Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taks porusza b. wazny problem. Myślę o tych "luźnych pieniądzach". Czasem trzeba dać 20 zł sąsiadowi za rozładowanie węgla...
W lutym powinnam mieć trochę grosza ze zleconych. Rzuciłabym coś do wspólnego worka. W końcu mamy do siebie zaufanie, prawda?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mraulina napisał(a):
Taks porusza b. wazny problem. Myślę o tych "luźnych pieniądzach". Czasem trzeba dać 20 zł sąsiadowi za rozładowanie węgla...
W lutym powinnam mieć trochę grosza ze zleconych. Rzuciłabym coś do wspólnego worka. W końcu mamy do siebie zaufanie, prawda?

Jak spłyną pieniądze z bazarków ( i będę konkretnie wiedziała o jakiej kwocie mówimy;))to zamierzam skontaktować się tel. z Panią Bożeną lub Panią Małgorzatą i uzgodnić gdzie wpłacić kaskę - chyba najlepiej jak One zadecydują.

Posted

Frotka napisał(a):

Potrzebne będą osoby do kontroli przed i po adopcyjnych.

Dużo ludzi zgłasza się na "hurra", chcą adoptować jakiegokolwiek psa, byle tylko "pomóc". Potem są telefony do Pani Chechlińskiej, że pies ich przerasta, pies się męczy, ludzie się męczą itd. Zaproponowałam Pani Ch., żeby w ogłoszeniach podany był telefon innej osoby (może być mój jeśli nikt inny się nie zgłosi ale lepiej żeby się zgłosił, bo ja rzadko odbieram:loveu:).Ta osoba "odsiewałaby" osoby już na pierwszy rzut oka nieodpowiedzialne a te sensowniejsze kierowałaby do przytuliska. Przydałyby się też osobiste sprawdzenia domów i kontrole poadopcyjne. Są chętni?:lol:

przypominam apel Frotki
ja mogę niestety tylko zachodnią część Krakowa (np. Widok, Bronowice, Azory,Wola Justowska) bo w "ludzkich" godzinach nie mam możliwości się na dłużej oddalić a nocne wizyty raczej nie są wskazane:diabloti:

Posted

Właśnie konczę zmniejszanie zdjęć, zaraz wkleję pierwszą partię.

W jutrzejszym "Kundlu burym" mają być dwie wilczkowate suki z Winiar. Jest transport do programu, nie ma spowrotem. Jest ktoś chętny na odwiezienie psów do Winiar po programie?

Posted

Dziękuję za oferty sprawdzania domów. Czy ktoś może się zgłosić do jutrzejszego transportu ?

Poniżej wklejam zdjęcia. Może dobrze byłoby założyć każdemu psu osobny wątek i poprosić Mraulinę, żeby wkleiła odnośniki do tych wątków w pierwszym poście, chyba że macie inne pomysły.

Osoby, które zastanawiają się nad adopcją powinny mieć świadomość, że przeważająca większość psów przebywających w przytulisku w Harbutowicach pochodzi z warunków wiejskich (buda + łańcuch), znaczna część z tych psów ma złe doświadczenia z ludźmi, wiele z nich wymaga aktywnej socjalizacji.

Tel. do ogłoszeń - mój: 012 637 48 79

Bambo - młody, nieduży piesek, nieszczepiony i nie kastrowany. Do przytuliska zgłosił się sam, tydzień temu, wyraźnie pobity. Bambo boi się ludzi, trzęsie się ze strachu, chowa po katąch, nie pozwala się dotykać. Z dnia na dzień jest jednak coraz bardziej ufny. Szuka spokojnego, cierpliwego opiekuna który da mu czas na aklimatyzację w nowym miejscu.

Posted

Złotka - 7 miesięcza, wysterylizowana, szczepiona, bardzo lubi być noszona i przytulana. Na zdjęciach tego nie widać, ale Złotka ma piękny, puszysty ogonek i miękką, jedwabistą sierść.

Posted

Tosca - roczna, nieduża, wysterylizowana, bardzo przerażona. Każdy ruch odbiera jako zagrożenie - kuli się, odsuwa, próbuje uciec. Nowy opiekun musi być cierpliwy i musi "dać jej czas".

Posted

wtatara napisał(a):
mogę im pozakładać Allegro. Tylko żeby nie była za duza rozdzielczość , nie umiem pomniejszać

Świetnie! Dziękuję! Podaj w ogłoszeniu swój mail i numer telefonu i odsiewaj ludzi którzy się nie nadają a sensownych kieruj do przytuliska a jeśli nie możesz sama robić selekcji to podawaj moje dane: adopcje@gazeta.pl i 012 637 48 79. Próbowałam zmniejszyć zdjęcia, ale strasznie spłaszcza się wtedy obraz :roll:.

Posted

Szczeniaki - 5-miesięczne dzieci Toski. Matka przekazała im nieufność względem ludzi, jeśli jednak przyzwyczają się do człowieka potrafia być bardzo przyjazne, same szukają wtedy kontaktu. Szczeniaki są 4. Na zdjęciach czarno-podpalany piesek i biało-plamkowata suczka, obydwa z krótkimi ogonkami. Jest jeszcze jedna suczka, z długim ogonem i brat, czarno-podpalany, z krótkim ogokiem. Kobieta która go zaadoptowała już go nie chce, bo pies sika,gdy jest zamykany w łazience :roll:.

Posted

wtatara napisał(a):
Allegro zrobię, zdjęcia poproszę syna to mnie nauczy pomniejszać.
Na Allegro podam swoje dane , jak będę miec wątpliwości, będę kierować do Ciebie

Dziękuję! :Rose: Gdybyś miała wątpliwości to wyślij mi prywatną wiadomością adres, będziemy szukać kogoś kto sprawdzi dom.

Posted

Jurand - 6-letni owczarek niemiecki, typowy kanapowiec, przyjazny dla wszystkich żywych stworzeń, spokojny, grzeczny, towarzyski. Po kastracji bardzo przytył. Cierpiałby, gdyby nie mieszkał z ludźmi w domu.

Posted

Koleżanka Miutki straciła jakieś pół roku temu swoją ukochaną goldenkę. Został jej syn tejże goldenki, pies bardzo łagodny i kochany. Koleżanka szuka suni, raczej dużej, która stanowiłaby towarzystwo dla pieska. Sunia oczywiście zostanie wysterylizowana. Dom znakomity, regularnie wizytowany przez Miutkę przy okazji :kaffee_2:, :beerchug: czy też :drink1:. Prosiłabym o informację, czy w Winiarach lub Harbutowicach znajdzie się taka psineczka?