Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najnowsze wiesci z kundla,
Wczoraj przyjechal jeden piesek i dwie suczki.
Piesek po programie pojechal do domku .Państwo przyjechali z pod Kazimierzy Wielkiej przed programem Podobal sie im moj Misiu ale ja nie chcialam żeby jechal na wies ,chcialam go dac raczej do osoby starszej ulozonej a nie na wies bo niby pies ma mieszkac w domku ale potem roznie to bywa .cale szczescie piesek byl wykastrowany i nie bedzie chodzila na panienki ale i tak przydalby sie ktos do sprawdzenia teego domku .

Prosze wszystkich o popytanie wsrod wolontariuszy czy ktos nie mogl by sprawdzic tego domku,moze mieszka tak ktos niedaleko.

Na dwie suczki nie bylo chetnych i mialy wracac do harbutowic ale dziewczyna(Asia) ktora je przywiozla jak uslyszal że do tej pory pieski jezdzily do hotelika i jest taka opcja postanowila im zaplacic za tydzien plus szczepienia.
Niestety pani Ania nie odbierala telefonow bo nie byla przygotowana na to ze jakis pies przyjedzie.
Asia postanowila przechowac je u siebie w domku ale tylko do czasu az uzgodnie z pania Ania że bedzie mogla je przewieść.(bo nie chcial je wieśc na luzycka gdzie sa kojce tylko do domku do pani Ani)
W koncu zadzwonil telefon w sparwie jamniczki ktora mialam na zdjeciu i pani Magda powiedzila że mam juz pare telefonow i żeby zaadoptowala ruda suczke .
Pani jak uslyszala że jest nie sterylizowana chciala sie wycofac ale Asia zaproponowala ze wysterylizuje ja na swoj koszt. W efekcje pojechala na noc do tej pani (ASia ja zawiozla)ale to nic pewnego ,pani musi zobaczyc jak dogaduje sie z kotami.
Myśle ze z kotami sie dogada i jest tak slodka że pani ja adoptuje ale prosze trzymac kciuki.

mamy nastepny przyklad ,ze ludzie nie chca niesteryliowanych suk bo jednak jest to spory koszt.
tak bylo tez ze Sara ,po programie pojechalysmy zawiesc psiaka do domku ale jak pani uslyszal ze trzeba suczke wysteryliowac zapytala ile to kosztuje to powiedzila ze musi męza zapytac ale po suczke juz nie zadzwonila. Dom byl fajny . I co z tego że pojechala do drugiego domku ,gdzie państwo sie zgodzili na sterylke i wydawalo sie wszystko okej jak po tygodniu zadzwonili ze psiakowi stalo sie cos w noge i ze trzeba zabrac ja do wet.ale chcial zrobic to na nasz koszt. Była zdziwoiona ze my nie bedziemy pokrywac kosztów leczenia.Pies zostal zabrany .Lepiej pomoc osobie ktora otwarcie mówi ze nie stac ja na sterylke niz potem odbierac psa. Wielu osób dlatego adoptuje psy z krakowskiego schroniska bo tam suczki sa sterylizowane a wrazie gdy nie mozna w danym momencie wysterylizowac ,mozna zrobic to bezplatnie.

Ja wydalam Kore i Zlotek gdzie akurat panstwo bylo stac i zgodzili sie wysterylizowc suczki (sa juz po sterylkach)ale nie zwsze jest tak wiec dobrze by bylo jednak jak bedzie potencjalny domek zastanowic sie nad pomoca przy sterylce ,a my bedziemy wszyscy miec spokojna glowe że jednak ludzie wysterylizowali suczke i nie bedzie nie chcanych miotow.(tylko oczywiście trzeba osobiscie w tedy dopilnowc tej sterylki i mamy wtedy na to wplyw)

Posted

Czesc,

ponawiam propozycje kolportazu ulotek. Mam kilka zaprzyjaznionych dzieciakow, ktore beda mogly te ulotki umiescic w szkolach, a ich rodzice w sklepach itp. W zwiazku z tym prosilabym o przeslanie najpilnieszych psiakow na ulotkach i od poniedzialku by pierwsze ulotki trafily juz do 2 szkol.

Posted

[quote name='krycha']Czesc,

ponawiam propozycje kolportazu ulotek. Mam kilka zaprzyjaznionych dzieciakow, ktore beda mogly te ulotki umiescic w szkolach, a ich rodzice w sklepach itp. W zwiazku z tym prosilabym o przeslanie najpilnieszych psiakow na ulotkach i od poniedzialku by pierwsze ulotki trafily juz do 2 szkol.
O - wspaniała propozycja:multi:
Patia - czy z tych Waszych przepięknych zdjęć dałoby się zrobić taką składankę na format a4 i np. napisać coś takiego:

LIKWIDOWANE PRZYTULISKO DLA PSÓW W HARBUTOWICACH PILNIE PROSI O POMOC.
Z powodu ciężkiej choroby dotychczasowej opiekunki przytuliska pilnie szukamy domów dla wielu znajdujących się tam psów.
A oto niektóre z nich:
[ tu byłyby zdjecia ]
W sprawie adopcji czy innej formy pomocy ( domy tymczasowe, pomoc w transporcie, pomoc rzeczowa) prosimy o kontakt: [ tu tel. dobrej duszy która zbierałaby ew. zgłoszenia i przekierowywała dalej w odpowiednie miejsca]
Gdyby się dało to wrzuć na forum:modla:
A może ktoś ma inny pomysł jak wykorzystać tę ofertę pomocy?
Tylko działajmy szybko bo szkoda marnować takiej fajnej propozycji

Posted

Jagienka napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye: To się panienkom trafiło... a do domu Lalę tez Asia zawiozła? I widziała ten dom?

tak Asia zawiozla Lalunie do domku ,a dzisjaj juz wiemy że zostaje tam na stale i ma podpisac umowe,
Mialam jeszcze dwa telefony w sprawie jamniczki i w sumie jestem umówiona 3 osobami wiec jak zadzwonila nastepny telefon zaproponowalam Brendunie.
Jestem umówiona z Asia wieczorkiem u państwa i ja pokażemy wiec trzymajmy kciuki bo inaczej bedzie musial jechac do pani Ani,bo Asia ma dziecko alergiczne i nie może trzymac dłużej suczki.
Asia zaszczepila tez Brendunie na wscieklizne i wziela leki na odrobaczenie i suczka ma ksiązeczke załozona,

Posted

Asia jest wspaniałą, wrażliwą osobą!! Domy sprawdzone przez nią na bank są bardzo dobre!! Ciesze się, że Lala ma dom, Pani Bożenie bardzo na tym zależało... Kciuki za Bredne!!

Posted

Cioteczki takie dobre wieści że aż muszę się upewnić;)
Czyli z wczorajszego programu domek juz jest dla chłopaka ?
A suczki tez juz prawie prawie ( Lala tak a Brendunia prawdopodobnie?)
Pytam bo choć czytałam kilkakrotnie nie mam pewności czy dobrze powiązałam "suczki z programu" z imionami. A gdy mowa o "jamniczce" to chodzi o Sare/Misię czy jest jeszcze jakiś pies harbutowicki u Foksi o którym nie wszyscy wiemy. ( bo ostatnio Foksia pisała że ma tylko Sare albo żle zrozumiałam:oops:)

Posted

taks napisał(a):
Cioteczki takie dobre wieści że aż muszę się upewnić;)
Czyli z wczorajszego programu domek juz jest dla chłopaka ?
A suczki tez juz prawie prawie ( Lala tak a Brendunia prawdopodobnie?)
Pytam bo choć czytałam kilkakrotnie nie mam pewności czy dobrze powiązałam "suczki z programu" z imionami. A gdy mowa o "jamniczce" to chodzi o Sare/Misię czy jest jeszcze jakiś pies harbutowicki u Foksi o którym nie wszyscy wiemy. ( bo ostatnio Foksia pisała że ma tylko Sare albo żle zrozumiałam:oops:)

Taks ja mam jamniczke z naszego schroniska ale dzieki temu że pokazalo sie jej zdjecie ,a mialam pare telefonów poszla Lalunia bo pani Magda zaproponowla Lalunie bo wiedziala za ja jestem juz umówiona z osobami po jamniczke ,a teraz mam nadzieje ze namowimy z Asia państwo na Brendunie ,przeciez tez jest jamniczka tylko troszke za gruba ale panstwo powiedzieli ze tez musza sie odchudzac wiec obu strona wyjdzie na dobre.:loveu:
Na razie cisz i trzymamy kciuki

Posted

Aaa to juz rozumiem - w takim razie trzymam kciuki za Brendunię ( tym bardziej że jestem zdeklarowaną wielbicielką "rur" co wynika z mojego nicka;))

Posted

tak to Brendunia, Asia ja wystrawila na allegro.
Bardzo mi żal tej suni ,bo najpierw byla w schronisku w starachowicach ,a potem w przytulisku a teraz zamiast domku ma hotel.Dotego nie nadaje sie na sterylke bo poprostu jest za gruba.
Ale Asia o wszystkim pomyslała i kupila jej karme odchudzajaca renala :loveu:

Zobaczcie na jej smutne oczka i szukajcie jej domku ona bardzo tego pragnie.

Posted

Ktore z obfoconych i opisanych psiakow maja Allegro? Czytam, ze Brenda ma. A innym mozna robic? Bede dzis wieczorem robila Allegro, wiec bylabym wdzieczna za informacje.

Posted

moana napisał(a):
Ktore z obfoconych i opisanych psiakow maja Allegro? Czytam, ze Brenda ma. A innym mozna robic? Bede dzis wieczorem robila Allegro, wiec bylabym wdzieczna za informacje.

Brendunia juz nie potrzebuje allegro ,zaadoptowała ja sasiadka Asi:lol::lol:
Kamien z serca

Posted

To jest najlpeszy przykład ,ze psy ktore jada do programu powinny zostawac w Krakowie bo łatwiej sie im szukla domku.
Tinka i Betka ktore byly w programie i wrociły do harbutowic(na samym poczatku )nie znalazły domków i nawet ogloszenia w gazecie nie dały nic ,wracając z powrotem straciły szanse na dom.:shake: