& Gloria & Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Rozmawiałam dzisiaj z p. Dyrektor schroniska na temat Homera. Nie musicie się martwić, nie zostanie uśpiony. Prosiła tylko aby jak najszybciej znaleźć mu domek, bo w schronisku nie mogą się nim zajmować, ponieważ jest teraz osobno karmiony i wyprowadzany na spacery-- przy tak dużej liczbie psów nie moga sobie na to pozwolić. Wiec prosze WAS bardzo !! POMÓŻCIE!! Zdjecie zrobione przez p. Dyrektor---> Mam jeszcze dwa. wstawię je jutro, ponieważ dzisiaj nie bedę juz miała dostępu do komputera. Majaa---> Homer ma sierść bardzo zbliżoną do KBT:multi:, szczególnie widać to na łapkach. Quote
puzzle Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 :multi::multi::multi: ale milo cos sie rusza!! To co widzial ktos ta skore? Z tego co wiem to kerry maja tak do 50cm w klebie i waza do 20kg, a jaki jest Homer wydaje sie podobny wymiarowo:multi: Quote
Majaa Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 [quote name='virginia']Rozmawiałam dzisiaj z p. Dyrektor schroniska na temat Homera. Nie musicie się martwić, nie zostanie uśpiony. Prosiła tylko aby jak najszybciej znaleźć mu domek, bo w schronisku nie mogą się nim zajmować, ponieważ jest teraz osobno karmiony i wyprowadzany na spacery-- przy tak dużej liczbie psów nie moga sobie na to pozwolić. Wiec prosze WAS bardzo !! POMÓŻCIE!! Zdjecie zrobione przez p. Dyrektor---> Mam jeszcze dwa. wstawię je jutro, ponieważ dzisiaj nie bedę juz miała dostępu do komputera. Majaa---> Homer ma sierść bardzo zbliżoną do KBT:multi:, szczególnie widać to na łapkach. Tak myślałam, że OTOZ tak łatwo psiaka nie uśpi .... Dla porównania wstawiam zdjecie głowy mojej zarośniętej Dińci Virginia zaraz wyślę wiadomości do Ciebie na gg Jutro postaram się uruchamić osobę z Bydgoszczy, żeby pomogła choć trochę odciążyć futro i skórę Homera Nie ręczę jednak za efekty ! No to jeszcze dołożę zdjęcie z komentarzem fibi, którego pewnie powinnam się wstydzić jako właścicielka 3 wystawowych kerry:cool3: Ale sama je wstawiłam i naprawdę kocham te psy, tą rasę i nie bardzo ważne jest dla mnie jakie fryzury mają Po prawej to Dina - ta sama której głowa 3 miesiące później jest pokazana w fotce powyżej - już mocno zarośnięta, po lewej wyjątkowo intensywnie wybarwiona Aisa jeszcze przed strzyżeniem a po kąpielach błotnych, które sobie funduje zdecydowanie za często! Jak widać łatwo ulec złudzeniom ;) [quote name='Fibi'] Jak sie patrzy na te dwie wersje fryzury kerraka, to kojarzy sie mi sie to z programami "Metamorfozy" lub "Total overmake" czy jakos tak:lol::lol::lol: Quote
& Gloria & Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Bardzo WAS dziękuje:-(:multi: Homer jest wielkości sznaucera średniego. Jest tylko trochę dłuższy:lol: Quote
puzzle Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Sa podobne:crazyeye: a juz wogole ta zarosnieta panna z drugiego zdjecia:multi:,ale byloby fajnie gdyby to byl kerry Quote
& Gloria & Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 niedzwiadek:) napisał(a):Sa podobne:crazyeye: a juz wogole ta zarosnieta panna z drugiego zdjecia:multi:,ale byloby fajnie gdyby to byl kerry Dokładnie! Podobieństwo jest bardzo duże.:cool3::p Quote
Selenne Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Zrboiłam bannerek. Ze zdjęć ciężkop było coś zrboić, ciemne itd Quote
& Gloria & Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 [quote name='Selenne']Zrboiłam bannerek. Ze zdjęć ciężkop było coś zrboić, ciemne itd :loveu: Dziękuję. Quote
Majaa Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Sprawa na ten moment wyglada tak : Rozmawiałam dzisiaj z osobą, która ma kerry w Bydgoszczy Na początku przyszłego tygodnia ma tam podjechać. Obejrzy psa i oceni, czy to KBT . Obiecała, że jeśli uznają wspólnie z p. Dyrektor schroniska, że psa trzeba obciąć i w jakim zakresie, to będzie obcięty ! Ma racje w jednym - to nie jest pora na obcinanie, jeśli pies mieszka w boksach Poczkajmy więc ..... Quote
& Gloria & Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Nie wyszło z DT u Agaty56 :placz: Bardzo mi przykro....:-( Quote
malawaszka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 buuu szkoda... a kiedy ma go oglądać Pani od kerraków? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 szkoda...trzeba szukac dalej..na allegro obserwator 1 jest Quote
Majaa Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 malawaszka napisał(a):buuu szkoda... a kiedy ma go oglądać Pani od kerraków? Jutro najprawdopodobniej ! Quote
& Gloria & Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Majaa napisał(a):Jutro najprawdopodobniej ! Czekamy:multi::loveu: Quote
puzzle Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Czekamy na werdykt z niecierpliwoscia!! Hopkaj maluszku:loveu: Quote
Edi100 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 niedzwiadek:) napisał(a):Czekamy na werdykt z niecierpliwoscia!! Hopkaj maluszku:loveu: Oby się udało! Quote
puzzle Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 No to Bydgoszczy moja kochana co slychac?:cool3: Quote
& Gloria & Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 To nie Kerrak:-( Pani Bielicka mówiła, że z Kerrym ma mało wspólnego!:crazyeye: :placz: Nie zostawiejcie GO tak! Pomóżmy!:-( Quote
Majaa Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 virginia napisał(a):To nie Kerrak:-( Pani Bielicka mówiła, że z Kerrym ma mało wspólnego!:crazyeye: :placz: Nie zostawiejcie GO tak! Pomóżmy!:-( Dokładnie tak mówiła. Dzwoniła do mnie jeszcze ze schroniska Natomiast na kwarantannie wypatrzyła psa, który kerrakiem może być, ale więcej się dowiem albo później, albo jutro ... A Homerowi szukamy domku ! Quote
& Gloria & Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Majaa napisał(a):Dokładnie tak mówiła. Dzwoniła do mnie jeszcze ze schroniska Natomiast na kwarantannie wypatrzyła psa, który kerrakiem może być, ale więcej się dowiem albo później, albo jutro ... A Homerowi szukamy domku ! Podobno ma być tylko ostrzyżony i wędruje juz do nowego domku...:p Quote
malawaszka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 a mówiła z jaką rasą może mieć coś wspólnego? ze sznaucerem czy z pudlem? jaką on ma sierść - miękką/szorstką? Pewnie że szukamy domku!!! i znajdziemy@! Quote
Lorien:) Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Moim zdaniem Homer, to mix keraka! Ma dużo wspólnych cech z tą rasą. Homer jest bardziej potrzebujący niż ten drugi psiak, który domek znajdzie bardzo szybko! Majaa, Ty interesowałaś się przygarnięciem na tymczas Homera, tak?? Jednak skoro okazał się być "zwykłym" mieszańcem, a nie kerrym, to "oferta" na DT już nieaktualna..?:roll: Quote
wobie Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 ooo Homerku!! trzymaj się psinko!!! i co teraz z nim będzie? czu jest ktos zainteresowany nim? i czy ma ogłoszenia jeśli tak to gdzie? śle Ci buziaczki:loveu: Homerku!!!! Quote
Recommended Posts