dosk II 849 – ARAMIS Oregon bdb V 850 – BASTI Oregon dosk IV 851 – DAMARIO Moloseum dosk III 852 – DILBERT Moloseum dosk I CWC Res CACIB Klasa otwarta 853 – ANGELO Moloseum dosk II 854 – BACHUS Myśliwi Wodana nb 855 – BENJAMIN de Shandarah bdb III 856 – DIABLO C Jag Sza db IV 857 – SALWADOR Komandofoka dyskwalifikacja 858 – YURIY Moloseum dosk I CWC Klasa championów 859 – COOL JAZZ Modry Efekt dosk I CWC CACIB CRUFT NDPWR 860 – CZARDASZ Marchołt nb 861 – GASCARD Medium nb 862 – RANGUN MERLIN Oregon dosk II SUKI Klasa szczeniąt 863 – IMAGINATION La Componella nb 864 – KELPIE Myśliwi Wodana O I Klasa młodzieży 865 – ASSIRE Quel’ Thalas nb 866 – BAYRA Obrowska Tradycja dosk II 867 – GALIZIA Modry Efekt dosk III 868 – GENEVIEVE Moloseum bdb V 869 - HOLLY Moloseum dosk I Zw Mł , Best Junior 870 – UNA AMOR Ego dosk IV Klasa pośrednia 871 – AL. UZZA Mały Smok dosk II 872 – WESOŁA LUDWIKA Magiczne Koło dosk I CWC Klasa otwarta 873 – ARSA Agamemnon bdb V 874 – FAME z Radcickych Hvozdu dosk III 875 – SEWA Komandofoka dosk I CWC CACIB NSWR BOB CRUFT 876 – TANTA QUINI Ego dosk IV 877 – ZUZIA Oregon dosk II Klasa championów 878 – CZARINA Modry Efekt dosk I CWC Res CACIB 879 – NIEGRZECZNA ZUZANNA Magiczne Kołodosk II DOG NIEMIECKI ŻÓŁTY, PRĘGOWANY PSY Klasa młodzieży 880 - Bakszysz Corine Bene Te db 881 - Baster Corine Bene Te nb 882 - Czar Hipogryf db 883 - Leit Motiv de Ayalga dosk I Zw.Mł Klasa pośrednia 884 - Bambing Giga la Gothica dosk II 885 - Fallco from Minitz dosk I CWC 886 - Ferrari Enzo C Jag Sza nb ['] 887 - Kamaro C for Mesa Verde Jag Sza dosk III 888 - Olinek Czarnoksiężnik z Archipelagu bdb IV Klasa otwarta 889 - Bartholomeo Giga la Gothica dosk I CWC 890 - Draco Rex Xenium nb 891 - Lancaster Lanquesco nb Klasa championów 892 - Fatum Pangea dosk I CWC CACIB CRUFT 893 - Tango z Kuźni Napoleońskiej dosk II Res CACIB SUKI Klasa szczeniąt 894 - Amoretka z Kuźni Napoleońskiej wo I 895 - Kaya Kaira de Miranko nb Klasa młodzieży 896 - Iluzja Korona Borealis nb 897 - Owacja Grabowski Dwór bdb II 898 - Tifanni Axedius dosk I Zw.Mł Klasa pośrednia 899 - Joko Jana de Miranko db 900 - Lena z Bugałowa bdb I Klasa otwarta 901 - Eulalia z Marcyporęby dosk I CWC CACIB BOB CRUFT NDSWR 902 - Tiara Versa Ego bdb II Klasa championów 903 - Eireen from Minitz dosk CWC Res CACIB Ogromne gratulacje dla wygranych i tych trochę mniej!!! Moja znajoma w ramach długu wdzięczności została niejako zmuszona do pofatygowania się na tę wystawę (miała blisko, więc nie mam wyrzutów sumienia) i obfocenia wszystkiego dokładnie. Zameldowała, że zrobiła 800 zdjęć. Gdy je dostanę ( i coś się będzie nadawać do publikacji, dziewczyna jest mistrzynią w foceniu pejzaży i ptaków, o psach nic nie wiem), wkleję na pewno. Quote
Kamila Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 No to czekam na foty z niecierpliwoscia :multi: Quote
Sylvia_76 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 PIKA - tak sobie ostatnio oglądaliśmy foty Twojego psiura i doszliśmy do wniosku, że nasze wariaty muszą mieć wspólnych przodków - ten sam temperament :evil_lol: Korkosmokowi czasem udaje się zatrzymać na moment - co daje szansę na zrobienie jakiejś fotki tym, co ma się pod ręką :) . Tu zagapił się na wózek z dzieciakiem (powinnam chyba wziąć to sobie do serca i załatwić jakieś dziecię na wystawy :evil_lol:) (przepraszam za jakość) Quote
PIKA Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [quote name='Sylvia_76']PIKA - tak sobie ostatnio oglądaliśmy foty Twojego psiura i doszliśmy do wniosku, że nasze wariaty muszą mieć wspólnych przodków - ten sam temperament :evil_lol: :lol: Monika ostatnio próbowała uzyskac jakieś jego statyczne zdjęcia i miala z tym nie lada problem :evil_lol: :loveu: Cudny jest :) Quote
PIKA Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 ASICA napisał(a):a gdzie w Warszawie taki las???:-o:-o ja znam dwa :hmmmm: Kabacki i Bielański :lol: Quote
agusiastella Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 dzien dobry :multi: tu stella wlasnie sie dolanczam do spolecznosci dogarzy:multi:, jak już się pochwalilam w poście w innym wątku bede miala dorzynkę sliczną błękitną dziewczynkę, z hodowli Gardeminki. na razie ma 4 tygodnie a ja juz ukladam jadlospis dla niej, a jeszce nie mam miski. jak na razie to powinnam sie troche pouczyc zeby zdobyc absolutorium zanim moje słoneczko pojawi sie w moim życiu na stałe (a nie tylko na zdjeciach), ale jestem tak podekscytowana, że wczoraj nawet otworzylam plik i rysunek ,który mialam dokończyć, ale na otworzeniu sie skończyło, bo potem przez 6 godzin czytałam wszytko co tu sie pojawiło do tej pory jak żywić psiaka, jak wyprowadzać, jak zauwarzyż jakąs krzywice :crazyeye:.......... ech jak ja bym juz chciała to maleństwo mieć w ramionach:loveu:, jedyne co mnei przeraża to jak temu psu wytłumaczyć że siusiu się robi na dworzu, ale chyba sobie poradzimy ;) ps czy jest tu ktoś z gdańska, chętny na wspólne spacerki :roll: nie udało mi się podłaczyć zdjęć, chyba były za duże ale na stronie http://agusiastella.spaces.live.com/default.aspx zamiescilam zdjecia ktore dostalam od wlascicielki , niedługo dorzuce też moje :) Quote
Sylvia_76 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 ASICA napisał(a):a gdzie w Warszawie taki las???:-o:-o pod Warszawą, niestety... Agusiastella - witaj :) Jakbym czytała siebie sprzed sprzed dwóch lat :) Co do siusiu - to pewnie trochę potrwa, tym bardziej że szczeniur będzie pewnie na początku na kwarantannie (zdania są podzielone, czy izolować psiaka od zarazków w tym okresie czy nie, moim zdaniem ryzyko jest zbyt duże, żeby wychodzić z nim wtedy na trawkę, na której jest masa zarazków innych psów, chyba że mieszkasz w domu z ogrodzonym ogrodem, wtedy oczywiście naukę siusiania na zewnątrz można zacząć od początku). Niestety od 4 lat nie mieszkam w 3 city... nad czym wciąż ubolewam... Quote
eveandAxel Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Sylwia nie narzekaj, mieszkasz w centrum najważniejszych i ciekawych wydarzeń, :evil_lol: a ja siedzę na zadupiu i tylko czytam:shake: Ale nie powiem marzyło mi się zawsze mieszkać nad morzem, boziu jakie spacerki, plaża, lasy ech!:roll: No i właśnie myślałam jak mi się strasznie nie chce przerzucać zdjęć na imageshacka a potem na dogo, jak minutę później zobaczyłam ponaglenie Madzi, hmm, może się zmuszę żeby przetrawiło kilka spacerkowych zdjęć na dogo. Kiedy wymyślą sposób na ładowania zdjęć z komputra , tak łatwe jak wysyłanie w mailu?:diabloti: Quote
eveandAxel Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Następne trzy za chwile, żeby nie pozamieniali w linki. Tylko uwaga, będzie dużo, nie umiem wybrać mniejszej liczby, poprostu nieumiem:roll: ale olać, rzadko coś wstawiam, więc jak już cosik mam to możecie się pomęczyć! A ja będę miała taaką uciechę widząc tu Ax'a:loveu: Quote
eveandAxel Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Sorry że na większości zdjęć w kantarku, przeważnie po lesie chodzi w szelkach, ale tego dnia wstąpił w niego diabeł, no i jakoś to konkretne miejsce tak na niego działa, że tylko kantarek go powstrzymuje go od połamania mi nóg na górkach i gałązkach:evil_lol: Quote
PANGEA Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Jak ja Wam zazdroszcze tych spacerow :placz: A mieszkac bym mogla w kilku miejscach rownoczesnie. Kocham 3-miasto, Wawe, na Litwie zakochalam sie w Palandze, Wilnie, no i wiochy :p do tego cieple kraje. No i wszedzie koniecznie z dogiem :cool3: Quote
Canaveral-staff Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 piękne fotki błękitka:multi::multi::multi: Quote
Sylvia_76 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Ewelina - mieszkam w centrum, fakt, ale czy wydarzeń? Ja też dowiaduję się o nich z gazet czy TV, mam za to okna brudne 3 dni po umyciu (więc od jakiegoś czasu ich nie myję, nie mam zamiaru walczyć z wiatrakami), manifestacje przechodzące wprawdzie nie pod oknami, ale na ulicy obok a i owszem, z psem na spacery codziennie jeżdżę samochodem, itp kwiatki. W Gdańsku mieszkałam w starej Oliwie... przy Trójmiejskim Parku Krajobrazowym, miałam rzut beretem do Parku Oliwskiego i kilka rzutów na plażę Orłowską. Zdecydowanie wolę 3city. Pangea - Palanga jest świetna. Miałam nadzieję na to, że w tym roku wybierzemy się tam na urlop, ale chyba nie wyjdzie... Ach, "Meduza" :) I najważniejsze: cudny jest Axel! Uwielbiam, jak dog przekrzywia główkę. Mój tak nie robi. Zawsze zazdrościłam tego Klaudii Jojkowej, bo Jojek praktycznie za każdym razem kiedy się zamyśli przechyla łepek :) Quote
PIKA Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Jaki "malusi" cudny błekitek nam sie ukazał :loveu: Sylwia przeprowadź sie ;) Ja mieszkam na Bielanach .. na Forty Bema, gdzie moge psa puścić, mam coś kiele 15 minut spacerkiem, a od kiedy poinstalowali tam latarnie można iśc i wieczorem,ale jak nam się nie chce w tygodniu dygać na Forty to mam ze cztery miejsca gdzie swobodnie i bezpiecznie Mlody moze sobie przed spaniem pobiegać :) i Mlody sobie biega.. codziennie.... mamy tez mały lasek z polankami, gdzie rzadko można kogoś spotkać, ale tam ciemno, więc wieczorem tam nie chadzamy. A jak bardzo muszę jechać do Centrum, to wsiadam w tramwaj i jestem na miejscu w 20 minut Nie jest źle ;) A okna tez rzadko myje, bo co umyje to znowu są zaraz zaplute...... przez psy :evil_lol: Quote
moon_light Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Eve ale Ax sie zmienił !! To zdecydowanie "jego czas". Byczy pies się zrobił :) Ślicznie wygląda !!! :cool3: Quote
eveandAxel Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Hehehe, dzięki moonku za komplementa, pewnie bym się uśmiała ale powiem nieskromnie że słyszę to już od którejś z kolei osoby i hmm, zaczynam w to powolutku wierzyć, to chyba ten jego czas, wreszcie w wieku 3 lat jest "zrobiony" :evil_lol: Oczywiście dla mnie zawsze był powalający i co najmniej porywający( w każdym tego słowa znaczeniu):eviltong: Sylwia a co do centrum wydarzeń, hehe, to bardziej chodziło mi o centrum dozich wydarzeń, dozie towarzystwo;) ( czasem dużo się dzieje ) ale te wasze korki i odległości to fakt:roll: Lasów u nas dużo, praktycznie kilka do kilkunastu minutek samochodem, więc też jak widzisz jeździmy. Mniej jest miejsc w które możemy dojść, a już tym bardziej psa spuścić. A już szczególnie ja z moją paranoją i z Axiowym instynktem ( jak czuje las w pobliżu to widzę, jak przełącza mu się taki pstryczek w głowie - i już tylko węszy, nasłu****e, wypatruje :evil_lol:) A teraz to co mi się bardzo spodobało! Sylwia co do okien to nie musisz się czuć pokrzywdzona - Pamiętajcie , że mieszkam na śląsku!!:eviltong: między kilkoma kopalniami(kominy najbliższej prawie z okna widzę, przystanek dalej), koksownią, więc u mnie następnego dnia po myciu jest syf, na szczęście rodzice za granicą, bo mama dostałaby zawału widząc ich stan, a tak nawet sąsiedzi nie mają jak donieść:lol: Sylwia niemożliwe, że nie przekrzywia główki, wogóle?? Ax połowę dnia spędza w tej pozycji:loveu:, głównie jak słucha tego co ktoś mówi, czegoś w telewizorze, za oknem, jak patrzy co się stało kiedy Lady bokserka kolejny raz z zaskoczenia przechwytuje jego patyk . Quote
Sylvia_76 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 eveandAxel napisał(a):Sylwia a co do centrum wydarzeń, hehe, to bardziej chodziło mi o centrum dozich wydarzeń, dozie towarzystwo;) ( czasem dużo się dzieje ) . Od jakiegoś już czasu czujemy się niczym samotny żeglarz (co prawda ze sternikiem - nasz Dog Manager :)). eveandAxel napisał(a):Sylwia niemożliwe, że nie przekrzywia główki, wogóle?? Ax połowę dnia spędza w tej pozycji:loveu:, głównie jak słucha tego co ktoś mówi, czegoś w telewizorze, za oknem, jak patrzy co się stało kiedy Lady bokserka kolejny raz z zaskoczenia przechwytuje jego patyk . Nie przekrzywia :) Bardziej się wtedy marszczy i widać, ze skupia :) Gdy zobaczy cokolwiek (np. wózek, dziecko, szyszkę, samochód, dorosłego, motylka,... itp.) wybystrza się i przyjmuje postawę wystawową. Quote
Sylvia_76 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 PIKA napisał(a):Jaki "malusi" cudny błekitek nam sie ukazał :loveu: Sylwia przeprowadź sie ;) Przeprowadzę, ale to już chyba pod Warszawę (obok wielki las, rezerwat, więc nie wytną, cisza, spokój i tyyyyle miejsca dla psa :multi: ) Quote
Sylvia_76 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 PANGEA napisał(a): A mieszkac bym mogla w kilku miejscach rownoczesnie. Kocham 3-miasto, Wawe, na Litwie zakochalam sie w Palandze, Wilnie, no i wiochy :p do tego cieple kraje. No i wszedzie koniecznie z dogiem :cool3: W takim razie psokojnie możemy mieszkać razem :) 3 city - 100 razy TAK! Wawa - znalazłam tu już "swoje" miejsca, więc też może być Palanga - zakochaliśmy się w tym miasteczku wiochy - od niedawna także na tak, z zastzreżeniem, że im więcej przestrzeni wokół tym lepiej ciepłe kraje - byle nie za ciepłe - OK :) I wszędzie z dogiem, albo nawet z dwoma :lol: Quote
PIKA Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Sylvia_76']Przeprowadzę, ale to już chyba pod Warszawę (obok wielki las, rezerwat, więc nie wytną, cisza, spokój i tyyyyle miejsca dla psa :multi: ) w rezerwacie Ci nie wolno puścić psa luzem, a w lesie jezeli sa to tereny łowieckie (a pewnie są) w odleglosci wiekszej niz 200 m od zabudowań, psa luzem mogą Ci odstrzelić :shake: Quote
Recommended Posts