ayla1 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 jak sie tu wkleja dokument word?illustrator?bo mam fajny prospekt z psami do adopcji oraz wzór ulotek.a takie małe obrazeczki,przy loginie, jak się robi? bardzo dobrze,że są rozklejane plakaty z Majkim,przecież ja nie mam nic przeciwko,wręcz odwrotnie.Teraz najważniejszy jest jednak Tarot,dlatego że Majki ma Pania Anię,a Tarot nie ma nikogo...zainteresowani wiedzą jaką Tarot jest przylepą.On wyje jak wychodzę od niego.strasznie jest biedny.najchętniej wskoczyłby mi na barana i tam został...pomózcie mi znaleźć dla niego dom.Już miesiąc w hotelu płacze.. Quote
moana Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='ayla1']jak sie tu wkleja dokument word?illustrator?bo mam fajny prospekt z psami do adopcji oraz wzór ulotek.a takie małe obrazeczki,przy loginie, jak się robi? bardzo dobrze,że są rozklejane plakaty z Majkim,przecież ja nie mam nic przeciwko,wręcz odwrotnie.Teraz najważniejszy jest jednak Tarot,dlatego że Majki ma Pania Anię,a Tarot nie ma nikogo...zainteresowani wiedzą jaką Tarot jest przylepą.On wyje jak wychodzę od niego.strasznie jest biedny.najchętniej wskoczyłby mi na barana i tam został...pomózcie mi znaleźć dla niego dom.Już miesiąc w hotelu płacze.. Ayla1, super że się tu pojawiłaś :) Dokumenty word można tu wstawić tu: http://upload.miau.pl/ Plik nie może być większy niż 1MB. Klikasz "przeglądaj" i wskazujesz plik, potem "wyślij". Po chwili pokaże się link do pliku, kopiujesz go i wklejasz w poście. Tarot ma plakat? Jakieś inne ogłoszenia, prócz Allegro? Quote
ayla1 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 http://upload.miau.pl/3/87288.doc kurde,niestety nic innego nie wkleję bo kolejny ma 13 mb i nie jestem go w stanie okroić tak jak tego ww. Tarot jest tylko na allegro+ww. prospekt do wydrukowania. w tym ogłoszeniu,oprócz Tarota sa psy z łużyckiego hotelu, które najbardziej płaczą. ulotkę z kontem harbutowickim mogę przesłać ewentualnie na maila. pozdrawiam Quote
ayla1 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 teraz zrobie jeszcze plakat dla samego tarota,niebawem go wkleję choć okrutnie mnie ogranicza ten 1mb... Quote
agamika Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 to przeslij prosze mi na meila gryzniakaga=małpa=wp.pl tp spróbuje zmniejszyc te za duze pliki , moze sie uda Quote
moana Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Mela ma obserwatora na Allegro :roll: Czy ktoś się wybiera do Harbutowic w najbliższym czasie? Ma ktoś jakieś informacje świeże stamtąd? :cool1: W drugiej połowie maja będę w Polsce, może udałoby mi się z kimś tam pojechać... Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 moana napisał(a):Mela ma obserwatora na Allegro :roll: Czy ktoś się wybiera do Harbutowic w najbliższym czasie? Ma ktoś jakieś informacje świeże stamtąd? :cool1: W drugiej połowie maja będę w Polsce, może udałoby mi się z kimś tam pojechać... Wieści sa takie (wiem to od pani Magdy),że pani Bożena jest juz bardzo chora i nie jest juz w stanie nic robic bo to nia sie opiekuja inni .Pani Małgosia nie daje rady juz sama .Pani ,Magda szuka wolontariuszy chetnych do pomocy w harbutowicach. Mialo by to wygladac tak ,że w kilka osób plus pan znajomy od pani Magdy musilo by pare razy tam podjechac i pomóc pani Małgosi w uprzatnieciu kojców ,żeby psy mialy jakie takie warunki bo juz niedługo konczy sie program przed wakacjami i nie wiele psów bedzie mozna wydac . Żeby wydac wiekszość psów potrzeba dwa lata bo oprocz nich sa jeszcze psy z interwencji ktore sa bardziej zagrozone niz te w harbutowicach ,np juz niedługo przyjezdzaja psy zaglodzone z kamienia. Czy ktos jest chetny do pomocy w ten sposób? Quote
Ank@ Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 do ulotek wkradł się błąd - 'HART' piszemy CHART :angryy: żeby ktoś nie druknął z błędem :roll: A kiedy trzeba byłoby tam podjechać ? W jaki dzień tygodnia ? Mogłabym w szkole powiesić ogłoszenie o wolontariacie (znajdzie się kilku miłośników psów), tylko potrzebuję trochę więcej informacji. Jak sprawa transportu, co trzeba by było robić w Harbutowicach ( tylko sprzątanie?), ile razy w tygodniu/mies. ? No i jakiś tel. do kogoś poproszę kto by się tym zajmował, bo na pewno pytań byłoby o wiele więcej ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Ank@2 napisał(a):do ulotek wkradł się błąd - 'HART' piszemy CHART :angryy: żeby ktoś nie druknął z błędem :roll: A kiedy trzeba byłoby tam podjechać ? W jaki dzień tygodnia ? Mogłabym w szkole powiesić ogłoszenie o wolontariacie (znajdzie się kilku miłośników psów), tylko potrzebuję trochę więcej informacji. Jak sprawa transportu, co trzeba by było robić w Harbutowicach ( tylko sprzątanie?), ile razy w tygodniu/mies. ? No i jakiś tel. do kogoś poproszę kto by się tym zajmował, bo na pewno pytań byłoby o wiele więcej ;) Na wszystkie te pytania odpowiem w piatek po czwrtkowej rozmowie z pania Magdą Quote
Patia Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Tam by się bardzo przydał kontener na śmieci , jest ich mnóstwo i zajmują bardzo duzo miejsca . Jesli ktoś będzie się wybierał do Harbutowic , proszę o wiadomość , bardzo bym chciała wyciągnąć do hoteliku Kleszczyka ( o ile jeszcze nie znalazł domu , nie było mnie jakiś czas i nie jestem zorientowana , które psy z naszych zdjęć jeszcze czekają ale to nadrobię :oops: ) Quote
ayla1 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 witam,ja się tam wybieram jutro lub w środę.jadę po Toskę.0-792003687 Asia Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 ayla1 napisał(a):witam,ja się tam wybieram jutro lub w środę.jadę po Toskę.0-792003687 Asia Asiu na wszelki wypadek jak by nie zagladneła tu Patia podaje ci na Pw jej telefon bo ,jezeli chce wziąśc kleszczyka do hotelu to zawsze to dwa psy wyciagniete z harubtowic , a po co jezdzic tam dwa razy jak to jest spory kawał drogi ,a i każdemu czasu brakuje Quote
Patia Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Dziękuję Foksiu , Asiu dziękuję za telefon ale Kleszczyk musi poczekać . Rozmawiałam z Agą , wyciągnięcie Gawronka jest pilniejsze a z kasą krucho :shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Patia napisał(a):Dziękuję Foksiu , Asiu dziękuję za telefon ale Kleszczyk musi poczekać . Rozmawiałam z Agą , wyciągnięcie Gawronka jest pilniejsze a z kasą krucho :shake: Patia wyciagacie Gawronka tego slepego staruszka czy tego młodego znalezionego przez Ank2 Quote
agamika Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Ten znaleziony przez Anie nazywa sie Gaworek w schronisku . Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 agamika napisał(a):Ten znaleziony przez Anie nazywa sie Gaworek w schronisku . Tak oczywiscie ,że pomyliłam ,juz rozmawialam z Aga wyciagaja Gawronika zreszta mojego ulubionego ślepaczka z ktorym co tydzien jestem na spacerku i ktorego karmie smakołykami bo strasznie chudzinka z niego Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Ank@2 napisał(a):no tak.... "mój" Gaworek nie ma szczęścia. :-( Twoj Gaworek jest mlody i ma sznse znaleść dom w schronisku ,stare i slepe pieski w schronisku nie maja szans. Prawda jest jeszcze taka ,ze latwiej jest znaleśc dom z domu zastepczego lub hoteliku bo wiecej mozna powiedzic o piesku ,a pozatym mozna sporawdzic dom ,Jak pies pójdzie ze schroniska nigdy nie wie sie gdzie trafi. Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Asia wczorak byla w harbutowicach po suczke Toske. Dzisiaj jedzie razem z tarotem do programu. W harbutwicach dzieje sie żle ,pani małgosia nie wyrabia ,psy sie gryza ,moze nawet zagryzaja ,a niestety pieniedzy na koncie fundacji nie jest zbyt wiele i jezeli Toska nie pojdzie nie możemy wziasc żadnego innego psa,a jest podobno bernardynka przed cieczka i pani malgosia prosila o zabranie do hotelu ale nie ma za co . Wszyscy wiedza ,ze jedyna nadzieja w wyciaganiu z tamta psów ale bez kasy nie da rady ,a jak prosilam o pomoc to zostalam obrazona . jA MAM swoje bidy na utrzymaniu ,Asia ma Tarota i Majkela . Mimo ze powiedzilam sobiem i na watku i niektorzy tez mi doradzali żebym zostawila harbutowice bo szkoda mojego zdrowia ,nie jest mi objetny los tych zwierzat ale jezeli nie bedzie pomocy to same z asia niewiele zrobimy Quote
Mraulina Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 Kto cię Foksiu obraził? I za co - za dobrą wolę i cięzką robotę? Quote
moana Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Skończyły się allegrowe aukcje, które robiłam. Wystawię ponownie, ale może coś się zmieniło... Besra Sadza i Szaman Kleszczyk Ringo Mela Gazela Łatka Wszystkie nadal w Harbutowicach? Ktoś wie? Quote
ayla1 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Nic się nie zmienilo..Dzieje się tam bardzo źle.Pani Malgosia ma pod opieka swoje Winiary i też juz praktycznie swoje Harbutowice.Pani Bożena leży po operacji w szpitalu,w ciężkim stanie. Same nie jesteśmy w stanie zrobić nic.Prawie nic.Potrzeba natychmiast kogoś do pomocy w szukaniu domów dla psów.Zwłaszcza dla Tarota,który od miesiąca gnije w hotelu i blokuje miejsce.Potrzeba kogoś do zbierania funduszy na hotele i szczepienia na konto fundacji i w końcu potrzeba osoby,która będzie wyciagała psy niezaleznie ode mnie.Bo ile ja ich moge wyciągnąć?I tak od 1,5 miesiąca wyciągnęłam stamtad 10 psów. W tym 3 ciągle w hotelu. To mało... Goni je śmierć.Taka jest prawda. Trzeba jak najszybciej zawieźć Szamana do weterynarza (poważna choroba skóry) i sunie z sapką na EKG.Nie dam rady sama wszystkiego zrobić tym bardziej,że opieki potrzebują też psy w hotelach,do których prawie codziennie jeżdzę.I nie chodzi tylko o finanse.Najnormalniej w świecie brakuje mi czasu i rąk żeby ogarnąć to wszystko.Bo doba ma tylko 24 h. Faktyczna pomoc potrzebna jest od zaraz! Quote
Recommended Posts