Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysle, ze i tak na 1 raz nie damy rady, z tym, ze dla mnie przyszly tydzien to jeszcze zbyt odlegla przyszlosc do planowania - [B]wstepnie zostawmy niedziele,[/B] w samochod wchodzi 5 osob, ale nie wiem, czy to nie za duzo na miejscu dla psiakow, [B]no i czy opiekunom bedzie termin pasowac[/B]. Chyba wiecej mamy aparatow niz rak, dorzucam canona 350 :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='liryka']Mysle, ze i tak na 1 raz nie damy rady, z tym, ze dla mnie przyszly tydzien to jeszcze zbyt odlegla przyszlosc do planowania - [B]wstepnie zostawmy niedziele,[/B] w samochod wchodzi 5 osob, ale nie wiem, czy to nie za duzo na miejscu dla psiakow, [B]no i czy opiekunom bedzie termin pasowac[/B]. Chyba wiecej mamy aparatow niz rak, dorzucam canona 350 :)[/quote]
jeśli mogę coś podpowiedzieć to postarajcie sie jednak jechać jak najmniejsza grupą - min. potrzebne do sprawnej akcji
radze to z 2 powodów - a/psy biegają wolno i duża grupa obcych ludzi może je bardzo podniecić co utrudni Wam całe zadanie
b/ ze względu na P. Małgosię ( a każda wizyta jest dla Niej jednak wytraceniem z pewnej "małej stabilizacji" która z trudem wypracowuje w tych koszmarnych warunkach i o która walczy co czasem faktycznie wygląda jak nieprzystępność) lepiej na początek zrobić to w miarę kameralnie

Posted

W tym tygodniu do kundla nie jedzie żaden pies z harbutowic ,bo Sarunia z harbutowic ta co jest na dt u Frotki jedzie i nie mial kto jechac żeby przywieśc jednego ps z harbutowic ,dlatego na to miejce idzie do programu Rendi z karusiap.
W przyszlym tygodniu bedzie miejsce dla 3 psow z harbutowic ale musza byc chetne osoby nie tylko do oglaszania psa w programie ale równiez w razie czego do zawiezienia do domku i podpisania umowy.
ja jade ze swoim psem , wiec nie pomoge przy harbutowicach.

Posted

:helo: Dziewczyny, zdeklarujcie się - kto na pt, kto na niedzielę? Dla mnie ten weekend już i tak jest całkiem zapsiony, więc bez różnicy. [B]Taks[/B], czy możesz potwierdzic u p.Małgosi, czy możemy się pojawić któregoś z tych dni? [B]Patia[/B], jesli przyda sie pomoc w drukowaniu/kserowaniu/skanowaniu formularzy itp., daj znać.

Posted

[quote name='liryka']:helo: Dziewczyny, zdeklarujcie się - kto na pt, kto na niedzielę? Dla mnie ten weekend już i tak jest całkiem zapsiony, więc bez różnicy. [B]Taks[/B], czy możesz potwierdzic u p.Małgosi, czy możemy się pojawić któregoś z tych dni? [B]Patia[/B], jesli przyda sie pomoc w drukowaniu/kserowaniu/skanowaniu formularzy itp., daj znać.[/quote]
postaram sie dodzwonić i zapowiedzieć że będziecie w piątek lub niedzielę- tak?

Posted

Cioteczki, więc właśnie rozmawiałam z Panią Małgosią
[B]Najbardziej by Jej pasował piątek ( jutro)[/B] i istotne sa godziny bo pieski są wypuszczane "partiami" i mają też stałe godziny karmienia ( cały dość istotny rytuał) a P. Małgosia tłumaczy że musi brać czynny udział w fotografowaniu ( wynosić "modele" z domu , podać potrzebne informacje na ich temat...)
[B]Optymalne godziny to miedzy 10 a 14[/B]
gdyby sie nie dało jutro to ew. niedziela ale bardzo prosiła o tel. z potwierdzeniem ( proszę się powołać na mnie jakby co) bo szykuje sie akcja wywozu śmieci i chodzi o to żeby się to nie zbiegło w czasie

Posted

Ja pisałam, że jutro nie mogę, gdyż mam ustaloną wizytę z psem u weterynarza - badania. Mam iść rano 10 - 11 ale nie wiem ile, wszystko będzie trwać :shake:

Posted

w tym momencie na piatkowe popoludnie bylaby Patia, Monita i ja, tyle, ze lud pracujacy moze dopiero po 14 :( , czyli w harbutowicach ok. 15. byloby dobrze? jak dziewczyny potwierdza, moge zadzwonic i ustalic.

na gg szybciej, a nie umiem go wrzucic do avatara (:Help_2:) : 5826528

Posted

[quote name='liryka']w tym momencie na piatkowe popoludnie bylaby Patia, Monita i ja, tyle, ze lud pracujacy moze dopiero po 14 :( , czyli w harbutowicach ok. 15. byloby dobrze? jak dziewczyny potwierdza, moge zadzwonic i ustalic.

na gg szybciej, a nie umiem go wrzucic do avatara (:Help_2:) : 5826528[/quote]
to juz najlepiej dzwońcie bezpośrednio i się umówcie - najwyżej zrobicie trochę mniej zdjęć a P.Małgosia może jakoś zmodyfikuje plan dnia
i tak myślę że 10-15 psów na pierwszy "rzut" wystarczy

Posted

Wracam do sprawy szczepień psów wydawanych z Harbutowic.
Pani Małgosia nie ma samochodu, jedyny transport którym dysponują Harbutowice to ( aktualnie pracujący) mąż P.M. który dojeżdza z zaopatrzeniem a mieszka w Winiarach (to w obie strony ok 100 km) i dodatkowo jeszcze obsługuje "transportowo" Panią Bożenę w sprawach związanych z Jej leczeniem
Weterynarz najbliższy jest w Sułkowicach czyli tylko autem mozna tam dotrzeć ( "wiejski" wet. którego czesto nie ma bo jest wzywany w teren- więc istnieje duże ryzyko że cała wyprawa na nic).
Zaszczepienie psa jest więc ogromnie trudnym zadaniem dla P.M.
dlatego jeszcze raz ponawiam prośbe o rozważenie czy nie można szczepic już w Krakowie i to po paru dniach aklimatyzacji żeby nie łączyć dwóch stresów w jednym czasie ( zmiana miejsca, otoczenia, warunków i osłabienie poszczepienne)

Posted

[B]Niniejszym ogłaszam, ze mamy wizyte w harbutowicach jutro o 16 - wczesniej wypuszczane są agresory, wiec nie bardzo mozna wejsc. P.Malgosia pamieta, ze dobrze byloby wybrac psiaki do 'kundla'.

Wyjazd z K-wa : ok. 15, daleko nie jest, ale wyjezdzamy zakopianka...

Patia, Monita, prosze o kontakt.

P. Malgosia widzialaby kontynuacje w niedziele, jak ktos chetny.[/B]

Posted

Mamy sporo psów, które zostały opisane.

Przepiszę listę.

Myślałyśmy nad zrobieniem osobnego wątku ( tymczasowego ) tych 19 psów i reszty, która będzie już opisana. Psiaki będą z jednym zdjęciem i notatką z najważniejszymi informacjami. Każdy będzie mógł określić, którego wątek poprowadzi. Co o tym sądzicie ??

Posted

Monita , Liryka udało Wam się uporządkować wszystko ?

Trzeba załozyć wątek ze zdjęciami .

Tak sobie myslę , Harbutowice mają ogromny problem ze śmieciami , wykupienie dużego kontenera na wszystkie rodzaje śmieci kosztuje 400 zł , może to rozwiąże problem? Tylko gdzie go ustawić ? Może ten sąsiad z góry się zgodzi w zamian za mozliwość wyrzucenia swoich smieci ?

Posted

Cioteczki - widzę że wróciłyście z tarczą :multi::multi::multi:
i jak i jak? dużo Wam sie udało obfocić?
Ze śmieciami jest problem ale i z kasą też...( 400 zł to dużo żarcia:-()
Napiszcie coś więcej :modla:
A pomysł nowego wątku ze zdjeciami (i wzajemnych linków z tym wątkiem popieram) - tylko koniecznie zaklepcie parę górnych postów do wklejania aktualizacji żeby on był super czytelny;)