giselle4 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Skarpeta:crazyeye: bazarek Walentynkowy-6zł.:loveu: bazarek na czarne koszmary-96zł. bazarek kruszec-59zł.:loveu: bazarek tolkien-62zł.:loveu: bazarek koszykowy33zł.:loveu: bazarek zegarkowy-250zl.:loveu: bazarek-sweterkowy-25zł.:loveu: bazarek pieniezny-30zl.:loveu: -------------------------------------- Razem-561zł. Wydatki:-( worek karmy dla Liska-25zł. 4woreczki 0,5kg karmy dla Czesi +olej-24zl. 5 obrózek do schronu-35zł. 5 smyczek do schronu-60zł. kaganiec dla Gabi-17zł. obroza i smycz dla Gabi-35zł. klamrowanie łaper Gabi-100 Tymczas Gabi-250zl. ------------------------------------ Razem-546zł. 561 -546 ------------------ Zostało -15zl ............20zl ---------------------- 3smycze x 15zł zakupiono do schroniska Rozliczenie:) Tarzanka -10zł. gameta-10zł. ............................. Razem 20zl.:) Saldo na dzień8.03.09-O,OO Quote
Osa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='giselle4']...oj tak patrze tutaj chuderlak tam chuderlak na łańcuchu przy jakiejs niby budzie.Płacze ,szczeka ,głodny ,bez miski z woda Przyjdę do domku SZaronka ma koszyk wiklinowy w jednym pokoju w drugim kojko wielkosco boiska sportowego poduszki kocyki,kołderki ,zabawki michy z zarełkiem i piciem kubraki i wszystko cholera w dobrym gatunku i jakosci i szlag mnie trafia na ciemnote i zacofanie [tylko pies] na łobuzow i gałganow...na mordercow i męczycieli tych którzy nie mogą sami przemówić.....:shake::-( Gisella - ja mam to samo.. Z okna widok na sąsiada(po drugiej stronie ulicy) - psy trzyma na dworze (ma ich ok. dziesięciu w tym buldoga(a może boksera - z daleka nie odróżniam)- ślicznego- brązowy podpalany taki pręgusek ale co tam, biedak lata po dworze w błocie ze wszystkimi...)Trzy psy duże na łańcuchach przy "budach"jeśli tak można to nazwać...Małe ok.sześciu luzem - gdzie nocują ? Nie wiadomo ale na pewno nie w domu...No i ten buldog czy bokser... Posesja nieogrodzona..Facet mówi ze kocha psy...Nie bije to prawda ale też szczególnie nie dba - weta to na bank nigdy nie widziały... Krew mnie na to wszytko zalewa...O sterylizacji to w ogóle zapomnij...:shake: Tu co dom- to tak samo. Quote
MagYa^^ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Osa, moze czas gdzies to zglosic? Zwlaszcza z tymi sterylkami... Co gosc robi z psami nowo narodzonymi? Zakopuje? Topi...? Na twoim miejscu naslalabym na tych ludzi Straż dla Zwierzat... Opisujac dokladnie jaka jest sytuacja. Quote
Osa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 MagYa całą miejscowość mam zgłosić? Obok mają trzy psy w podobnych warunkach (dwa psy i suka) niesterylizowane...Dalej pies w malutkim kojcu nigdy nie wypuszczany, dalej doberman w budzie z samych desek - nigdzie w lecie kropli wody nie wystawiają... I mogę tak wyliczać... Od Straży dla Zwierząt dowiedziałam się raz ,że nie mogą przyjechać bo nie mają na benzynę a drugi raz, że nie przyjadą bo nie są to jakieś drastyczne przypadki.I jeszcze dowiedziałam się że jeśli się sąsiad zapyta, to powiedzą kto go zgłosił...I najlepiej jakbym sama porozmawiała z sąsiadem... I że nikogo nie mogą zmusić do sterylizacji zwierzaków -i że jak nie wyglądają najgorzej i nie są bite to nie mają podstaw ich zabierać... A tak między prawdą a Bogiem to sama nie wiem co dla nich byłoby lepsze, zostać tu gdzie są czy gdyby znalazły się w schronie... Quote
giselle4 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 ...macie racje obie ale kurcze to ludzie powinni mieć sumienie:-( w lecie kropli wody w zimie miski jedzenia. Działki pełne psow pozostawionych na łasce tych co je dokarmiaja bo kazdemu zimno,daleko i zabiegani i zapracowani.:-( Pogadaj z takim ...to milośnik zwierząt kocha i szanuje ...ale z daleka kazdy biedny i chory.....;) juz troche kamienieje troche mam grubszą skóre ale jeszcze czasem sie dołuje i chodzę jak mimoza:-( Quote
_ogonek_ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Osa, czasem chcąc coś zgłosić trzeba troszkę... pokłamać. Jesli powiesz, że np. ludzie boją się psa, lub on sie rzuca, to zareagują ;) Bo jak nam wiadomo - musi się coś stać, wtedy będzie reakcja. I tak, zgłoś całą miejscowość :evil_lol: A jaka to miejscowość jeśli można wiedzieć?? Quote
Osa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nie wiesz... Made in Poland...:p No i pożal się tu człowieku to zaraz chcą wstrętne ciotki żebym trzecią wojnę światowa rozpętała.... Kurcze tylko u mnie tak jest, u Was nie...:crazyeye::cool3: Quote
_ogonek_ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Wiesz co u mnie też nie jest najlepiej, ale przyznam że trochę lepiej niż u Ciebie... Quote
Osa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Wiem. Rozmawiam z kim mogę i tłumaczę. Nie z każdym da się porozmawiać - nie każdemu wytłumaczyć... A jeśli nawet coś dotrze to nie od razu skutkuje. Moja babcia miała takie przysłowie.. Więcej much złapiesz na kroplę miodu niż na beczkę soli... Ludzie wiedzą, że moje psy mają dobrą opiekę, wielki parasol latem i kocyki na trawce i michy z wodą i wet. przyjeżdża i są wysterylizowane. Może jednak dobry przykład więcej zdziała niż groźby czy nasyłanie stróżów prawa... Quote
Slomka22 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwie-sunie-z-wysypiska-uciekly-z-dt-okolice-srody-slaskiej-124464/index28.html#post11719743 - tak w razie czego gdyby sie u was jakos pojawily i offik http://www.dogomania.pl/forum/f28/szkielet-amstaffa-dt-na-cito-nawet-platny-130707/index3.html Quote
giselle4 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 ...Witaj Slomeczka JUZ ZAGLĄDAM DO LINKÓW DZIEKUJĘ ZA OGŁOSZENIA ,BYLY 2 TELEFONY W SPRAWIE PARKOWEJ Z Wrocka ...moze cos chwyci:loveu: Dostałam troche darow do schroniska:evil_lol: Odezwe sie na GG:crazyeye::evil_lol: Quote
_ogonek_ Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Giselko, niedługo darów będzie więcej. Czy wiadomo już coś o adopcji Funi? Bo Aisza (odpukać) ma domek zaklepany :loveu: Quote
giselle4 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 ...ADA ,OBIE NADAL SĄ SĄSIADKAMI PRZEZ KRATY...CZEKAMY.:oops: Ada,mam prosbę zajmij sie troche Gabunia.....juz nie mam pomyślunku gdzie ja jeszcze wepchnąć.... Ty cos masz szczęście to musze kuć zelazo póki gorące\ok?:evil_lol: Quote
_ogonek_ Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Oj kuj to żelazo kuj :eviltong: :eviltong: :eviltong: Prosiłabym tylko o szczegółowe info Quote
giselle4 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Nawet nie wiem co napisac...pomózcie prosze http://www.dogomania.pl/forum/f28/nie-chce-zyc-bernardyn-potrzebuje-pomocy-na-cito-130880/#post11733196 :-(:-( Quote
_ogonek_ Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Giselko trzymaj się :loveu: Poogłaszałam go troszkę, ale teraz wybieram się niestety do zmywania a potem do fryzjera (nie nie psiego ludzkiego :eviltong:) Quote
giselle4 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 ...chcesz być piekna? jestes piekna duchem mi to wystarczy:eviltong: Quote
_ogonek_ Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Teraz jestem piękna w ogóle :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
giselle4 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 ....wiem ada. zuzliku kochany jeszczea kwarantannie jest taka piekna panieneczka Quote
_ogonek_ Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Słuchajcie, pisała mi pani zainteresowana Aiszą że "jacyś ludzie' ją wzięli. Czy prawda to czy nie? Quote
giselle4 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='AdaK']Słuchajcie, pisała mi pani zainteresowana Aiszą że "jacyś ludzie' ją wzięli. Czy prawda to czy nie?[/quote] Nie prawda:shake: Aisza dzisiaj sie ze mną witała Ona zawsze jak iskiereczka:loveu: Quote
_ogonek_ Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 co proszę???:crazyeye: (2-02-2009 17:46) Tez sie cieszyłam a wczoraj została zabrana przez jakis ludzi musze szukac dalej no i ??? :crazyeye: Quote
giselle4 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='AdaK']co proszę???:crazyeye: (2-02-2009 17:46) Tez sie cieszyłam a wczoraj została zabrana przez jakis ludzi musze szukac dalej no i ??? :crazyeye:[/quote] Adusiu w sobote zrobie Aiszy nowe fotki to zobaczysz ze nie kłamie.... Ale dzisiaj poszedł ulubieniec justynavege...Dyzio zreszta znaleziony przez nią osobiscie...i uratowany w te duze mrozy....:eviltong::loveu::evil_lol: Quote
Recommended Posts