Majaa Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Lorien:) napisał(a):Moim zdaniem Homer, to mix keraka! Ma dużo wspólnych cech z tą rasą. Homer jest bardziej potrzebujący niż ten drugi psiak, który domek znajdzie bardzo szybko! Majaa, Ty interesowałaś się przygarnięciem na tymczas Homera, tak?? Jednak skoro okazał się być "zwykłym" mieszańcem, a nie kerrym, to "oferta" na DT już nieaktualna..?:roll: hmmmmm ... a jakich i gdzie byłaś, jak o to wypytywałam ..... (rozumiem, ze się na tym znasz.... pisząc w tym miejscu ten post) A co do DT - nim napiszesz kolejny post w tak zaczepnym stylu, to dowiedz się u źródła, co napisałam na temat DT i o sobie samej - zresztą wystarczy przejrzeć posty moje i wątki przeze mnie zakładane ! (a że mam słabość do kerry ... Mam, ale nie próbuj jej wykorzystywać przeciwko mnie!) Ale chcecie wiedzieć? OK ... wywołana do tablicy w sposób niewybredny przez osobę, która nic o mnie nie wie, z którą w życiu nie zamieniłam zdania na gg choćby ... napiszę ! Moje stanowisko było jasne i klarowne od poczatku w prywatnej korespondencji i chyba tak p. Bielicka, jak i Virginia i kilkainnych osób to potwierdzą! Jeśli to ślepy kerry, to nie zdzierżę, a wezmę go do siebie na DT! Uwielbiam, podziwiam tą rasę, niezależnie od tego jak wyglądają! Choć de facto nie powinnam brać obecnie żadnego psa do siebie z kilku różnych powodów: 1. Mam swoich psów teraz 5, (w tym 4 kerry) do niedawna 6, ale o tym za moment 2. Kojec przeznaczony na DT w domu, mam blokowany przez kochanego psiaka od prawie 10 miesięcy ktory niekoniecznie akceptuje inne samce choć juz od dawna jest kastratem (a dwie suczki ONkowata znajda i jedna z kerraczek nie są w stanie się zaakceptować mimo lat pracy) 3. Na budowie mojej firmy stworzyłam kolejny kojec tymczasowy, gdzie w zależności od sytuacji jest 1 - 2 psy) 4. Na głowie mam kilkadziesiąt psów do adopcji ze Starachowic (wobie coś na ten temat wie - trochę się już znamy) Głównie to moja działka - adopcje, dogrywanie transportów itp. 5. Pracuję zawodowo i nie jest to praca 8 godzin dziennie 6. Najważniejsze! Ostatnio otruto mojego kanaryjczyka i niestety mam obawy, że to mogło być związane z moją pro zwierzęcą działalnością 7. Ślepy kerry - działa na mnie jak płachta na byka Moją miłość do kerraków zaszczepiła mi Mama, która jest okulistą (ludzkim, ale wielu psom pomogła) i która od czasów dziecięcych, zakochana była w kerry ! To wszystko nie oznacza, że jestem nieczuła na los Homera! Ale po prostu byłabym nie w porządku w stosunku do psów z ulic starachowickich, które co drugi dzień karmię, ogłaszam, walczę o nie praktycznie co dzień, a napewno co wieczór od kilku lat, poświęcając czas, w dużej części rodzinę i swoje psy, kredytuję i w sporej części finansuję ich szczepienia, wyżywienie, leczenie ... I tak mam na codzień wyrzuty sumienia, że moje psy zajmują zdecydowaną część łózka, kiedy szczeniaki pod mostem marzną .... Lorien : ) Nie chciałabyś nigdy myśleć tego, co ja, mieć takiej burzy mózgów, kiedy się zastanawiałam, co będzie jeśli Homer, a potem kolejny psiak w schronie się okaże kerrakiem! Choć sądząc po postach Twoich jesteś na tyle młoda, żeby nie byc w stanie tego ogranąć i zrozumieć! Jest tylko jedna osoba, z którą podzieliłam się częścią swoich myśli i pomysłów i mimo, że jest mi przychylna, w zakresie tego typu decyzji, bo tak samo szalona, wiesz co dzisiaj usłyszałam ? "Dobrze, że to nie kerry, (byłoby Ci trudno .... )" MASZ JESZCZE JAKIEŚ PYTANIA LUB KOMENTARZE? JEŚLI TAK CHĘTNIE WYSŁUCHAM I ODPOWIEM JEŚLI NIE, TO NASTĘPNYM RAZEM ZASTANÓW SIĘ CO, DO KOGO I W JAKIEJ FORMIE PISZESZ ..... ZWŁASZCZA NA FORUM PUBLICZNYM ! Quote
malawaszka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 znajdziemy domek dla Homerka!!! Majaa naprawdę ma masę psów na głowie, a Homer jest bezpieczny i w lepszej sytuacji niż starachowickie psiaki błąkające sie po ulicach :shake: Quote
Majaa Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 malawaszka napisał(a):a mówiła z jaką rasą może mieć coś wspólnego? ze sznaucerem czy z pudlem? jaką on ma sierść - miękką/szorstką? Raczej sznaucera Choć proporcje wydają sie tu także mocno zaburzone ! Ale pudla napewno nie należy w to mieszać :cool3: Jeśli nie ma sierści w właściwie włosa kerry to napewno pudla też nie ! Z opisu z relacji przez tel (wg mojej wyobraźni:cool3: wydłużony i podwyższony mix sznaucera miniatury z średnim z dodatkiem jamnika a tak naprawdę pewnie mixa mixów) Quote
malawaszka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 a zatem szukamy mu domku jako mixowi sznaucera średniego :grins: :loveu: a kto wie może i nie mix - przeciez sznaucery też bywają takie :hmmmm: deczko na bakier z proporcjami :eviltong: zresztą jakie to ma znaczenie - jakby nie to, że Pepa się u mnie zasiedziała a miała być tylko na tymczasie to bym go wzięła do siebie bo uwielbiam ślepaczki - obserwowanie jak sobie radzą jest niesamowite! No ale nie mam jak - zresztą Pepa też ślepawa :shake: Quote
& Gloria & Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Bardzo dziękuje WAM za pomoc! Majaa rozumiem Twoją sytuację, jestem Ci bardzooo wdzięczna za zaangażowanie.:p Quote
malawaszka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 w górę na dobranoc kochany psiaku!!! Quote
& Gloria & Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 :shake::-( Biedak nadal szuka domu.... Quote
Marta697 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Homerek nadal czeka w schronisku:-(:-( Hop do góry:cool3: Quote
malawaszka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 a sprawdziłyście Dżeka czy jest??? :oops: Quote
Majaa Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 malawaszka napisał(a):a sprawdziłyście Dżeka czy jest??? :oops: A kto zacz?:cool3: virginia napisał(a):Podobno ma być tylko ostrzyżony i wędruje juz do nowego domku...:p Jakieś szczegóły ? Quote
malawaszka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 to jest Dżekuś http://www.sznaucery.rix.pl/ippgallery/albums/33/1.jpg już dłuuuugo w schronisku - oby już nie było go tam :kciuki: Quote
Lorien:) Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Majaa napisał(a):hmmmmm ... a jakich i gdzie byłaś, jak o to wypytywałam ..... (rozumiem, ze się na tym znasz.... pisząc w tym miejscu ten post) A co do DT - nim napiszesz kolejny post w tak zaczepnym stylu, to dowiedz się u źródła, co napisałam na temat DT i o sobie samej - zresztą wystarczy przejrzeć posty moje i wątki przeze mnie zakładane ! (a że mam słabość do kerry ... Mam, ale nie próbuj jej wykorzystywać przeciwko mnie!) Ale chcecie wiedzieć? OK ... wywołana do tablicy w sposób niewybredny przez osobę, która nic o mnie nie wie, z którą w życiu nie zamieniłam zdania na gg choćby ... napiszę ! Moje stanowisko było jasne i klarowne od poczatku w prywatnej korespondencji i chyba tak p. Bielicka, jak i Virginia i kilkainnych osób to potwierdzą! Jeśli to ślepy kerry, to nie zdzierżę, a wezmę go do siebie na DT! Uwielbiam, podziwiam tą rasę, niezależnie od tego jak wyglądają! Choć de facto nie powinnam brać obecnie żadnego psa do siebie z kilku różnych powodów: 1. Mam swoich psów teraz 5, (w tym 4 kerry) do niedawna 6, ale o tym za moment 2. Kojec przeznaczony na DT w domu, mam blokowany przez kochanego psiaka od prawie 10 miesięcy ktory niekoniecznie akceptuje inne samce choć juz od dawna jest kastratem (a dwie suczki ONkowata znajda i jedna z kerraczek nie są w stanie się zaakceptować mimo lat pracy) 3. Na budowie mojej firmy stworzyłam kolejny kojec tymczasowy, gdzie w zależności od sytuacji jest 1 - 2 psy) 4. Na głowie mam kilkadziesiąt psów do adopcji ze Starachowic (wobie coś na ten temat wie - trochę się już znamy) Głównie to moja działka - adopcje, dogrywanie transportów itp. 5. Pracuję zawodowo i nie jest to praca 8 godzin dziennie 6. Najważniejsze! Ostatnio otruto mojego kanaryjczyka i niestety mam obawy, że to mogło być związane z moją pro zwierzęcą działalnością 7. Ślepy kerry - działa na mnie jak płachta na byka Moją miłość do kerraków zaszczepiła mi Mama, która jest okulistą (ludzkim, ale wielu psom pomogła) i która od czasów dziecięcych, zakochana była w kerry ! To wszystko nie oznacza, że jestem nieczuła na los Homera! Ale po prostu byłabym nie w porządku w stosunku do psów z ulic starachowickich, które co drugi dzień karmię, ogłaszam, walczę o nie praktycznie co dzień, a napewno co wieczór od kilku lat, poświęcając czas, w dużej części rodzinę i swoje psy, kredytuję i w sporej części finansuję ich szczepienia, wyżywienie, leczenie ... I tak mam na codzień wyrzuty sumienia, że moje psy zajmują zdecydowaną część łózka, kiedy szczeniaki pod mostem marzną .... Lorien : ) Nie chciałabyś nigdy myśleć tego, co ja, mieć takiej burzy mózgów, kiedy się zastanawiałam, co będzie jeśli Homer, a potem kolejny psiak w schronie się okaże kerrakiem! Choć sądząc po postach Twoich jesteś na tyle młoda, żeby nie byc w stanie tego ogranąć i zrozumieć! Jest tylko jedna osoba, z którą podzieliłam się częścią swoich myśli i pomysłów i mimo, że jest mi przychylna, w zakresie tego typu decyzji, bo tak samo szalona, wiesz co dzisiaj usłyszałam ? "Dobrze, że to nie kerry, (byłoby Ci trudno .... )" MASZ JESZCZE JAKIEŚ PYTANIA LUB KOMENTARZE? JEŚLI TAK CHĘTNIE WYSŁUCHAM I ODPOWIEM JEŚLI NIE, TO NASTĘPNYM RAZEM ZASTANÓW SIĘ CO, DO KOGO I W JAKIEJ FORMIE PISZESZ ..... ZWŁASZCZA NA FORUM PUBLICZNYM ! Majaa:-o Na wątku Homera, pisałam już wcześniej. Nie czytałam dokładnie wszystkich postów, więc zapytałam w prost. Uważam, ze forum jest po to aby wyrażać swoją opinię, a że Cię uraziłam i odebrałaś mój komentarz w "zaczepnym stylu", to bardzo przepraszam, bo nie takie było moje zamierzenie.. Jest mi bardzo przykro, gdy patrze na 250 porzuconych psów w Bdg. schronisku, i to w przeważeniu mieszańców, które mają mniejszą szansę lub w niektórych przypadkach znikomą, tylko dlatego, że nie są psami rasowymi. Ponownie powtarzam, że nie chciałam Cię urazić i przepraszam. Moim celem, nie jest wszczynanie czy prowadzenie konfliktów, zwłaszcza na wątku Homera, bo to przecież o niego tu chodzi i o jego dobro się staramy. *Wracając do tematu Homera:;) Dzisiaj Virginia i ja wykąpałyśmy Homera. Czyściutki i pachnący czeka na nowego właściciela;) Quote
malawaszka Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 to może jakieś foteczki czyściutkiego???? :loveu::loveu::loveu: a wg mnie to nie jest tak z tym, ze kundelki mają mniejszą szansę - ja mam stronę adopcyjną sznaucerów i ich mieszańców (lub psiaków podobnych po prostu), tak samo jak są fundacje ratujące boksery, rottki, dobermany - i co w tym złego? i tak jest znacznie więcej osób zajmujących się pomaganiem kundelkom ;) Quote
& Gloria & Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 W przyszłym tygodniu postaram się doprowadzić do ładu jego sierść, wtedy będą zdjęcia:cool3::multi: Quote
kamilka91 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Zdjęcia być może będą już dzisiaj... ;) Virginia trzeba koniecznie zająć się jego ogonem-on jest chyba w najgorszym stanie... a poza tym łapki Quote
Marta697 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Łapki są w najgorszym stanie. A jeśli chodzi o wszelkie strzyżenie czy obcinanie Homerka to jest bardzo grzeczny. Obcinaliśmy go jakiś czas temu i był bardzo usłuchany. Homerek nadal w schronisku:-(:-( Quote
& Gloria & Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 kamilka91 napisał(a):Zdjęcia być może będą już dzisiaj... ;) Virginia trzeba koniecznie zająć się jego ogonem-on jest chyba w najgorszym stanie... a poza tym łapki No wiem o tym bardzo dobrze.... Pisałam o tym wcześniej. We wtorek się NIM zajmę. Quote
malawaszka Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Dziewczyny wycałujcie Homerka od ciotki waszki :loveu: cały czas o nim myślę Quote
malawaszka Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 i co tam u kochanego Homerka???? caluśki czas o nim myślę :loveu: Virginia - dałam Twoje namiary jednej Pani :kciuki: być może odezwie się żeby więcej dowiedzieć się o psiaczku :kciuki: Quote
malawaszka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Zobaczcie - Homerek tak będzie wyglądał po obcięciu to jest Teo z Ostródy - jak był w schronie to był podobny do Homerka Quote
& Gloria & Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Jaki piękny pies:crazyeye::loveu: Quote
malawaszka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Virginia a czy ktoś do Ciebie pisał o Homera? Quote
& Gloria & Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 malawaszka napisał(a):Virginia a czy ktoś do Ciebie pisał o Homera? Nie, nikt nie pisał:-( Quote
malawaszka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 kurcze kurcze mam nadzieję, że jeszcze napisze :kciuki: Quote
Recommended Posts