Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

taks napisał(a):

potrzebny choć tymczas dla stareńkiego i chorego ( serducho i konieczność podawania w razie potrzeby szybciutko leku) chiuauy z Winiar. Maleńtas jest przyzwyczajony do kotów - to taka mała grzeczna kropeczka. Bardzo potrzebna opieka dla niego bo P. Małgorzata po przeprowadzce do Harbutowic nie będzie w stanie zapewnić mu koniecznej opieki w Winiarach. On nie ma szans w tym całym zamieszaniu:shake:

wstawcie może zdjęcia-czy nie macie?zabierajcie stamtąd takie maleństwo ja -wyrwałam 2 szczeniory z Krzyczek by nie popadały-trzeba i jeszcze gorzej jak się tam jest-to nie można obejśc-zabrac albo maluszek umrze w strasznych męczarniach bo serce chore to nie lekka sprawa.

Posted

Oktawia , to przytulisko wygląda tak , ze psiaki mieszkają w domu , nie w kojcach , cziłek śpi w łożku i jest leczony na serce ale pani , która prowadzi przytulisko musi wyjechać do drugiego przytuliska , które prowadzi jej siostra ( obecnie w szpitalu) a cziłek wymaga stalej opieki i dosyć częstego podawania leków . Życie malucha nie jest zagrożone .

Posted

to jest ten artykuł z Gazety Krakowskiej z 22 stycznia
na końcu jest nr konta:
62 8589 0006 0177 0009 9277 0001 ( przepisuję bo nie bardzo widać na zdjęciu)

Posted

wolontariusze, wolontariuszami ale tam jest potrzebna stała i pewna pomoc. Tak myslę, że jakimś rozwiązaniem byłoby "zatrudnienie" kogos z okolicy za niewielką "pensję". Ale do tego potrzeba przynajmniej ze 20 osób które zadeklarują STAŁE wpłaty np po 20-30 zł miesięcznie- Czy to jest realne?

Posted

osoby do pomocy takiej na codzień to osoby , które nie będą mieszkać daleko. Spróbujmy stworzyć listę osób , które deklarują comiesięczną pewną pomoc finansową. Mając do dyspozycji określoną kwotę można by było myśleć o osobie, która by odpłatnie pomogała w schronisku.
Zakładając taką listę wydaje mi się że trzeba zmienic tytuł wątku.
Każdy wpisujący się na tę listę musiałby podać kwotę jaką deklaruje.
Jeśli zgodzicie się z założeniem listy wpisuję się na nią

Posted

Patia napisał(a):

Tutaj możesz zobaczyć krótki reportaz o przytulisku , widać tam też cziłka :

http://ww2.tvp.pl/7400,20080124645001.strona

dziękuję Patia
mam pewną panią, która przygarnia tylko takie staruszki-TYLKO-biega po wetach i leczy, teraz chętnie by dała dom takiemu staruszkowi: tylko by był malutki.
Z kim mam się kontaktowac?
Zostawię na wszelki wypadek swój telefom:
0608-119-660
022/ 253-82-61

gdyby ktoś wcześniej mógł zareagowac:oops:

Posted

Mraulina napisał(a):
Na razie potrzebujemy wolontariuszy do Winiar!!! Na cito!!!!!!!

O Harbutowicach pomyślimy później.

Proponując "zatrudnienie" pomocy myślałam właśnie o Winiarach (kiedyś juz rozmawiałam o tym z P. Małgorzatą Dobrzańską - i jeśli będą na to fundusze to widzi to pozytywnie i może nawet sama kogoś znajdzie).
Gdyby pomysł został zaakceptowany to ja też deklaruję wpłaty comiesięczne
To już jesteśmy dwie z Wtatarą - kto jeszcze?

Posted

Mraulina napisał(a):
TOZ powiedział, że dałby pieniądze na jakąś pomoc!

to wspaniale ale te pieniądze nie moga isc na "wynajęcie" pomocy.
Piszę wprost - tylko zatrudnienie "na czarno" ma sens - jeśli dojdą podatki, ZUS-y to sprawa robi się zupełnie bez sensu i ponad nasze możliwości finansowe.Wpływy z fundacji, Toz-ów itd podlegają obowiązkowi oficjalnego rozliczania (faktury) a tu są potrzebne pieniądze wolne od tych zobowiązań

Posted

No to robię wstępną listę;):
zobowiązali się wpłacać co miesiąc (na opłacenie pomocnika w Winiarach):
wtatara (? zł)
fizia 20 zł
taks 25 zł

przypominam nr konta:
62 8589 0006 0177 0009 9277 0001

Posted

Gdyby ten Pomocnik był rencistą to trzeba by tylko opłacac składkę zdrowotną ( ok20zł do Zus)Może znajdzie się ktoś taki. Albo ( jesli już ma być wszystko ok dla Toz) to mozna zatrudnic kogos na częśc etatu:cool3: i spray Zuskowskie tez byłyby mini mini. Albo kogos kto prowadzi działalnośc i wtedy taki Ktos wystawiał by Fakturę dla Tozu:razz: Mam nadzieje że nic Wam nie pokręciłam

Posted

Edi100 napisał(a):
Gdyby ten Pomocnik był rencistą to trzeba by tylko opłacac składkę zdrowotną ( ok20zł do Zus)Może znajdzie się ktoś taki. Albo ( jesli już ma być wszystko ok dla Toz) to mozna zatrudnic kogos na częśc etatu:cool3: i spray Zuskowskie tez byłyby mini mini. Albo kogos kto prowadzi działalnośc i wtedy taki Ktos wystawiał by Fakturę dla Tozu:razz: Mam nadzieje że nic Wam nie pokręciłam

tak tylko że Pani Chechlińska jest "osobą fizyczną" - ani Winiary ani Harbutowice nie są instytucjami....więc kto i gdzie miałby zatrudniać...
a jeśli ktoś się zgodzi codziennie ( z sobotami i niedzielami) być po parę godzin z tabunem psów w spartańskich warunkach za 400 zł miesięcznie to podatek od tego wyniesie ok. 80 - to na prawdę nie ma sensu.I zgłoszenie do zus, cała kupa załatwiania po urzedach, wypełniania deklaracji itd i kto to ma robić!- a jeśli wpłaty zawiodą to kto będzie płacił osobie która ma "papiery" na zatrudnienie i może dochodzić swoich praw nawet w sądzie. Myślę że nasze Państwo nie zbankrutuje jeśli ktoś z naszą pomocą materialną dorobi "na czarno" pare groszy ratując tragiczną sytuację w Winiarach. Nie popieram łamania prawa i zatrudniania "na lewo" ale w tym wypadku kwota jaką ew. oferujemy to praktycznie zwrot kosztów dojazdu a nie jakieś kokosy

Posted

mając na myśli tą pomoc myślę o "dorobieniu " sobie np. do renty czy emerytury bez jakichkolwiek podatków.Gdybyśmy chciały to załatwic oficjalnie to ten pomysł nie miałby sensu.
Mnie proszę wpisać na 20 zł, jesli będe mogła w danym miesiącu wpłacę więcej , ale to będzie dodatkowo a oficjalnie 20 zł.
Jeśli się zdecydujemy na taką formę musimy to nagłośnić

Posted

Ja też wpłacę 20 zł .

Oktawia ma domek dla cziłki , Taks czy pomozesz w kontakcie ? Ja się znów dziś nie mogłam dodzwonić .

A słuchajcie , ja mam całkiem sprawną komórkę , może kupić kartę ? Będzie lepszy kontakt z Winiarami.