mixero Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Witam wszystkich mam pytanie niewiem czy moge pojechać gdzies pokazać mojego bullteriera niemam co prawda rzadnych papierów z chodowli ani nic podobnego i niewiem czy taki pies ma prawo wystartowac gdzies na wystawie. Prosze o jakas podpowiedz z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich dogomaniaków siemka :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Agama Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 niestety pieski bez papierow nie moga brac udzialu w wystawach Quote
Daniel ED Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='mixero']Witam wszystkich mam pytanie niewiem czy moge pojechać gdzies pokazać mojego bullteriera niemam co prawda rzadnych papierów z chodowli ani nic podobnego i niewiem czy taki pies ma prawo wystartowac gdzies na wystawie. Prosze o jakas podpowiedz z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich dogomaniaków siemka :diabloti::diabloti::diabloti:[/quote] Witam, Ja preferuje zasadę:rasowy=rodowodowy. Skoro nie masz żadnych papierów to masz psiaka tylko i wyłącznie dla siebie do kochania;)nie możesz w żaden sposób udokumentować pochodzenia.Powiem bez ogródek-masz "kundla"co nie znaczy,że nie jest"rasowym kundlem::-(A co do wystaw:czasami są organizowane w jakiś gminach lub w większych miastach wystawy kundelków-tak w ramach jakiś imprez towarzyszących.:p Quote
Magot Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Tylko psy z rodowodem mogą wziąć udział w wystawie:) Quote
Czarne Gwiazdy Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Możesz również zastąpić wystawy np. agility, obedience i innymi takimi ;-) Quote
Iwa-R Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Ewentualnie można wystąpić na wystawie psów wielorasowych, czyli tzw. kundelków :) Quote
malutka_z_krk Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Daniel ED troche sie z tym nie zgodze.. nie wiem jak to wyglada u innych ras, bo mnie to nie interesowalo, ale u bokserow z tego co wiem jest tak, ze np bialy bokser nie dostanie papierow mimo ze jest po rodowodowych rodzicach dlatego ze odbiega od wyznacznika rasy.. i co chcesz powiedziec, ze on tez jest zwyklym kundlem?? Quote
Iwa-R Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='malutka_z_krk']Daniel ED troche sie z tym nie zgodze.. nie wiem jak to wyglada u innych ras, bo mnie to nie interesowalo, ale u bokserow z tego co wiem jest tak, ze np bialy bokser nie dostanie papierow mimo ze jest po rodowodowych rodzicach dlatego ze odbiega od wyznacznika rasy.. i co chcesz powiedziec, ze on tez jest zwyklym kundlem??[/quote] Metrykę otrzyma jak najbardziej! Tyle, że będzie w niej odnotowane "niehodowlany"! Quote
REDA&MELA Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Niestety mixero niemorze wystąpić ze swoim psiakiem nawet w wystawie kundelków, bo tam znowórz powiedzą że on jest rasowy! Quote
Iwa-R Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Mi się udało wystąpić na takiej wystawie z bezpapierową Chow-Chowką. Quote
REDA&MELA Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Iwa-R']Mi się udało wystąpić na takiej wystawie z bezpapierową Chow-Chowką.[/quote] Czasem wogle niepozwalają a czasem pozwalają ale i tak niezwracają uwagi na te 'rasowe'. Quote
Recommended Posts