Mraulina Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Taks porusza b. wazny problem. Myślę o tych "luźnych pieniądzach". Czasem trzeba dać 20 zł sąsiadowi za rozładowanie węgla... W lutym powinnam mieć trochę grosza ze zleconych. Rzuciłabym coś do wspólnego worka. W końcu mamy do siebie zaufanie, prawda? Quote
taks Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Mraulina napisał(a):Taks porusza b. wazny problem. Myślę o tych "luźnych pieniądzach". Czasem trzeba dać 20 zł sąsiadowi za rozładowanie węgla... W lutym powinnam mieć trochę grosza ze zleconych. Rzuciłabym coś do wspólnego worka. W końcu mamy do siebie zaufanie, prawda? Jak spłyną pieniądze z bazarków ( i będę konkretnie wiedziała o jakiej kwocie mówimy;))to zamierzam skontaktować się tel. z Panią Bożeną lub Panią Małgorzatą i uzgodnić gdzie wpłacić kaskę - chyba najlepiej jak One zadecydują. Quote
taks Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Frotka napisał(a): Potrzebne będą osoby do kontroli przed i po adopcyjnych. Dużo ludzi zgłasza się na "hurra", chcą adoptować jakiegokolwiek psa, byle tylko "pomóc". Potem są telefony do Pani Chechlińskiej, że pies ich przerasta, pies się męczy, ludzie się męczą itd. Zaproponowałam Pani Ch., żeby w ogłoszeniach podany był telefon innej osoby (może być mój jeśli nikt inny się nie zgłosi ale lepiej żeby się zgłosił, bo ja rzadko odbieram:loveu:).Ta osoba "odsiewałaby" osoby już na pierwszy rzut oka nieodpowiedzialne a te sensowniejsze kierowałaby do przytuliska. Przydałyby się też osobiste sprawdzenia domów i kontrole poadopcyjne. Są chętni?:lol: przypominam apel Frotki ja mogę niestety tylko zachodnią część Krakowa (np. Widok, Bronowice, Azory,Wola Justowska) bo w "ludzkich" godzinach nie mam możliwości się na dłużej oddalić a nocne wizyty raczej nie są wskazane:diabloti: Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Właśnie konczę zmniejszanie zdjęć, zaraz wkleję pierwszą partię. W jutrzejszym "Kundlu burym" mają być dwie wilczkowate suki z Winiar. Jest transport do programu, nie ma spowrotem. Jest ktoś chętny na odwiezienie psów do Winiar po programie? Quote
wtatara Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 niestety tak jak pisałam wczesniej nie zawsze bedzie to możliwe- mąż idzie jutro na 19 do pracy Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Dziękuję za oferty sprawdzania domów. Czy ktoś może się zgłosić do jutrzejszego transportu ? Poniżej wklejam zdjęcia. Może dobrze byłoby założyć każdemu psu osobny wątek i poprosić Mraulinę, żeby wkleiła odnośniki do tych wątków w pierwszym poście, chyba że macie inne pomysły. Osoby, które zastanawiają się nad adopcją powinny mieć świadomość, że przeważająca większość psów przebywających w przytulisku w Harbutowicach pochodzi z warunków wiejskich (buda + łańcuch), znaczna część z tych psów ma złe doświadczenia z ludźmi, wiele z nich wymaga aktywnej socjalizacji. Tel. do ogłoszeń - mój: 012 637 48 79 Bambo - młody, nieduży piesek, nieszczepiony i nie kastrowany. Do przytuliska zgłosił się sam, tydzień temu, wyraźnie pobity. Bambo boi się ludzi, trzęsie się ze strachu, chowa po katąch, nie pozwala się dotykać. Z dnia na dzień jest jednak coraz bardziej ufny. Szuka spokojnego, cierpliwego opiekuna który da mu czas na aklimatyzację w nowym miejscu. Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Złotka - 7 miesięcza, wysterylizowana, szczepiona, bardzo lubi być noszona i przytulana. Na zdjęciach tego nie widać, ale Złotka ma piękny, puszysty ogonek i miękką, jedwabistą sierść. Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Tarot - 2 letni, kastrowany, bardzo przyjazny, niewykle żywiołowy, trochę w typie wyżła szorstkowłosego z długim ogonem. Quote
wtatara Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 mogę im pozakładać Allegro. Tylko żeby nie była za duza rozdzielczość , nie umiem pomniejszać Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Tosca - roczna, nieduża, wysterylizowana, bardzo przerażona. Każdy ruch odbiera jako zagrożenie - kuli się, odsuwa, próbuje uciec. Nowy opiekun musi być cierpliwy i musi "dać jej czas". Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 wtatara napisał(a):mogę im pozakładać Allegro. Tylko żeby nie była za duza rozdzielczość , nie umiem pomniejszać Świetnie! Dziękuję! Podaj w ogłoszeniu swój mail i numer telefonu i odsiewaj ludzi którzy się nie nadają a sensownych kieruj do przytuliska a jeśli nie możesz sama robić selekcji to podawaj moje dane: adopcje@gazeta.pl i 012 637 48 79. Próbowałam zmniejszyć zdjęcia, ale strasznie spłaszcza się wtedy obraz :roll:. Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Miluś - 1,5 roczny przystojniak w typie pinczerka. Kastrowany. Dobrze nastawiony względem ludzi, zaczepny do psów. Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Szczeniaki - 5-miesięczne dzieci Toski. Matka przekazała im nieufność względem ludzi, jeśli jednak przyzwyczają się do człowieka potrafia być bardzo przyjazne, same szukają wtedy kontaktu. Szczeniaki są 4. Na zdjęciach czarno-podpalany piesek i biało-plamkowata suczka, obydwa z krótkimi ogonkami. Jest jeszcze jedna suczka, z długim ogonem i brat, czarno-podpalany, z krótkim ogokiem. Kobieta która go zaadoptowała już go nie chce, bo pies sika,gdy jest zamykany w łazience :roll:. Quote
wtatara Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Allegro zrobię, zdjęcia poproszę syna to mnie nauczy pomniejszać. Na Allegro podam swoje dane , jak będę miec wątpliwości, będę kierować do Ciebie Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Szczeniaki - 4-miesięczne, dobrze zsocjalizowane, trzeba je uczyć czystości. Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 wtatara napisał(a):Allegro zrobię, zdjęcia poproszę syna to mnie nauczy pomniejszać. Na Allegro podam swoje dane , jak będę miec wątpliwości, będę kierować do Ciebie Dziękuję! :Rose: Gdybyś miała wątpliwości to wyślij mi prywatną wiadomością adres, będziemy szukać kogoś kto sprawdzi dom. Quote
wtatara Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 oto Allegro Złotki. Moze coś dodać. Jutro następne Quote
wtatara Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 oto Allegro Złotki. Moze coś dodać. Jutro następne http://allegro.pl/item298772470_7_miesieczny_szczeniaczek_w_likwidowanym_schronis.html Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Karat - kilkuletni mix teriera walijskiego. Jak każdy terierowaty bywa uparty, ma swoje zdanie i potrafi go bronić. Kastrowany. Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 wtatara napisał(a):oto Allegro Złotki. Moze coś dodać. Jutro następne http://allegro.pl/item298772470_7_miesieczny_szczeniaczek_w_likwidowanym_schronis.html Świetne. Działasz jak błyskawica. DZIĘKUJĘ! Mam tylko jedną małą uwagę - w Harbutowicach wszystkie psy mieszkają w domu, poza naprawdę dużymi, kudłatymi, które mają kojce i budy na zewnątrz. Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Misiek - 3-letni pies w typie długowłosego owczarka niemieckiego. Spokojny względem ludzi, nie zawsze zgadza się z psami. Kastrowany. Quote
Frotka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Jurand - 6-letni owczarek niemiecki, typowy kanapowiec, przyjazny dla wszystkich żywych stworzeń, spokojny, grzeczny, towarzyski. Po kastracji bardzo przytył. Cierpiałby, gdyby nie mieszkał z ludźmi w domu. Quote
Mraulina Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Koleżanka Miutki straciła jakieś pół roku temu swoją ukochaną goldenkę. Został jej syn tejże goldenki, pies bardzo łagodny i kochany. Koleżanka szuka suni, raczej dużej, która stanowiłaby towarzystwo dla pieska. Sunia oczywiście zostanie wysterylizowana. Dom znakomity, regularnie wizytowany przez Miutkę przy okazji :kaffee_2:, :beerchug: czy też :drink1:. Prosiłabym o informację, czy w Winiarach lub Harbutowicach znajdzie się taka psineczka? Quote
Recommended Posts