anielica Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Przepraszam jeżeli taki wątek już gdzieś jest - nie znalazłam - ale bywam głównie na PwP i nie bardzo się orientuję. Znajomy chce kupić Goldena. Nie chce zasilać kieszeni pseudohodowcy, ani kupić psiaka, który będzie chorował na wszystko co popadnie (to nie to, że boi się chorób, ale wiadomo jak to jest z rozmnażaniem i jego efektami). Gdzie mogę znaleźć informacje dot. porządnych hodowli? No i co trzeba wiedzieć, zanim kupi się goldena? Będę wdzięczna za pomoc,wskazówki. Quote
agamblu Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Witam, Ponieważ jesteśmy z tego samego miasta pozwolę sobie zaprosić Ciebie lub/i znajomego do naszego oddziału ZKwP na Dolną Panny Marii. Sekcja grupy VIII jest w każdą środę między 17 a 19. Dyżuruję ja lub/i koleżanka i chętnie odpowiemy na pytania dotyczące rasy itp. Jeśli Ty lub/i znajmy bylibyście zainteresowani kontaktem to możemy również kontaktować się prywatnie np mailowo lub umówić na spacer z psami :-) pozdrawiam Quote
anielica Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 O, ślicznie dziękuję! Kontakt bezpośredni jest najlepszy - można pogadać, wypytać, no i upewnić się co do wyboru. Quote
Terry Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 I ja chetnie podepne sie pod temat. Szukam szczeniaka z dobrej hodowli. Jakie hodowle moglibyscie mi polecic? Quote
eloise Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 chciałabym pomóc znajomym znaleźć goldena, dlatego bardzo będę wdzięczna za informacje nt hodowli w Warszawie lub okolicach Quote
IN_ Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Proszę o podanie mi nazw/namiarów na dobre, sprawdzone hodowle labków o dobrej psychice. Chętnie hodowle z których psy wykorzystywane są w dogoterapii, jako przewodnicy... Pieseka poszukuje rodzina z autystycznym dzieckiem. Z góry dziękuje. Quote
satanna Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Ja polecam hodowlę Kociokwik panstwa Osuchów. mają bardzo duże doświadczenie i kochają psy. Poza pomocą w wybraniu szczeniaka służa także radą w kazdej chwili wystarczy zadzwonić. A tak na marginesie - czy twoi znajomi wiedzą jak wygląda pierwsze półtora roku zycia labka? Bo one nie sa jak z relamy velvetu - są bardzo (podkreślam - bardzo) zywiołowe i potrzebują duzo ruchu a także duzo czasu na szkolenie. Pies zaniedbany dorosły (no, 35- 40 kg ) wskakujący na dziecko z radości może byc niebezpieczny. Pisze o tym tylko aby sie upenić, że znajomi dobrze to przemyśleli i byli w pełni świadomi. życze powodzenia w wyborze labiszona bo to najukochańsze psy na świecie :p ( dobra, wiem, każdy pies jest naukochańszy na świecie :cool3:) Quote
marcin_barca Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 witam. ja szukam goldena ... czy ktos moze mi pomoc w tym zeby znalezc owego (bardzo slicznego pieska:P) goldena...?? jestem z okolic Szczecina Quote
caminada Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='marcin_barca']witam. ja szukam goldena ... czy ktos moze mi pomoc w tym zeby znalezc owego (bardzo slicznego pieska:P) goldena...?? jestem z okolic Szczecina[/quote] Jak poprzedniczka zapraszam do oddzialu ZKwP, miot rodowodowych goldenów urodził się kilka dni temu . pozdrawiam Quote
marcin_barca Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 ja chetnie bym tam zajrzal ... ale ja sie zalogowalem tutaj pare dni temu i nie wiem za bardzo jak se tutaj poruszac. szczerze to pewna osoba mi to polecila a ja tak naparwde nie wiem gdzie mam szukac owych pieskow... mozna jakies szczegolu ??:> BEDE BARDZO WDZIECZNY :) Quote
bachar Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Adres internetowy oddziału ZKwP w Szczecinie: [URL="http://www.szczecin.zkwp.pl/"][COLOR=#0000ff]www.szczecin.zkwp.pl[/COLOR][/URL] Quote
Recommended Posts