Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj ,to chyba nei jest miniaturka.Latwiej byloby okreslic gdyby stal przy nodze .A wogole jak na rocznego psa to on jakos mlodo wyglada .Do roku czasu psy malych ras koncza swoj rozwoj fizyczny wiec on juz raczej sie nie zmieni za specjalnie.

Posted

A czy nie mozna go po prostu zmierzyc w kłębie?? Wielkośc psa na podstawie zdjęcia - jeśli nie ma punktów odniesienia jest cięzko dokładnie określic.
Jesli będzie miał ok 35 cm to minaiturka, jesli do 40 - to przerośnieta miniatura.
Jesli ok 45 to juz raczej w kierunku średniaka, ale ważna jest tez budowa psa - nawet duzo przerosnięta miniatura ma inna budowę niż mały sredniak.

Posted

a ja nie wiem czemu jesteście pewne, że to nie miniatura??? młodziutko wygląda bo nieostrzyżona główka wygląda szczeniaczkowo :lol:; ale faktycznie zdjęcie przy człowieku, albo podanie wzrostu/wagi byłoby dobrą wskazówką ;)

Posted

niedzwiadek:) napisał(a):
To odniescie sie do kanapy na ktorej siedzi... Umaszczenia czarno-srebrne wiec mini, ale wyglada na duzego szczniaka sama nie wiem...

przede wszytkim to jest umaszczenie pieprz i sol !!

a jesli to sredniak to wyjatkowo cienkokoscisty :roll:

Posted

Elitesse napisał(a):
przede wszytkim to jest umaszczenie pieprz i sol !!

a jesli to sredniak to wyjatkowo cienkokoscisty :roll:

Troche ciemny jak na pieprz i sol.... mi to wyglada na czarno-srebrnego, bo jezeli ma osiem miesiecy to powinien byc juz bardziej "szary" a nie taki czarny wkoncu malutkie szczeniaki p&s sa takie cieme a nie juz takie podrostki... no, ale pewnie sie myle

Posted

niedzwiadek:) napisał(a):
Troche ciemny jak na pieprz i sol.... mi to wyglada na czarno-srebrnego, bo jezeli ma osiem miesiecy to powinien byc juz bardziej "szary" a nie taki czarny wkoncu malutkie szczeniaki p&s sa takie cieme a nie juz takie podrostki... no, ale pewnie sie myle

popatrz sobie na umaszczenie glowy - tak nie wygladaja pieski cz-sr, a pieprzaki wybarwiaja sie baaardzo dlugo, ten na focie ma jeszcze szczeniecy wlos - widac ze nigdy nie mial do czynienia z fryzjerem

Posted

Z tego co widzę to on jest już większy od miniaturek które mijam na ulicy;) Jego ubarwienie jest coraz jaśniejsze. Coraz bardziej szary. A co do fryzjera to rzeczywiście nie miał do czynienia i stąd pytanie co najpierw strzyżenie czy trymowanie. Bo włos mu wychodzi i to nawet sporo i łatwo.

Posted

Zmierz psa, to będziesz wiedział jakiego jest wzrostu:diabloti::diabloti:.

Najbardzie mi się podoba, jak zazwyczaj "znawcy" rasy (bo wiedzieli takiego u kogoś) porównują mini o wzorcowym wzroście z niedorośniętą "pseudominiaturą" czy tez innym "super mini" sąsiada czy znajomego, uważajc ich wzrost za wzorcowy:angryy::angryy::angryy:.

Najpierw wytrymowac, reszte (tyłek, szyjkę i głowę ostrzyc).

Posted

Ja porostu stwierdziłem że on jest większy od miniaturek ktore spotykam na spacerach. Nie stwierdziłem że te spotykane miniaturki są wzorcowe. :cool1: Będę w domu to go zmierzę. Tylko jak to zrobić? W kłębie co to oznacza?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...