Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

j3nny napisał(a):
teraz to wyrzuty sumienia nikomu nie pomoga :angryy:

kasiu ,to sie zdarza , pani wczoraj szukala ale dzisiaj caly dzien byla w pracy.dzwonila do mnie czy cos wiadomo i powiedzila ze jutro bedzie szukac.
niestety nie mam zdjec.:shake:
Rano trfaly poszukiwania Fanty ale zamiast niej zostala znaleziona inna suczka ,ktora tam prawdopodobnie blakala sie od wiosny.
pojechala do schroniska bo miala wielka rane ale okazalo sie że od pogryzenia ,oprocz tego okazalo sie że ma rozsiane guzy i ma okolo 10 lat.:-(
Poszla na szpiatl wiec jest bezpieczna ale musimy o nia pytac .

Posted

a to wiadomosci z domu Juranda,
żeby wszystkie psiaki zanjdowlay takie domki świat bylby piekniejszy:lol:

Witam:) przesyłam Pani zdjęcia Juranda a właściwie to Lego bo
postanowiliśmy mu nadać nowe imię. Na Juranda średnio reagował natomiast Lego jest
takie lekkie i najważniejsze że na nie reaguje:) Lego był u weterynarza
dostał tabletki na odrobaczenie. Wykąpaliśmy go ale będzie trzeba za ok
tydzień jeszcze raz go wykąpać .Ogólnie piesek jest kochany i strasznie
się przywiązał zwłaszcza do mojej mamy:) nie odstępuje jej na krok:D. Lego
znalazł już sobie paru kumpli w bloku m.in. jamnika z trzeciego piętra i
kundelka z 10 piętra:D jest mu tu dobrze jeżeli Pani ma ochotę go
odwiedzić to zapraszamy w każdej chwili:) Pozdrawiam Krzysiek:) w załączniku
przesyłam zdjęcia:)
PS: będę dawał co jakiś czas znać co u Lego:) Bardzo się cieszymy że
mamy nowego czworonożnego przyjaciela :):lol:

Posted

Wczoraj spotkala u weta nasza kochana majeczke ,oczywiscie ja cala wycalowla,
Bardzo do niej sie przyzwyczaiam bo byla w hotelu oklo 3 mieisiace ,a dotego Majeczka byla tak grzeczna i taka przytulasna, zadnych problemow nie stwarzala.

Asiu moze wkleila bys jakies zdjecie majeczki z nowego domku?:loveu:

Posted

podobno istnieje taki pomysł, żeby domki sie zgałszały, a wy wyszukacie pasujące psy? (pomysł z braku czasu na obfocenie wszystkich pensjonariuszy...). jeśli dalej tak jest, to:
rozglądam sie po dogo za kandydatem (raczej męskim, bo mam suczke dominantkę) starszym (ponad 10 lat), małym - żebym jak zajdzie potrzeba mogła go nosić, kilka kilo zatem. nie wiem, raczej nie powinien byc całkiem ślepy bo moja sucz to zołza i na pewno bedzie ustawiać ostro - więc warto byłoby, żeby widział, że czeka go ustawianie za moment :diabloti:... suczka jest mała, waży z 9 kg, no, może 10, bo utyła jak miałyśmy tymczas (własnie upłynniony do nowego domu:multi:)....
ilośc nóg u pieska mnie nie obchodzi... serce też może miec słabe, o ile to wskazane przy mojej suczce....
podobno w harbutowicach jest duzo starych i chorych psów - może akurta taki gdzies sie w kąciku chowa...

Posted

Ja nie wiem jakie psiaki są w Harbutowicach, na pewno kilka starszych jest. Tamtejsze psiaki są niestety dzikie, co widać na przykładzie Fanty, która przerażona uciekła przed siebie i do tej pory jej nie ma.
U nas w schronisku jest Muka - malutka psinka, źle widząca. Ale to jest suczka.
Od kilku dni w hotelu jest też Leoś
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=11047535#post11047535
nie jest maleńki, jest średniomały :diabloti: Ma 8 lat i jest baaardzo przytulaśny :lol:

Posted

nie wiem, co to jest, żeby psa poniżej 10 lat nazywac staruszkiem...:shake:. zwłaszcza u małych psów to jest przecież kwiecie wieku! a leoś jest uroczy, ale za mały i za młody -ja chcę wziąć takiego dziadzia matuzalema, który potrzebuje spokoju i ciepła na swoje ostatnie lata.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
nie wiem, co to jest, żeby psa poniżej 10 lat nazywac staruszkiem...:shake:. zwłaszcza u małych psów to jest przecież kwiecie wieku! a leoś jest uroczy, ale za mały i za młody -ja chcę wziąć takiego dziadzia matuzalema, który potrzebuje spokoju i ciepła na swoje ostatnie lata.

Muka wlasnie taka jest ,ma ponad 10 lat i nie widzi i potrzebuje ciepla i spokoju.a w harbutowich takich starszych psow potrzebujacych spokoju tez jest duzo.
Skad jestes bo w niedzile jest aukcja i jezeli Muka wydaje sie za mloda (chociaz jest naprawde w potrzebie ) to przywieziemy totalnego staruszka

Posted

jestem z wawy - zmuką to jest tak, że jest sunia, a ja mam juz sunię - zołzę. rozmawiałamz panią Małgosia na ten temat przez telefon. wstępnie opowiadała mi o czarusiu, widziałam go na stronie harbutowic i jeszcze przez kogos przysle zdjęcia oraz zastanowi sie nad innymi propozycjami. jednak kiepsko to widzę na razie - mówiła mi, z ema takie totalne staruszki, ale całe życie mieszkające na wsi -zachodzi obawa, że przeprowadzka do głośnego miasta raczje skróci ich zycie - za duża zmiana, za duże nerwy...

Posted

sleepingbyday napisał(a):
jestem z wawy - zmuką to jest tak, że jest sunia, a ja mam juz sunię - zołzę. rozmawiałamz panią Małgosia na ten temat przez telefon. wstępnie opowiadała mi o czarusiu, widziałam go na stronie harbutowic i jeszcze przez kogos przysle zdjęcia oraz zastanowi sie nad innymi propozycjami. jednak kiepsko to widzę na razie - mówiła mi, z ema takie totalne staruszki, ale całe życie mieszkające na wsi -zachodzi obawa, że przeprowadzka do głośnego miasta raczje skróci ich zycie - za duża zmiana, za duże nerwy...

Chyba lepsza przeprowadzka do miasta do spokojnego domu niz przebywanie w takiej gromadzie zwierzat ,gdzie czasem tez sie zdarza ze same eliminuja te stare i chore:shake:
a co bedzie jak pani Malgosia sie rozchoruje lub braknie jej sily - wszystkie czeka eutanazja powiedzmy sobie to szczerze wiec kazdy dom jest lepszy niz niepewny byt.:shake: A po co sie wyciaga z tamtad psy ,mamy co robic u nas w schronisku jest ponad 600 z tego 75 procent to staruszki ale one maja zapeniona jakąs opieke na teraz i potem

Posted

komentować to możesz, ale trudniej z tym dyskutować - przecież to p. Małgosia decyduje. z drugiej strony, nie używałam twoich argumentów w rozmowie z nią, a są przekonywujące. ale to sprawa do przemyslenia w ogóle...

Posted

dzisiejsza aukcja to niewypał moim zdaniem jeśli chodzi o adopcje. Przyjechały głównie duże pieski - i nikt ich nie chciał. W ogóle nie było zainteresowania psami. Przyszli ludzie, przynieśli koce, kołdry, karmę, proszki.... wrzucili trochę kasy. Ale nikt nie zabrał naszych psów.
Kilka osób przyszło na dziko ze szczeniakami i - tamte ludzie wzięli. :angryy: Zabierając naszym domy.
Coraz mniej mi się takie aukcje podobają. Przychodzą różne naburmuszone babska ze swoimi pupilami, oczywiście bez smyczy i tamte latają między naszymi psami. Albo idzie starsza kobieta ze swoim mini pieskiem i ciągnie go na chama, byle tylko zobaczyć przestraszoną psinę siedzącą na kolanach u wolontariuszki - jej pies jest już nieważny.
Psy warczą na siebie , ciągnął - ale ludzie stoją między naszymi psami ze swoimi czworonogami i im to nie przeszkadza. :shake:

Posted

jest teraz już trochę chłodniej, może ludzie mniej chętnie wychodzą na spacery i mniej ludzi trafiło
inna sprawa to to, że słabo te aukcje są nagłośnione. przydałyby się duże ogłoszenia na słupach, bo tv nie każdy ogląda.
a tak to nie wiem, nie mam pomysłu jak tym psiakom znaleźć domy.

kicia ma się dobrze:) ani myśli spać, zabrała mi narzeczonego i od przyjazdu się bawią ;) trochę mleczka wypiła, ale głodna chyba nie jest, albo zbyt przejęta, żeby jeść...
i włazi za szafy, nawet za lodówką już była i pod fotelem:evil_lol:
czysta, zdrowa i bardzo, bardzo towarzyska

• 2 weeks later...
Posted

koniec z przywożeniem psów na łużycką!nie po to wyciągamy je i

płacimy ciężkie pieniądze żeby napychac kieszenie leserów.

własciciel hotelu jest

nieodpowiedzialny i nie powinien opiekowac się żywymi

zwierzętami!

nigdy nie zostawiłabym tam swojego psa i nigdy więcej nie zostawie

tam

żadnego psa!!

przestrzegajcie ludzi aby nie oddawali na przechowanie

swoich pupili

bo nie wiadomo czy odbiorą je żywe!