Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

giselle4 napisał(a):
Adka
wiemy ze masz pracy po pachy
ale odezwij sie kobieto

Wczoraj zaraz po przyjezdzie z kiciorkami chcialam napisac posta i wkleic fotki, ale dogo. ostatnio nie pozwala mi wklejac fotek;/ na pasku pisze mi ze "wysyla żadanie" i na tym sie konczy... caly czas sie ładuja i załadować nie moga... :( dlatego anulowalam caly post. Zdjecia wyslalam Edycie (zaraz jeszcze raz spróbuje wkleic tutaj), porozklejalam ogloszenia w DDZ, w Bielawie i na szybach w aucie- mam nadzieje, ze maluszki szybko znajda domki. Bylysmy wczoraj z nimi u weta.- kotki są zdrowe, maja po 4 tyg., waza po 300 gram, maja czyste uszy, zostały odrobaczone i odpchlone. Za 10 dni maja byc znowu odrobaczone, a za 2 tyg. na szczepienie. Tego jasniejszego kotka mam ja (jest to prawodpodobnie kotka, jest wieksza i bardziej rozwinieta niz to drugie), drugiego kociaka ma Ewa- jest to chyba kocurek- wet nie mogl dokladnie stwierdzic ( ta kicia jest mniejsza, ewa wziela butelke od edyty, bo ona słabo je, tzn. bardzo chetnie wchodzi cała do talerza i tak "ciumka" jakby chciala mlekko ssac, przez to jedzenie sie wywala, a ona ma trudnosc w jedzeniu. Oba kitki jeszcze same się nie załatwiaja i trzeba im pomagac, ale mysle ze zaczna same lada dzien. Ewy kitek jest spokojny przytulas, a ta moja to taka bardziej zywiolowa rozrabiara, aczkolwiek tez lubi sie tulic i mruczy. Beska nie odstepuje malucha na krok jak sobie biega po pokoju dlatego mam cały czas na nia oko, bo wczoraj na widok małego kota byla nadzwyczajnie napalona- balam sie ze bedzie chciala maluszka zjesc. Charlie podszedl sceptycznie do kici- obwąchal i na razie unika, toska syczy najglosniej jak potrafi, a sisi obserwuje z daleka i wrazie czego syknie i ucieka... Westik przyjaciel wszystkich zwierzat pokochal od razu maluszka i maluszek szuka cyca u Westika ;) Norka jako krolowa domu nawet nie zauwazyla berbecia. :) zaraz sprobuje wkleic fotki

Posted

Telefony rozdzwoniły się po maluszki- dzisiaj dzwoniły 3 osoby, Pani z Gilowa, małżeństwo z DDZ i jeszcze jedna osoba z DDZ (ale nie jest pewna). Małżeństwo chce kociaka na 100 %, powiedzieli ze moga wziac juz takiego malucha i odpowiednio sie nim zajac, ale ja wole wydac kotka jak juz bedzie w pelni samodzielny, czyli jak zacznie robic do kuwetki. Kotek byłby niewychodzacy, wolą kocurka, ale jesli okazałby się kotką to też nie bedzie zle :) Zdeklarowali sie kotka wykastrowac lub wysterylizowac jak osiagnie odpowiedni wiek. Ogloszenie przeczytali na samochodzie kolo mojego domu i sa z okolicy takze moglabym miec oko na maluszka:) Oprócz tego- Irka (ewy chlopaka) siostry chlopaka rodzice tez zastanawiaja sie nad wzieciem kota, gdyz ich kot odszedl jakis czas temu po ciezkiej chorobie- to tez bylby dobry domek, ale musza sie zastanowic. Na 100 % mamy domek dla jednego maluszka, ale jesli w takim tempie ludzie beda dzwonic to kociakow nam zabraknie ;)

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Adusia, jak bedziesz miala fotki szybko wyslij mi na maila. xmartix szuka dla kolezanki kociczki.

a nie chce naszej Tośki ? :P
Ona taka miziasta :D do ludzi rzecz jasna ;)

czy to świnka morska?? nie miałam pojęcia że takie bez sierści też są :D

Posted

tak to swinka morska SKINNY :) ohydna, ze az urocza :D
A ja mam teraz ubaw po pachy widzac jak Roszpunka (maluszek) bawi sie z moja westiczką :) i z Charlim (kocurem)- Beska chyba bawi sie w mamusie-lize Roszpunke po glowce, niucha, chodzi za nia krok w krok, bawi sie z nia.. malutka jest zachwycona i chce sie bawic tylko z nia:P z Charlim nie chce sie bawic- w sumie jej sie nie dziwie- zobaczyla takiego potwora:p ktory ma leb jak sklep i jeszcze zamiast kulturalnie, powolutku nawiazac z maluchem kontakt to on sobie urzadza skok przez kota! Rozpedza sie z poslizgiem na panelach i skok przez kota- i to skok na ponad pol metra w gore;), kicia zdecydowanie woli szarpanie Beski po brodzie ;)

Posted

Wiecie co... tak sobie czytam i wychodzi na to, ze moja beska zaczyna miec ciaze urojona- ona normalnie rozklada sie przed kotkiem i chce dawac jej cycka... Co mam robic? Odizolowac je od siebie czy co...? To chyba niedobrze, ze Beska sobie roi cos w tej swojej glowce...

Posted

xmartix napisał(a):
ta moja koleżanka postanowiła w sierpniu adoptować kociczkę bo wtedy wróci z wakacji i będzie mogła się nią zająć odpowiednio

ok, maluszki szybko znajdą domki- wczoraj już kilka telefonów mieliśmy :)

Posted

adkaaaaa5 napisał(a):
Wiecie co... tak sobie czytam i wychodzi na to, ze moja beska zaczyna miec ciaze urojona- ona normalnie rozklada sie przed kotkiem i chce dawac jej cycka... Co mam robic? Odizolowac je od siebie czy co...? To chyba niedobrze, ze Beska sobie roi cos w tej swojej glowce...

Adusia, chyba jedynie sterylka moze jej pomoc. Ale czekaj, juz sie pogubilam... BEska to westiczka czy kotka?