Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mraulina napisał(a):
Koleżanka Miutki straciła jakieś pół roku temu swoją ukochaną goldenkę. Został jej syn tejże goldenki, pies bardzo łagodny i kochany. Koleżanka szuka suni, raczej dużej, która stanowiłaby towarzystwo dla pieska. Sunia oczywiście zostanie wysterylizowana. Dom znakomity, regularnie wizytowany przez Miutkę przy okazji :kaffee_2:, :beerchug: czy też :drink1:. Prosiłabym o informację, czy w Winiarach lub Harbutowicach znajdzie się taka psineczka?

Czy ta suka ma być goldenowata? Rozejrzę się. Dziś w "Kundlu burym" będą dwie młode suki w wilkowatym typie.

Posted

Jest jeszcze taki wilkowaty szczeniak płci żeńskiej. Pilnie szuka DT. Jest bardzo chory - powikłania po nosówce. Najlepiej do domu bez innych psów, z uwagi na ryzyko zakażenia, choć zakaźność psa nie jest pewna, po prostu nie jest w pełni zdiagnozowany. Pies jest w leczeniu.

Posted

Patia napisał(a):
Mraulina czy dasz radę w pierwszym pości zamieszczać informację o tym , który pies ma juz Allegro ? Ja wystawię teriera i Juranda .

A możecie mi to zebrać do kupy? Bo ja mam internet na doskok, na chwilę!

A jeżelu idzie o wymagania Miutkowej koleżanki, to ona chce jednego: żeby sunia nie zrobiła krzywdy jej ukochanemu pieseczkowi.

Posted

To takich jest dużo :loveu: Zrobię jutro nowe zdjęcia ze szczególnym naciskiem na łagodne suki. Wspaniale, że udało Ci się znaleźć dom zainteresowany adopcją większego psa. Więksi mają pod górkę przy szukaniu domu...

Posted

wczoraj byly dwie mlodziutkie sunki 8 miesięczne w kundlu :Betka i Tinka ale niestety nie bylo po nie ani jednego telefonu.
Sunie najpierw byly bardzo przerazone ale jak widzilay że krzywda im sie niedzieje i że glaskanie jest fajne to wtulaly sie do czlowieka ,a Betka przytulala sie do mnie i patrzyla mi w oczka i wiem ze jest cudowna i musi znaleśc wspanialy domek
Zrobilam im zdjecia bo Frotka dalej mi nie przyslal zdjęc z opisem ,a z forum sie nienadaja bo sa za male.
Do gazety musza być dużej rozdzielczości.

Posted

Na razie do tv idą Winiary, z uwagi na ciężki dojazd do Harbutowic (oblodzona górka). Zarząd KTOZ wydał zgodę na transport. Magda Hejda pojechała dzisija do Winiar kręcić psy do adopcji.

Posted

Ja oczywiście podtrzymuję chęć pomocy w ogłoszeniach, nie wiem tylko jaki podać kontakt.
Nie mogę podac swojego telefonu, bo zazwyczaj, szczególnie w godzinach popołudniowych go nei odbieram, bo mam zajęcia z dzieciakami. Więc boję się, że ktoś mógłby się zrazić.

Mogę podać swój adres mailowy.

Posted

potrzebny choć tymczas dla stareńkiego i chorego ( serducho i konieczność podawania w razie potrzeby szybciutko leku) chiuauy z Winiar. Maleńtas jest przyzwyczajony do kotów - to taka mała grzeczna kropeczka. Bardzo potrzebna opieka dla niego bo P. Małgorzata po przeprowadzce do Harbutowic nie będzie w stanie zapewnić mu koniecznej opieki w Winiarach. On nie ma szans w tym całym zamieszaniu:shake:

Posted

Zgłosiła się bardzo sympatyczna Pani zainteresowana adopcją wilkowatej suki (chyba to osoba od Mrauliny:Rose:). Pani mieszka w Krakowie, ma sznaucerowatego, łagodnego psa po ciężkaich przejściach.

Posted

Wieści od Miutki, która wczoraj rozmawiała z P. Małgorzatą:

Potrzebni wolontariusze do opieki nad psami w Winiarach. Jest możliwość nocowania na miejscu.

Chiuwawka być może pójdzie do Miutki, o ile nie znajdzie się lepsze locum. Pani Małgorzata powiedziała, że przeniesienie psa z jednego stada do drugiego niewiele zmienia w jego sytuacji, ale jeżeli nic innego nie skombinujemy, to Miutka dostanie kurdupla. Moim zdaniem kobita strzeli se samobója (mówię o Miutce), bo ma już tyle zwierzaków co przeciętne schronisko.