liryka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Mysle, ze i tak na 1 raz nie damy rady, z tym, ze dla mnie przyszly tydzien to jeszcze zbyt odlegla przyszlosc do planowania - [B]wstepnie zostawmy niedziele,[/B] w samochod wchodzi 5 osob, ale nie wiem, czy to nie za duzo na miejscu dla psiakow, [B]no i czy opiekunom bedzie termin pasowac[/B]. Chyba wiecej mamy aparatow niz rak, dorzucam canona 350 :) Quote
taks Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='liryka']Mysle, ze i tak na 1 raz nie damy rady, z tym, ze dla mnie przyszly tydzien to jeszcze zbyt odlegla przyszlosc do planowania - [B]wstepnie zostawmy niedziele,[/B] w samochod wchodzi 5 osob, ale nie wiem, czy to nie za duzo na miejscu dla psiakow, [B]no i czy opiekunom bedzie termin pasowac[/B]. Chyba wiecej mamy aparatow niz rak, dorzucam canona 350 :)[/quote] jeśli mogę coś podpowiedzieć to postarajcie sie jednak jechać jak najmniejsza grupą - min. potrzebne do sprawnej akcji radze to z 2 powodów - a/psy biegają wolno i duża grupa obcych ludzi może je bardzo podniecić co utrudni Wam całe zadanie b/ ze względu na P. Małgosię ( a każda wizyta jest dla Niej jednak wytraceniem z pewnej "małej stabilizacji" która z trudem wypracowuje w tych koszmarnych warunkach i o która walczy co czasem faktycznie wygląda jak nieprzystępność) lepiej na początek zrobić to w miarę kameralnie Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 W tym tygodniu do kundla nie jedzie żaden pies z harbutowic ,bo Sarunia z harbutowic ta co jest na dt u Frotki jedzie i nie mial kto jechac żeby przywieśc jednego ps z harbutowic ,dlatego na to miejce idzie do programu Rendi z karusiap. W przyszlym tygodniu bedzie miejsce dla 3 psow z harbutowic ale musza byc chetne osoby nie tylko do oglaszania psa w programie ale równiez w razie czego do zawiezienia do domku i podpisania umowy. ja jade ze swoim psem , wiec nie pomoge przy harbutowicach. Quote
liryka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 :helo: Dziewczyny, zdeklarujcie się - kto na pt, kto na niedzielę? Dla mnie ten weekend już i tak jest całkiem zapsiony, więc bez różnicy. [B]Taks[/B], czy możesz potwierdzic u p.Małgosi, czy możemy się pojawić któregoś z tych dni? [B]Patia[/B], jesli przyda sie pomoc w drukowaniu/kserowaniu/skanowaniu formularzy itp., daj znać. Quote
taks Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='liryka']:helo: Dziewczyny, zdeklarujcie się - kto na pt, kto na niedzielę? Dla mnie ten weekend już i tak jest całkiem zapsiony, więc bez różnicy. [B]Taks[/B], czy możesz potwierdzic u p.Małgosi, czy możemy się pojawić któregoś z tych dni? [B]Patia[/B], jesli przyda sie pomoc w drukowaniu/kserowaniu/skanowaniu formularzy itp., daj znać.[/quote] postaram sie dodzwonić i zapowiedzieć że będziecie w piątek lub niedzielę- tak? Quote
Jagienka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Jagienka']Ja mogę jechać jako pomoc w dni powszednie, oprócz poniedziałków.[/quote] Ja tak jak pisałam, ale od przyszłego tygodnia. Quote
taks Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Cioteczki, więc właśnie rozmawiałam z Panią Małgosią [B]Najbardziej by Jej pasował piątek ( jutro)[/B] i istotne sa godziny bo pieski są wypuszczane "partiami" i mają też stałe godziny karmienia ( cały dość istotny rytuał) a P. Małgosia tłumaczy że musi brać czynny udział w fotografowaniu ( wynosić "modele" z domu , podać potrzebne informacje na ich temat...) [B]Optymalne godziny to miedzy 10 a 14[/B] gdyby sie nie dało jutro to ew. niedziela ale bardzo prosiła o tel. z potwierdzeniem ( proszę się powołać na mnie jakby co) bo szykuje sie akcja wywozu śmieci i chodzi o to żeby się to nie zbiegło w czasie Quote
monita Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Ja pisałam, że jutro nie mogę, gdyż mam ustaloną wizytę z psem u weterynarza - badania. Mam iść rano 10 - 11 ale nie wiem ile, wszystko będzie trwać :shake: Quote
liryka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 w tym momencie na piatkowe popoludnie bylaby Patia, Monita i ja, tyle, ze lud pracujacy moze dopiero po 14 :( , czyli w harbutowicach ok. 15. byloby dobrze? jak dziewczyny potwierdza, moge zadzwonic i ustalic. na gg szybciej, a nie umiem go wrzucic do avatara (:Help_2:) : 5826528 Quote
taks Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='liryka']w tym momencie na piatkowe popoludnie bylaby Patia, Monita i ja, tyle, ze lud pracujacy moze dopiero po 14 :( , czyli w harbutowicach ok. 15. byloby dobrze? jak dziewczyny potwierdza, moge zadzwonic i ustalic. na gg szybciej, a nie umiem go wrzucic do avatara (:Help_2:) : 5826528[/quote] to juz najlepiej dzwońcie bezpośrednio i się umówcie - najwyżej zrobicie trochę mniej zdjęć a P.Małgosia może jakoś zmodyfikuje plan dnia i tak myślę że 10-15 psów na pierwszy "rzut" wystarczy Quote
Jagienka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 I dobrzeby było jakby między tymi psiakami, były psy, które Pani Małgosia potem wyznaczy do kundla... Quote
taks Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Wracam do sprawy szczepień psów wydawanych z Harbutowic. Pani Małgosia nie ma samochodu, jedyny transport którym dysponują Harbutowice to ( aktualnie pracujący) mąż P.M. który dojeżdza z zaopatrzeniem a mieszka w Winiarach (to w obie strony ok 100 km) i dodatkowo jeszcze obsługuje "transportowo" Panią Bożenę w sprawach związanych z Jej leczeniem Weterynarz najbliższy jest w Sułkowicach czyli tylko autem mozna tam dotrzeć ( "wiejski" wet. którego czesto nie ma bo jest wzywany w teren- więc istnieje duże ryzyko że cała wyprawa na nic). Zaszczepienie psa jest więc ogromnie trudnym zadaniem dla P.M. dlatego jeszcze raz ponawiam prośbe o rozważenie czy nie można szczepic już w Krakowie i to po paru dniach aklimatyzacji żeby nie łączyć dwóch stresów w jednym czasie ( zmiana miejsca, otoczenia, warunków i osłabienie poszczepienne) Quote
liryka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [B]Niniejszym ogłaszam, ze mamy wizyte w harbutowicach jutro o 16 - wczesniej wypuszczane są agresory, wiec nie bardzo mozna wejsc. P.Malgosia pamieta, ze dobrze byloby wybrac psiaki do 'kundla'. Wyjazd z K-wa : ok. 15, daleko nie jest, ale wyjezdzamy zakopianka... Patia, Monita, prosze o kontakt. P. Malgosia widzialaby kontynuacje w niedziele, jak ktos chetny.[/B] Quote
Patia Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Liryka podaj swój numer tel . Mój 0 602 722 040 Quote
monita Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Mamy sporo psów, które zostały opisane. Przepiszę listę. Myślałyśmy nad zrobieniem osobnego wątku ( tymczasowego ) tych 19 psów i reszty, która będzie już opisana. Psiaki będą z jednym zdjęciem i notatką z najważniejszymi informacjami. Każdy będzie mógł określić, którego wątek poprowadzi. Co o tym sądzicie ?? Quote
Patia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Monita , Liryka udało Wam się uporządkować wszystko ? Trzeba załozyć wątek ze zdjęciami . Tak sobie myslę , Harbutowice mają ogromny problem ze śmieciami , wykupienie dużego kontenera na wszystkie rodzaje śmieci kosztuje 400 zł , może to rozwiąże problem? Tylko gdzie go ustawić ? Może ten sąsiad z góry się zgodzi w zamian za mozliwość wyrzucenia swoich smieci ? Quote
taks Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Cioteczki - widzę że wróciłyście z tarczą :multi::multi::multi: i jak i jak? dużo Wam sie udało obfocić? Ze śmieciami jest problem ale i z kasą też...( 400 zł to dużo żarcia:-() Napiszcie coś więcej :modla: A pomysł nowego wątku ze zdjeciami (i wzajemnych linków z tym wątkiem popieram) - tylko koniecznie zaklepcie parę górnych postów do wklejania aktualizacji żeby on był super czytelny;) Quote
Patia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Pokażę Wam tylko próbkę cudownych mordeczek harbutowickich : Quote
Patia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Obfociłysy i opisałysmy 19 psów . Trzy duże reszta małe kanapowce . Quote
taks Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Piękne zdjęcia:loveu::loveu::loveu: i takie przejmujące ( wzrok) to z pewnością też zadziała na ich korzyść:multi: Quote
Recommended Posts