Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieki. Wstepnie pisalam do black_sheep ze moze "HARBUTOWICE - zaglada schroniska??" Hmm, ale moze rzeczywiscie lepiej bez nazwy wlasnej.
Tymczasem chyba ciotka black jeszcze wiadomosci nie odczytala, jak sie odezwie cos ustalimy.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Wena nadal w hotelu,byl po nia jeden telefon ale państwo nie chciel jak sie okazło psa bez ogonka, a ona ma krótki ogonek:shake:

no tak... bo co to za pies bez ogonka :-o :shake: co za ludzie...

Posted

psiaki z Harbutowic nie maja mozliwosci na razie przyjezdzac bo musialy by w razie niepowodzenia wracac do Harbutowic.My z Jagienka myslimy o tym,by brac takiego jednego psa do hotelu.Ale w zwiazku z tym mam pytanie czy ktos pomoze nam finansowo?Jasna stawka,ilosc dni-dopoki nie znajdzie domu.
Tylko najlepiej,a wlasciwie konieczne jest by psy,ktore bedziemy brac byly juz zaszczepione...

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Wera jedzie do domku do rodziny pani Ani,pani Ania chciala im zaproponowac portosa ale że Portos pojechal do domu zaproponowala im Were.Niedawno odszedl ich piesek .:lol:

To co zdejmujemy aukcje Weny/Wery z Allegro? Ma tam jednego obserwatora... Ale pewnie to ten pan z budy :cool3:
Chociaz, moze zostawie Wenowa aukcje, a jak ktos sie odezwie, pokazemy inne psiaki...?

Posted

karusiap napisał(a):
psiaki z Harbutowic nie maja mozliwosci na razie przyjezdzac bo musialy by w razie niepowodzenia wracac do Harbutowic.My z Jagienka myslimy o tym,by brac takiego jednego psa do hotelu.Ale w zwiazku z tym mam pytanie czy ktos pomoze nam finansowo?Jasna stawka,ilosc dni-dopoki nie znajdzie domu.
Tylko najlepiej,a wlasciwie konieczne jest by psy,ktore bedziemy brac byly juz zaszczepione...

Czyli plan jest taki że bierzecie psa do programu i jak nie "pójdzie" to trafia do hotelu? Czy możecie podać ile by kosztowało miesięcznie wykupienie takiego miejsca w hotelu ( bo myslę, nie wiem czy słusznie, że taki "abonament" byłby najlepszy/najtańszy).I drugie pytanie , czy opłaciwszy to miejsce moge liczyć że ktoś (Wy) bedzie się tym psem zajmował( w tym koordynował szukanie domu)? Chodzi mi o to żeby nie przenosić psów z Harbutowic do hotelu ( bo koszty utrzymania są nieporównywalne) tylko faktycznie aby hotel był szybką trampoliną w nowy leszy świat.

Posted

karusiap napisał(a):

Popieram!
Tymczasem deklaruje wplate 100 zl. Mam nadzieje, ze wkrotce mi sie sytuacja pracowo-finansowa unormuje i bede mogla zadeklarowac jakies regularne wplaty na ten cel...:roll:

Posted

taks napisał(a):
Czyli plan jest taki że bierzecie psa do programu i jak nie "pójdzie" to trafia do hotelu? Czy możecie podać ile by kosztowało miesięcznie wykupienie takiego miejsca w hotelu ( bo myslę, nie wiem czy słusznie, że taki "abonament" byłby najlepszy/najtańszy).I drugie pytanie , czy opłaciwszy to miejsce moge liczyć że ktoś (Wy) bedzie się tym psem zajmował( w tym koordynował szukanie domu)? Chodzi mi o to żeby nie przenosić psów z Harbutowic do hotelu ( bo koszty utrzymania są nieporównywalne) tylko faktycznie aby hotel był szybką trampoliną w nowy leszy świat.

Oczywiscie biorac psa do hotelu zajmujemy sie nim jak kazdym naszym hotelowym psem,oswajamy w razie potrzeby,intensywnie szukamy domu.Pobyt miesieczny wynosi 450 zl (i jest to naprawde dobra cene,ma dwa razy dziennie spacery,jedzenie,w razie czego weterynarzy itp).
Tak,planujemy brac psa po programie,jesli nie znajdzie w nim domu.Od przyszlego tygodnia.
No i oczywiscie dochodzi do tego ewentualnie lekarz,sterylka itp.
Nie wiecie jak jest ze szczepieniami?Zalezy nam by byly szczepione.

Posted

karusiap napisał(a):
Oczywiscie biorac psa do hotelu zajmujemy sie nim jak kazdym naszym hotelowym psem,oswajamy w razie potrzeby,intensywnie szukamy domu.Pobyt miesieczny wynosi 450 zl (i jest to naprawde dobra cene,ma dwa razy dziennie spacery,jedzenie,w razie czego weterynarzy itp).
Tak,planujemy brac psa po programie,jesli nie znajdzie w nim domu.Od przyszlego tygodnia.
No i oczywiscie dochodzi do tego ewentualnie lekarz,sterylka itp.
Nie wiecie jak jest ze szczepieniami?Zalezy nam by byly szczepione.

Jeszcze konsultuję sprawę z Diana79 ale wstępnie - jeśli ta cena nie podlega już negocjacji z właścicielem hotelu ( 15 zł dziennie :-(a na pierwszy ogień jak sądzę pójdą małe szczeniaki więc miejsca i jedzenia nie zabiorą dużo) to pierwszy miesiąc opłacimy. A co dalej to zobaczymy jak się sprawy potoczą;)
poproszę namiary na konto

Posted

szczeniak czy nie szczeniak boks zajety,spacery sa no i jedzenie...
taks wolalabym na razie,zebyscie trzymaly pieniazki.
Zobaczymy w przyszlym tygodniu,jesli psiak po programie nie znajdzie domu,zabierzemy go,ale nie musimy placic z gory wiec wtedy przelejecie pieniazki ok?
Nie chce po prostu,zeby lezaly u mnie na koncie.

Posted

karusiap napisał(a):
szczeniak czy nie szczeniak boks zajety,spacery sa no i jedzenie...
taks wolalabym na razie,zebyscie trzymaly pieniazki.
Zobaczymy w przyszlym tygodniu,jesli psiak po programie nie znajdzie domu,zabierzemy go,ale nie musimy placic z gory wiec wtedy przelejecie pieniazki ok?
Nie chce po prostu,zeby lezaly u mnie na koncie.

dobrze, umowa stoi;)

Posted

Do wyjazdu najwazniejsze to umowic sie z p. Dobrzanska - kto moze nas z nia skontaktowac, coby nie dzwonić tak prosto 'z ulicy' ? Taks..?
Wtedy wiemy, kiedy mozemy jechac, i jakos sie dopasujemy, pogoda tez sie dostosuje...:roll:

Posted

liryka napisał(a):
Do wyjazdu najwazniejsze to umowic sie z p. Dobrzanska - kto moze nas z nia skontaktowac, coby nie dzwonić tak prosto 'z ulicy' ? Taks..?
Wtedy wiemy, kiedy mozemy jechac, i jakos sie dopasujemy, pogoda tez sie dostosuje...:roll:

a kiedy mniej więcej możecie jechac i w ile osób? ( ten tydzień czy juz przyszły?) i czy ktoś z Was juz tam był i zna drogę?
A może ktos bedzie w Harbutowicach po psy na jutrzejszy program?- mógłby osobiście uprzedzić o planowanej wizycie "fotografów"...
Ja oczywiscie moge zadzwonić ale musze wiedzieć co i kiedy mniej wiecej bo sama inf o planowanej akcji to trochę mało;)

Posted

Jak ze wszystkim, im szybciej pojedziemy, tym szybciej beda efekty, oby jak najlepsze. Ja w tygodniu po pracy, popoludniami, teraz mozna pstrykac na zewnatrz tak do 18, i albo ten weekend, albo nastepny. [B]Monita odpada w pt i sb, Pati, Jagienka? Niedziela?[/B] Jesli niedziela Wam pasuje, mozna dograc jakis psi transport.
Przez Harbutowice zdarza mi sie przejezdzac, ale przytuliska nie znam. Jesli dam rade zdobyc od dobrych ludzi auto z pelnym bakiem, mozna podjechac wczesniej na chwile do opiekunki i oswoic sie wzajemnie, inaczej trzeba oszczedzic paliwo na 'inwentaryzacje' :(

Posted

POWIEDZCIE czy takie bannerki mogą być, zostaną dobrze odczytane??

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103278"][IMG]http://images23.fotosik.pl/182/b679b147c69ebcd5.jpg[/IMG]

[IMG]http://images32.fotosik.pl/192/239437626b364ea3.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Cholerka , ja chyba nie będę mogla w niedzielę :-( za to mi bardzo pasuje piatek
A jak w przyszłym tygodniu ? Mozecie ? Jeszcze zapytam Kiwi czy da radę ona ma też b.dobry aparat .