Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stan się nie pogarsza ani nie polepsza, co niestety wskazuje na infekcję wirusową. Organizm ciągle walczy i to dobrze.

Dzisiaj powinien dojść cykloferon i on może przesilić chorobę. Mam nadzieję że tak będzie.

Jutro ją wezmę za pazuchę i zawiozę na założenie wenflonu, antybiotyk dożylny i nawodnienie. To chyba dobry pomysł.

Reszta stada zdrowa. Jak to dobrze że poszczepieni są...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, masz dobry pomysł, błagam nie panikuj, jak Cię nachodzi dołek to prześledź wstecz własne posty Bohaterko !!! :loveu: Organizm malizny walczy
i widać, że nadal ma zamiar. Wirus to niestety zakichane i diabelnie cwane białko, by przetrwać mutuje się i mnoży...Cwane, nie znaczy najmądrzejsze...

Posted

Zjadła saszetkę Whiskasa "cielęcina w jogurcie". Koło cielęciny to nawet nie leżało, ale zjadła!!!

Ukryłam w nim połówkę Essentiale. Ha!

Zęby ma jakby coraz większe i coraz szybciej je pokazuje... jak tylko mi się uda ją zastać poza budką, będę musiała te budki na razie pochować. Koty wybaczą mam nadzieję.

Posted

Nie wolno mnie bić... :shake: bo mam kiepskie naczynia i zaraz robią mi się wielkie krwiaki.

Mała jest dramatycznie chuda i zjada za mało. Zobaczymy jak pójdzie z convalescence.

Posted

...a tam od razy bić, małe klapsicho...jeno...;)

Mała jest chuda, bo jej przemiana jest zaburzona, poprostu spala i już.
Część papu idzie też na walkę, przerób i mobilizację organizmu...

Posted

Mała od rana nie kaszle.

Ale to u niej napadami przychodzi...
Najbardziej kaszlała jak jej robilam zastrzyk - ale dzisiaj nic!!! Może to już postęp jakiś?

Posted

Mam nadzieję, że odebrałaś PW Neris. Qrczę, że też musiałam wywinąć takiego orła i teraz czuć się bezsilna z pomocą. :placz: Porozsyłałam smsy
i maile z zapytaniem o pomoc. Pozostaje czekać...
Tylko Bunia jest w stanie, śledząc pewno wątek, zaryzykować/ zawyrokować, czy to, o czym piszesz to dobre objawy...

PILNIE POTRZEBNY TRANSPORT (TRASA JAK W TYTULE WĄTKU) - CEL, JAK SIĘ DOMYŚLAM, RATOWANIE ŻYCIA MALIZNY !!!

Posted

Tak, odebrałam PM a potem się już nie chciały wysyłać...

Jutro rano pojadę z nią do przychodni i zobaczymy co powiedzą. Odbiorę karmę wątrobową i będę błagać to małe żeby jadło...

Posted

Prawe płuco lepsze, lewe ciągle "skrzypi", nie ma płynu w płucach.

Dostaliśmy:

Biotraxon
Hepatil
Metacam (nie lubię metacamu ale dali...)
Intravit
combivit
duphalyte

temp 39,6C

Posted

Mam nadzieję, że Bunia zechce looknąć na te informacje i gabaryt leków (+wynik badania). Tak, czy inaczej dobrze, że byłaś u weta, mam nadzieję, że mimo wszystko jesteś troszkuuuu spokojniejsza.

Posted

Neris napisał(a):
Malizna jak zwykle z ząbkami do wrednej, podłej Neris... zawiązałam jej buzię bandażem, przeprosiłam i skłułam biedną dupinę...

Oby wszystkie ostoty były tak wredne jak Ty, Neris! :loveu:

Posted

Neris, juz powiedziałam ci, ze jak ona ma wygrać, to tylko pod taka opieką jak twoje. Kobito ty jej ratujesz życie. Zobaczysz wszystko będzie dobrze.
Matko ta waga............... toz to kurczaczek