Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chętnie bym zmieniła ale nie jestem w stanie edytować opisu na allegro,nie wiem czemu,wie ktos?mam nadzieję,że CBA nie zajelo mi konta...:cool3:
No więc tak,w sprawie Harbutowic,bylo bardzo duże zainteresowanie na wczorajszym pikniku.Tosca znalazła dom,Berta-bernardynka po sterylizacji przebywa w jednej z krakowskich klinik,w poniedziałek można ją już przenosić do hoteliku.
W hotelu czeka ciągle Majki i Tarot,teraz dochodzi Berta i w najbliższym czasie chcę przywieźć następnego psa. Dzieki uprzejmości Toz'u i Pani Beacie Szaman dotarł do lekarza.Przepiekny z niego pies,może zająłby się ktoś szukaniem dla niego domu?Piękny,młody ,smutne oczy jak węgielki,wygląda jak czarny seter.Fajnie by bylo gdyby jedna osoba szukała domu dla konkretnego psa np.Kinga dla Tarota:razz:;)
psy wydane od połowy kwietnia:
Sonia
Lala
Brenda
Zula
Toska
Drapcio
Tosia
Majki,Tarot,Berta-hotel
chichuahua-w toku
niezidentyfikowany szczeniak
calkiem sporo ,jak policzyć :lol:

Posted

[quote name='ayla1']Chętnie bym zmieniła ale nie jestem w stanie edytować opisu na allegro,nie wiem czemu,wie ktos?mam nadzieję,że CBA nie zajelo mi konta...:cool3:

No tak, zapomniałam, ze jak już ktoś licytuje, nie można edytować opisu aukcji na allegro...

psy wydane od połowy kwietnia:
Sonia
Lala
Brenda
Zula
Toska
Drapcio
Tosia
Majki,Tarot,Berta-hotel
chichuahua-w toku
niezidentyfikowany szczeniak
calkiem sporo ,jak policzyć :lol:

:klacz: sporo!

Posted

Jest szansa na dom dla Kleszczyka , trzymajcie kciuki , jeszcze w tym tygodniu pojadę po niego i przywiozę do Krakowa , być może od razu do nowego domu , jesli się nie uda to do hoteliku .

Posted

Patia napisał(a):
Jest szansa na dom dla Kleszczyka , trzymajcie kciuki , jeszcze w tym tygodniu pojadę po niego i przywiozę do Krakowa , być może od razu do nowego domu , jesli się nie uda to do hoteliku .

Super
Jest tez szansa dla Sadzy ,wczoraj w schronisku byli ludzie ale nic nie wybrali bo szukali podobnej do poprzedniej suczki ,mieli sznaucerke olbrzyma ,opowiedzialam im o harbutowicach i o sadzy .
Dzisja Asia ma po nia jechac ,a oni maja ja zobaczyc we wtorek.
Trzymac wiec kciuki prosze tez za sadze.

Posted

Asia nie dojechala na czas i panstwo nic nie wybrali (podobno ,nie wiadomo jak bylo)
Asia mi Mówiła ,że w niedzile po akcji sobotniej na bloniach (rozdawlismy ulotki o harbutwicach i mowilismy co czeka za niedlugo pieski)do pani małgosi przyjechali ludzie i poszły dwa psiaki w tym Gazela.

Dzisiaj prosze trzyma kciuki za tarota ,dom jest z kotem a Asia mowila że raczej nie toleruje kotow ale zobaczymy na miejscu.Panstwo zadzwonili z gazety wyborczej ,mieszkaja w nowej hucie.

Posted

Ludzie Sadzy nie wzięli,bo niby ma siwy pysk i za stara,
Hanza nierasowa i ble ble ble....
Bernardynka jest boska.Jeszcze nie widziałam niefajnego psa z Harbutowic.
wszystkie to przytulaki.Wielki plus dla p.Bożeny i p.Małgosi.
A Berta?to wielki pluszowy miś,zero agresji,uwielbia jazdę samochodem,nie mogłam wytargać tych 60 kg z bagażnika.A gdy się w końcu udało berta spowrotem do niego wskoczyła.....:crazyeye:pies podróznik jednym słowem.
toleruje psy i koty,cudna sunia.dla wszystkich czekających na maile ode mnie-sorry,ale wirus zeżarł mi komputer na którym miałam wszystkie fotki.
proszę o cierpliwość.
http://www.allegro.pl/item368493921_pieski_skazane_na_smierc.html
została wydana również Gazela i Bryza jakimś cudownym ludziom z Nowego Sącza,którzy powiedzieli,że przeczytali gzieś na necie o harbutowicach i chcą wziążć psa który ma najmniejsze szanse na adopcję:crazyeye:
czyli jeszcze są tacy ludzie,tylko trzeba do nich dotrzeć!Mieli wziąźć Ringa.ale do niego potrzebne są środki uspokajającena podróż.

Posted

Berta ma cudny dom,mieszka teraz z Demonem,psem o podobnych rozmiarach.Ma do dyspozycji 15 arów łąki,więc na początku dostała szoku przestrzennego.:crazyeye:noce spędzają w domu,dni na swawoleniu w ogrodzie.
Berta jest w raju jednytm słowem.:multi:pierwszą noc spała na kocyku z brzuchem do góry:)
Wczoraj p.Beata wydała Tinkę z Harbutowic,reasumując:
od początku kwietnia wyjechało stamtąd 14 psów.
w tym 2 w hotelach bo Majkiego dziś zawożę do domu:multi:pozostaje Tarot (...Kinga:cool3:) i nowa sunia Heksa.
Dziś jadę odwiedzić Tosię i aż się boję,muszę chyba relanium łyknąć,bo nie wiem czy przeżyję to spotkanie...bo to moja ukochana sunia.

Posted

Ale super wieści!! oby tak dalej:multi:
Przyszedł mi do głowy jeszcze taki pomysł. W każdym "Moim psie" jest taka strona poświęcona adopcjom psów. Może mogliby zamieścić tam zdjęcia psów z Harbutowic?? mogłabym napisać do naczelnej czy w następnym numerze byłaby taka możliwość...

Posted

ayla1 napisał(a):
Berta ma cudny dom,mieszka teraz z Demonem,psem o podobnych rozmiarach.Ma do dyspozycji 15 arów łąki,więc na początku dostała szoku przestrzennego.:crazyeye:noce spędzają w domu,dni na swawoleniu w ogrodzie.
Berta jest w raju jednytm słowem.:multi:pierwszą noc spała na kocyku z brzuchem do góry:)
Wczoraj p.Beata wydała Tinkę z Harbutowic,reasumując:
od początku kwietnia wyjechało stamtąd 14 psów.
w tym 2 w hotelach bo Majkiego dziś zawożę do domu:multi:pozostaje Tarot (...Kinga:cool3:) i nowa sunia Heksa.
Dziś jadę odwiedzić Tosię i aż się boję,muszę chyba relanium łyknąć,bo nie wiem czy przeżyję to spotkanie...bo to moja ukochana sunia.

Ayla1 przesłałam Ci ważną wiadomość na pw. Proszę sprawdź.

Posted

Niestety Majk został oddany po jednej nocy.
bo sikał...
i pani nie rozumie,że piesek w stresie robi różne rzeczy i mówi:
"w jakim stresie???przecież już był na polu!!!":roll:
no więc majk ,tarot i heksa w hotelach...

Posted

Doczytałam jeszcze wątek i muszę odpisać.

[quote name='ayla1']a propos aukcji charytatywnej...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=364715715

ktoś może puścić ten link dalej w świat?

Porozsyłam po znajomych !!

[quote name='Foksia i Dżekuś']Asia nie dojechala na czas i panstwo nic nie wybrali (podobno ,nie wiadomo jak bylo)

Masz do nich jakieś namiary ?? Wybrali juz jakiegoś psiaka ?? Może będą chcieli sznaucera :oops:

[quote name='Ploter']
Przyszedł mi do głowy jeszcze taki pomysł. W każdym "Moim psie" jest taka strona poświęcona adopcjom psów. Może mogliby zamieścić tam zdjęcia psów z Harbutowic?? mogłabym napisać do naczelnej czy w następnym numerze byłaby taka możliwość...

Podpisuję się pod pomysłem !!

Posted

Tosca-Tosia ma już dom.Ludzie od Sadzy chcą psa max 1,2-letniego i śpi w pomieszczeniu gosp.nie ma prawa wejść do domu,
suka -bo pies obsikuje drzewka,najlepiej rasowy...To ja nie wiem czy chciałabyś im dać psa..

Posted

ayla1 napisał(a):
Niestety Majk został oddany po jednej nocy.
bo sikał...
i pani nie rozumie,że piesek w stresie robi różne rzeczy i mówi:
"w jakim stresie???przecież już był na polu!!!":roll:
no więc majk ,tarot i heksa w hotelach...

Ktoś, kto oddaje adoptowanego psa po kilkunastu godzinach z argumentem, że sika, nie jest wart, by tego psa mieć.:mad: Pies to nie tylko radości i przyjemności, to też często, również w domu, sprzątanie po nim.
Trzymam kciuki za inny, prawdziwy dom dla Majka, a także dla Tarota i innych psiaków z Harbutowic.

Posted

dostałam dzisiaj ulotki od P. Beaty o Harbutowicach, na odwrocie kartki dodałam info o adopcjach tamtejszych psów - do kogo mogę podać tel. w sprawie psiaków??
Ulotki postaram się umieścić przy kasach w TESCO , Biedronce, Carrefourze itd.
proszę o szybką odpowiedź, jutro chciałabym się już zabrać, za roznoszenie ulotek :cool3::cool3:

Posted

hmmm...? czemu wielka?
mam ksero za darmo lub 10 gr, trochę czasu ... to nic wielkiego :cool3:
i dobre świadectwo za które wpadnie trochę kasy i z długów za to ksero wyjdę :p