Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Jestem hodowczynią Posokowców Bawarskich czynnie zaangażowaną w Adopcjach Posokowców i jako wolontariuszka zajmuję się zbieraniem informacji na temat psów ras posokowiec bawarski, hanowerski, gończy alpejski moim zadaniem jest jeśli się pies tej rasy pojawi w schronisku jak najszybciej znaleźć mu dom tymczasowy i zabrać ze schroniska.
Poniżej podaję link do adopcji posokowców która jak do tej pory pomogła znaleźć domy ponad dwudziestu psom, jesteśmy gronem przyjaciół wielbicieli posoczków .
Posokowiec Bawarski : Posokowiec Hanowerski : Forum adopcje posokowców :: Indeks
Dziś jednak piszę w sprawie Gończego Polskiego który zaginął w okolicy Jeleniej Góry, a że pies zaginął w niedzielę gdy w tej okolicy jest duża ilość turystów to nie wykluczone, że mógł zostać zabrany przez kogoś kto uważał że pies jest bezdomny i może trafić do schroniska. Dlatego też daję informację o zaginięciu psa w schroniskach na terenie Dolnego Śląska psy miewają różne przygody.
Zaginął pies ( samiec) rasy Gończy Polski o nazwie UZO Kłusująca Sfora nr tat M106 w załączniku wysyłam zdjęcie psa, Uzek jest psem ufnym lubiącym kontakt z ludźmi niestety dla innych przedstawicieli swojej płci jest agresywny. W dniu zaginięcia miał założoną na szyję półkolczatkę jest również zachipowany. Pies jest własnością mojej koleżanki gdyby taki pies pojawił się w schronisku proszę o kontakt ze mną pod numerem telefonu 604 58 11 47.
Proszę również o kontakt gdyby w schronisku znajdowały się jakieś psy rasy posokowiec bawarski, hanowerski, gończy alpejski.
Pozdrawiam i zapraszam na stronkę mojej hodowli- Joanna W*****-airgialla
Hodowla Posokowców Bawarskich
-----------------------------------------------------
tą wiadomość dostałam na schroniskowego maila

Posted

...Juz w domku nasz szczęściarz-Rasel:evil_lol:
wiedziałam ze długo nie posiedzi wschronie takie cudo
szcześcia.ppapapapap;)

Teraz czas na Bogne i Hope oraz Aisze i Funie bo juz zinmo:-(

Posted

Do domku poszła moja ukochana ciamajda:eviltong:
Morusektrafił do nas pobity z oklapniętym uszkiem i uszkodzeniami głowy,ale to wspaniały pies...zero agresji:lol:szczęścia słodka ciamajdko.
Oraz jeden z najładniejszych pieskow,milusiński i przyjazny ludziom
Marstylko zobaczcie jak on patrzy......slodziak.
Szczęścia cudowny:eviltong::evil_lol:

Posted

....Dziękuje Slomka,oj masz racje spac to ja nie moge
Hope juz wraca do zdrowia,dziewczyna sie usmiecha i juz nie jest taka obojętna.....to mnie cieszy.Bogna ten wulkan energii rozgrzeje cały kojec ...ale domu tez nie widac.Szczęscie ze Ksena ma juz dobrze,cieplo i miłosc:evil_lol: mimo tylu schodow udało nam sie zabrac ja z Łodzi i znależć hotel na cito i nowy wspaniały dom.............ale to tylko łańcuch ludzi dobrej woli.O tym wszystkim napisze przy rozliczeniu bazarka...............dziękuje wszystkim.

Zimno i mrozno.........moje psy w schronie,wiem ze maja cieple posiłki i koce i dobrych ludzi do pomocy. ale zawsze żal....ze to nie własny dom.:-(

Posted

...Dziekeje Slomka,jaka ona piekna ,zatelefonuje do ludzii zapytam co i jak....:-(U nas jej nie ma,a szkoda.Tak zimno a bokser na dworze:-(bez jedzenia.

Dzisiaj schron :multi:pózniej wiecej o moich psinkach

Posted

...gamoń jestem ale znalazłam.
Wiesz,jezeli nie będzie adopcji trzeba kupić lek na wzmocnienie
to 65zł i trzy razy dziennie karmienie.Tak ma moja Hope,kochana dziewczynka.Przytyła ,zadowolona z zycia i szukamy jej chaty.
Nie porywaj sie [sama lub we dwie osoby]na hotelik
to morderstwo ,chyba ze masz juz nowa rodzinke na dotyk.
Ja chciałam Hope zabrac do hoteliku ....I WIESZ CO
wolałam jej kupić leki ,ścielic koce i pomagac karmić to mniej kosztuje i ona cos z tego ma ..............hotelik to czekanie nawet miesiącami na adopcje
a kasy nie ma:shake:
Wiem ,ze stawiam do pionu
ale juz to przeszłam;)