Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tilia tak pudle są ok.. sama widze jednego ale taki średni.. :roll: ani to miniatura ani pudel duży... fajny pies, i ścięty tak na równiutko... ;) takie pudle sa ok.. ale nie jakies z pół tyłka ogolone :lol: pod względem szkolenia jak najbardziej...

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja taz właściwie nie mam nic do psów rasowych (sama chciałabym mieć rasowego żeby chodzić z nim na wystawy :wink: ), ale denerwują :evil: mnie ludzie którzy nie licza się z psem i chcą tylko zdobyc nagrodę.

Posted

Ja też nie cierpię takich ludzi, którzy jak widzą kundelka to zwiewaja w popłochach ze swoim rasowym :evil: To zwykłe chamstwo i żadne , absolutnie żadne 'miłośnictwo' psów!!!

Wiecie co... aż mi się wierzyć nie chce, że takie osoby są tu... na dogomani... :roll: Chociaż jak czytałam wypowiedzi ludzi w paru tematach to... jest to prawdopodobne... :(

Dalmati & Maja

Posted

To zapytajcie, co Katerinas widziała na Łodzkiej wystawie.

Pani, wydawałoby sie miłośniczka psów, na wystawe przyjechala psa wystawic :roll: a schowała się za samochodami i szczotką psa okladala :evil: Nie weim co ten pies zrobił, albo czego nie zrobil, ale zaraz lać :evil: i to afgana :(

Posted

PIKA okładała go szczotką? to ja w Zabrzu widziałam jak kobieta Yorka zaczła szarpać za sierść do góry :evil: bo nie chciał siedzieć spokojnie :evil:

Posted

Zaba, podobnio szczotką, ale chyba taka do czesania? :evil:

Ja tego nie widzialam (na szczęście dla baby :evilbat: ) tylko Katerinas i to ona mi mówiła,

Posted

:o :o To straszne... :cry:

Mają takie psy TYLKO dla kasy i tyle :evil: To nie są miłośnicy psów...

A swoją drogą to ciekawa jestem kto z naszego forum jest takim 'miłośnikiem' jak mówiłyście :roll: Po podobno takie osoby tez są na Dogo :(

Dalmati & Maja

Posted

Niejednokrotnie sama na własne oczy widziałam i to na wystawie, np. nagłe pociągnięcie psa, kopniak, mocne okładywanie, widziałam nawet jak pewna pani szarpała swojego sznaucera za brodę, bo jej słowa" darł mordę", gdzie niby każdy powinien "reklamować " siebie jako dobrego hodowce, kto potem weźmie od takiego szczenię w obawie że matka przekazała mu np. cechy bojaźliwości.

Jeśli już pies na wystawie przechodzi sam siebie, wyrywa się, szczeka itp to znak że albo trzeba zrezygnowac z wystaw dla dobra zdrowia psa i naszego,a blo zacisnąć zęby i przeboleć zły humor pupila, a nie okładać go czym popadnie. Już pomijajc względy etyczne, to jak to odbierają inny prawdziwi miłośnicy psów.....

Posted

ech wszędzie są ludzie i... ludzie :( na wystawach też.

A nie widzieliście na spacerach scenki pt. właściciel okłada psa smyczą jak go już dorwie (pies ucieka, pan go goni, a jak dogoni...) ile razy już rozmawiałam z takimi ludźmi... trzeba zwracać uwagę, tłumaczyć, a jak trzeba i zrobić awanturę- obojętnie czy człowiek ma na końcu smyczy kundelka czy rasowca. Widzicie takie przypadki- czy jakoś na nie zareagowaliście?? nie wystarczy opowiedzieć o tym na forum.

• 2 weeks later...
Posted

ja tesz miałam kolegę którmu ciągle pies uciekał. Kidy go juz załapał to tłukł do nieprzytomności :cry: , a to był b. malutki piesek, cos w typie pinczerka. Na szczęście juz nie jest moim kolegą...

• 4 years later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Chciałam zapytac czy wie ktoś coś o jakiejkolwiek wystawie kundelków w Krakowie lub okolicach? Najdalej może byc w Katowicach :) pozdrawiam i czekam na odpis

Posted

W Wawie w tamtym roku i 2 lata temu były wystawy na początku września, razem z targami i wystawą kotów. Może i w tym roku będzie. Trzeba poszukać informacji, jak znajdę to wrzucę link ;)

EDIT: Mam targi :multi: .. TARGI ZOOMARKET 2009 ..
I na pewno się wybiorę jak moje psisko wyrazi zgodę ;) (w tamtym roku wyprawa była kompletnym niewypałem, a 2 lata temu zgarnęłyśmy kilka nagród :lol:)

Posted

[quote name='*Monia*']W Wawie w tamtym roku i 2 lata temu były wystawy na początku września, razem z targami i wystawą kotów. Może i w tym roku będzie. Trzeba poszukać informacji, jak znajdę to wrzucę link ;)

EDIT: Mam targi :multi: .. TARGI ZOOMARKET 2009 ..
I na pewno się wybiorę jak moje psisko wyrazi zgodę ;) (w tamtym roku wyprawa była kompletnym niewypałem, a 2 lata temu zgarnęłyśmy kilka nagród :lol:)

a jak wyglada wystawa kundelków? psy są macane, oglądane, czy mają się tylko ładnie przejść i pokazać ew. co umieją? szkoda, że ta warszawska wystawa dotyczy tylko tamtejszych kundeków

Posted

Nie ma macania i oglądania, to jest tylko konkurs talentów ;).
W tym roku nie wrzucili programu, więc napiszę co pamiętam. Na początku właściciel przedstawia swojego psa, opowiada jego historię, co psiak lubi i jaki jest- konkurs na najlepszego prezentera to chyba jest. Później pies najbardziej podobny do właściciela - wiadomo czego dotyczy ;). Następnie pokaz umiejętności kundliszcza, sztuczki jakieś. Później konkurs wokalny :evil_lol: - psiak ma wyć, szczekać czy piszczeć (Hexi to lubi ;)). I na koniec jury wybiera 'najsympatyczniejszego kundla', rozdaje nagrody za poszczególne konkursy, wyróżnienia i przyznaje miejsca 'na podium'. Ogólnie jest ciekawie i przyjemnie, jak oczywiście psiak nie boi się tłoku i hałasu.
Psiska spoza Warszawy też na pewno mile widziane są :razz:

• 1 month later...
Posted

13 wrzesnia w Bydgoszczy w parku im Witosa - muszla koncertowa ;)
Ja tam i z Dejzi też będe, Serdecznie Zapraszam wszystkich właścicieli kundelków i pozdrawiam

Posted

Ja wczoraj byłam na tej Warszawskiej wystawie, jako widz ;) Mam trochę fotek kundelków, ale niezbyt dużo, jakby ktoś chciał zobaczyć to mówcie :lol:

PS. *Monia* byłaś wczoraj z Hexą? Bo słyszałam w którejś konkurencji imię Hexa, ale nawet nie widziałam za bardzo co to za pies, bo mi akurat ludzie widok zasłonili ;)

Posted

Byłam :lol:. Z Hexą i Sziszą - moją tymczasowiczką (śmiali się z małej imienia :mad:). Ja chcę zdjęcia zobaczyć :razz:.

Wystawa mi się niezbyt podobała :shake:. 2 lata temu było dużo lepiej - więcej miejsca, lepsza organizacja i przyjemniejsza atmosfera. W tym roku ścisk, wszyscy się pchali i deptali psy i do tego tylko po 8 psów do każdej konkurencji (kto pierwszy ten lepszy :shake:). Poszłam tylko na sztuczki i zwiałyśmy z Pauliną z tego sajgonu :cool1:. Dostałyśmy dyplom, witaminy, piłkę i rękawicę. Ariula (od puchu) zajęła 2 miejsce w sztuczkach :cool3:.
Ale w sumie nie narzekam, bo szczylówa mi się zsocjalizowała trochę i dawała się później grzecznie głaskać i dużo zapytań o nią było (niestety tylko 1 konkretna osoba się trafiła, reszta uciekła jak o obowiązkach przy psie zaczęłam mówić :roll:; osoba jak narazie nie dzwoni..).

Posted

Ale Was niestety nie ufociłam. W ogóle robiłam fotki psiakom jak sobie stały z właścicielami, bo nie chciało mi sie przepychać przez tłum żeby pofocić w czasie prezentacji ;)

Gratulacje :) I trzymam kciuki za domek dla tymczasowiczki.

Posted

I tak pokaż, bo może jakiś znajomy psiak się załapał ;). Tłum był straszny i źle to rozmieścili wszystko :shake:. Gapie bez psów odpychali biorących udział i jakiś dziadek 3 razy prawie mi szczeniaka zadeptał :mad:. Na koniec mała pokazała co o tym wszystkim myśli i zlała się na samym środku placu :evil_lol:.