Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obydwa szczeniaczki z poprzedniego programu sa juz w domkach ,Basters tez (poszedl z gazety krakowskiej-bardzo mili i sympatyczni ludzie),niestety Kora i dwa szczeniaczki z ostatniego programu czekaja na dom w hoteliku ,a wczoraj jeszcze zostal odebrany jeden szczeniak ,ktory poszedl z prosto z harbutowc dwa tygodnie temu .Zostalismy poproszone o sprawdzenie ,na cale jego szczęście.
Niestety nie mozemy juz brać psów z harbutowic do hotelu bo mamy swoje staruszki ,a nie mamy juz pieniedzy tym bardziej ze pani malgosia obiecala zaszczepić szczeniaki przed programem i tego nie zrobila i dodatkowo z wlasnej kasy musialysmy oprocz hotelu zaplacic za szczepienia.

Posted

[quote name='Frotka']Tarot - 2 letni, kastrowany, bardzo przyjazny, niewykle żywiołowy, trochę w typie wyżła szorstkowłosego z długim ogonem.

Czy Tarot ma jakies ogloszenia, allegro??

Posted

We wczorajszym "Kundlu..." ( program TVKraków - to dla niewtajemniczonych;)) był apel o pomoc w transporcie kołder z Limanowej do Harbutowic. Czy ktoś cos wie więcej na ten temat? Szkoda żeby ten dar sie zmarnował z powodu braku młodych, w miarę silnych rąk do załadowania i rozładowania auta:shake:

Posted

Od przyszłego tygodnia bedę potrzebowala pomocy przy transporcie psiakow z harbutowic do domków po programie bo jeżeli nikt nie zadzwoni beda wracAC DO HARBUTOWIC i w takiej sytuacji bedzie odwoził je toz.
Jezeli beda chetne domki trzeba bedzie zawieśc je do nowego domku , a jezeli bedzie to mialo byc w sobote lub niedzielę pojada do hoteliku bo tylko bedzie to mozliwe jak beda chetni ,jak nie musza wracać do harbutowic bo nie mam pieniedzy na ich utrzymanie.
Zreszta od przyszlego tygodnia zostaje sama bo Irenka chwilowo sie wycofuje ,a w hotelu mamy jeszcze 4 bidy z naszego schroniska ,ktorymi sie musze zając więc nie będe wstanie odwozić harbutowickich ani do domków ani do hotelu bo sama bez pomocy moge wziąśc jedynie jednego psa .
jezeli ktos moze pomóc w transporcie i oczywiście w pokazywaniu harbutowickich psiakow w kundlu to bardzo prosze o pomoc .Do tej pory tylko wpolontariuszki przyjezdzaly do pokazywania psiakow reszte bylo na naszej glowie niestety sama nie dam rady ,a ucierpia na tym zwierzaki.:shake:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Cisza,nikogo nie obchodzi los zwierzat z harbutowic ?:shake: nikt nie chce pomóc

niebawem będzie kolejny ładny przelew z bazarków Diany79 i moich - robimy na 100% mocy;) ale to i tak kropla w morzu potrzeb....

Posted

taks napisał(a):
niebawem będzie kolejny ładny przelew z bazarków Diany79 i moich - robimy na 100% mocy;) ale to i tak kropla w morzu potrzeb....

Taks ,a czytalas moj poprzedni watek ,potrzebujemy pomocy przy rozwozeniue psow do domków po programie .
Okazlao sie że nie od przyszego tygodnia ale od wczoraj zostaję sama ze bidami ktore my utrzymujemy z Irenka w hoteliku z krakowskiego schroniska ,a do tej pory mialysmy jeszcze psy z harbutowic .ja w tym tygodniu jade tylko z harbutowickimi i moge sama zawieś tylko jedengo szczeniaka do domku ,jak bedzie i węcej chetnych nie dam rady i beda musialy wrocic do hotelu.
Zreszta juz więcj psów z harbutowic nie wezmę do hotelu tak jak psialam wczesniej bo moje prywtne fundusze sa na wielkim minusie i nawet bede miec problem z tankowaniem wiec domek za krakowem zupelnie odpadnie nie mówiac ze czas tez mam ograniczony i sama nie jestem wstanie tego zrobić jeżeli nie bedzie kogos chetnego do rozwezienia i sprawdzania domków.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Taks ,a czytalas moj poprzedni watek ,potrzebujemy pomocy przy rozwozeniue psow do domków po programie .
Okazlao sie że nie od przyszego tygodnia ale od wczoraj zostaję sama ze bidami ktore my utrzymujemy z Irenka w hoteliku z krakowskiego schroniska ,a do tej pory mialysmy jeszcze psy z harbutowic .ja w tym tygodniu jade tylko z harbutowickimi i moge sama zawieś tylko jedengo szczeniaka do domku ,jak bedzie i węcej chetnych nie dam rady i beda musialy wrocic do hotelu.
Zreszta juz więcj psów z harbutowic nie wezmę do hotelu tak jak psialam wczesniej bo moje prywtne fundusze sa na wielkim minusie i nawet bede miec problem z tankowaniem wiec domek za krakowem zupelnie odpadnie nie mówiac ze czas tez mam ograniczony i sama nie jestem wstanie tego zrobić jeżeli nie bedzie kogos chetnego do rozwezienia i sprawdzania domków.
Foksiu strasznie mi przykro ale ja nie jestem w stanie pomóc w tym zakresie- jestem uwiązana ( pół dnia w pracy a drugie pół z ważnych powodów muszę być w domu ) wiec pozostaje mi "chałupnictwo" co najwyżej jakaś "wyprawa" o obrębie Bronowice/Widok/Azory.
a teraz z innej beczki:
Bardzo brakuje mi ( i chyba nie tylko mnie;)) informacji. Nie chcę dzwonić co chwile do P. Małgorzaty i zawracać Jej głowy - zresztą Ona nie wszystko wie co nas interesuje. Foksiu - jeśli masz teraz harbutowickie psy w hoteliku (którym?) to może warto zrobic im fotki , jakiś opis i wkleić choćby tu na wątku - wtedy bedziemy mieli jakąś szansę pomyslec jak Ci (:roll:)pomóc.
A co do funduszy na benzynę to o jakiej kwocie mówimy? To akurat to chyba da się jakoś rozwiązać tylko.. (patrz wyżej- prosimy o jasne informacje:lol:)

Posted

taks zdjecia porobie dzisiaj w programie bo w sobote jak byla w niepolomicach to chcialam podjechac do podlęza i zrobić im zdjecia ale Pani Ani nie bylo ,a rodzice nie otwierają nikomu.W niedzile nie moglam jechac bo zawsze jestem w schronisku i wyprowadzam i karmię staruszki.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
taks zdjecia porobie dzisiaj w programie bo w sobote jak byla w niepolomicach to chcialam podjechac do podlęza i zrobić im zdjecia ale Pani Ani nie bylo ,a rodzice nie otwierają nikomu.W niedzile nie moglam jechac bo zawsze jestem w schronisku i wyprowadzam i karmię staruszki.

czyli te pieski są w schronisku w Niepołomicach? Ile ich tam teraz masz? jakie sa koszty opłacenia pobytu? Bez tych informacji to obawiam sie ze trudno bedzie zwrócic uwage na ten problem - a na zdjecia baardzo czekamy bo bez tego to nawet pytac o adopcje trudno

Posted

taks napisał(a):
czyli te pieski są w schronisku w Niepołomicach? Ile ich tam teraz masz? jakie sa koszty opłacenia pobytu? Bez tych informacji to obawiam sie ze trudno bedzie zwrócic uwage na ten problem - a na zdjecia baardzo czekamy bo bez tego to nawet pytac o adopcje trudno

To jest tak w niedziele jeżdze do schroniska przy ul.Rybnej ,karmie i wyprowadzam staruszki ,robie zdjecia innym zwiezaka i daje ich ogloszenia do gaze .Dzieki takim ogloszeną sporo bid znalazo dom ,miedzy innym tez niektore psy z harbutowic. W niepolomicahc z Irenka mamy jeszcze 4 psy ze schroniska na rybnej w najwiekszej potrzebie ,placimy za każdego po 15 zl za dobe plus koszty leczenia .W podlęzu mialysmy w hoteliku kore i dwa szczeniaki ,ktore poszly do domków ,potem mialysmy 3 szczeniaki z harbutowic ,zostal jeden ,tam za każdego pieska z harbutowic placilysmy 10 zl za dobe od każdego plus ze swoich je zaszepilysmy na wirosówki bo nie byly poszczepione. teraz na zostal jeden szczeniak bo za te dwa ktore sa przywiezione zaplacila pani m,algosia na 10 dni. Do tego dochodzi paliwo na dowóz do domkow i sprwdzanie tych domow.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']To jest tak w niedziele jeżdze do schroniska przy ul.Rybnej ,karmie i wyprowadzam staruszki ,robie zdjecia innym zwiezaka i daje ich ogloszenia do gaze .Dzieki takim ogloszeną sporo bid znalazo dom ,miedzy innym tez niektore psy z harbutowic. W niepolomicahc z Irenka mamy jeszcze 4 psy ze schroniska na rybnej w najwiekszej potrzebie ,placimy za każdego po 15 zl za dobe plus koszty leczenia .W podlęzu mialysmy w hoteliku kore i dwa szczeniaki ,ktore poszly do domków ,potem mialysmy 3 szczeniaki z harbutowic ,zostal jeden ,tam za każdego pieska z harbutowic placilysmy 10 zl za dobe od każdego plus ze swoich je zaszepilysmy na wirosówki bo nie byly poszczepione. teraz na zostal jeden szczeniak bo za te dwa ktore sa przywiezione zaplacila pani m,algosia na 10 dni. Do tego dochodzi paliwo na dowóz do domkow i sprwdzanie tych domow.
Czyli z harbutowickich psów w tej chwili jest w "Podłężu" jeden szczeniak i jeszcze dwa za które jest opłacony hotel na 10 dni? - dobrze rozumiem?
I czy one są zdrowe i gotowe do wyadoptowania?

Posted

[quote name='taks']Czyli z harbutowickich psów w tej chwili jest w "Podłężu" jeden szczeniak i jeszcze dwa za które jest opłacony hotel na 10 dni? - dobrze rozumiem?
I czy one są zdrowe i gotowe do wyadoptowania?
One sa zdrowe i gotowe do wyadoptowania,wczoraj z programu poszedl do domku jeden z nich Wiarus i zostala suczka ,ktora do programu nie pojechala bo pani malgosia poprosila o wziecie do kundla suczki 5 misięcznej wilkowatej Ady ,ktora tez pojechala wczoraj do domku.W podlęzu zostal jeszcze szczeniak ,ktory jest juz ponad miesiąc na naszym utrzymaniu i ktory znowu nie poszedl z programu (Portos) oraz suczka przywieziona przez pania Malgosie.
Wiarus pojechal do ladnego domku na ul.Mistrzejowicka osobiscie pojechalam za państwem ,ktorzy przyjechali po niego do programu żeby zobaczyc warunki ,sprawdzilam przy okazji dom chetny na Misię z harbutowic jest okej wic nastepny psiak znajdzie dom.Ada suczka pojechla na moje osiedle ,państwo tez przyjechali po nia do programu i jutro jestem z nimi umówiona na kontrole adopcyjna.
Pani malgosia poprosila tez o sprawdzenie domku w Gaju chetny na Barnardynke.

Ja nie dam rady wczesniej niż w niedziele i to tez kosztem tego ze bede miec mniej czasu na wyprowadzenie staruszkow ze schroniska bo mam popoludniu gosci.
Dlatego mam prosbe czy ktos zechcialby sprawdzic ten domek ,podam nr telefonu na pw.

Posted

Wspaniałe wieści :multi:
czyli wczoraj po programie "Kundel..." znalazły dom dwa szczeniaki z Harbutowic Ada i Wiarus:lol:
Nadal szukają domów dwa szczeniaki: Portos i bezimienna suczka( czekają w Podłężu) - bardzo przydało by się coś więcej o tych szczorach a najlepiej zdjęcia - Foksia możesz?
i włączam się do apelu:
Pilnie potrzebny ktoś do sprawdzenia domu w Gaju

Posted

Zdjecia Portosa zrobilam wczoraj niestety suczki nie bylo wiec nie moglam zrobic .Portos tez jest na krakwoskich zwierzakach.Taks czy możesz mi przyslac swoj adres mailowy to ci wysle zdjecia portosa bo ja wkleiac nie umiem na forum .
Sunia bedzie w przyszlym tygodniu w programie i bede mogla dopiero jej zrobic zdjecie ,bo nie dam rady podjechc do podlęza z braku czasu.Dzisiaj co prwda jade do niepolomic bo zawoże do huty Manie (ta co ma miec operacje nózki z naszego schroniska)na DT ale bede jechac pózno i nie bede miec czasu odbic.