Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

no i robi się pod górę...
na aukcję ma jechać Hanza,Góral,Tosca z winiar,Pestka i Szach.wiem o co chodzi z 2-ma pierwszymi i czarno to widzę..
tym bardziej że p.Małgosia zastrzegła ze wyda psy tylko pod warunkiem że w razie jak nie pójdą to odwieziemy je do harbutowic a nie do hotelu,bo ona na hotel się nie zgadza...:shake:
no masakra po prostu.
z tego wynika ze gdy zacznie się "kundel..."to też je po programie trzeba będzie odwozić do harbutowic?
wie ktoś o co tu chodzi?

Posted

ayla1 napisał(a):
na aukcję ma jechać Hanza,Góral,Tosca z winiar,Pestka i Szach.wiem o co chodzi z 2-ma pierwszymi i czarno to widzę..
tym bardziej że p.Małgosia zastrzegła ze wyda psy tylko pod warunkiem że w razie jak nie pójdą to odwieziemy je do harbutowic a nie do hotelu,bo ona na hotel się nie zgadza...:shake:
no masakra po prostu.
z tego wynika ze gdy zacznie się "kundel..."to też je po programie trzeba będzie odwozić do harbutowic?
wie ktoś o co tu chodzi?

a kto idzie na aukcję ? w sensie jacy wolontariusze ? bo ja chętnie pomogę. Jeśli jeszcze nie jest brana pod uwagę to zapisuję się na listę chętnych. :lol:

a o co chodzi z tymi psami? tymi 2 pierwszymi. że są agresywne ?? brzydkie ?? p. Małgosia powinna dawać na aukcje najlepsze psiaki, najbardziej przytulaśnie, a nie agresywne bo wiadomo, że z aukcji takie nie pójdą.

z dojazdem do Harbutowic jest rzeczywiści problem. Dlaczego p.Małgosia się nie zgadza na hotel ??

Posted

Od pewnego czasu zastanawiam się czy mój pies jest z Harbutowic. Poszukując psa 2 lata temu znalazłam stronę przytuliska w Harbutowicach. Bardzo chciałam zaadoptować psiaka który był pokazany na stronie, ale właścicielka za wszelką cenę zniechęcała do jego adopcji (ciekawe czemu?).
Poradziła, żeby lepiej wziąć szczeniaka, bo młody piesek lepszy itp. Podała jakiś telefon do kogoś z Krakowa kto miał szczeniaki przywiezione z Harbutowic. W umówiony dzień pojechałam z mamą po psiaka.
Wybrałam Fredka - tak wyglądał w dniu zabrania

teraz jest tak :

Pani od której brałyśmy Fredka mówiła, że dom będzie sprawdzać, że będzie dzwonić .... - od dwóch lat nic takiego nie miało miejsca.

Dodatkowo, ze szczeniakami z Harbutowic były jeszcze jakieś kilkudniowe boksery.

Stąd moje pytanie czy jest prawdopodobne, że Fred jest z Harbutowic ??

Posted

ten przystojniak w rzece jest na bank z harbutowic,niedawno takiego stamtąd przywiozłam.
góral i hanza to psy łańcuchowe,które cięzko wydac z takiej aukcji,bo np.nie lubia dzieci,nie wiadomo jak taki duży pies się zachowa.obydwa psy są wilkowate.nie mówię żeby im nie dawac szansy ale nie w takim trybie.
a poza tym warunkiem sa dwa auta ,no i trzeba jakby co je odwieźc.

Posted

Ania ja nawet nie bralam pod uwage ,ze nam nie pomozesz zreszta sama wiesz ,ze nie mamy za bardzo chetnych do pomocy.
jest Asia ,widze ,ze Agnieszka nam pomoze (za co jestesmy bardzo wdzięczni)Ulka ,ja i oczywiscie ty.W niedziele zapytam tez pania Beate ,nowa wolontariuszkę moze tez nam pomoze.

Posted

ayla1 napisał(a):
no masakra po prostu.
wie ktoś o co tu chodzi?

Ciekawa jestem kto bedzie chetny jezdzic po nocach zeby po aukcji zawiesc psy do harbutowic/
Ciekawa tez jestem kto bedzie przywozil tez psy do programu i z programu jak nie beda w hotelu ,ja napewno sie na to nie pisze.

• 2 weeks later...
Posted

j3nny napisał(a):
jest gdzieś zdjęcie Fanty?:shake:

Kasiu napewno sa w internecje na stronie kundla z wczorajszego programu,byc moze ja mam w aparcie ale nie pamietam teraz czy jej w niedzilę robila (chyba nie)nie mam czasu nawet przelozyc zdjec ,teraz pisze w pracy.
mam nadzieje że sie znajdzie ,pani od fanty powiedzila że ma wyzuty sumienia i jak sie znajdzie napewno da jej jeszcze szanse.:shake: