Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ploter napisał(a):
hihihhi mnie obojętne jakiego psa zaprezentuję :) wszystkie są kochane i wszystkie potrzebują domku. Byleby mnie nie zjadł na wizji :lol:

milka miala by cie zjesc :loveu: no chyba że asia wezmie brnardynke Sabe ona podobno byle czym byla karmiona wiec jest wszystko jadliwa:lol:

Posted

Piszę też tu o Gaworku :)

Rozmawiałam z Pańcia Gaworka. Wszystko w jak najlepszym porządku- Gaworek wesoły, radosny, szaleje z dziećmi. Czasem tak się rozbawi, że go muszą pacyfikować. Śpi na fotelu, ładnie wraca na spacerach.
Nie lubi lub boi się płaczących lub krzyczących dzieci. Ale nie jest wystraszony ani agresywny tylko tak jakby chciał być rozjemcą. To samo jak Pani bierze wnuka na kolana - zazdrośnik jeden.
Jedynym problemem są biegunki :-( i to tak, że budzi Panią w nocy. Jako, ze dostaje i kasze i makaron i Orijen to kazałam Pani odstawić na razie gotowane. Może jest wrażliwy na jakiś rodzaj jedzenia. Jak się nie poprawi mają iść do weta.
Wiecie coś więcej o żołądku Gaworka?

Posted

Psy nie trawią kaszy !
Może dlatego, ma problemy. Kaszę można zastąpić ryżem, makaronem.
Może by przekopiować to na gaworkowy wątek, żeby tego nie zaśmiecać ?
A imię zostaje ?

Posted

Na Gaworkowym wątku też jest - przekopiowałam tu bo Asia chyba tu czyta :)
Psy nie trawią ani kaszy ani ryżu ani makaronu ani ziemniaków ani chleba:) Myślę, że to kwestia pomieszania wszystkiego, bo on raczej je to co gospodarze ale nie wiem czy uda mi sie przekonać, że sos z obiadu to najlepsze jedzenie dla psa :)

Posted

Ank@2 napisał(a):
Naprawdę nie trawią makaronu i ryżu ?? :crazyeye::crazyeye:
Pierwsze słyszę. Czytałam już o kaszy i tylko o kaszy.

Trawia ryz i makaron ,nie trawia napewno kaszy ,a ziemniaki sa wrecz zakazane.
Napewno trzeba przekonac ludzi ,że pies musi dostawac tez dobra karme dla zwierzat i ze nie wolno podac im resztek z obiadu bo pies to nie swinka ktora wszystko zje i strawi.
:shake:

Posted

Nasz weterynarz, który jest zwierzęcym dietetykiem mówił, że nie ma znaczenia co sie psu daje z tych wypełniaczy bo pies i tak nie trawi. Ziemniaki wcale nie są zakazane bo przelatują przez psa i tyle. Po makaronie psy tyją i jest najbardziej alergenny. Z ryżu wchłaniają najwięcej składników odżywczych, szczególnie z tego brązowego a z kasz najlepsza jest jaglana i perłowa najgorsza gryczana. O tym, że nie trawią tych rzeczy świadczy chociażby wielkość kup w przeciwieństwie do kup psów karmionych np barfem.
Takie mam wiadomości :)

Posted

Ank@2 napisał(a):
Czy są jakieś wieści z nowych domów od psiaków które poszły na aukcji pod dżokiem ?

do wszystkich dzwonilismy w zeszly czwartek z kundla ,a ja oczywiscie zaraz w poniedziłaek po aukcji.
Wszystko okej u nich .Pani od Karota bardzo dziekowala Monice za to ze namowila ja do niego bo go bardzo kocha. U reszty tez w porzadku:lol:

Posted

tekst do ogłoszeń o Mai :

Przestraszony i samotny. Zagubiony i opuszczony. Zostawiony sam sobie, przywiązany do drzewa… Czekający na kogoś, kto pozwoli mu odetchnąć. Kogoś kto go pokocha.
Ten opis pewnie Ciebie nie dotyczy, ale pomyśl tylko o kimś takim, kto w takiej sytuacji się znajduje!
Trzyletnia suczka Maja znaleziona w lesie. Przywiązana do drzewa, do niedawna przebywała w schronisku w Harbutowicach, teraz mieszka w hotelu, gdzie co noc śni o prawdziwym domu wypełnionym ciepłem i miłością. Kanapowy psi aniołek, pięknie umaszczona sunia czeka na dom… Na miłość… Czeka na Ciebie!

"Bo w życiu tylko to się liczy by iść razem na 6 nogach i jednej smyczy..."

Posted

Ploter napisał(a):
kiedy ten transport?

Aga,wiem że Ty jesteś zawalona robotą,może ktoś jeszcze się zaoferuje?
transport trzeba ustalić indywidualnie z panem,mam telefon.

Posted

Ank@2 napisał(a):
tekst do ogłoszeń o Mai :
Przestraszony i samotny. Zagubiony i opuszczony. Zostawiony sam sobie, przywiązany do drzewa… Czekający na kogoś, kto pozwoli mu odetchnąć. Kogoś kto go pokocha.
Ten opis pewnie Ciebie nie dotyczy, ale pomyśl tylko o kimś takim, kto w takiej sytuacji się znajduje!
Trzyletnia suczka Maja znaleziona w lesie. Przywiązana do drzewa, do niedawna przebywała w schronisku w Harbutowicach, teraz mieszka w hotelu, gdzie co noc śni o prawdziwym domu wypełnionym ciepłem i miłością. Kanapowy psi aniołek, pięknie umaszczona sunia czeka na dom… Na miłość… Czeka na Ciebie!

"Bo w życiu tylko to się liczy by iść razem na 6 nogach i jednej smyczy..."
super Ania!normalna poetka z Ciebie!!!:cool3:

Posted

spoko, pytam bo w weekend niestety poświęcam się w pełni rodowodowym pieskom :) jest wystawa a w niedziele jadę do hodowczyni na imprezę urodzinową bo dziś Ploter kończy 3 lata :)
natomiast w poniedziałek czy wtorek po 18 mogę jechać - długo jest jasno więc chyba godzina nie jest tragicznie późna.

Posted

zrobię offa i powiem, że miałam dzisiaj piękny sen:
otóż Murzynek znalazł dom !
Mało tego wszystkie psy w Krakowie były wykastrowane/wysterylizowane i w krakowskim schronisku w każdym boksie był 1 pies :lol:. (reszta w domach)
Szkoda, że to tylko sen :-(