Jump to content
Dogomania

Homer-ślepy pies z wyrokiem--->>> ma najwaspanilszy DOMEK !!!! :-)))

Recommended Posts

Posted

Lorien:) napisał(a):
Moim zdaniem Homer, to mix keraka! Ma dużo wspólnych cech z tą rasą.

Homer jest bardziej potrzebujący niż ten drugi psiak, który domek znajdzie bardzo szybko!

Majaa, Ty interesowałaś się przygarnięciem na tymczas Homera, tak??
Jednak skoro okazał się być "zwykłym" mieszańcem, a nie kerrym, to "oferta" na DT już nieaktualna..?:roll:

hmmmmm ... a jakich i gdzie byłaś, jak o to wypytywałam ..... (rozumiem, ze się na tym znasz.... pisząc w tym miejscu ten post)
A co do DT - nim napiszesz kolejny post w tak zaczepnym stylu, to dowiedz się u źródła, co napisałam na temat DT i o sobie samej - zresztą wystarczy przejrzeć posty moje i wątki przeze mnie zakładane ! (a że mam słabość do kerry ... Mam, ale nie próbuj jej wykorzystywać przeciwko mnie!)
Ale chcecie wiedzieć? OK ... wywołana do tablicy w sposób niewybredny przez osobę, która nic o mnie nie wie, z którą w życiu nie zamieniłam zdania na gg choćby ... napiszę !
Moje stanowisko było jasne i klarowne od poczatku w prywatnej korespondencji i chyba tak p. Bielicka, jak i Virginia i kilkainnych osób to potwierdzą!
Jeśli to ślepy kerry, to nie zdzierżę, a wezmę go do siebie na DT! Uwielbiam, podziwiam tą rasę, niezależnie od tego jak wyglądają!
Choć de facto nie powinnam brać obecnie żadnego psa do siebie z kilku różnych powodów:
1. Mam swoich psów teraz 5, (w tym 4 kerry) do niedawna 6, ale o tym za moment
2. Kojec przeznaczony na DT w domu, mam blokowany przez kochanego psiaka od prawie 10 miesięcy ktory niekoniecznie akceptuje inne samce choć juz od dawna jest kastratem (a dwie suczki ONkowata znajda i jedna z kerraczek nie są w stanie się zaakceptować mimo lat pracy)
3. Na budowie mojej firmy stworzyłam kolejny kojec tymczasowy, gdzie w zależności od sytuacji jest 1 - 2 psy)
4. Na głowie mam kilkadziesiąt psów do adopcji ze Starachowic (wobie coś na ten temat wie - trochę się już znamy) Głównie to moja działka - adopcje, dogrywanie transportów itp.
5. Pracuję zawodowo i nie jest to praca 8 godzin dziennie
6. Najważniejsze! Ostatnio otruto mojego kanaryjczyka i niestety mam obawy, że to mogło być związane z moją pro zwierzęcą działalnością
7. Ślepy kerry - działa na mnie jak płachta na byka Moją miłość do kerraków zaszczepiła mi Mama, która jest okulistą (ludzkim, ale wielu psom pomogła) i która od czasów dziecięcych, zakochana była w kerry !

To wszystko nie oznacza, że jestem nieczuła na los Homera! Ale po prostu byłabym nie w porządku w stosunku do psów z ulic starachowickich, które co drugi dzień karmię, ogłaszam, walczę o nie praktycznie co dzień, a napewno co wieczór od kilku lat, poświęcając czas, w dużej części rodzinę i swoje psy, kredytuję i w sporej części finansuję ich szczepienia, wyżywienie, leczenie ...
I tak mam na codzień wyrzuty sumienia, że moje psy zajmują zdecydowaną część łózka, kiedy szczeniaki pod mostem marzną ....
Lorien : ) Nie chciałabyś nigdy myśleć tego, co ja, mieć takiej burzy mózgów, kiedy się zastanawiałam, co będzie jeśli Homer, a potem kolejny psiak w schronie się okaże kerrakiem! Choć sądząc po postach Twoich jesteś na tyle młoda, żeby nie byc w stanie tego ogranąć i zrozumieć!
Jest tylko jedna osoba, z którą podzieliłam się częścią swoich myśli i pomysłów i mimo, że jest mi przychylna, w zakresie tego typu decyzji, bo tak samo szalona, wiesz co dzisiaj usłyszałam ? "Dobrze, że to nie kerry, (byłoby Ci trudno .... )"

MASZ JESZCZE JAKIEŚ PYTANIA LUB KOMENTARZE?
JEŚLI TAK CHĘTNIE WYSŁUCHAM I ODPOWIEM
JEŚLI NIE, TO NASTĘPNYM RAZEM ZASTANÓW SIĘ CO, DO KOGO I W JAKIEJ FORMIE PISZESZ ..... ZWŁASZCZA NA FORUM PUBLICZNYM !

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
a mówiła z jaką rasą może mieć coś wspólnego? ze sznaucerem czy z pudlem? jaką on ma sierść - miękką/szorstką?

Raczej sznaucera Choć proporcje wydają sie tu także mocno zaburzone !
Ale pudla napewno nie należy w to mieszać :cool3: Jeśli nie ma sierści w właściwie włosa kerry to napewno pudla też nie !

Z opisu z relacji przez tel (wg mojej wyobraźni:cool3: wydłużony i podwyższony mix sznaucera miniatury z średnim z dodatkiem jamnika a tak naprawdę pewnie mixa mixów)

Posted

a zatem szukamy mu domku jako mixowi sznaucera średniego :grins: :loveu: a kto wie może i nie mix - przeciez sznaucery też bywają takie :hmmmm: deczko na bakier z proporcjami :eviltong: zresztą jakie to ma znaczenie - jakby nie to, że Pepa się u mnie zasiedziała a miała być tylko na tymczasie to bym go wzięła do siebie bo uwielbiam ślepaczki - obserwowanie jak sobie radzą jest niesamowite! No ale nie mam jak - zresztą Pepa też ślepawa :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
a sprawdziłyście Dżeka czy jest??? :oops:

A kto zacz?:cool3:
virginia napisał(a):
Podobno ma być tylko ostrzyżony i wędruje juz do nowego domku...:p

Jakieś szczegóły ?

Posted

Majaa napisał(a):
hmmmmm ... a jakich i gdzie byłaś, jak o to wypytywałam ..... (rozumiem, ze się na tym znasz.... pisząc w tym miejscu ten post)
A co do DT - nim napiszesz kolejny post w tak zaczepnym stylu, to dowiedz się u źródła, co napisałam na temat DT i o sobie samej - zresztą wystarczy przejrzeć posty moje i wątki przeze mnie zakładane ! (a że mam słabość do kerry ... Mam, ale nie próbuj jej wykorzystywać przeciwko mnie!)
Ale chcecie wiedzieć? OK ... wywołana do tablicy w sposób niewybredny przez osobę, która nic o mnie nie wie, z którą w życiu nie zamieniłam zdania na gg choćby ... napiszę !
Moje stanowisko było jasne i klarowne od poczatku w prywatnej korespondencji i chyba tak p. Bielicka, jak i Virginia i kilkainnych osób to potwierdzą!
Jeśli to ślepy kerry, to nie zdzierżę, a wezmę go do siebie na DT! Uwielbiam, podziwiam tą rasę, niezależnie od tego jak wyglądają!
Choć de facto nie powinnam brać obecnie żadnego psa do siebie z kilku różnych powodów:
1. Mam swoich psów teraz 5, (w tym 4 kerry) do niedawna 6, ale o tym za moment
2. Kojec przeznaczony na DT w domu, mam blokowany przez kochanego psiaka od prawie 10 miesięcy ktory niekoniecznie akceptuje inne samce choć juz od dawna jest kastratem (a dwie suczki ONkowata znajda i jedna z kerraczek nie są w stanie się zaakceptować mimo lat pracy)
3. Na budowie mojej firmy stworzyłam kolejny kojec tymczasowy, gdzie w zależności od sytuacji jest 1 - 2 psy)
4. Na głowie mam kilkadziesiąt psów do adopcji ze Starachowic (wobie coś na ten temat wie - trochę się już znamy) Głównie to moja działka - adopcje, dogrywanie transportów itp.
5. Pracuję zawodowo i nie jest to praca 8 godzin dziennie
6. Najważniejsze! Ostatnio otruto mojego kanaryjczyka i niestety mam obawy, że to mogło być związane z moją pro zwierzęcą działalnością
7. Ślepy kerry - działa na mnie jak płachta na byka Moją miłość do kerraków zaszczepiła mi Mama, która jest okulistą (ludzkim, ale wielu psom pomogła) i która od czasów dziecięcych, zakochana była w kerry !

To wszystko nie oznacza, że jestem nieczuła na los Homera! Ale po prostu byłabym nie w porządku w stosunku do psów z ulic starachowickich, które co drugi dzień karmię, ogłaszam, walczę o nie praktycznie co dzień, a napewno co wieczór od kilku lat, poświęcając czas, w dużej części rodzinę i swoje psy, kredytuję i w sporej części finansuję ich szczepienia, wyżywienie, leczenie ...
I tak mam na codzień wyrzuty sumienia, że moje psy zajmują zdecydowaną część łózka, kiedy szczeniaki pod mostem marzną ....
Lorien : ) Nie chciałabyś nigdy myśleć tego, co ja, mieć takiej burzy mózgów, kiedy się zastanawiałam, co będzie jeśli Homer, a potem kolejny psiak w schronie się okaże kerrakiem! Choć sądząc po postach Twoich jesteś na tyle młoda, żeby nie byc w stanie tego ogranąć i zrozumieć!
Jest tylko jedna osoba, z którą podzieliłam się częścią swoich myśli i pomysłów i mimo, że jest mi przychylna, w zakresie tego typu decyzji, bo tak samo szalona, wiesz co dzisiaj usłyszałam ? "Dobrze, że to nie kerry, (byłoby Ci trudno .... )"

MASZ JESZCZE JAKIEŚ PYTANIA LUB KOMENTARZE?
JEŚLI TAK CHĘTNIE WYSŁUCHAM I ODPOWIEM
JEŚLI NIE, TO NASTĘPNYM RAZEM ZASTANÓW SIĘ CO, DO KOGO I W JAKIEJ FORMIE PISZESZ ..... ZWŁASZCZA NA FORUM PUBLICZNYM !

Majaa:-o
Na wątku Homera, pisałam już wcześniej. Nie czytałam dokładnie wszystkich postów, więc zapytałam w prost. Uważam, ze forum jest po to aby wyrażać swoją opinię, a że Cię uraziłam i odebrałaś mój komentarz w "zaczepnym stylu", to bardzo przepraszam, bo nie takie było moje zamierzenie..

Jest mi bardzo przykro, gdy patrze na 250 porzuconych psów w Bdg. schronisku, i to w przeważeniu mieszańców, które mają mniejszą szansę lub w niektórych przypadkach znikomą, tylko dlatego, że nie są psami rasowymi.

Ponownie powtarzam, że nie chciałam Cię urazić i przepraszam.
Moim celem, nie jest wszczynanie czy prowadzenie konfliktów, zwłaszcza na wątku Homera, bo to przecież o niego tu chodzi i o jego dobro się staramy.

*Wracając do tematu Homera:;)
Dzisiaj Virginia i ja wykąpałyśmy Homera. Czyściutki i pachnący czeka na nowego właściciela;)

Posted

to może jakieś foteczki czyściutkiego???? :loveu::loveu::loveu:

a wg mnie to nie jest tak z tym, ze kundelki mają mniejszą szansę - ja mam stronę adopcyjną sznaucerów i ich mieszańców (lub psiaków podobnych po prostu), tak samo jak są fundacje ratujące boksery, rottki, dobermany - i co w tym złego? i tak jest znacznie więcej osób zajmujących się pomaganiem kundelkom ;)

Posted

Łapki są w najgorszym stanie. A jeśli chodzi o wszelkie strzyżenie czy obcinanie Homerka to jest bardzo grzeczny. Obcinaliśmy go jakiś czas temu i był bardzo usłuchany.

Homerek nadal w schronisku:-(:-(

Posted

kamilka91 napisał(a):
Zdjęcia być może będą już dzisiaj... ;)
Virginia trzeba koniecznie zająć się jego ogonem-on jest chyba w najgorszym stanie... a poza tym łapki

No wiem o tym bardzo dobrze.... Pisałam o tym wcześniej.
We wtorek się NIM zajmę.