Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cholera... :shake:
Słuchajcie, zróbmy może aukcję cegiełkową allegrową. Tak jak na przykład tutaj zbierano na sterylizację w schronisku w Mielcu... Zaraz się zorientuję jak to można zorganizować.

Gdybym znalazła kogoś wśród moich znajomych, kto chciałby pomóc, z kim ma się kontaktować? Asiu, można z Tobą? OK, będę dopytywała szczegółowo jak faktycznie znajdę.

Co z plakatami? Są jakieś do pobrania teraz, prócz tych 3 które ja robiłam? Gdzie informacja o nich. Kurcze, najgorsze jest to że te działania takie niezorganizowane...
:roll:
Allegro psiaków:
Besra
Sadza i Szaman
Kleszczyk
Ringo
Mela
Gazela
Ares
Łatka

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ank@2 napisał(a):
To ja się przypomnę ! Czy wiadomo już coś o wolontariacie w Harbutowicach ?

Tak ,czekamy na informacje od pani Magdy bo ona musi zwerbowac jakiegos pana bo podobno bez reki meskiej nie mamy po co tam jechac.
Jak tylko jej znajomy sie zgodzi da nam znac i potrzeba jak najwiecej ludzi.

Posted

W jaki dzień tygodnia trzeba by tam podjechać , na jak długo?
Jak sprawa transportu?, ile razy trzeba by tam jeździć w tygodniu/mies. ? ;-)
Jutro postaram się powiesić ogłoszenie w szkole.

Posted

[quote name='ayla1']http://allegro.pl/item359842263_pieski_z_harbutowic_skazane_na_smierc.html
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1266955_pieski_z_harbutowic_skazane_na_smierc.html

potrzeba kogoś kto zbierze pieniądze na bazarku,mam dużo rzeczy do sprzedania.
jest ktoś chętny?
w sprawie Harbutowic proszę kontaktować się ze mną 0792003687 lub z Panią Beatą.
Asiu takie piekne ogloszenia zrobilas Tarotowi ,ze az dziwi mnie ze jeszcze sie nikt po niego nie zgłosil.
ja jestem w wolontariacie juz 2 lata ale takiego wylewnego w uczuciach psa jeszcze nie mialam jakim jest tarot.
tarot jest taki przylepny tylko żeby w koncu ktos zechcial zobaczyć jakiego kochanego psa bedzie mial jak podaruje mu dom,

Asiu musimy znowu wziaśc Tarota do programu ,musimy szukac aż do skutku poniewaz tam czekaja inne zwierzaki ,Bernardynka na cito ,gazela ,Kleszczyk i wiele innych kochanych .

Posted

wtatara napisał(a):
czyli rozumiem ze trzeba zrobic bazarek, mogę pomóc

pani Wando bardzo byśmy z Asia prosiły bo potrzebne sa pieniązki żeby wyciagac z harbutowic psiaki .
Ani Asia ani ja nie mamy czasu zajmowac sie bazarkami bo my opiekujemy sie psami w hotelu( bo sa tam tez psy ktoz z róznych interwencji straszne niektore bidy) , rozwiozimy je do domków ,wozimy do kundla ,a jak pani wie jeszcze jeżdze do schronska .
Asia pomaga tez w transporcie psiakow do wet.

Posted

[quote name='Frotka']Tarot - 2 letni, kastrowany, bardzo przyjazny, niewykle żywiołowy, trochę w typie wyżła szorstkowłosego z długim ogonem.

Asiu zobacz co tu pisze ,a my mówimy ze tarot ma 5 lat .
Wlasnie mi sie nie chciało wiezyc ,ze on ma az tyle bo ma bardzo ładne zabki i moze jednak on ma 2 lata,ludzie wola mlodsze psy.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
pani Wando bardzo byśmy z Asia prosiły bo potrzebne sa pieniązki żeby wyciagac z harbutowic psiaki .
Ani Asia ani ja nie mamy czasu zajmowac sie bazarkami bo my opiekujemy sie psami w hotelu( bo sa tam tez psy ktoz z róznych interwencji straszne niektore bidy) , rozwiozimy je do domków ,wozimy do kundla ,a jak pani wie jeszcze jeżdze do schronska .
Asia pomaga tez w transporcie psiakow do wet.

no poprosze o zdjecia, dane i zrobie bazarek

Posted

wtatara napisał(a):
no poprosze o zdjecia, dane i zrobie bazarek

Dzieki wielkie ,zadzwonie do Asi i powiem jej zeby postarala sie zrobic jak najszybciej.

Na forum internetowym Metra ,ktos oglasza pieski z harbutowic ,czesc z nich byla juz w gazecie np.Bryza i slepy Rino tylko nie mamy wiadomosci czy bylo nimi zainteresowanie bo telefon jest podany do harbutowic.

Posted

Ank@2 napisał(a):
W jaki dzień tygodnia trzeba by tam podjechać , na jak długo?
Jak sprawa transportu?, ile razy trzeba by tam jeździć w tygodniu/mies. ? ;-)
Jutro postaram się powiesić ogłoszenie w szkole.

pilni potrzebni wolontariusze lub osoby chetne do pomocy do pomocy w sobote na pikniku na Błoniach.paNI mAGDA OGLOSI ZBIÓRKE kocy ,karmy itp.Najlepiej żebys ty Aniu i twoje młode koleżanki własnie w ten sposób pomogły ,a starsi wolontariusze z duzym doswwiadczeniem potrzebi sa w sobote do pomocy w harbutowicach ,wyjazd okolo 10 .mamy jeden samochód ,miesci sie 5 osób (trzeba sie poskładac na paliwo) Jade ja ,Asia ,Ulka i byc moze Ania ze schroniska wiec u nas zostaje 1 miejsce wolne ,
Trzeba zatem jak bedzie wiecej chetnych ,a mam nadzieje ze tak bedzie jeszcze jakis samochod.

Posted

na razie mogę tylko tak pomagać. Finansowo odpada- na moją małą sunię która 4 IV była operowana wydałam duzo pieniędzy. Od tego czasu jest w leczeniu i to takim intesywnym. Szwy które zostały uzyte w czasie zabiegu uczuliły małą. Cały czas jest stan zapalny, obrzęk i ropa. Mała jest na antybiotyku w zastrzykach i sterydy. Dobrze zastrzyki robię sama, ale i tak mąż duzo czasu spędza ze mną na wizytach. Ja tak jak pisałam nie mam prawa jazdy . Nie mam odwagi już go o to prosić obecnie. Jak tylko się to unormuje pomogę inaczej.Wczoraj była taka sytuacja ze w gabinecie wyglądało to nawet dobrze jak na nią. Po południu zrobił się straszny obrzęk i zaczerwienienie. Po konsultacje właczyłam sterydy w maści. Podejrzewamy że cos ją ukąsiło w te rane pooperacyjną. jest lepiej ale czy całkiem.
Czekam na dane do bazarku

Posted

Ank@2 napisał(a):
mogłabym prosić o jakieś info na temat tego pikniku ?
"nie wolontariusze" też mogą pomagać ?

An zbierz osoby chetne i przyjedzcie do telewizji krakow w czwartek na 20 na Krzemionki to pani Magda wszystko wytłumaczy co i jak

Posted

qurcze, głupio mi trochę, bo 'wyjechałam' z propozycją pomocy, a tu nic. Nikomu nie pasuje sobota :placz::placz: w niedzielę, kilka osób by mogło, ale sobota odpada.
Ja też nie mogę w sobotę pomóc, dzisiaj wy niknęła u mnie b. ważna sprawa rodzinna i nie dam rady. :shake: Jak na złość wszystko w tę sobotę.

Posted

Ank@2 napisał(a):
qurcze, głupio mi trochę, bo 'wyjechałam' z propozycją pomocy, a tu nic. Nikomu nie pasuje sobota :placz::placz: w niedzielę, kilka osób by mogło, ale sobota odpada.
Ja też nie mogę w sobotę pomóc, dzisiaj wy niknęła u mnie b. ważna sprawa rodzinna i nie dam rady. :shake: Jak na złość wszystko w tę sobotę.

No to jest mieta bo 4 psoby sa do harbutowic ,a nie ma żadnej na piknik:shake:

Posted

[quote name='wtatara']na razie mogę tylko tak pomagać. Finansowo odpada- na moją małą sunię która 4 IV była operowana wydałam duzo pieniędzy. Od tego czasu jest w leczeniu i to takim intesywnym. Szwy które zostały uzyte w czasie zabiegu uczuliły małą. Cały czas jest stan zapalny, obrzęk i ropa. Mała jest na antybiotyku w zastrzykach i sterydy. Dobrze zastrzyki robię sama, ale i tak mąż duzo czasu spędza ze mną na wizytach. Ja tak jak pisałam nie mam prawa jazdy . Nie mam odwagi już go o to prosić obecnie. Jak tylko się to unormuje pomogę inaczej.Wczoraj była taka sytuacja ze w gabinecie wyglądało to nawet dobrze jak na nią. Po południu zrobił się straszny obrzęk i zaczerwienienie. Po konsultacje właczyłam sterydy w maści. Podejrzewamy że cos ją ukąsiło w te rane pooperacyjną. jest lepiej ale czy całkiem.
Czekam na dane do bazarku
Witam,
Jutro do Pani zadzwonię w sprawie bazarku.Miliardy załatwień-stąd zwłoka.
pozdrawiam
Asia Wilanowska

Posted

Szwy które zostały uzyte w czasie zabiegu uczuliły małą. Cały czas jest stan zapalny, obrzęk i ropa. Mała jest na antybiotyku w zastrzykach i sterydy.

wtatara, ja troche z innej beczki. Sprobuj podawac suni dodatkowo Traumeel S. To srodek hoomopatyczny. Jest w tabletkach, kropelkach, masc i ew. zastrzyki. Traumeel zawiera arnike, calidule, hemmamilis i inne ziola lecznicze. Nie ma dzialan ubocznych. Bym podawala dodatkowo 3 x dziennie 2 tabletki, a rane bym smarowala mascia. Powinno pomoc. Mam bardzo dobre doswiadczenia z Traumeelem S. Mozna kupic wlasciwie we wszystkich aptekach. Jest bez recepty.