Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonia to dorosła już ale nie stara mieszkanka rottweilera. Od ponad roku przebywa w schronisku, które nie działa na nią najlepiej. Nie lubi zostawać sama. Chce wiedzieć, że jest ktoś kto do niej zawsze wróci. Potrzebuje domu i miłości.
Jest bardzo łagodna i miła. Dobrze dogaduje się z samcami, nie znam natomiast jej relacji z suczkami. Ma dużo energii którą musi mieć gdzie spożytkować dlatego też mile widziany byłby dom z ogrodem albo przynajmniej długie wyczerpujące spacery.
Raczej nie stwarza problemów. Jest dość posłuszna. Jednak po adopcji przydałoby się ją trochę ułożyć. Najlepiej udać się z nią na szkolenie, aby spełniała wszystkie wymogi przyszłych właścicieli.
Sonia uwielbia kontakt z człowiekiem. Domaga się od niego pieszczot i uwagi. Jest wtedy bardzo radosna i wdzięczna za zainteresowanie.

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super :) dzięki :) ja znalazłam wiele forum i część psiaków tam powrzucałam ale widzę że mało aktywne te fora bo od jakieś trzech miesięcy ani jednego nie mojego posta tam nie ma... Tak więc szukam jakiś takich aktywniejszych jak dogo ale bezskutecznie. Tylko jeszcze te strony poświęcone konkretnym rasom są aktywne ale nie sposób jest zalogować się na wszystkie...
Dlatego z góry dziękuję za pomoc ;)

Posted

Czyli wcale nie jest taka nieufna, jak było pisane na początku:lol: To świetnie!!! Lepiej brzmiące ogłoszenie można skrobnąć!
W takim razie kto się podejmuje??:cool3:

Posted

A ja nie znalazłam nic o nieufności. Myślałam że tak napisałam bo jak w boksie jest to podchodzi ostrożnie, ale na spacerach od razu się cieszy i chce być głaskana. W pierwszym tekście tylko dopisałam ostatnie zdanie o chęci do miziania na spacerze. Ale dwa razy czytałam i nie widzę nieufności. A może jakieś zdanie tak brzmi to proszę mi je wskazać to już poprawię ;)
Dziś będę w schronisku to też ją wyciągnę i dowiem sie dokładnego wieku.

Posted

hihihi :lol: zdarza się ;) Bardzo trudno określić jest wiek Soni, bo ma zniszczone zęby ale nie tak jak stare psy, po prostu zaniedbane przez co wydaje się być starsza. Wet poszedł więc nie zdążyłam się go spytać ile lat może mieć. Pracownica uważa że koło 5-6. ja bym dała z 5. Trudno jednak powiedzieć... Inaczej jak po zębach się nie da. Jakbym miała oceniać po siwym pyszczku czy zachowaniu to dała bym ze 3 :eviltong: .