Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny czy w Harbutowicach dziala dalej opcja adopcji wirtualnej,tak jak jest na ich stronce??
I mam wielka prosbe czy kojarzycie czarnego ,malego psa bez przedniej lapki?na str ma na imie Meksyk?jest tam jeszcze??

Posted

karusiap napisał(a):
dziewczyny czy w Harbutowicach dziala dalej opcja adopcji wirtualnej,tak jak jest na ich stronce??
I mam wielka prosbe czy kojarzycie czarnego ,malego psa bez przedniej lapki?na str ma na imie Meksyk?jest tam jeszcze??

jest meksyk,według mnie ta adopcja nie działa choćby dlatego że nie ma komu obsługiwać strony int.,fotki są nieaktualne.niektórych psów nie ma.brak aktualizacji.

Posted

ayla1 napisał(a):
jest meksyk,według mnie ta adopcja nie działa choćby dlatego że nie ma komu obsługiwać strony int.,fotki są nieaktualne.niektórych psów nie ma.brak aktualizacji.

Na dodatek adres do tej nieaktualnej strony jest wciaz podawany w wielu miejscach, w których mowa o harbutowicach :shake:

Posted

karusiap napisał(a):
dziekuje Ci,nr tez mam,myslalam ,ze moze ktos kto tam jezdzi akurat wie cos o tym psie.
Moze ktos inny lepiej go zna.

Karolinko ale to ze ktos tam jezdzi nie znaczy ,ze zna psy bo pani Malgosia nie wpuszcza na teren domu nikogo.
Mozna tam wejśc tylko na kawałek terenu ,gdzie jest kilka psów ,reszta jest na terenie ogrodzonego domu .

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Karolinko ale to ze ktos tam jezdzi nie znaczy ,ze zna psy bo pani Malgosia nie wpuszcza na teren domu nikogo.
Mozna tam wejśc tylko na kawałek terenu ,gdzie jest kilka psów ,reszta jest na terenie ogrodzonego domu .

p.Beatko ale chyba moglam spytac czy tu juz wogole sie pytan nie zadaje...istniala chyba mozliwosc,ze akurat ten pies jest na terenie gdzie jest ich pare i gdzie jest dostep...

Posted

karusiap napisał(a):
p.Beatko ale chyba moglam spytac czy tu juz wogole sie pytan nie zadaje...istniala chyba mozliwosc,ze akurat ten pies jest na terenie gdzie jest ich pare i gdzie jest dostep...

No oczywiscie,ze tak tylko ,ze tak jak pisala Asia najlepiej jest zadzwonic pod wskazany przez nia numer .Pani małgosia zna te wszystkie psiaki wiec napewno udzieli informacji.

Posted

Potrzebna pomoc!

we wtorek do Harbutowic przyjeżdża weterynarz żeby poszczepić psy.
potrzebny jest ktoś kto będzie zapisywał świstki-jaki pies i co dostał.

• 2 weeks later...
Posted

Witam! Nie czytałem całości, ale będąc w sklepie natknąłem się na kartkę z ogłoszeniem o likwidacji tego schroniska. Pisze tam, że psy, koty wykastrowane, a suczki i kotki wysterylizowane. Są do oddania za darmo, lub za karmę. Owczarki niemieckie, jamniki, border collie, syberian husky, kundelki gładkie i długowłose. Do adopcji w każdej chwili. Tel. do schroniska: 12 273-30-98.

Posted

Drako napisał(a):
Witam! Nie czytałem całości, ale będąc w sklepie natknąłem się na kartkę z ogłoszeniem o likwidacji tego schroniska. Pisze tam, że psy, koty wykastrowane, a suczki i kotki wysterylizowane. Są do oddania za darmo, lub za karmę. Owczarki niemieckie, jamniki, border collie, syberian husky, kundelki gładkie i długowłose. Do adopcji w każdej chwili. Tel. do schroniska: 12 273-30-98.

?
nie ma tam ani jednego psa rasowaego...co najwyżej owczarkopodobne,jamnikopodobne itd.jedynie te kundelki się zgadzają:p
co do Tarota,to właśnie wrócił z wakacji na mazurach,gdzie spedzał czas biegając z koleżanka-wyżełką.cała rodzina jest przeszczęśliwa:loveu:

Posted

mogę w skrócie prosić o przybliżenie co się działo w lipcu, tzn. jakie pieski już mają dom, jakie przybyły itp. Przebrnięcie przez wszystkie posty jest bardzo męczące a moje dogo coś się zacina :-( a jutro/pojutrze wpadnę do hotelu :cool3:

Posted

[quote name='ayla1']

"Tarot zawsze się świetnie zachowuje, no i owszem, chodzi za mną wszędzie, jak cień. Nawet jeśli tylko idę do innego pokoju, jest on zawsze ze mną. Wciąż chodzimy z nim na smyczy, ale po polnej drodze w lesie chodził sam, i oprócz węszenia w krzakach na poboczu, zawsze trzymał się nogi i nie odbiegał gdzieś w las.

Kochany piesek nigdy nie załatwił się w domu, nawet kiedy raz po zjedzeniu trawy miał rano czyszczenie to tylko piszczał pod drzwiami wyjściowymi żebym się obudziła i poszła z nim do parku, zaś kiedy szliśmy na plaże na którą psy nie mają wstępu, został na kilka godzin w leśniczówce z psią koleżanką.

Tarot jest przyjazny do większości psów oprócz samców, jeśli są od niego więksi. Ale oprócz tego dogaduje się świetnie, gania za kotami. Nie przepadał też za kozami, ale konie polubił.

Nie wyobrażam sobie teraz posiadać innego psa niż Dżordża, najukochańszego psa w całym wszechświecie który uświadomił mi że w schroniskach na całym świecie są jeszcze setki takich psów jak on. Dlatego myślę że jak tylko będzie to zgodne z prawem, zostanę wolontariuszką bo bardzo lubię psy to moje ulubione zwierzęta.. A to przecież te w schronisku potrzebują najwięcej miłości i troskliwej opieki człowieka, żeby mogły liczyć na swojego własnego człowieka, i przyszłość jaką będzie miał Tarot zwany Dżordżem.

pozdrawiam panią i wszystkich kochanych ludzi którzy mają na tyle serca by opiekować się najbardziej ufnymi zwierzętami świata- czyli oczywiście pieskami "

Posted

Ank@2 napisał(a):
mogę w skrócie prosić o przybliżenie co się działo w lipcu, tzn. jakie pieski już mają dom, jakie przybyły itp. Przebrnięcie przez wszystkie posty jest bardzo męczące a moje dogo coś się zacina :-( a jutro/pojutrze wpadnę do hotelu :cool3:

W lipcu do domku poszedł Borysek ,Sara ,2 rotki ,a w piatek jedzie Gerda i jeszcze jeden Rotek no i oczywiscie Ruda.
Sporo za to przybylo nowych psiaków i oczywiscie Murzynek czeka na Ciebie.
Od dwoch dni w hotelu jest Tozu piesek ,Red ktory byl w schronisku i został wyadoptowany i zabrany przez inspektorów po sprawdzeniu warunkow.
Pies jest w bardzo złym stanie ale jest jest bardzo przyjacielski i nie musisz sie go bac ,wczoraj wykladal sie na trawie do glaskania.To taki duzy wilczasty chudy ,rudy psiak.