Wola Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Santa ma około 8 lat. Od pewnego czasu przebywa w schronisku. Trafiła tu bardzo przestraszona, ale już pomału oswoiła się z nowym miejscem pobytu. Jest niezwykle delikatną i wrażliwą suczką. Bardzo spokojna i łagodna. Garnie się do człowieka ale jest przy tym niezwykle subtelna. Nie należy do typu psów nachalnych. Akceptuje samców, nie wiem natomiast jaki jest jej stosunek do suczek, ale myślę że też by się dogadała. Nie ma w niej bowiem cienia agresji. Zupełnie nie nadaje się do budy. Powinna zamieszkać w domku z ogrodem. Najlepiej u boku gromadki dzieci które by ją głaskały i przytulały. Bardzo to lubi. Jest wdzięczna za każda możliwość kontaktu z człowiekiem. Santa jest częściowo niewidoma. Nie sprawia jej to jednak problemu w życiu. Doskonale sobie radzi, gdy już tylko pozna nowy teren. Na smyczy nie ciągnie, jest posłuszna i na pewno szybko dostosuje się do zasad panujących w domu. Quote
Wola Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 i ja podrzucę Santunię. To taka wspaniała psina. Żal żeby życie mijało jej w boksie... Quote
Wola Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Santa nie daj o sobie zapomnieć, skacz na pierwszą Quote
Wola Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 No Santunia, gdzie ten domek...:niewiem: Quote
Wola Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Santa hopsaj na pierwszą. Gdzieś i Twój domek jest. Quote
Kora- Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Santa kochana była dziś ze mną na spacerku, tak to cały dzień w budzie leży biedaczka, jej jest potrzebny dom!! Quote
Wola Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Oj zdecydowania... Ona tak bardzo potrzebuje uwagi i kontaktu z człowiekiem, żeby ktoś ją pogłaskał, pobawił się z nią.... Źle jej samotnie spędzać dnie w schronisku. Quote
Kora- Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Dziś miałam Santę wziąść na spacerek,a biedulka nawet z budy wyjśc nie chciała, siły nie miała... Quote
Wola Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Bo Santunię męczą zimniejsze dni... Wtedy gorzej jej się chodzi...powinna w takie dni doopeczkę na posłanku grzać.... Quote
Wola Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 tylko gdzie to posłanko się podziewa?? Quote
Wola Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Santa mieszka obecnie z Falconem i razem załapali się na spacer ;) do towarzystwa mieli Kasparka ;) Quote
Recommended Posts