moana Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Dzieki. Wstepnie pisalam do black_sheep ze moze "HARBUTOWICE - zaglada schroniska??" Hmm, ale moze rzeczywiscie lepiej bez nazwy wlasnej. Tymczasem chyba ciotka black jeszcze wiadomosci nie odczytala, jak sie odezwie cos ustalimy. Quote
moana Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Wena nadal w hotelu czy moze znalazla dom po Kundlu...? :roll: Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 moana napisał(a):Wena nadal w hotelu czy moze znalazla dom po Kundlu...? :roll: Wena nadal w hotelu,byl po nia jeden telefon ale państwo nie chciel jak sie okazło psa bez ogonka, a ona ma krótki ogonek:shake: Quote
Jagienka Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Wena nadal w hotelu,byl po nia jeden telefon ale państwo nie chciel jak sie okazło psa bez ogonka, a ona ma krótki ogonek:shake: no tak... bo co to za pies bez ogonka :-o :shake: co za ludzie... Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Mialam telefon z allegro w sprawie wery ale niestety pan chcial żeby mieszkała na zewnatrz wiec mu powiedzilam że ona jest mala ,a takich psów nie dajemy do budy.Niech sam wejdzie do niej:diabloti: Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Wera jedzie do domku do rodziny pani Ani,pani Ania chciala im zaproponowac portosa ale że Portos pojechal do domu zaproponowala im Were.Niedawno odszedl ich piesek .:lol: Quote
karusiap Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 cudownie...Wera potrzebuje pewnego domku:) Quote
karusiap Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 psiaki z Harbutowic nie maja mozliwosci na razie przyjezdzac bo musialy by w razie niepowodzenia wracac do Harbutowic.My z Jagienka myslimy o tym,by brac takiego jednego psa do hotelu.Ale w zwiazku z tym mam pytanie czy ktos pomoze nam finansowo?Jasna stawka,ilosc dni-dopoki nie znajdzie domu. Tylko najlepiej,a wlasciwie konieczne jest by psy,ktore bedziemy brac byly juz zaszczepione... Quote
moana Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Wera jedzie do domku do rodziny pani Ani,pani Ania chciala im zaproponowac portosa ale że Portos pojechal do domu zaproponowala im Were.Niedawno odszedl ich piesek .:lol: To co zdejmujemy aukcje Weny/Wery z Allegro? Ma tam jednego obserwatora... Ale pewnie to ten pan z budy :cool3: Chociaz, moze zostawie Wenowa aukcje, a jak ktos sie odezwie, pokazemy inne psiaki...? Quote
taks Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 karusiap napisał(a):psiaki z Harbutowic nie maja mozliwosci na razie przyjezdzac bo musialy by w razie niepowodzenia wracac do Harbutowic.My z Jagienka myslimy o tym,by brac takiego jednego psa do hotelu.Ale w zwiazku z tym mam pytanie czy ktos pomoze nam finansowo?Jasna stawka,ilosc dni-dopoki nie znajdzie domu. Tylko najlepiej,a wlasciwie konieczne jest by psy,ktore bedziemy brac byly juz zaszczepione... Czyli plan jest taki że bierzecie psa do programu i jak nie "pójdzie" to trafia do hotelu? Czy możecie podać ile by kosztowało miesięcznie wykupienie takiego miejsca w hotelu ( bo myslę, nie wiem czy słusznie, że taki "abonament" byłby najlepszy/najtańszy).I drugie pytanie , czy opłaciwszy to miejsce moge liczyć że ktoś (Wy) bedzie się tym psem zajmował( w tym koordynował szukanie domu)? Chodzi mi o to żeby nie przenosić psów z Harbutowic do hotelu ( bo koszty utrzymania są nieporównywalne) tylko faktycznie aby hotel był szybką trampoliną w nowy leszy świat. Quote
moana Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 karusiap napisał(a):psiaki z Harbutowic nie maja mozliwosci na razie przyjezdzac bo musialy by w razie niepowodzenia wracac do Harbutowic.My z Jagienka myslimy o tym,by brac takiego jednego psa do hotelu.Ale w zwiazku z tym mam pytanie czy ktos pomoze nam finansowo?Jasna stawka,ilosc dni-dopoki nie znajdzie domu. Tylko najlepiej,a wlasciwie konieczne jest by psy,ktore bedziemy brac byly juz zaszczepione... Popieram! Tymczasem deklaruje wplate 100 zl. Mam nadzieje, ze wkrotce mi sie sytuacja pracowo-finansowa unormuje i bede mogla zadeklarowac jakies regularne wplaty na ten cel...:roll: Quote
monita Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Co z wyjazdem do schroniska - dostałam PW ?? Piszę od razu, że w piątek i sobotę nie mogę jechać :shake: Quote
karusiap Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 taks napisał(a):Czyli plan jest taki że bierzecie psa do programu i jak nie "pójdzie" to trafia do hotelu? Czy możecie podać ile by kosztowało miesięcznie wykupienie takiego miejsca w hotelu ( bo myslę, nie wiem czy słusznie, że taki "abonament" byłby najlepszy/najtańszy).I drugie pytanie , czy opłaciwszy to miejsce moge liczyć że ktoś (Wy) bedzie się tym psem zajmował( w tym koordynował szukanie domu)? Chodzi mi o to żeby nie przenosić psów z Harbutowic do hotelu ( bo koszty utrzymania są nieporównywalne) tylko faktycznie aby hotel był szybką trampoliną w nowy leszy świat. Oczywiscie biorac psa do hotelu zajmujemy sie nim jak kazdym naszym hotelowym psem,oswajamy w razie potrzeby,intensywnie szukamy domu.Pobyt miesieczny wynosi 450 zl (i jest to naprawde dobra cene,ma dwa razy dziennie spacery,jedzenie,w razie czego weterynarzy itp). Tak,planujemy brac psa po programie,jesli nie znajdzie w nim domu.Od przyszlego tygodnia. No i oczywiscie dochodzi do tego ewentualnie lekarz,sterylka itp. Nie wiecie jak jest ze szczepieniami?Zalezy nam by byly szczepione. Quote
taks Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 karusiap napisał(a):Oczywiscie biorac psa do hotelu zajmujemy sie nim jak kazdym naszym hotelowym psem,oswajamy w razie potrzeby,intensywnie szukamy domu.Pobyt miesieczny wynosi 450 zl (i jest to naprawde dobra cene,ma dwa razy dziennie spacery,jedzenie,w razie czego weterynarzy itp). Tak,planujemy brac psa po programie,jesli nie znajdzie w nim domu.Od przyszlego tygodnia. No i oczywiscie dochodzi do tego ewentualnie lekarz,sterylka itp. Nie wiecie jak jest ze szczepieniami?Zalezy nam by byly szczepione. Jeszcze konsultuję sprawę z Diana79 ale wstępnie - jeśli ta cena nie podlega już negocjacji z właścicielem hotelu ( 15 zł dziennie :-(a na pierwszy ogień jak sądzę pójdą małe szczeniaki więc miejsca i jedzenia nie zabiorą dużo) to pierwszy miesiąc opłacimy. A co dalej to zobaczymy jak się sprawy potoczą;) poproszę namiary na konto Quote
karusiap Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 szczeniak czy nie szczeniak boks zajety,spacery sa no i jedzenie... taks wolalabym na razie,zebyscie trzymaly pieniazki. Zobaczymy w przyszlym tygodniu,jesli psiak po programie nie znajdzie domu,zabierzemy go,ale nie musimy placic z gory wiec wtedy przelejecie pieniazki ok? Nie chce po prostu,zeby lezaly u mnie na koncie. Quote
taks Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 karusiap napisał(a):szczeniak czy nie szczeniak boks zajety,spacery sa no i jedzenie... taks wolalabym na razie,zebyscie trzymaly pieniazki. Zobaczymy w przyszlym tygodniu,jesli psiak po programie nie znajdzie domu,zabierzemy go,ale nie musimy placic z gory wiec wtedy przelejecie pieniazki ok? Nie chce po prostu,zeby lezaly u mnie na koncie. dobrze, umowa stoi;) Quote
liryka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Do wyjazdu najwazniejsze to umowic sie z p. Dobrzanska - kto moze nas z nia skontaktowac, coby nie dzwonić tak prosto 'z ulicy' ? Taks..? Wtedy wiemy, kiedy mozemy jechac, i jakos sie dopasujemy, pogoda tez sie dostosuje...:roll: Quote
taks Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 liryka napisał(a):Do wyjazdu najwazniejsze to umowic sie z p. Dobrzanska - kto moze nas z nia skontaktowac, coby nie dzwonić tak prosto 'z ulicy' ? Taks..? Wtedy wiemy, kiedy mozemy jechac, i jakos sie dopasujemy, pogoda tez sie dostosuje...:roll: a kiedy mniej więcej możecie jechac i w ile osób? ( ten tydzień czy juz przyszły?) i czy ktoś z Was juz tam był i zna drogę? A może ktos bedzie w Harbutowicach po psy na jutrzejszy program?- mógłby osobiście uprzedzić o planowanej wizycie "fotografów"... Ja oczywiscie moge zadzwonić ale musze wiedzieć co i kiedy mniej wiecej bo sama inf o planowanej akcji to trochę mało;) Quote
liryka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Jak ze wszystkim, im szybciej pojedziemy, tym szybciej beda efekty, oby jak najlepsze. Ja w tygodniu po pracy, popoludniami, teraz mozna pstrykac na zewnatrz tak do 18, i albo ten weekend, albo nastepny. [B]Monita odpada w pt i sb, Pati, Jagienka? Niedziela?[/B] Jesli niedziela Wam pasuje, mozna dograc jakis psi transport. Przez Harbutowice zdarza mi sie przejezdzac, ale przytuliska nie znam. Jesli dam rade zdobyc od dobrych ludzi auto z pelnym bakiem, mozna podjechac wczesniej na chwile do opiekunki i oswoic sie wzajemnie, inaczej trzeba oszczedzic paliwo na 'inwentaryzacje' :( Quote
monita Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ja na niedzielę jestem chętna. Jeśli dziewczyny nie mogą, to w przyszłym tygodniu się dostosuję. Quote
black sheep Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 POWIEDZCIE czy takie bannerki mogą być, zostaną dobrze odczytane?? [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103278"][IMG]http://images23.fotosik.pl/182/b679b147c69ebcd5.jpg[/IMG] [IMG]http://images32.fotosik.pl/192/239437626b364ea3.jpg[/IMG][/URL] Quote
Patia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Cholerka , ja chyba nie będę mogla w niedzielę :-( za to mi bardzo pasuje piatek A jak w przyszłym tygodniu ? Mozecie ? Jeszcze zapytam Kiwi czy da radę ona ma też b.dobry aparat . Quote
Recommended Posts