Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']
Nie wystarczy zatem psa oglosic ,trzeba cos o nim wiedziec ,poznac i oczywiscie pilotowac jego adopcje.
Oczywiście trzeba jak najwiecej oglaszac psy z harbutowic ale potem ,ktos musi zając sie adopcja czyli przywiesc psa z harbutowic i
zawiesc do domku lub sparwdzic domek przed adopcja i wtedy jak wszystko besdzie okej ,moze zgodza sie sami pojechac po psa ale wtedy tez nie wiadomo czy pani Malgosia spisze umowe adopcyjna (tak jak bylo w przypadku Misi ),a potem nie mozna zabrac psa nawet jak sa zle warunki tylko trzeba roznymi sposobami , a nie zawsze sie da.

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Foksia nie gniewaj sie ale ja chwilami zupełnie sie gubię w Twoich postach.
Piszesz że nie masz pieniedzy, transportu itd. Pytałam ile masz w tej chwili psów harbutowickich na utrzymaniu i dalej nie wiem.... 1, 2?
Potrzebne sa jasne i czytelne informacje.
Uważam że sfotografowanie ( i opisanie ) psów harbutowickich to pierwszy i podstawowy krok. Nastepny to selekcja i ustawienie kolejności ogłoszeń przede wszystkiem dla tych które maja największe szanse( po kilka i ew. z przygotowaniem czyli szczepieniem czy "kwarantanną" w hotelu ).
Pani Małgosia jest nieufna bo pewno tak jak ja widzi w tych dotychczasowych dzianiach jednak pewien haos.
Proponuję zrobić wspólnie jakiś plan działania i podzielić role
a/ potrzebna ekipa do zrobienia "inwentaryzacji" fotograficznej (termin trzeba uzgodnić tel. z P. Małgosią oczywiście )
b/osoby z takimi możliwościami będą wystawiac allegro ( ale musza się ze soba dogadać - najlepiej jakby ktos jeden to koordynował, uzgadniał treść , kontakt itd)
c/potrzebne uzgodnione "odwody" w Krakowie tzn. 2-3 miejsca w którymś hotelu lub tymczasie
d/trzeba zrobic liste osób które ew. moga pomóc w transporcie ( taka lista pomoże w szukaniu - to zwiększy szanse że w danym momencie ktos bedzie mógł - po prostu lista telefonów samochodziarzy)
e/zaplecze finansowe - tu chętnie się włączę z pomoca ( hotel, benzyna)ale pod warunkiem że to wszystko będzie jasne i czytelne bo w tej chwili to niestety tak nie jest i całą kasę wolę przelewać bezpośrednio na konto Pani Małgosi

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taks napisalm pare postow wyzej ze sa jeszcze 3 psy w hotelu w podłęzu bo pani Ania liczy mi 10 zł za dobe za jednego psa ,a w niepolomicach placialm 15 zł. Do tej pory na sam hotel i szczepienia poszlo 1150 zł bez nie liczac pieniedzy ktore wplacila pani malgosia na dwa szczeniaki i kasa na transport ,ktorej nie jest mala ale trudono policzyc bo mąz mi tankuje samochód ,a ja jeżdzę

Posted

Popieram taks w całej rozciągłości ;) Potrzebne jest uporządkowanie działań i informacji.
Niestety mogę się dołączyć do działań tylko wirtualnie, zatem:
wg, rozpiski taks:

b/ Allegro: - będę robić, mogę nawet wszystkie wystawić
Przydałyby się też ogłoszenia gdzie indziej, jak będę miała więcej czasu, rozgryzę tę kwestię i powystawiam ogłoszenia na innych portalach

e/ Finanse - Chwilowo (mam nadzieje!) jestem u mnie kicha finansowa, pomogę jak będę mogła. Wysyłam linki do znajomych, którzy może coś wrzucą.
Na jakie konto można wpłacać??

Posted

taks napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

e/zaplecze finansowe - tu chętnie się włączę z pomoca ( hotel, benzyna)ale pod warunkiem że to wszystko będzie jasne i czytelne bo w tej chwili to niestety tak nie jest i całą kasę wolę przelewać bezpośrednio na konto Pani Małgosi

Czy nie jest jasne i czytelne ,ze do tej pory sama placilam za benzyne , z Irenką za szczepienia i hotel ( a częśc z tych pieniedzy otrzymalam od dwóch wspanialych osób , ktore moglam przeznaczyc na nasze staruszki w hotelu ale zal mi bylo i tym osoba psów ,ktore po kundlu musialy by wrocic do harbutowic)
dO TEGO MIMO ZE PROSILAM PANIA mALGOSIE ŻEBY DO KUNDLA PRZYJEŻDZALY PSY ZASZCZEPIONE BO TRUDNO JE WYDAWAC I JEST RYZYKO , w wiekszosci przyjeżdzaly nie szczepione.

Posted

Pani Małgosia jest sama i ma na głowie ponad 100 psów i drugi dom 40 km dalej pozostawiony bez opieki więc trudno od Niej wymagać żeby wydawała psy zaszczepione ( kiedy i jak ma to zrobić- Ona nie działa w normalnych warunkach , to sa warunki "frontowe":placz:) - proszę o trochę empatii.
To nie jest problem biorąc psa do Krakowa zajechac do weta na przegląd , szczepienie i odrobaczenie - tak myslę...
A co do finansów :
zdjęcie, opis psa, miejsce gdzie przebywa i od kiedy, inf. o działaniach adopcyjnych (link do allegro np.)kontakt z osobą która sie nim opiekuje, cena za hotel, inf o wydatkach wet.na TEGO psa, inf o wydatkach transportowych na TEGO psa - to są dla mnie niezbędne dane żeby udzielic wsparcia finansowego. Wiem że z pewnością żadna kasa nie pójdzie do prywatnej kieszeni ale skoro mamy pomagać Harbutowicom i apelujemy o zaufanie wielu ludzi to pewne standarty trzeba utrzymać

Posted

Jeśli potrzeba rąk do robienia zdjęć lub spisywania informacji o spach, to bardzo chętnie pomogę !!

Mam też trochę ( około 15 kg ) karmy dla różnych psów. Karma została podarowana przez pewien sklep w czasie akcji, która była porowadzona przez Anetka83. Jedyny problem - karma jest trochę przeterminowana :oops:

Posted

[quote name='monita']Jeśli potrzeba rąk do robienia zdjęć lub spisywania informacji o spach, to bardzo chętnie pomogę !!

Mam też trochę ( około 15 kg ) karmy dla różnych psów. Karma została podarowana przez pewien sklep w czasie akcji, która była porowadzona przez Anetka83. Jedyny problem - karma jest trochę przeterminowana :oops:
Monita,wspaniale, może uda się "zmontować" ekipę inwentarzową;) :multi: - czy możesz napisać PW do Patia? Najlepiej jak na początek pogadacie bezpośrednio na ile możecie połączyć siły i czy we dwie dacie radę czy potrzebny ktos jeszcze ( bo zbyt duża grupa "pobudzi" psy i bedzie trudniej fotografować).

Posted

Ja juz kiedys taką " inwentaryzację " robiłam . Potrzebne są 3 osoby . Jedna robi zdjecia , druga trzyma psa , trzecia robi opis . Mialyśmy przygotowane wtedy takie formularze , z którymi było łatwiej .

Posted

[quote name='Patia']Ja juz kiedys taką " inwentaryzację " robiłam . Potrzebne są 3 osoby . Jedna robi zdjecia , druga trzyma psa , trzecia robi opis . Mialyśmy przygotowane wtedy takie formularze , z którymi było łatwiej .
OK czyli potrzebna jeszcze jedna osoba do pomocy i jest szansa że coś ruszy z miejsca...
Chodzi o jeden wyjazd ( termin uzgodniony z Patia i Monita) - PLISSSS:modla::modla::modla:

Posted

liryka napisał(a):
Trzecia do pomocy, kwestia terminu - dojazd autkiem.

wspaniale:iloveyou::bigcool::Rose:
czy można liczyć że się juz dogadacie co do szczegółów, terminu itp?
no i trzeba uprzedzić P. Małgosię - można tel. ale najlepiej wieczorem bo w dzień nie zawsze jest w stanie odebrać
012-273-30-98 - to Harbutowice
lub 012-251-55-47 to Winiary ( wieczorem odbierze mąż więc ostatecznie można i ta drogą cos ustalić bo On stale dojeżdża z zaopatrzeniem do Harbutowic )
Gdyby były jakieś problemy w "negocjacjach" to służę pomocą (choć niestety od jutra aż do wtorku nie mam dostępu do netu)

Posted

Jagienka napisał(a):
Ja mogę jechać jako pomoc w dni powszednie, oprócz poniedziałków.

Jesteście kochane - wygląda na to że sprawa adopcji ruszy a przynajmniej szanse na nie rosną. To wspaniały prezent na Święta - DZIĘKUJĘ:loveu:

Posted

[quote name='moana']
Poprosilam black_sheep o zrobienie bannerka do tego watku. Macie jakis pomysl na haslo do niego??

Może:
Zagrożone jest życie ok 100 psów!! Wszelka pomoc bardzo potrzebna!!

Posted

[quote name='moana']:klacz: no to sie ekipa fajna zbiera!

Poprosilam black_sheep o zrobienie bannerka do tego watku. Macie jakis pomysl na haslo do niego??

Może zapomniane schronisko prosi o pomoc :roll:

Coś takiego, żeby przyciągało uwagę :roll: