Jump to content
Dogomania

Homer-ślepy pies z wyrokiem--->>> ma najwaspanilszy DOMEK !!!! :-)))

Recommended Posts

Posted

Homer to mix sznaucera średniego. Ma ok. 8 lat.
Ślepek NIE WIDZI. Wiadomo co czeka Takiego Psa w schronisku..:placz:

Homer jest spokojny, bardzo ufny.

POTRZEBA OGŁOSZEŃ!!

BARDZO PROSZĘ!!!!

MAMY MAŁO CZASU...

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem z Bydgoszczy, poszukam moze sie ktos znjadzie, trzeba zrobic mu allegro. Czy ja wiem czy to mix? Co prawda jak osiem lat to jeszcze z ogonem obcietym pewnie by byl, ale pyszczek ma bardzo sznaucerkowaty. HOP DO GORY, DOPMEK TYMCZASOWY BARDZO POTRZEBNY!

Posted

[quote name='niedzwiadek:)']Ja jestem z Bydgoszczy, poszukam moze sie ktos znjadzie, trzeba zrobic mu allegro. Czy ja wiem czy to mix? Co prawda jak osiem lat to jeszcze z ogonem obcietym pewnie by byl, ale pyszczek ma bardzo sznaucerkowaty. HOP DO GORY, DOPMEK TYMCZASOWY BARDZO POTRZEBNY![/quote]

Tak, pyszczek ma sznaucerka, dlatego tak napisałam. Ślepek bardzo lgnie do ludzi, potrzebuje teraz jeszcze wiecej ciepła i miłości..

Prosimy o allegro:oops:

Posted

Czy ten pies ma juz wyrok w schronie? Jesli tak to najwązniejsze aby g zabrac stamtąd do jakiegos hoteliku, bo o dt to juz nie marze nawet.
Moge wystawić allegro ale dopiero jutro wieczorem.

Dziewczyny napiszcie do cioteczek , które zajmuja się ta rasa -trzeba ściagnąc jak najwięcej ludzi!!

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Czy ten pies ma juz wyrok w schronie? Jesli tak to najwązniejsze aby g zabrac stamtąd do jakiegos hoteliku, bo o dt to juz nie marze nawet.
Moge wystawić allegro ale dopiero jutro wieczorem.

Dziewczyny napiszcie do cioteczek , które zajmuja się ta rasa -trzeba ściagnąc jak najwięcej ludzi!![/quote]

Już napisałam w dziale ,,sznaucery do adopcji"

Nie jest przesądzony jego los, ale wiadomo jak to jest z niepełnosprawnymi psami w schroniskach. Szczególnie w Bydgoszczy..

Dlatego bardzo zależy nam na czasie...

Posted

cholera kolejny biedak :-( zły początek roku :shake:

Ania zrobiłaś allegro czy mam zrobić?

Virginia nic więcej o nim nie wiesz? jak z jego zdrowiem? wiadomo czemu niewidomy? jak długo już w schronisku?

Posted

Tak BYdgoszcz ma bardzo dobre schronisko, ladne, w miasre odremontowane, szkoda tylko ze z eutanazja az tak za pan brat... Nie chce wystawiac zlej opinii, ale taka wlasnie krazy tylko nikt glosno jej nie mowi:roll:

Z tego co wiem sznaucerkowa skarpetka nie jest zbyt pelna, a prawdopodobnie niezabawilby w hoteliku krotko:roll:, potrzebne jest DT. Trzeba o psiaku zrobic jak najglosniej. Prosimy o allegro (ja mam blokniete konto:roll:). Teraz takie pytanko czy on jest juz po kwarantannie? Gdzie przebywa?(czy na zewnatrz). Gdyby byl trzymany wewnatrz schroniska mooge wpasc go obciac na sznaucera, ale nie wiem czy to dobry pomysl....

Hopkaj kochanie do gory, musisz duzo skakac zeby Ciebie jak najwiecej osob zobaczylo!!!

Posted

[quote name='malawaszka']podnosząc wątek spytam Virginia czy Dżek nadal jest w schronisku???
http://www.sznaucery.rix.pl/ippgallery/albums/33/1.jpg

Dżek zdaje się, że zosta już adoptowany. Będę w piątek w schronisku, to się dowiem.

Z tego co wiem sznaucerkowa skarpetka nie jest zbyt pelna, a prawdopodobnie niezabawilby w hoteliku krotko:roll:, potrzebne jest DT. Trzeba o psiaku zrobic jak najglosniej. Prosimy o allegro (ja mam blokniete konto:roll:). Teraz takie pytanko czy on jest juz po kwarantannie? Gdzie przebywa?(czy na zewnatrz). Gdyby byl trzymany wewnatrz schroniska mooge wpasc go obciac na sznaucera, ale nie wiem czy to dobry pomysl....

Tak, Homer przeszedł już kwarantanne. Homer obecnie przebywa w jednym z lepszych boksów w schronisku, również ogrzewanym, jednak mimo to nie jest tam najcieplej.

Poza tym, my też posługujemy się maszynką do strzyżenia w schronisku;) Nie widzę osobiście potrzeby strzyżenia Homera, w sumie "prawdziwa" zima, dopiero się rozpoczyna.:roll:

Posted

Ja tez zawsze chwale schronisko w Bydgoszczy jako schludne, zadbane.. Ale prawda jest to co ktos o eutanazji napisał.. Niestety..
Mysmy tez dostali warunek albo zabieramy Abi albo ...

Trzymam kciuki za czarnulka :( Taka pocieszna mordulka :(

Posted

cholera czyli zrobili ze swojego schroniska takie "europejskie" schronisko - wszystko co stare i chore do śmieci - i nie ma przepełnienia :roll: cholera a miałam o nich inne zdanie :shake:

co tu zrobić :placz: kasy nie ma, jedynym ratunkiem jest DT

Posted

Domek tymczasowy bardzo potrzebny!

Nie chcialam nikogo obrazic wiem ze strzyze sie psy w schronisku i wiem tez ze zima jeszcze przed nami. Tylko sobie pomyslalam ze jakby byl bardziej sznaucerkowy i ostrzyzony (wyglada mimo wszystko bardziej zadbany) to moze szybciej znalazlby sie chetny, ale narazie odpada zeby sie nieprzeziebil...

Posted

Hopp hopppp szukamy wyjątkowego człowieka, któremu nie straszna psia niedola - niewidomy pies radzi sobie doskonale - w niczym nie przeszkadza mu kalectwo!!! Mój Boluś biegał nawet bez smyczy a nic nie widział!!! Naprawdę nie ma sie czego bać, a Homer po kąpieli i strzyżonku będzie naprawdę pięknym psem!!!!!!!

Posted

Kontakt allegro--->
ul. Grunwaldzka 298
85-438 Bydgoszcz
Tel./fax: (52) 372-21-30; (52) 349-03-90
E-mail: azory@schronisko.org.pl
WWW: http://www.schronisko.org.pl

gloria.cross@wp.pl
9588777
510-075-170

Virginia nic więcej o nim nie wiesz? jak z jego zdrowiem? wiadomo czemu niewidomy? jak długo już w schronisku?

Homer jest już w schronisku 2 lata :-( .Nikt z personelu nie zauważył, że pies nie widzi, dopiero kilka dni temu, kochana pani Gosia-pielegniarz, poinformowała nas o tym. (prawdopodobnie Ślepek stracił wzrok w schronie.)
Homer jest w bardzo dobrej kondycji. Uwielbia spacery i przytulanki:loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']ale to 100% ślepota? czy coś widzi tylko słabo?[/quote]

Badał go wet i stwierdził, że może odrobinkę widzi, ale to tylko w mały stopniu. ( jest bardzo mądrym psem, doskonale radzi sobie w boksie i na spacerach :-(). Kolor oczu jest biały.:-(

Posted

[quote name='malawaszka']Virginia a jest szansa na lepsze zdjęcia??? :modla: to bardzo ważne bo na tych widać właściwie tylko czarną plamę, a ludzie są wzrokowcami nie ma się co oszukiwać :roll:[/quote]

Jeśli uda mi się załatwic aparat to w piątek pojade do schroniska i zrobie kilka fotek.;)