Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich mam pytanie niewiem czy moge pojechać gdzies pokazać mojego bullteriera niemam co prawda rzadnych papierów z chodowli ani nic podobnego i niewiem czy taki pies ma prawo wystartowac gdzies na wystawie.
Prosze o jakas podpowiedz z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich dogomaniaków siemka :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='mixero']Witam wszystkich mam pytanie niewiem czy moge pojechać gdzies pokazać mojego bullteriera niemam co prawda rzadnych papierów z chodowli ani nic podobnego i niewiem czy taki pies ma prawo wystartowac gdzies na wystawie.
Prosze o jakas podpowiedz z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich dogomaniaków siemka :diabloti::diabloti::diabloti:[/quote]

Witam,
Ja preferuje zasadę:rasowy=rodowodowy.
Skoro nie masz żadnych papierów to masz psiaka tylko i wyłącznie dla siebie do kochania;)nie możesz w żaden sposób udokumentować pochodzenia.Powiem bez ogródek-masz "kundla"co nie znaczy,że nie jest"rasowym kundlem::-(A co do wystaw:czasami są organizowane w jakiś gminach lub w większych miastach wystawy kundelków-tak w ramach jakiś imprez towarzyszących.:p

Posted

Daniel ED troche sie z tym nie zgodze.. nie wiem jak to wyglada u innych ras, bo mnie to nie interesowalo, ale u bokserow z tego co wiem jest tak, ze np bialy bokser nie dostanie papierow mimo ze jest po rodowodowych rodzicach dlatego ze odbiega od wyznacznika rasy.. i co chcesz powiedziec, ze on tez jest zwyklym kundlem??

Posted

[quote name='malutka_z_krk']Daniel ED troche sie z tym nie zgodze.. nie wiem jak to wyglada u innych ras, bo mnie to nie interesowalo, ale u bokserow z tego co wiem jest tak, ze np bialy bokser nie dostanie papierow mimo ze jest po rodowodowych rodzicach dlatego ze odbiega od wyznacznika rasy.. i co chcesz powiedziec, ze on tez jest zwyklym kundlem??[/quote]
Metrykę otrzyma jak najbardziej! Tyle, że będzie w niej odnotowane "niehodowlany"!

Posted

[quote name='Iwa-R']Mi się udało wystąpić na takiej wystawie z bezpapierową Chow-Chowką.[/quote]

Czasem wogle niepozwalają a czasem pozwalają ale i tak niezwracają uwagi na te 'rasowe'.