taks Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='Foksia i Dżekuś'] Nie wystarczy zatem psa oglosic ,trzeba cos o nim wiedziec ,poznac i oczywiscie pilotowac jego adopcje. Oczywiście trzeba jak najwiecej oglaszac psy z harbutowic ale potem ,ktos musi zając sie adopcja czyli przywiesc psa z harbutowic i zawiesc do domku lub sparwdzic domek przed adopcja i wtedy jak wszystko besdzie okej ,moze zgodza sie sami pojechac po psa ale wtedy tez nie wiadomo czy pani Malgosia spisze umowe adopcyjna (tak jak bylo w przypadku Misi ),a potem nie mozna zabrac psa nawet jak sa zle warunki tylko trzeba roznymi sposobami , a nie zawsze sie da. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Foksia nie gniewaj sie ale ja chwilami zupełnie sie gubię w Twoich postach. Piszesz że nie masz pieniedzy, transportu itd. Pytałam ile masz w tej chwili psów harbutowickich na utrzymaniu i dalej nie wiem.... 1, 2? Potrzebne sa jasne i czytelne informacje. Uważam że sfotografowanie ( i opisanie ) psów harbutowickich to pierwszy i podstawowy krok. Nastepny to selekcja i ustawienie kolejności ogłoszeń przede wszystkiem dla tych które maja największe szanse( po kilka i ew. z przygotowaniem czyli szczepieniem czy "kwarantanną" w hotelu ). Pani Małgosia jest nieufna bo pewno tak jak ja widzi w tych dotychczasowych dzianiach jednak pewien haos. Proponuję zrobić wspólnie jakiś plan działania i podzielić role a/ potrzebna ekipa do zrobienia "inwentaryzacji" fotograficznej (termin trzeba uzgodnić tel. z P. Małgosią oczywiście ) b/osoby z takimi możliwościami będą wystawiac allegro ( ale musza się ze soba dogadać - najlepiej jakby ktos jeden to koordynował, uzgadniał treść , kontakt itd) c/potrzebne uzgodnione "odwody" w Krakowie tzn. 2-3 miejsca w którymś hotelu lub tymczasie d/trzeba zrobic liste osób które ew. moga pomóc w transporcie ( taka lista pomoże w szukaniu - to zwiększy szanse że w danym momencie ktos bedzie mógł - po prostu lista telefonów samochodziarzy) e/zaplecze finansowe - tu chętnie się włączę z pomoca ( hotel, benzyna)ale pod warunkiem że to wszystko będzie jasne i czytelne bo w tej chwili to niestety tak nie jest i całą kasę wolę przelewać bezpośrednio na konto Pani Małgosi Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Taks napisalm pare postow wyzej ze sa jeszcze 3 psy w hotelu w podłęzu bo pani Ania liczy mi 10 zł za dobe za jednego psa ,a w niepolomicach placialm 15 zł. Do tej pory na sam hotel i szczepienia poszlo 1150 zł bez nie liczac pieniedzy ktore wplacila pani malgosia na dwa szczeniaki i kasa na transport ,ktorej nie jest mala ale trudono policzyc bo mąz mi tankuje samochód ,a ja jeżdzę Quote
moana Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Popieram taks w całej rozciągłości ;) Potrzebne jest uporządkowanie działań i informacji. Niestety mogę się dołączyć do działań tylko wirtualnie, zatem: wg, rozpiski taks: b/ Allegro: - będę robić, mogę nawet wszystkie wystawić Przydałyby się też ogłoszenia gdzie indziej, jak będę miała więcej czasu, rozgryzę tę kwestię i powystawiam ogłoszenia na innych portalach e/ Finanse - Chwilowo (mam nadzieje!) jestem u mnie kicha finansowa, pomogę jak będę mogła. Wysyłam linki do znajomych, którzy może coś wrzucą. Na jakie konto można wpłacać?? Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 taks napisał(a)::crazyeye::crazyeye::crazyeye: e/zaplecze finansowe - tu chętnie się włączę z pomoca ( hotel, benzyna)ale pod warunkiem że to wszystko będzie jasne i czytelne bo w tej chwili to niestety tak nie jest i całą kasę wolę przelewać bezpośrednio na konto Pani Małgosi Czy nie jest jasne i czytelne ,ze do tej pory sama placilam za benzyne , z Irenką za szczepienia i hotel ( a częśc z tych pieniedzy otrzymalam od dwóch wspanialych osób , ktore moglam przeznaczyc na nasze staruszki w hotelu ale zal mi bylo i tym osoba psów ,ktore po kundlu musialy by wrocic do harbutowic) dO TEGO MIMO ZE PROSILAM PANIA mALGOSIE ŻEBY DO KUNDLA PRZYJEŻDZALY PSY ZASZCZEPIONE BO TRUDNO JE WYDAWAC I JEST RYZYKO , w wiekszosci przyjeżdzaly nie szczepione. Quote
taks Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Pani Małgosia jest sama i ma na głowie ponad 100 psów i drugi dom 40 km dalej pozostawiony bez opieki więc trudno od Niej wymagać żeby wydawała psy zaszczepione ( kiedy i jak ma to zrobić- Ona nie działa w normalnych warunkach , to sa warunki "frontowe":placz:) - proszę o trochę empatii. To nie jest problem biorąc psa do Krakowa zajechac do weta na przegląd , szczepienie i odrobaczenie - tak myslę... A co do finansów : zdjęcie, opis psa, miejsce gdzie przebywa i od kiedy, inf. o działaniach adopcyjnych (link do allegro np.)kontakt z osobą która sie nim opiekuje, cena za hotel, inf o wydatkach wet.na TEGO psa, inf o wydatkach transportowych na TEGO psa - to są dla mnie niezbędne dane żeby udzielic wsparcia finansowego. Wiem że z pewnością żadna kasa nie pójdzie do prywatnej kieszeni ale skoro mamy pomagać Harbutowicom i apelujemy o zaufanie wielu ludzi to pewne standarty trzeba utrzymać Quote
monita Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Jeśli potrzeba rąk do robienia zdjęć lub spisywania informacji o spach, to bardzo chętnie pomogę !! Mam też trochę ( około 15 kg ) karmy dla różnych psów. Karma została podarowana przez pewien sklep w czasie akcji, która była porowadzona przez Anetka83. Jedyny problem - karma jest trochę przeterminowana :oops: Quote
taks Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='monita']Jeśli potrzeba rąk do robienia zdjęć lub spisywania informacji o spach, to bardzo chętnie pomogę !! Mam też trochę ( około 15 kg ) karmy dla różnych psów. Karma została podarowana przez pewien sklep w czasie akcji, która była porowadzona przez Anetka83. Jedyny problem - karma jest trochę przeterminowana :oops: Monita,wspaniale, może uda się "zmontować" ekipę inwentarzową;) :multi: - czy możesz napisać PW do Patia? Najlepiej jak na początek pogadacie bezpośrednio na ile możecie połączyć siły i czy we dwie dacie radę czy potrzebny ktos jeszcze ( bo zbyt duża grupa "pobudzi" psy i bedzie trudniej fotografować). Quote
Patia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja juz kiedys taką " inwentaryzację " robiłam . Potrzebne są 3 osoby . Jedna robi zdjecia , druga trzyma psa , trzecia robi opis . Mialyśmy przygotowane wtedy takie formularze , z którymi było łatwiej . Quote
taks Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='Patia']Ja juz kiedys taką " inwentaryzację " robiłam . Potrzebne są 3 osoby . Jedna robi zdjecia , druga trzyma psa , trzecia robi opis . Mialyśmy przygotowane wtedy takie formularze , z którymi było łatwiej . OK czyli potrzebna jeszcze jedna osoba do pomocy i jest szansa że coś ruszy z miejsca... Chodzi o jeden wyjazd ( termin uzgodniony z Patia i Monita) - PLISSSS:modla::modla::modla: Quote
liryka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Trzecia do pomocy, kwestia terminu - dojazd autkiem. Quote
taks Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 liryka napisał(a):Trzecia do pomocy, kwestia terminu - dojazd autkiem. wspaniale:iloveyou::bigcool::Rose: czy można liczyć że się juz dogadacie co do szczegółów, terminu itp? no i trzeba uprzedzić P. Małgosię - można tel. ale najlepiej wieczorem bo w dzień nie zawsze jest w stanie odebrać 012-273-30-98 - to Harbutowice lub 012-251-55-47 to Winiary ( wieczorem odbierze mąż więc ostatecznie można i ta drogą cos ustalić bo On stale dojeżdża z zaopatrzeniem do Harbutowic ) Gdyby były jakieś problemy w "negocjacjach" to służę pomocą (choć niestety od jutra aż do wtorku nie mam dostępu do netu) Quote
Jagienka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja mogę jechać jako pomoc w dni powszednie, oprócz poniedziałków. Quote
taks Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Jagienka napisał(a):Ja mogę jechać jako pomoc w dni powszednie, oprócz poniedziałków. Jesteście kochane - wygląda na to że sprawa adopcji ruszy a przynajmniej szanse na nie rosną. To wspaniały prezent na Święta - DZIĘKUJĘ:loveu: Quote
moana Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 :klacz: no to sie ekipa fajna zbiera! Poprosilam black_sheep o zrobienie bannerka do tego watku. Macie jakis pomysl na haslo do niego?? Quote
Jagienka Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [quote name='moana'] Poprosilam black_sheep o zrobienie bannerka do tego watku. Macie jakis pomysl na haslo do niego?? Może: Zagrożone jest życie ok 100 psów!! Wszelka pomoc bardzo potrzebna!! Quote
fizia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Zrobiłam ogłoszenia na ale.gratka.pl tym pisakom, które były wcześniej wymienione http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1106535_kajtek_mlody_grzeczny_sliczny_a_bez.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1106536_likwidacja_schroniska_kastrowany_piesek.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1106540_roczna_wyterylizowana_suczka_w.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1106541_misiek_w_typie_onka_sliczny_3_letni_z.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1106537_kastrowany_1_5_roczny_milus_w.html Quote
wtatara Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 tak się poznajemy Portos w nowym domku. Mam nadzieję że będzie mu dobrze. Będzie miał ogród , kolegę rocznego pieska. Tamtem piesek przyjął go od razu. Quote
moana Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Ale super! Portos ma dom i slicznego rudkowatego ;) kolege... :multi: Quote
Patia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Zdejmuje Portosa z Allegro , proszę o info o szczeniaczkach , które mam wstawic do aukcji . Quote
monita Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [quote name='moana']:klacz: no to sie ekipa fajna zbiera! Poprosilam black_sheep o zrobienie bannerka do tego watku. Macie jakis pomysl na haslo do niego?? Może zapomniane schronisko prosi o pomoc :roll: Coś takiego, żeby przyciągało uwagę :roll: Quote
Jagienka Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Albo tak jak jest w tytule wątku, po prostu. Quote
Recommended Posts