Jump to content
Dogomania

HIRACHI -ONka już nie szuka domu, znalazła Go u Dorotki!!!:):):)

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Izis napisał(a):
Albo z tymi, którzy związują sznurami psa i kładą na jezdni, żeby uciec nie mógł przed kołami auta :-(

Może to hipokryzja, ale proszę może zjedzmy z tak drastycznych tematów, bo ja nie będę mogła tego czytać..... :placz:

"nie rozumiem" takich "ludzi" i najchętniej (tak jak z przywiązywaniem) zrobiłabym im to samo.... albo nie.... gorzej!!!!!!!!!!!!

Posted

Mam nadzieję, że sunia nie straci szansy na adopcję przez to że nie jest już szczeniakiem. Dziewczynka naprawdę kochana, przyjazna, grzeczna i śliczna czy można chcieć czegoś więcej.

Posted

justynaz87 napisał(a):
Mam nadzieję, że sunia nie straci szansy na adopcję przez to że nie jest już szczeniakiem. Dziewczynka naprawdę kochana, przyjazna, grzeczna i śliczna czy można chcieć czegoś więcej.

Zgadzam się w 100%. Nowy domek pilnie potrzebny. Nie pozwólmy by tak śliczny, towarzyski pies dłużej przebywał w tak okropnym miejscu!!!

Posted

a gdzie to cudeńko można zobaczyć? (wiem, że Paluch, dokładniej pytam, jesli można ;) )

myślę, że warto o sterylkę się teraz upomnieć, bo jednak to owczarek - znajdą się chętni, to powiedzą, że trzeba czekać i dadzą dopiero po sterylce :roll: a wtym czasie szansa może uciec

Posted

[quote name='morisowa']a gdzie to cudeńko można zobaczyć? (wiem, że Paluch, dokładniej pytam, jesli można ;) )

myślę, że warto o sterylkę się teraz upomnieć, bo jednak to owczarek - znajdą się chętni, to powiedzą, że trzeba czekać i dadzą dopiero po sterylce :roll: a wtym czasie szansa może uciec

a można można tylko że nie pamiętam zbytnio nr klatki (chyba że Justyna mnie uratuje i pamięta;)) wytłumaczę jak tylko umiem. Na samym końcu schroniska tzw. porty lotnicze. Jak się wchodzi tą drugą bramą (po prawej stronie są "psy agresywne") idzie się cały czas w lewo i na samym końcu skręca się w prawą stronę-> również po prawej stronie są one. Możesz nie zobaczyć Miji bo ciągle siedzi w budzie ale Miśka na pewno zobaczysz :)
Mam nadzieję że mniej więcej mnie zrozumiałaś:cool3:

Posted

aha i co do sterylki to pytałam się i powiedziano mi że niby nie będzie problemu z jej wydaniem i umówieniem się na późniejszy termin...poza tym powiedziano mi że ma 10 lat i takich starszych psów się nie sterylizuje albo tego unika...także sama nie wiem...
Jak okaże się potem że znaleźli się ludzie, którzy chcą ją wziąć a nie będą chcieli jej wydać to na wstępie wszystkich uduszę...:mad:

Posted

dzięki za tłumaczenie :lol:
co do sterylki, to wiem, że starszych raczej nie kroją; tylko ważne co jest w karcie, brzydko mówiąc musi miec ustalony "status", czy wet ją uznał do sterylki czy wet uznał, że ze względu na wiek nie :roll:
miałam kiedyś starszego onka, miał być do adocpji bez kastracji. mam chętnych. I co? trzeba kastrować, bo jest wnętrem, potem mogą mieć problemy ludzie, więc lepiej przed adopcją :roll: A pies był w schr ponad rok. Pies poszedł wreszcie na kastrację wtedy. Ludzie wzieli innego, ale choć psa miałam "gotowego". No i potem wydałam ;) Stąd moje uwagi co do sterylki tej cudnej sunieczki.

ma allegro? a inne ogłoszenia?