Patia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 wtatara napisał(a):mogę pomóc Trzeba tam znowu jechać , sfotografować znów kilkanascie psów . Obiecałysmy pani Małgorzacie zrobić taką ewidencję na papierze także dla niej . Quote
wtatara Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 jechać w najbliższych dniach odpada. W ciągu tygodnia pracuję do 15 a w piatek po południu moja maleńka sunia ma poważny zabieg - usunięcie wszystkich sudków po jednej stronie plus sterylka. Specjalnie ten zabieg poprosiłam w piatek abym przez sobote niedzielę mogła się nią opiekować.Zresztą przez 3 dni po zabiegu są jeszcze kroplówki . Mogę pomóc coś w wystawianiu.Przepraszam Quote
Patia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Wtatara , w takim razie jak tylko uporzadkujemy dane psów , poprosimy Cię o ogłaszanie :loveu: Ja wszystkie psy ogłoszę na Alegratce , zrobie też zbiorcze ogłoszenie na Zwierzakach w Krakowie . Quote
liryka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 kolejna sesja foto w Harbutowicach: w tygodniu moge jechac tak, jak ostatnio - o 15. czy ktos moze wybrac sie w najspokojniejszych dla harbutowic godzinach, czyli 10-14?? Patia miala racja, trzeba wylapywac chwile, jak troche przeschnie - psiaki na zdjeciach wygladaja jak obraz nedzy i rozpaczy, zwlaszcza te dlugowlose - ublocone jak nieszczescia. Patia, rzuc na PW maila, wysle Ci miniaturki. Quote
Patia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Liryka , bardzo miło było mi ponzac Cię w realu . Oto mój adres : patrycja_ka@interia.pl Quote
taks Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Cioteczki a czy P. Małgosia mówiła cos o paletach przed domem (ew. zmierzeniu)? Quote
krycha Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 a jak te panie sie czuja? swego czasu dowozilysmy karme i inne rzeczy dla tego przytuliska. nic nie wskazywalo na to, ze jest az tak zle. Quote
Jagienka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 krycha napisał(a):a jak te panie sie czuja? swego czasu dowozilysmy karme i inne rzeczy dla tego przytuliska. nic nie wskazywalo na to, ze jest az tak zle. Jedna (Pani Dobrzańska) jest w hospicjum, a Pani Małgosia z mężem mają pod opieką Harbutowice i Winiary. Quote
krycha Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Jagienka napisał(a):Jedna (Pani Dobrzańska) jest w hospicjum, a Pani Małgosia z mężem mają pod opieką Harbutowice i Winiary. o matko, to bardzo zle i nie rokuje. Pani Malgosia z tego co wiem, ma i tak klopoty, a teraz jeszcze i to...... Chwilowo jestem splukana, a i nie mieszkam w okolicach Krakowa, ale jak uda mi sie cos zaoszczedzic to chociaz cos wplace, ale przesle na bazarek... Quote
Jagienka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 krycha napisał(a):o matko, to bardzo zle i nie rokuje. Pani Malgosia z tego co wiem, ma i tak klopoty, a teraz jeszcze i to...... Chwilowo jestem splukana, a i nie mieszkam w okolicach Krakowa, ale jak uda mi sie cos zaoszczedzic to chociaz cos wplace, ale przesle na bazarek... Ważna jest tez pomoc w ogłaszaniu psiaków, nawet w internecie... Dziękujemy krycha za dobre chęci! Quote
fizia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Ja postaram się zrobić ogłoszenia na kilku stronach Quote
monita Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Dziewczyny nie przepisałam jeszcze tych opisów ... totalnie zawalili mnie robotą :shake: Jutro powinnam się odrobić, więc zrobię na dniach. Quote
moana Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Poprosze o informacje o psach (albo o oswiecenie mnie gdzie sie te informacje znajduja). Zrobie allegrowe ogloszenia. Quote
taks Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Wczoraj dzwoniła P. Małgorzata, że jedna z suczek fotografowanych w piątek (mała długowłosa Diana) ma juz domek:multi::multi::multi: - dla niej ogłoszenia nie będą potrzebne:lol: - poszczęściło się dziewczynce Quote
Patia Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 To ta suczka , która jest na zdjęciu z jęzorkiem na wierzchu , cudowna przylepka :loveu: Quote
krycha Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jagienka napisał(a):Ważna jest tez pomoc w ogłaszaniu psiaków, nawet w internecie... Dziękujemy krycha za dobre chęci! a macie jakies ulotki? To ja bym to rozsylala w kilka miejsc. Quote
karusiap Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Musimy podjac decyzje co robic ,bo trzeba miejsca rezerwowac. My z Jagienka mozemy wziac po programie czwartkowym 1 psa do hotelu,co wyniesie na miesiac 450 zl plus szczepienia i ewentualna sterylka. Maja przyjechac 3 psy wiec jesli (tfu tfu) nic nie znajdzie domu,dwa wroca do Harbutowic. Foksia moze wziac do hotelu innego 3 psy, za kazdego 10 zl,co daje 300 zl na mieisac czyli razem 900 zl plus szczepienia i sterylki.Oczywiscie wszyscy maja nadzieje,ze jakies psy znajda dom albo nie zabawia w hotelu tak dlugo. Co robimy? Quote
taks Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [quote name='karusiap']Musimy podjac decyzje co robic ,bo trzeba miejsca rezerwowac. My z Jagienka mozemy wziac po programie czwartkowym 1 psa do hotelu,co wyniesie na miesiac 450 zl plus szczepienia i ewentualna sterylka. Maja przyjechac 3 psy wiec jesli (tfu tfu) nic nie znajdzie domu,dwa wroca do Harbutowic. Foksia moze wziac do hotelu innego 3 psy, za kazdego 10 zl,co daje 300 zl na mieisac czyli razem 900 zl plus szczepienia i sterylki.Oczywiscie wszyscy maja nadzieje,ze jakies psy znajda dom albo nie zabawia w hotelu tak dlugo. Co robimy? Moim zdaniem opłacanie 4 miejsc hotelowych za 1350 zł miesiecznie to nie jest dobry pomysł. Te opłaty beda kosztem pomocy samym Harbutowicom gdzie jest prawie setka psów i ogromne problemy finansowe:shake: Uważam że jeśli z programu wszystkie psy nie "pójdą" to w najgorszym wypadku ( jeśli nie bedzie nikogo z autem do odwiezienia do Harbutowic) to juz lepiej nawet w ostateczności zamówić taxi. Psy bedą miały zdjecia więc dalej mozna je ogłaszać a w Harbutowicach nic im sie nie dzieje złego a koszt utrzymania bez porównania mniejszy. Jedno awaryjne miejsce zgoda ale 4 to chyba jednak nie Quote
karusiap Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Nie 4 psy beda tylko 3.Czyli decyzja jest,ze psy wracaja do Harbutowic jesli nie znajda domow tak? Quote
taks Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 karusiap napisał(a):Nie 4 psy beda tylko 3.Czyli decyzja jest,ze psy wracaja do Harbutowic jesli nie znajda domow tak? Decyzja należy do P. Małgorzaty;) Ale niestety prawda jest taka że kazde 300 zł za hotel to minus miesięczne jedzenie dla co najmniej 10-15 psów w Harbutowicach więc wybór jest raczej marny. Jedno miejsce hotelowe będzie opłacone ale jeśli zostaje po programie wiecej psów to niestety chyba trzeba wybierac tańszy wariant i odwozić Quote
karusiap Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Problemem jest tylko to,ze domy czasem zglaszaja sie np na drugi dzien po programie.Nikt z nas nie pojedzie wtedy do Harbutowic po psa i zawiesc go do domu,bo moze sie okazac ten dom nie najlepszy i nikt nie bedzie ryzykowal.Nie kazdy chetny jest tez w stanie pojechac do Harbutowic,a nawet jesli to biora psa z miejsca osoby,ktore nie sa sprawdzone. Foksia nie raz majac psa Harbutowickiego sprawdzala po pare domow i wracala z psem do hotelu,bo dom nie byl dobry.... Quote
karusiap Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Tylko czy my mamy brac tego psa za 15 zl czy Foksia za 10,ale p.Beatka chyba nie bedzie miala faktur wiec jesli bardzo Wam na nich zalezy to trzeba wybrac drozej....no i plus szczepienia i sterylka. Quote
Recommended Posts